Jump to content

Şefii sportului gălăţean


dcp100168

Recommended Posts

Adio Fiţa Lovin!

La sediul Ministerului Tineretului şi Sportului a început miercuri concursul pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi ai Direcţiilor Judeţene de Tineret şi Sport (DJTS), ai cluburilor şi complexelor sportive din întreaga ţară. Pentru DJTS Galaţi s-au înscris la concurs doi candidaţi: Fiţa Lovin şi Marius Humelnicu. Simţind că-i cam fuge pământul de sub picioare, actuala directoare a decis să nu mai intre la examen, simţindu-se umilită că va pierde postul. În proporţie de 99,99%, noul şef al sportului gălăţean va fi Marius Humelnicu, 32 de ani, membru PSD, fost fotbalist la echipele FCM Dunărea şi Rocar Bucureşti. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 21 mai.

O situaţie mult mai complicată pare a fi la CSM Dunărea, unde pentru şefie se bat trei candidaţi: Mihai Brandabur, actualul director, Dumitru Văduvoiu şi Costel Dimofte. Aşteptăm cu interes afişarea rezultatelor finale şi să sperăm că schimbările vor fi de bun augur, deoarece trebuie să recunoaştem că în ultimii ani sportul gălăţean a cam stagnat din toate punctele de vedere.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=13

Link to comment
Share on other sites

Epurari "ca pe vremea comunistilor" in cadrul sportului!

La MTS au inceput "examenele" pentru ocuparea posturilor de sefi ai directiilor judetene de sport, dar si pentru conducerea cluburilor sportive departamentale. Din pacate, tot mai multe voci contesta atat modul in care se face aceasta asa zisa descentralizare, cat si criteriile - din pacate, politice - care stau la baza selectiei noilor sefi ai sportului pe plan judetean. Cuvantul "examenele" nu este pus degeaba intre ghilimele, caci ceea ce se intampla in aceste zile la Ministerul Tineretului si Sportului nu reprezinta decat o mascarada pusa in practica de angajatii ministrului Monica Iacob Ridzi, menita a schimba fostii – pana mai ieri – sefi si adjuncti ai Directiilor Judetene de Sport (DJS), cu cadre de nadejde ale partidelor aflate acum la putere. Daca, in ceea ce priveste functiile politice, am inteles ca era nevoie de o astfel de schimbare, in sport ea frizeaza ridicolul si ii pune intr-o lumina extrem de nefavorabila pe cei care o realizeaza.

Unul dintre exemplele cele mai bune este cel al fostei campioane olimpice, mondiale si europene Fita Lovin, fosta sefa a DJS Galati, care din cauza unui dosar "patat" (nu este membra a vreunui partid aflat la putere) va fi inlocuita cu Marius Humelnicu, un "no name" pentru sportul romanesc (daca facem abstractie de faptul ca domnul de 32 de ani a jucat fotbal la Rocar si Dunarea Galati. Mult mai "bogata" este cariera politica a acestuia: membru PSD, consilier de campanie electorala in 2008 al deputatului Lucretia Rosca... Deci... bun sa conduca sportul!).

"Ma simt umilita. Nu stiu de ce am mai venit aici, pentru ca stiu deja cine va castiga postul de la Galati", a declarat fosta campioana din Galati.

http://www.romanialibera.ro/a153883/epu ... tului.html

Link to comment
Share on other sites

Concurs câştigat

Marius Humelnicu, admis în locul Fiţei Lovin

Fostul fotbalist Marius Humelnicu a câştigat concursul de la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru ocuparea funcţiei de director coordonator la Direcţia Judeţeană pentru Sport Galaţi. Lansat în cursă alături de Fiţa Lovin, conducătoarea DJS în perioada 1995-2009, Humelnicu a avut un punctaj final de 98.80 şi a fost admis (limita minimă era 70.00), conform site-ului oficial al Ministerului. Contracandidata sa, deşi prezentă la Bucureşti, a refuzat să intre în examen şi a fost declarată absentă.

În concursul pentru şefia CSM Dunărea Galaţi s-a impus fostul halterofil Costel Dimofte (84.40) în detrimentul lui Mihai Brandabur (71.20), Dumitru Văduvoiu (65.20) şi a Danielei Antipov (neprezentată).

