Jump to content

La Galaţi va fi construit un hypermarket Cora


dcp100168

Recommended Posts

La Galaţi va fi construit un hypermarket Cora, cu o investiţie de 70 de milioane de euro

Primăria municipiului Galaţi a emis autorizaţia de construcţie pentru un complex comercial care va găzdui un hypermarket Cora, lucrările urmând să înceapă la vară şi să dureze un an, investiţia anunţată fiind de 70 de milioane de euro, transmite corespondentul NewsIn. Complexul se va întinde pe o suprafaţă de zece hectare. "Societatea Sunset Properties SRL Bucureşti a obţinut din partea Primăriei Galaţi autorizaţie pentru a construi Centrul Comercial Pelican, care va găzdui un hypermarket Cora. Complexul se va întinde pe 10 zece hectare, va costa aproximativ 70 de milioane de euro, fiind astfel cea mai mare investiţie realizată vreodată de o companie privată în Galaţi", a declarat, miercuri, vicperimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco. Lucrările de construcţie vor începe la vară şi vor dura un an. "Pe amplasamentul în suprafaţă totală de 98.868 mp va fi ridicată o construcţie compusă din trei părţi distincte: aripa vestică va conţine magazinele mici situate pe două niveluri (P+E1), în jurul unei galerii de circulaţie. La etajul al doilea este amplasată o zonă de alimentaţie publică şi alta pentru diverse activităţi. Aripa estică va conţine hypermarketul şi magazinul hobby, iar demisolul va fi ocupat de un garaj subteran", a precizat viceprimarul Galaţiului. Din suprafaţa totală de 98.868 mp, achiziţonată de investitor de pe piaţa liberă, aria construită va fi de 46.205 mp, din care cea destinată pentru corpul de magazine, garaje şi food-court - 21.262 mp, pentru corpul de hypermarket şi magazinul hobby - 24.473 mp, iar aria desfăşurată pentru garaje subterane - 24.473 mp. În total vor fi 1.874 de locuri de parcare subterane şi supraterane. Aria desfăşurată pentru spaţii de închiriat (hobby, hypermarket, magazine, restaurante) va fi de 74.655 mp. Complexul comercial Pelican, care va genera câteva sute de locuri de muncă, va fi amplasat în extremitatea vestică a municipiului Galaţi, în cartierul Micro 16, la intersecţia dintre Şoseaua de Centură şi Drumul Viilor. Primăria promite că va pune la dispoziţia gălăţenilor mijloace de transport în comun până la Complexul Comercial Pelican.

Link to comment
Share on other sites

lasa ca e bun in micro 16... are acces mai toata lumea.... adica ii impaca si pe cei din 19 si pe cei din 39... aia din Cantemir au Real-ul, Selgros-ul, Billa, Kaufland, aproape... ar fi fost culmea sa-l faca tot acolo

Link to comment
Share on other sites

Foarte bine!

Ma alatur lui Legumix si m-a intreb : cat de rentabil e ??? Lumea are din ce in ce mai putini bani... Dar, poate ca pana atunci trece... criza.

PS

Comertul se dezvolta mereu. Inclin insa sa cred ca de fapt e o transformare comertului de catier in supermarket-uri.

Ca sa cumperi, trebuie sa ai bani. Banii reali se fac din productie, turism, etc...

As dori sa aud ca la Galati s-a deschis nu stiu ce firma, care fabrica nu stiu ce lucruri, care se duc la export pe bani buni. As dori sa aud ca angajatii sunt multumiti, ca au bani, ca sunt motivati!

Link to comment
Share on other sites

Oricum, mai avem de asteptat ceva timp.

Cu toate ca stiu unde este intersectia respectiva, inca nu imi dau seama "cam pe unde" va fi amplatat.

Eu zic ca este un lucru bun. Daca o sa avem bani sau nu de cumparaturi...ramane de vazut. Poate s-o termina si criza asta in cele din urma ca eu personal m-am cam plictisit de ea. (parca-i un musafir nepoftit care s-a instalat pe termen lung/neprecizat in viata mea)

Link to comment
Share on other sites

cat de rentabil e ??? Lumea are din ce in ce mai putini bani...

Lumea are poate mai putini bani, dar nu inseamna ca a pocnit-o inteligenta pentru a-i cheltui pe ce e necesar si a nu-i mai arunca pe prostii.

Atia vreme cit Realul, Billa, Metro etc... sint pline ochi de cumparatori, intotdeauna se mai gaseste loc de un magazin.

