Jump to content

Câte mall-uri "suportă" Galaţiul?


dcp100168

Recommended Posts

Câte mall-uri "suportă" Galaţiul?

De câţiva ani buni suntem "ameninţaţi" cu o grămadă de mall-uri (Cora, Siret Plaza, Tiago, Profiland, Euromall, Galleria), deşi nimeni n-a prea reuşit până acum să construiască vreunul (cel de la Casa Roşie, Manoil Mall, e doar amenajat, am impresia). În ultima vreme, însă, mulţi dintre constructori au început să dea înapoi, sub pretextul că oraşele noastre nu au nevoie de toate mall-urile planificate.

Oare câte mall-uri "suportă" Galaţiul? Aţi schimba supermarketul pe mall? Care credeţi că sunt avantajele şi dezavantajele celor două?

Link to comment
Share on other sites

E clar ca puterea de cumparare nu poate sustine toate mall-urile si supermarket-urile. E la fel de clar ca la Mall se vor duce cei cu multi bani, pentru a fi vazuti acolo. E clar ca le putem suporta, vizita, dar nu si goli de marfa.

Link to comment
Share on other sites

Cora e mall?

Eu as fi zis ca supermarket...

Definitie:

mall: un mare centru de cumparaturi (shopping center), intr-o singura cladire sau un complex de cladiri

sau:Centru comercial gigant, structura de distributie comerciala care reuneste zeci sau chiar sute de magazine de diverse tipuri si marimi, spatii pentru servicii si arii de petrecere a timpului liber, divertisment

supermarket: un magazin cu auto-servire organizat pe diferite departamente, care oferă o varietate largă de alimente şi produse casnice.

Parerea mea: supermarket >> mall.

Nu este valabil, asa cum a zis si Rami, pentru cei care vor sa-si etaleze alea-alea. Daca vor avea in fata cui :lol:

Link to comment
Share on other sites

Toate mall-urile au si supermarket-uri. Cora cand se va deschide, probabil va avea zeci de magazine pe langa...sau poate sute, cum se practica afara:D

Cat priveste preturile, da, la magazinele din mall sunt mai mari dar acestea nu afecteaza si supermarket-ul aflat acolo.

Cum la Metro, de exemplu, toate preturile, indiferent de magazin si localitate, sunt aceleasi, asa va fi si la Cora. Avantajul este ca in mall poti petrece o zi de weekend linistit, mai intri intr-o cafenea, mai testezi niste parfumuri, mai probezi niste Nike-uri...si unde pui ca iti faci si cumparaturile necesar-cotidiene:)

Link to comment
Share on other sites

A sa nu mai spun ca la mall te poti alege si cu niste mostre de preoduse. De ex eu ieri am fost in Carrefourul din Armonia si m-am ales cu o ciocolata gratis. pe cand supermarketul bila de ex care e doar un superkmarket sau PIC care e doar un hipermarket nu ofera astfel de avantaje.

Link to comment
Share on other sites

by George on Sun May 17, 2009 12:02 pm

A sa nu mai spun ca la mall te poti alege si cu niste mostre de preoduse. De ex eu ieri am fost in Carrefourul din Armonia si m-am ales cu o ciocolata gratis. pe cand supermarketul bila de ex care e doar un superkmarket sau PIC care e doar un hipermarket nu ofera astfel de avantaje.

Da, asta e un real avantaj..

Suporta, deocamdata si va mai suporta inca 2-3. Avantajele sunt cele care se vad si cu ochii larg inchisi: cateva locuri de munca, o asa-zisa scadere a preturilor prin intetirea concurentei, cresterea preturilor la imobiliare in anumite zone etc. Dezavantajele sunt cele care nu se vad, si au inceput sa se manifeste de multa vreme, de cand primaria a instrainat (pe nimic..) terenurile pe care astazi se construiesc toate acestea.

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Reteaua Primavara a inchis magazinul din Manoil Mall

Reteaua de supermarketuri Primavara, controlata de Ion Avram, a ramas cu 8 unitati operationale, dupa ce la finele lunii mai a decis iesirea din centrul comercial Euromall din Pitesti si din centrul comercial Manoil Mall din Galati. Unitatea de la Galati a fost transferata in centrul comercial Luceafarul din Bacau. Noul supermarket are o suprafata de 1.400 de metri patrati si a fost inaugurat la inceputul acestei luni.

http://www.zf.ro/companii/reteaua-prima ... i-4528521/

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...
De centrul comercial pelican se mai aude ceva?

Păi de-abia în vara asta e programat să înceapă

Daca nu vor intarzia lucrarile de constructie, asa se intampla de obicei...

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 2 months later...

Unde mai este loc de centre comerciale in viziunea consultantilor imobiliari

Fiecare din cei 6 consultanti imobiliari intervievati ar incepe in primul rand un proiect de mall in Bucuresti, iar abia mai apoi se gandesc la o serie de orase din provincie, printre care Brasov, Ploiesti, Craiova sau Galati. Orasele mici au fost uitate de toata lumea. Situatia dificila in care se afla majoritatea mallurilor din afara Capitalei determina consultantii sa afirme aproape in unanimitate ca ar construi un mall in primul rand in Bucuresti, in zona de est, la iesirea din oras catre Constanta, dar mai ales in centru, daca acest lucru ar fi posibil.

"In afara Bucurestiului cred ca m-as duce cu ceva major in Galati si as construi la iesirea catre Braila, cu conditia de a intra intr-un parteneriat public privat pentru partea de infrastructura", a declarat Razvan Gheorghe, directorul firmei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield.