Humelnicu şi Dimofte vor fi instalaţi oficial săptămâna viitoare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mari ... vin_2.html

Link to comment
Share on other sites

"Ma simt umilita. Nu stiu de ce am mai venit aici, pentru ca stiu deja cine va castiga postul de la Galati", a declarat fosta campioana din Galati.

http://www.romanialibera.ro/a153883/epu ... tului.html

Si noi ne simtim umiliti pt halul in care arata bazele spotive din Galati si noi ne simtim umiliti cand auzim ca echipele campioane si participante in Liga Campionilor spun ca vor sa plece din acest oras pt ca nu primeste sprijin din partea primariei djts s.a. si noi ne simtim umiliti cand vedem ca cea mai tare echipa de sport din istoria Galatiului a jucat si va juca in alt oras cea mai tare competitie sportiva din istoria Galatiului si noi am fost umiliti cand antrenorul celor de la Dvsc a ramas surprins ca meciul se joca in sala Siderugistul si noi ma fost umiliti si suntem umiliti ...................

Link to comment
Share on other sites

Noii directori din sportul gălăţean au intrat în pâine

În cursul zilei de ieri, 25 mai, au devenit operaţionale schimbările survenite la vârful activităţii sportive din Galaţi. În prezenţa prefectului Claudiu Brânzan, la Direcţia pentru Sport a Judeţului Galaţi a fost instalat noul director executiv, în persoana fostului fotbalist Marius Humelnicu, cel care a câştigat concursul de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Şi la Clubul Sportiv Municipal Dunărea s-a instalat noul director. Acesta este Costel Dimofte, fost sportiv şi antrenor în secţia de haltere a clubului pe care acum îl conduce.

Situaţia "foştilor" este diferită în cele doua instituţii. Dacă la DJS Fiţa Lovin va rămâne în instituţie, pe un post executiv, fostul director de la CSM Dunărea, Mihai Brandabur, ar urma să părăsească instituţia, aici nemaifiind niciun post liber.

http://www.viata-libera.ro/articol-Noii ... ine_2.html

Link to comment
Share on other sites

Noul şef de la DJS Galaţi

Marius Humelnicu - succesorul Fiţei!

* Şicanat în prima zi de lucru la Direcţia pentru Sport, noul conducător spune că are multe proiecte pentru a scoate acest domeniu din râpă * Fiţa Lovin nu se grăbeşte să plece din sediul instituţiei, dumneaei obţinând o derogare de la Ministerul de resort pentru a activa pe un post de consilier *

Cine este Marius Humelnicu?

Născut în Galaţi, are 32 de ani; căsătorit, nu are copii; a jucat fotbal de performanţă la FCM Dunărea, Oţelul Galaţi, Gloria Buzău, Cimentul Fieni, Dacia Unirea Brăila, Şahdag Qusar, Gilan Qabala (ultimele două, din Azerbaidjan); a absolvit Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, este masterand în Drept şi Administraţie Publică Europeană; este membru PSD, a fost şeful de campanie al deputatului Lucreţia Roşca;

„Nici urbanul, nici ruralul n-au nimic”

Răguşit, cu multe emoţii şi poticnelile aferente. Aşa şi-a început provocarea de la şefia DJS Marius Humelnicu, un tip care a jucat fotbal ca fundaş dreapta şi care acum trebuie să conducă atacul împotriva bălăriilor, a ruinelor din sportul gălăţean. Succesorul Fiţei Lovin a susţinut ieri prima conferinţă de presă din viaţă, a vorbit despre multe proiecte prin care doreşte să schimbe faţa mişcării sportive din judeţ şi a scăpat o poantă la care ziariştii au râs cu sughiţuri. „Trebuie să reglăm decalajul dintre urban şi rural… De fapt, dacă stau să mă gândesc, nu este niciun decalaj: urbanul n-are nicio bază sportivă, iar ruralul la fel”, a spus fostul fotbalist care, culmea, ajunge să conducă o Direcţie păstorită timp de un deceniu şi jumătate de o doamnă care a mărturisit public că urăşte sportul-rege!