Asta e un aspect...

Al doilea: Cora, din cite am observat la cele pe care le-am vazut pina acum, vine cu o oferta de produse (altele decit alimentare) la o calitate oleaca mult peste ce comercializeaza altii. Asa ca, nu vad de ce nu ar avea clienti. Va fi "carrrefour"-ul Galatiului (parerera mea, e mult peste Carrefour:))

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 10 months later...

Lucrările la centrul comercial Cora din Galaţi vor începe în 2011

Lanţul francez de hipermarketuri Cora va deschide, în ultimul trimestru al anului viitor, un magazin în centrul comercial Galleria din Arad dezvoltat de compania Global Trade Center (GTC). GTC România a intrat pe piaţa de retail în parteneriat cu compania insraeliană Aura Investments, dezvoltând trei centre comerciale la Suceava, Buzău şi Piatra Neamţ.

Compania mai are în vedere construcţia unui alt centru comercial sub brandul Galleria în Galaţi, unde intenţionează să înceapă lucrările de dezvoltare anul viitor.

GTC România este subsidiara Globe Trade Center, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Europa Centrală şi de Est. GTC investeşte în spaţii de birouri, centre comerciale şi rezidenţiale din Polonia, Ungaria, Cehia, România, Serbia, Croaţia, Bulgaria, Slovacia şi Ucraina.

Cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este prezent pe piaţa din România prin intermediul a patru hipermarketuri, trei în Bucureşti şi unul la Cluj-Napoca. Compania mai are programate pentru 2011 deschiderea a încă două hipermarketuri, la Drobeta Turnu Severin şi Craiova.

Link to comment
Share on other sites

Eu nu cred ca lanturile de magazine si-ar deschide mereu noi filiale daca n-ar avea certitudinea ca vor scoate bani buni, in contextul in care piata e si asa aglomerata. E drept ca foarte mult din ce castiga romanii se duce in consumul de produse alimentare (si electrocasnice), dar banuiesc ca au mai mult decat speranta ca le va iesi bine :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Cora Galaţi, probabil în 2012

Reţeaua franceză Cora, care operează cele mai performante hipermarketuri de pe piaţa locală în funcţie de vânzările per unitate, a cumpărat în ultimii doi ani teren după teren în vederea extinderii reţelei până la 20 de unităţi. "Am securizat terenuri şi spaţii pentru 15 magazine noi, care vor fi inaugurate în următorii trei ani", a declarat Philippe Lejeune, directorul general al Cora România. Cel puţin trei unităţi noi vor fi inaugurate în 2011, în cadrul centrelor comerciale Galleria Arad, City Park din Constanţa şi într-un spaţiu propriu aflat în construcţie la Drobeta-Turnu Severin. Pe lista pentru noi inaugurări a francezilor se mai află şi oraşele Galaţi şi Craiova.

http://www.zf.ro/business-construct/cora-cei-mai-agresivi-pe-extindere-7860702/

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Cora va veni de anul viitor la Galaţi

Francezii de la Cora vor dezvolta un hypermarket în Galaţi, care va fi deschis publicului, cel mai probabil, anul viitor.

Conform Wall Street-Journal, GTC România va dezvolta în Galaţi, anul viitor, un complex comercial, cea mai mare parte din acest proiect, denumit Galleria Mall, urmând a fi închiriată către retailerul francez Cora.

Centrul comercial Galleria va fi construit pe un teren de 3,2 hectare pe strada Prelungirea Brailei. Galleria Galati va avea o suprafata inchiriabila de 28.000 mp si ar putea fi deschis anul viitor, potrivit informatiilor de pe site-ul GTC.

adevarul.ro

Galleria Galati vine in intampinarea unei nevoi ridicate de spatii comerciale in zona, slab reprezentate in prezent. Localizat in partea de sud-vest, pe drumul catre Braila, Galleria Galati are o larga deschidere catre strada Prelungirea Brailei, una dintre cele mai agglomerate artere din oras. Cu 28,000 mp suprafata inchiriabila, Galleria Galati se evidentiaza ca reperul de modernitate al orasului, ofertand spatii eficient echilibrate ca profil si suprafata. Suprafata construita de 40,000 mp este impartita pe patru nivele: doua subsoluri si doua etaje comerciale. Parterul este ancorat de supermarket care, impreuna cu ancora vecina, acopera aproape 6,000 mp suprafata inchiriabila. Punctul principal de atractie al etajului este cinematograful. Food court-ul, plasat in aripa de sud, atrage vizitatorii printr-o bogata oferta internationala, de la fast food pana la restaurante traditionale. Parcarea faciliteaza accesul la Galleria Galati prin 1,500 locuri in cele doua nivele subterane.

