dcp100168 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Şi-a secţionat braţul cu flexul* Antebraţul stâng al unui bărbat din Tecuci a fost salvat după ce i-a fost secţionat cu un flex. Georgică Dumitru, se află internat acum în secţia de chirurgie plastică a Spitalului “Sfântul Apostol Andrei“.De la treburile gospodăreşti a ajuns pe patul de spital. Astfel se poate caracteriza păţania prin care a trecut un bărbat din Tecuci, de 54 ani care zilele trecute se afla în curtea casei sale cu un prieten care îl ajuta la diverse treburi în gospodărie. Victima, Georgică Dumitru, se pregătea să lucreze cu un flex, dar într-un moment de neatenţe l-a scăpat de sub control şi s-a tăiat la antebraţul stâng. “Eram cu un prieten în curte şi mă pregăteam să tai ceva cu un flex. La un moment dat, nu l-am putut stăpâni şi m-am tăiat la mâna stângă“, povesteşte bărbatul. În acest moment, Georgică Dumitru se află internat în secţia de chirurgie plastică a Spitalului Judeţean Galaţi, în stare postoperatorie. “La Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi a fost internat un bărbat de 54 ani căruia practic un flex i-a secţionat antebraţul. Este vorbă de fractură a ambelor oase ale antebraţului, secţionarea vaselor de sânge, a nervilor. S-a intervenit cu o echipă mixtă chirurgie plastică, chirurgie vasculară şi ortopedie şi s-a refăcut continuitatea oaselor, s-au suturat oasele şi tendoanele. Vom vedea dacă antebraţul va fi funcţional“, a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi.http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=5Chirurgii i-au salvat antebraţul* Un tecucean şi-a retezat antebraţul stâng cu flexul * Chirurgii au reuşit să i-l reataşeze *Un bărbat de 54 de ani din Tecuci a fost la doar un pas de a-şi pierde definitiv antebraţul stâng. Era acasă, cu un prieten, când a băgat în priză ştecherul de la flex. „A fost un buton blocat, eu nu l-am observat, iar când l-am băgat în priză (flexul – n.r.) a sărit şi m-a rănit. Prietenul meu, când a văzut ce s-a întâmplat, a rămas mut”, povesteşte tecuceanul, internat acum în secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.Ieri, bărbatul a fost adus de urgenţă la spital şi trimis în sala de operaţie, unde o echipă alcătuită din chirurgi din cadrul mai multor secţii a reuşit să îi reataşeze antebraţul. „A fost internat un bărbat căruia un flex i-a secţionat antebraţul: i-a fracturat ambele oase şi i-a secţionat vasele de sânge şi nervii. A intervenit o echipă chirurgicală mixtă, formată din medici de la chirurgie plastică, chirurgie vasculară – este meritul dr. Munteanu – şi ortopedie”. „S-a realizat continuitatea oaselor, iar vasele de sânge au fost suturate. Momentan s-a realizat doar apropierea nervilor, însă antebraţul este cald şi funcţional. E bine să ai noroc, iar uneori norocul poate însemna o echipă chirurgicală mixtă”, a declarat directorul medical adjunct al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.http://www.viata-libera.ro/articol-Chir ... ul__2.html
Recommended Posts