Nu va ţine cu dinţii de scaun

„Nici nu ştiu cu ce să încep, sunt multe de vorbit, avem multe de făcut”, a spus Humelnicu în sediul de lângă macabra Sală a Sporturilor Dunărea. „Această sală nu mai este în patrimoniul nostru, e la Primărie, dar voi face diligenţe pentru a mişca ceva. Este păcat că în acest oraş n-avem o bază sportivă cu care să ne mândrim. Aş vrea, de pildă, să facem o pistă de atletism din tartan ca să organizeze şi Galaţiul competiţii naţionale”. „Am primit nişte bani de la Minister pentru bazinul olimpic şi pentru extinderea sălii de atletism. Şi mai vreau ceva: îmi doresc să atragem fonduri europene”, a adăugat conducătorul DJS Galaţi care s-a înecat atunci când l-am întrebat dacă va ţine cu dinţii de scaun ca predecesoarea sa: „Nu, activitatea îmi va fi evaluată anual şi, dacă nu voi face treabă, voi pleca!”

Fiţa Lovin, greu de învins

Intrarea în pâine a noului director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Sport Galaţi n-a fost lipsită de scântei. Neconvenindu-i situaţia – cu toate că nici măcar n-a participat la examenul pentru noul mandat – fosta conducătoare a încercat să-l şicaneze pe mai tânărul său rival. A încercat să-i ia computerul din birou, pe motiv că acesta fusese achiziţionat în perioada sa de domnie (de ca şi cum îl cumpărase din bani proprii!), şi a venit cu o derogare de Ministerul Sportului prin care l-a împiedicat pe Humelnicu s-o disponibilizeze. Prin urmare, Fiţa Lovin nu părăseşte sediul DJS şi va fi consilier până pe 1 septembrie 2009, atunci când se va pensiona. Sportul gălăţean nu poate scăpa uşor de doamna care l-a condus cu destule stângăcii timp de 14 ani.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mari ... tei_2.html

Link to comment
Share on other sites

marius, leo marica iti trimite salutari f multa bafta! sper sa schimbi acum in sportul galatean si in infrastructura lui tonul de mahala cu tonul european de care esti in stare! bafta si sa de-a DOMNUL sa fim mandri de tine si de toti sportivi galateni!

a si inca ceva, imi pare rau pentru ce ti-am facut atunci cu rocarul !!!!! poate mai jucai si acum! baftaaaaa!

din partea moderatorului: te rog să nu mai faci postări succesive

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Humelnicu, „decapitat”!

* Conducătorul Direcţiei pentru Sport Galaţi a intrat în preaviz, iar interimatul va fi asigurat de Fiţa Lovin * „Eterna” şefă a sportului dunărean nu poate reveni, însă, ca director general, dar va rămâne în umbra noii şefe, o fostă canotoare din acelaşi partid cu atleta medaliată olimpic la Los Angeles (1984) *

Se mişcase bine în câteva luni

Aşa cum intuiam în urmă cu două zile, Marius Humelnicu, şeful Direcţiei pentru Sport Galaţi din luna mai a acestui an, a fost trimis în decor pentru simplul fapt că n-are „culoarea” partidului aflat la guvernare. Nu trebuie trecut cu vederea faptul că fostul fotbalist fusese sprijinit de PSD pentru a ajunge în fruntea DJS, dar la fel de adevărat este că omul a fost activ în cele câteva luni prinse în postul de director general. A ridicat două terenuri sintetice lângă ruşinea numită Sala Sporturilor, moştenire a „domniei” Fiţei Lovin. Tot Humelnicu - pe care nu-l putem suspecta că ar avea sămânţă de magician sau măcar de iluzionist în ADN - pregătise terenul şi pentru reamenajarea Bazinului Olimpic - şi acesta o epavă, ca întreaga bază sportivă din oraş.

„E o nebunie!”

„Da, am primit ordinul de revocare din funcţie de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Este invocat articolul 3 din contractul de management, unde se spune că acest contract poate dura până la patru ani”. „Deci poate dura şi zece zile sau câteva luni, cum s-a întâmplat în cazul meu. Şi fără să fie luaţi în calcul indici de performanţă! Asta este, viaţa merge înainte. Eu chiar am vrut să fac ceva, în câteva zile aş fi dat startul la lucrările de la Bazinul Olimpic”, a comentat cel care deja a primit preaviz. „Deşi ar fi trebuit să am preaviz de 30 de zile, mi s-au dat numai 15 zile. Este o nebunie, n-am ce să mai zic”, a adăugat Marius Humelnicu. El a ţinut să-i răspundă Fiţei Lovin care îşi revendică ideea amenajării terenurilor de lângă Polivalentă: „E uşor să spui că ai vrut să faci, după ce 14 ani de zile nu s-a văzut nimic de pe urma ta!”