Link to comment
Share on other sites

Ce retardati.. "nevoie ridicata de spatii comerciale in zona"? Sper sa nu-si scoata nici 5% din investitie si sa-si piarda banii prin buzunarele societatilor de constructii autohtone si ai primariei.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Cora a primit 210 milioane de euro de la BERD pentru deschiderea de noi magazine

Retailerul franco-belgian Cora, care deţine cele mai profitabile magazine de pe piaţa locală, a primit în acest an de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) un credit de 210 mil. euro pentru finanţarea procesului de expansiune pe piaţa locală. Cora România va investi 397 mil. euro în deschiderea de magazine pe piaţa locală, potrivit BERD.

Cora anunţă că deja a primit creditul de la BERD, bani pe care îi va folosi pentru deschiderea de noi magazine. Deşi nu este precizat un număr de magazine pe care compania le va deschide cu aceşti bani, potrivit estimărilor ZF, la o investiţie medie de 15-20 de milioane de euro per unitate, Cora ar putea deschide 20-25 de magazine. Cifrele coincid cu cele anunţate de Philippe Lejeune pentru viitorul apropiat.

Conform informaţiilor publicate pe site-ul BERD, noile magazine ale Cora vor fi deschise în special în oraşe din provincie, însă nu sunt oferite numele acestora. Cora a anunţat des­chideri în Slobozia, Braşov, Galaţi, Bacău şi Constanţa. În 2012 Cora va des­chi­de trei unităţi, în Slo­bozia, Bucureşti şi Bacău, după alte trei inau­gurări în acest an. În prezent reţeaua nu­mără opt magazine.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Speedwell vinde cele 10 ha de teren deţinute în Galaţi

Dezvoltatorul belgian Speedwell, care are deja în dezvoltare proiectul mixt Record Park din Cluj-Napoca, cu 236 de apartamente, 12.000 de metri pătrați de birouri și mici spații de retail ce ar trebui definitivat în vara anului viitor și proiectul office Unirii View, a depus actele pentru PUZ-ul clădirii de birouri Miro de 25.000 mp, din Băneasa, în care se vor investi 35 de milioane de euro. Compania vinde terenurile din Galaţi şi Râmnicu Vâlcea şi face licitaţie internaţională pentru birourile din Record Park Cluj-Napoca.

Recent, Speedwell a cumpărat de la NCH, fond coordonat de Siminel Andrei, fosta fabrică de pălării Paltim din centrul Timișoarei, unde vor fi construite 275 de apartamente și 15.000 de metri pătrați de birouri, plus câteva spații pentru magazine, al căror cost de dezvoltare e estimat la 45 milioane de euro. În București, în apropiere de Băneasa Shopping City, Speedwell deține două terenuri pentru care așteaptă PUZ-ul, și anume pentru proiectul de birouri Miro și pentru un ansamblu rezidențial cu circa 800 de apartamente cu o investiție estimată la 100 milioane de euro. „Sperăm să obținem PUZ-urile pentru proiectul de birouri și cel rezidențial de pe strada Jandarmeriei până la sfârșitul anului. Pentru birourile din Record Park vom lansa o licitaţie internaţională”, spune Didier Balcaen, directorul companiei. Construcția proiectului rezidențial, ce va ocupa terenurile achiziționate, anul trecut, de la Immofinanz, ar urma să înceapă în prima jumătate a anului viitor cu o primă fază de 250 de apartamente. Speedwell construiește deja trei blocuri cu 200 de apartamente, la un cost de 15 milioane de euro, peste drum de proiectul Vivenda din București, al spaniolilor de la Hercesa.