Lovin va deţine controlul

Cine-i ia locul lui Marius Humelnicu? Fiţa Lovin, deşi nu recunoaşte, şi-ar fi dorit din toată inima acest lucru, partidul (PD-L, formaţiune în care fosta atletă a intrat de curând) n-ar fi avut nimic împotrivă, dar vârsta îi permite să rămână doar ca adjunct. Oricum, interimatul va fi asigurat de doamna care conduce destinele Direcţiei pentru Sport din 1995, „Eterna Fiţa”, aşa cum i s-a spus de-a lungul vremii. Noul director general al DJS va fi tot o femeie, şi neapărat din PD-L – o fostă canotoare care s-a stabilit în urmă cu câţiva ani în Galaţi – iar un lucru este sigur: Lovin, care colabora destul de rar cu Humelnicu, va sta în umbra următoarei şefe. Orice debutant are nevoie de un om cu experienţă lângă el, nu-i aşa?

http://www.viata-libera.ro/articol-Hume ... %9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

O campioană olimpică la Direcţia pentru Sport Galaţi?

* Maria Magdalena Irincu are cele mai mari şanse de a prelua postul de director general al DJS după demiterea lui Marius Humelnicu * Născută la Târgovişte, Irincu (fostă Dumitrache) deţine aurul olimpic de la Jocurile din 2000, susţine un master în ecologie şi este Cetăţean de Onoare al Bucureştiului *

Maria Magdalena Irincu – carte de vizită

· S-a născut la Târgovişte şi are 32 de ani

· canotoare de performanţă, a obţinut prima medalie la 16 ani, în Norvegia

· a absolvit în 2001 Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Bacău

· campioană mondială la senioare şi junioare (1994, 1997, 1998, 1999), apoi campioană olimpică la Sydney (2000, în proba de 8+1)

· ultima medalie din cariera de sportiv: argintul la Milano (2003).

„Îi dau în judecată!”

Astăzi expiră preavizul lui Marius Humelnicu la şefia Direcţiei pentru Sport Galaţi, directorul general susţinut politic de PSD având de suferit din cauza epurării în teritoriu dictate de PD-L după plecarea social-democraţilor din Guvernul Emil Boc. Situaţia este în continuare foarte încurcată deoarece, scriptic, şi cabinetul Boc a fost demis, dar până la votarea de către Parlament a unui nou Executiv continuă schimbările de la conducerea direcţiilor din ţară. „Da, îmi expiră preavizul pe 21 octombrie, dar l-am contestat. Vreau să-i dau în judecată deoarece nu mi se precizează motivul pentru care aş fi fost demis. Eu am susţinut un concurs la Minister, n-am venit cu pluta”, se apără Humelnicu, dar se pare că şansele sale de a continua în vârful DJS sunt minime.

Agreată de PD-L Galaţi

Scriam încă de la trimiterea pe tobogan a fostului fotbalist că, cel mai probabil, noua conducătoare a Direcţiei va fi o canotoare retrasă din activitate, persoană agreată de conducerea PD-L Galaţi. Ieri am aflat numele doamnei care ar putea prelua cârma DJS – este vorba despre Maria Magdalena Irincu (fostă Dumitrache)! Originară din judeţul Dâmboviţa, posibila înlocuitoare a lui Humelnicu s-a mutat de câţiva ani în oraşul nostru. Cu ajutorul paginii de Internet www.phakiru.blogspot.com, am aflat lucruri interesante despre Maria Magdalena Irincu, informaţii confirmate de ea însăşi pe blogul citat. Am încercat s-o contactăm pentru a comenta eventualitatea venirii la Direcţia de Sport, dar n-am reuşit să dăm de domnia-sa.

Are afaceri în oraş

Cel mai important aspect din CV-ul Mariei Magdalena Irincu este medalia de aur obţinută la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000) în proba de 8+1! Fosta sportivă, laureată şi la 4 rame fără cârmaci, dar şi la 2 vâsle, este şi campioană mondială de juniori (proba 8+1 la Koln, Germania). Multă vreme angajată în cadrul Clubului Steaua Bucureşti, gălăţeanca prin adopţie s-a ales cu gradul de Sergent Major şi cu titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei. Se pare că Irincu, masterand la Universitatea de Ecologie din Bucureşti, a dezvoltat şi o mică afacere în Galaţi: două magazine de confecţii pentru copii. Carevasăzică, deja este cârmaci într-un domeniu!

http://www.viata-libera.ro/articol-O_ca ... ati_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Noua şefă a sportului gălăţean, Maria Irincu: „Voi lupta pentru Polivalentă!”

* Campioană olimpică în 2000, Maria Magdalena Irincu susţine că vrea să rezolve marea problemă a Galaţiului sportiv, chiar dacă sala de lângă Spitalul de Urgenţă se află în patrimoniul Primăriei * „Marele noroc al gălăţenilor ar putea fi faptul că nu sunt de pe aici”, afirmă fosta canotoare, târgovişteancă de origine *

Maria Magdalena Irincu – carte de vizită

S-a născut la Târgovişte, are 32 de ani şi din 2002 locuieşte în Galaţi. Este căsătorită şi are un băiat de 8 ani. A făcut canotaj de performanţă până în ianuarie 2004. A absolvit în 2001 Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Bacău, apoi a urmat cursurile de Master. Este multiplă campioană mondială la senioare şi junioare şi campioană olimpică la Sydney (2000, în proba de 8+1). A lucrat ca antrenor la clubul de canotaj CR Pontejos (Spania) şi ca profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala Nr. 2 din comuna Independenţa şi la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. De luni, 18 ianuarie 2010, este director coordonator al Direcţiei de Sport a Judeţului Galaţi.

Cârmaci de numai cinci zile

Admite că abia s-a obişnuit cu biroul în care intră de cinci zile şi consideră că saltul de la profesorul cu fluier şi cronometru la managerul unei instituţii publice n-a dezechilibrat-o. Foarte zâmbitoare şi optimistă, aşa am găsit-o pe doamna Maria Magdalena Irincu, noul director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Sport Galaţi, deşi clădirea în care deja activează se ascunde în dosul monstrului de beton căruia i se zice Sala Sporturilor doar pentru că nu există alta în oraş. Deşi are abia opt ani de când trăieşte la malul Dunării, susţine că nu-i este străin marele nod din gâtul iubitorilor de sport.

„Doamna Lovin ar putea merge în instanţă”

Reporter: Ce aţi făcut în cele cinci zile de mandat derulate până acum?

Maria Magdalena Irincu: Am preluat întreaga situaţie a Direcţiei de la domnul Marius Humelnicu (n.r. – fostul director) şi încă mă informez din mers cu privire la această activitate. Am toată încrederea că o să mă descurc. Pentru un sportiv de performanţă, nimic nu este prea greu şi nici prea uşor şi, poate cel mai important lucru, n-am dat niciodată înapoi, indiferent de situaţie.

Reporter: Ordonanţa 105 pe 2009, prin care aţi fost numită în funcţie, a fost declarată neconstituţională. Ar trebui să vă faceţi griji…

Maria Magdalena Irincu: Ambele ordonanţe, şi cea din aprilie, au fost găsite neconstituţionale, aşa că foştii directori executivi au dreptul de a merge în instanţă. În cazul nostru, doamna Fiţa Lovin ar putea să-şi preia funcţia. Dar ştiţi cum este cu birocraţia în România, se merge în instanţă, mai durează un an, doi sau trei şi tot aşa.

„Ce a făcut Primăria?”

Reporter: Da, între timp s-ar putea repara Polivalenta asta înspăimântătoare!

Maria Magdalena Irincu: Nu vă supăraţi, dar sala nu mai este a Direcţiei tocmai din 2004.

Reporter: A fost aproape cinci ani de zile…

Maria Magdalena Irincu: Aşa o fi. N-a făcut nimic DSJ în acei ani, acum avem tot dreptul să privim în viitor, dar ce a făcut Primăria? Nu vreau să dau în nimeni, dar mă voi interesa în calitatea omului de sport, Maria Magdalena Irincu, de situaţia sălii. Vreau să am o discuţie la Primărie despre treaba asta, vreau să văd contractul de preluare de către municipalitate. Le promit gălăţenilor, atât timp cât voi fi aici, că mă voi lupta pentru acest deziderat.