Dezvoltatorul mai are două terenuri de circa zece hectare fiecare în Galați și Râmnicu Vâlcea pe care ar fi trebuit să fie dezvoltate, înainte de criză, parcuri de retail. Deocamdată, însă, Speedwell negociază cu retaileri big box vânzarea celei mai mari părți din cele zece hectare deținute în Galați, iar restul va fi dezvoltat de companie cu același profil de proiect de retail big box, iar terenul din Râmnicu Vâlcea cumpărat, în 2009, de la omul de afaceri Viorel Cataramă pentru circa 23 milioane de euro a fost deja parcelat și va fi vândut dezvoltatorilor locali. Compania a lansat și fondul de investiții de circa 50 de milioane de euro, prin care va finanța achiziții de terenuri și dezvoltarea de proiecte imobiliare în toată țara. În fine, despre Unirii View, proiect dezvoltat de Speedwell și deținut de Yves Weerts, clădirea de birouri cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 17.300 de mp este 100% închiriat și nu există momentan intenția de a fi vândut.

economica.net

Link to comment
Share on other sites

Galaţiul a mai pierdut un mare proiect imobiliar

Dezvoltatorul belgian Speedwell a depus actele pentru PUZ-ul unei clădiri de birouri, de 25.000 mp, în Băneasa, în care se vor investi 35 de milioane de euro, informează site-ul economica.net. Legătura acestei ştiri cu Galaţiul este că, astfel, oraşul nostru mai pierde un mare proiect imobiliar, ce urma să fie dezvoltat de compania belgiană în apropierea Drumului de Centură.

În acelaşi timp cu investiţiile pe care le are în plan în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, belgienii de la Speedwell vor vinde terenurile de circa zece hectare pe care le deţin în Galaţi şi Râmnicu Vâlcea, pe care ar fi trebuit să fie dezvoltate, înainte de criză, parcuri de retail. Conform site-ului citat, "Speedwell negociază cu retaileri big box vânzarea celei mai mari părți din cele zece hectare deținute în Galați, iar restul va fi dezvoltat de companie cu același profil de proiect de retail big box. Terenul din Râmnicu Vâlcea cumpărat, în 2009, pentru circa 23 milioane de euro, a fost deja parcelat și va fi vândut dezvoltatorilor locali".

A zburat "Pelicanul"

Conform unui interviu acordat în 2016 de belgianul Didier Balcaen, managerul Speedwell, publicaţiei "Arena construcţiilor", proiectul care urma să fie dezvoltat la Galaţi sub numele "Pelican Park" urma să cuprindă circa 1.000 de apartamente şi un parc de retail cu o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi. Investiţia s-ar fi făcut pe terenul de aproximativ 100.000 de metri pătraţi situat pe Drumul de Centură, între cimitirul "Sf. Lazăr" şi strada Constantin Levaditti. În 2008, atunci când a fost cumpărat terenul, aici urma să se construiască primul mall din Galaţi. Conform informaţiilor de atunci, Primăria Galaţi emisese deja autorizaţia de construcţie pentru un complex comercial ce urma să găzduiască un hipermarket Cora, investiţia anunţată fiind estimată la 70 milioane de euro. Complexul urma să cuprindă, în afara hipermarketului, magazine, zonă de alimentaţie publică şi un mare garaj subteran.
A venit însă criza, apoi s-a construit Shopping City, aşa că belgienii s-au repliat. Parcul de retail ar fi urmat conceptul de "street mall", potrivit pentru Galaţi în contextul în care în oraş există deja un mall de mari dimensiuni şi nu mai avea sens construirea unui al doilea de aceeaşi anvergură. "Am decis să ne îndepărtăm de ideea de mall şi să regândim totul ca pe un proiect mixt, foarte potrivit pentru publicul larg şi pentru clasa de mijloc, dacă ne referim la partea rezidenţială. Parcul va cuprinde un hipermarket şi o serie de magazine mai mici, posibil un magazin de electronice şi electrocasnice sau de bricolaj.(...) Piaţa rezidenţială din Galaţi este foarte diferită, de exemplu, faţă de cea din Cluj. Apartamentele vechi se vând şi cu 500 de euro/mp. Din acest motiv, noul proiect rezidenţial nu îşi propune să fie unul de lux, cu atât mai mult cu cât îşi propune un volum mare de apartamente. Preţurile de vânzare se vor limita la 800-850 euro/mp. Vrem ca parcul de retail să funcţioneze ca un stimulent pentru a dezvolta în continuare ansamblul rezidenţial", explica managerul Speedwell, acum trei ani.
"Noi vedem Galaţiul ca pe «răţuşca cea urâtă», pe care toţi ceilalţi o trec cu vederea. Dacă te uiţi la statistici, nu există suficientă ofertă de retail, cu atât mai puţin de rezidenţiale noi, deci este loc destul", considera în 2016 Didier Balcaen, în interviul citat.
Din păcate, însă, toate aceste planuri pentru un proiect imobiliar în Galaţi au picat, aşa că, vrând-nevrând, se pare că rămânem în continuare "răţuşca cea urâtă".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.