Reporter: Chiar dacă nu sunteţi gălăţeancă?

Maria Magdalena Irincu: Sunt om de sport, am şapte titluri mondiale şi unul olimpic şi nu le-am adus pentru Târgovişte, Bucureşti sau Orşova, oraşe în care sunt Cetăţean de Onoare. Acesta ar putea fi marele noroc al gălăţenilor, că nu sunt de aici. N-am parti-pris-uri, n-am mamă, n-am tată, fraţi sau surori. Interesul meu este activitatea sportivă din Galaţi.

Reporter: Ştiţi să vorbiţi frumos, aşteptăm să vedem activitatea dvs…

Maria Magdalena Irincu: Pe lângă calităţile sportive demonstrate, voi dovedi că pot fi şi un bun manager. Viaţa m-a învăţat, trăind într-o disciplină continuă, iar viaţa de cantonament mi-a oferit ocazia de a citi foarte mult.

„La Târgovişte se stă mai bine”

Reporter: Veţi continua proiectele fostului director Humelnicu?

Maria Magdalena Irincu: Desigur, vreau să continui proiectul de la Bazinul Olimpic, însă pentru moment pot spune că am nenorocul de a prelua o instituţie cu buget de la zero. Şi, riscând să mă repet, mă voi interesa foarte mult de situaţia Sălii Polivalente. Am o mare responsabilitate, iar o sală nu poate fi preluată şi lăsată aşa. Ştiu că e marea durere a sportului gălăţean.

Reporter: În Târgovişte, oraşul din care proveniţi, cum se stă la capitolul baze sportive?

Maria Magdalena Irincu: E binişor. Bazin de înot nu ştiu dacă este, dar există o sală de sport şi sală de atletism, ceea ce la Galaţi este în renovare. Şi totuşi, altele sunt pretenţiile în Galaţi. Cât eram profesor de sport, citeam comentariile de pe site-ul ziarului dvs. şi am constatat că 90 de mesaje dintr-o sută sunt despre această sală. Vreau totuşi să mai spun că sala nu ţine de DSJ, dar ne vom interesa de soarta ei.

Reporter: Aveţi măcar datoria morală.

Maria Magdalena Irincu: Datoria morală este şi a dvs., a presei!

Reporter: Subiectul a fost tocat de multe ori şi se pare că tocmai din acest motiv povestea s-a demonetizat.

http://www.viata-libera.ro/articol-Noua_sefa_a_sportului_galatean_Maria_Irincu_%E2%80%9EVoi_lupta_pentru_Polivalenta%E2%80%9D.html

Link to comment
Share on other sites

Maria Magdalena Irincu, campioana olimpică de la şefia DJS

Fosta campioană olimpică la canotaj este de o săptămână la conducerea Direcţiei Judeţene pentru Sport Galaţi şi are gânduri mari pentru bazele sportive din oraş

A pornit la 14 ani din Târgovişte, a urcat în barcă la Orşova, şi-a înnăsprit palmele la rame pe lacul de la Snagov, a uimit lumea la Sydney, la Olimpiadă, iar apoi s-a oprit în Galaţi. Se întâmpla în 2001, după ce s-a căsătorit cu Alin Irincu, canotorul campion mondial, gălăţean get-beget. A stat ceva vreme departe de sportul de performanţă, ca profesor de educaţie fizică, pentru ca acum să revină în prim plan, ca director la Direcţia Judeţeană pentru Sport.

Înălţimea şi mai ales anvergura braţelor au fost remarcate imediat de antrenorii de canotaj din Orşova, ajunşi la selecţie prin şcolile din Târgovişte, iar după terminarea gimnaziului s-a mutat în oraşul de pe malul Dunării. Altfel, poate ar fi fost o handbalistă de echipa naţională, sport pe care l-a practicat trei ani, înainte să ajungă la canotaj. „Prima treaptă", cum se spunea pe atunci la primii doi ani de liceu, a fost la Liceul din Orşova. „Eram doar două fete în tot liceul. Amitirile din acei ani mă fac să am mereu emoţii uriaşe de fiecare dată când merg acolo. Cum trec de Drobeta Turnu Severin şi mă apropii de Orşova, mă cuprind emoţiile", a mărturisit Magda Irincu. „Au fost acolo primii mei patru ani în barcă, de fiecare dată când creştea Dunărea la Galaţi, era viitură pornită din Orşova, de la transpiraţia mea", glumeşte fosta campioană. La 18 ani a ajuns la loturile naţionale, în cantonamente interminabile pe marginea lacului Snagov. „Doar două - trei săptămâni pe an nu eram în cantonament. Băieţii scăpau de armată după un an şi jumătate cel mult, la mine au fost 15 ani. Trezirea la şase dimineaţa, două antrenamente până la prânz, sau unul şi şcoală în primii ani, masă şi o oră somn, apoi încă un antrenament de rupeam patul când îl vedeam seara. Ani de muncă asiduă, în izolare, care ne-au făcut pe toate să avem caractere foarte puternice", poveşteşte Maria Magdalena Irincu. Şase medalii la „mondialele" de junori, alte două la tineret, trei de aur şi un argint la cele de seniori, multiplă campioană europeană în bărcile de 8+1, 4 fără cârmaci sau 2 vâsle. O carieră al cărei apogeu a fost atins în 2000, cu titlul de campioană olimpică cucerit la Sydney, în barca de 8+1 alături de alte canoatoare celebre, Elisabeta Lipă, Georgeta Damian, Veronica Cochelea, Liliana Gafencu sau gălăţeanca Viorica Susanu.

Acum, ca manager pentru sportul gălăţean finanţat de la buget, îşi doreşte să fie privită ca "om de sport, altfel ne va fi greu să rezolvăm problemele sportului din oraş".

Ce nu îi place

Aurul olimpic mi-a adus o rentă viageră care îmi asigură viitorul. De aceea unii prietenii îmi tot spun că pot trăi liniştită şi mă întreabă de ce nu stau deoparte. Nu suport asta, nu sunt pensionară. Sunt o persoană activă, ca mai toţi cei din sport. Chiar şi după anii competiţionali mai putem face multe pentru sport.

Ce îi place

Să trăiesc emoţiile sportului direct din tribune, doar acolo le poţi trăi la intensitate maximă. S-a ajuns ca sportul să fie privit tot mai mult doar la televizor şi asta vreau să încerc să fac. Să obţin mediatizare pentru sport, ca oamenii să-şi aducă copiii în arene.

Întrebări şi răspunsuri

- Acum trei luni v-a fost jefuită casa şi furată medalia olimpică de aur. Veşti noi?

- Deloc. Este dureros, deşi a mai trecut timpul. Încerc să mă obişnuiesc cu idea că nu vor fi prinşi hoţii. Mi-am cam luat gândul de la ea, încerc să nu mai sufăr.

- Ca director la DJS, ce consideraţi că este cea mai mare problemă a sportului gălăţean?

- Este clar că cea mai mare bubă este sala Polivalentă. Nu mai este de mult în patrimoniul DJS, dar sunt destule metode prin care să încerc să determin mult aşteptata renovare. Un lucru este clar, voi face lobby pentru asta pe oriunde voi merge.

Profil

Născută: 3 mai 1977, Târgovişte

Studii: Facultatea de Educaţie fizică şi Sport, masterat „management sportiv"

Familie: Căsătorită, un copil

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Maria_Magdalena_Irincu-campioana_olimpica_de_la_sefia_DJS_0_196780600.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sportul gălăţean, măcinat de lupte interne

* „Magdalena Irincu este o dictatoare!” acuză fosta conducătoare a sportului de la Mila 80 a Dunării, iar şefa de două luni de zile a Direcţiei îi răspunde: „Fiţa Lovin să se retragă! Să ne lase şi pe noi, tinerii, să facem câte ceva pentru Galaţi!” * Cele două doamne se pot împunge la infinit, între ele neexistând raport de subordonare *

„Situaţia a scăpat de sub control!”

Galaţiul nu are baze sportive, agonizează şi când vine vorba de-un păcătos de bazin de înot, dar nu-i lipseşte tărăboiul, gălăgia având mari şanse să fie declarată în oraşul de la Dunăre disciplină olimpică. Nu este pentru prima dată când se lasă cu scandal la Direcţia pentru Sport a Judeţului şi dacă în trecut învinuită era Fiţa Lovin, fosta conducătoare de 15 ani a instituţiei, acum s-a întors roata, iar în postura victimei se situează taman medaliata cu bronz la Olimpiada din 1984.

Lovin, debarcată în primăvara anului trecut din funcţia de director general, a rămas la DSJ ca adjunct, atât în scurtul mandat al lui Marius Humelnicu, dar şi de când şef plin a devenit Maria Magdalena Irincu. „Situaţia a scăpat de sub control”, ne-a declarat zilele trecute fosta atletă, deranjată de managementul canotoarei medaliate cu aur olimpic în 2000.

„Toată lumea e stresată!”

„Este o dictatoare, ţipă la toată lumea, face numai ce o taie capul, dă sancţiuni şi desface contracte de muncă! Toată lumea este stresată la Direcţie, e foarte greu de lucrat cu ea!”, atacă Fiţa, ea însăşi trezindu-se cu trei referate la Autoritatea Naţională pentru Sport, între cele două conducătoare neexistând raport de subordonare. „Am contract direct cu ministerul, altfel cred că m-ar fi dat afară”, adaugă doamna Lovin care spune că i s-a interzis şi accesul în sala de fitness a DJS-ului: „S-au pus lacăte la uşă, este inimaginabil! Mie dacă-mi iei şi dreptul de a face mişcare, pot să mor!”.

Culmea, cele două doamne fac parte din acelaşi partid, PD-L, şi au colaborat bine o perioadă. Una, ce-i drept, destul de scurtă.

„Să iasă la pensie!”

Maria Magdalena Irincu a rămas ca la dentist când i-am spus ce acuzaţii i se aduc. Aproape că i se umeziseră ochii. „Doamne fereşte, dar întrebaţi angajaţii să vedeţi dacă este aşa! Nu am chef să mă cert cu Fiţa Lovin, am treburi mult mai importante de făcut, însă ar fi mai bine dacă s-ar retrage. Ştiu ce nu-i convine şi de ce nu mai colaborăm. Ar fi vrut să conduc Direcţia după cum îmi spunea dumneaei, să fiu trasă de sfori, ca păpuşile Muppets”, a replicat cârmaciul de aproape două luni al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Galaţi.

Magdalena Irincu afirmă că ar avea nevoie de un colaborator cu experienţa Fiţei Lovin, dar regulile să fie făcute de ea. „Doamna Fiţa n-a fost în stare să facă o pistă de atletism timp de 15 ani şi are curajul să mă atace? Să ne lase şi pe noi, ăştia mai tineri, să încercăm să facem ceva pentru Galaţi!”

A concediat o recepţioneră

Directoarea Irincu admite că a dat afară o angajată, însă susţine că a fost nevoită să ia această măsură. „E vorba despre o recepţioneră de la hotelul Sport, pe care am prins-o de două ori în decurs de câteva seri cu bani neînscrişi în registru. I-am dat avertisment, apoi am vrut s-o trec pe o perioadă limitată la spălat de vase. Mi-a replicat că ea nu spală vase, că ştie procurori, judecători şi am considerat că mă ameninţă. Iar doamna Lovin s-a supărat pe mine pentru că această recepţioneră este prietena sa. Atunci m-a făcut deşteaptă între ghilimele şi mi-a zis că sunt nulă ca manager, deci trebuia să-i fac şi dânsei un referat la ANS”, povesteşte rivala fostei conducătoare a sportului dunărean.

„Nu-i convine că face altcineva regulile”

Cât priveşte sala de fitness, Irincu afirmă că doreşte să-i facă publicitate pentru ca oricare gălăţean s-o frecventeze. „Fiţa Lovin a refuzat un rând de chei. Nu-i convine că altcineva face regulile acum. Îi mai spun o dată că se poate retrage şi că nu mai am chef să-i răspund. Nu vreau să mă cert prin ziare cu ea”, conchide şefa DSJ, în timp ce fosta atletă susţine că nu se gândeşte la pensionare: „M-am învăţat cu activitatea şi nu pot sta acasă. Magdalena Irincu nu ştie să conducă, aşa că nu trebuie să-mi poarte mie de grijă”.

Scânteile sunt departe de a fi stinse la Direcţia pentru Sport, devenită între timp „pentru Scandal”. Măcar de ar ieşi ceva palpabil, pentru gălăţenii din această luptă de… idei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Directia_pentru_Scandal.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.