In Galati, unul dintre putinele orase ale tarii cu peste 300.000 de locuitori, pana la ora actuala nu a fost finalizat niciun proiect, iar, potrivit informatiilor existente, lucrarile la centrul comercial Euromall au fost temporar suspendate. Vecinatatea dintre Galati si Braila, care creaza un pol cu peste 500.000 de potentiali cumparatori, a atras atentia mai multor investitori, dar dupa esecul proiectului Armonia din Braila acestia au devenit mult mai reticenti.

"In afara Capitalei as continua din proiectele anuntate in Galati, Craiova si Brasov. Este loc si ar fi bine sa se deschida macar cate un mall nou in fiecare din aceste orase", spune si Andrei Vacaru, consultant al departamentului de retail in cadrul firmei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

In prezent insa, in constructie se mai afla doar cinci proiecte la nivelul intregii tari - Sun Plaza si Cotroceni Park in Bucuresti, Atrium Center Arad, Gold Plaza Baia Mare si Polus Center Constanta.

http://www.zf.ro/proprietati/unde-mai-e ... i-4948811/

Link to comment
Share on other sites

dupa esecul proiectului Armonia din Braila acestia au devenit mult mai reticenti.

Doar nu au considerat Armonia ca fiind in zona ce acces atit pentru braileni cit si pentru galateni.

Pai ca sa ajungi pina acolo erai aproape deja in Braila, iar pina la celalalt Carrefour mai faceai inca 5 min. Deci care era scofala?

Eu inteleg, cind zice de zona pentru un mall cu acces pentru 500.000 de locuitori, sa fie undeva in zona digului, nu la 30km de Galati. Nu vad nicidecum 300.000 de galateni vizitind regulat un mall situat la asemenea distanta, in conditiile in care Real, Selgros si Metro sint similare ca produse la raft si mult mai aproape.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Record trist: niciun mall pe cap de locuitor!

Galaţiul este singurul oraş românesc de peste 300.000 de locuitori care nu are niciun mall. Nici nu sunt semne că aici va funcţiona prea curând vreunul. Investiţii de zeci de milioane de euro, anunţate cu „surle şi trâmbiţe”, au rămas nefinalizate după ce criza financiară a blocat lucrările.

Industria gălăţeană e pe ducă. Am vrea să o salvăm de criză, dar n-avem nemţi care să ne ajute la treaba asta. Ei, nemţii, au anunţat încă din septembrie că – gata! – au terminat cu criza şi că începe creşterea economică. La noi – jale! După ce că n-avem nemţi, n-avem nici mall-uri. Galaţiul este singurul oraş românesc de peste 300.000 de locuitori care nu are niciun mall. Nici nu credem că aici va funcţiona prea curând vreunul. În locul mult-aşteptatelor locuri de distracţie şi de shopping investitorii au creat „ruine noi”. Aşa de urâte că te apucă damblaua şi ciuda că atâta amar de bani s-a blocat degeaba.

Euromall-ul s-a înecat ca francezul la mal

Una dintre cele mai aşteptate investiţii din Galaţi, în valoare de 50 de milioane de euro (finanţare preponderent franceză), este clădirea Euromall. Ar fi trebuit dată în folosinţă în noiembrie 2008 şi să facă din Valea Oraşului un paradis. Din păcate, deşi deja termenul a fost depăşit cu un an, nu sunt semne că lucrările vor fi gata prea curând. „Deşi, iniţial, au anunţat că vor finaliza Euromall-ul în 2008, investitorii au avut nişte probleme pe partea de creditare”, spune Nicuşor Ciumacenco, viceprimarul Galaţiului. În 2006, când a demarat lucrările, investitorul informa că uriaşa construcţie va găzdui un supermarket de 5.000 mp, cea mai mare farmacie din România (8.000 mp!), peste 150 de magazine, un cinematograf 3 D, restaurante şi cafenele, mii de locuri de parcare, sute de mese de biliard, zeci de piste de bowling, etc. „Nu ştiu când ar fi trebuit să-l deschidă, dar, oricum, pe criza asta, nu ar fi avut nici chiriaşi şi nici clienţi”, crede Laurenţiu Pavel, în vârstă de 35 de ani. Cert este că ceea ce ar fi urmat să devină cea mai întinsă construcţie din municipiul Galaţi, e doar o structură de rezistenţă.

Mall-ul lui Lişinschi a îngheţat

Nici cel de-al doilea mall aflat în construcţie la Galaţi (în Micro 19, la Sevice-ul vechi) nu se simte prea bine.

După ce proprietarul clădirii, cunoscutul om de afaceri Andrei Lişinschi, anunţa în vară că va investi în continuare, în ciuda crizei, s-a dovedit că nu e chiar aşa de simplu să faci faţă recesiunii. Drept urmare, ritmul lucrărilor a scăzut tot mai mult, iar acum, la început de noiembrie, a ajuns la zero.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... uitor.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Cele cinci proiecte de malluri ale Galaţiului

1. Manoil Mall – deschis în anul 2006 cu mare tam-tam şi cu investiţii importante în imagine, primul mall al oraşului a ajuns să fie o clădire goală la doar doi ani de la deschiderea sa. Chiriile mari şi mai ales lipsa clienţilor a dus la această situaţie.

2. Euromall – anunţat a fi deschis la sfârşitul lui 2008 în zona Autogării, mallul care se vroia a fi cel mai impozant centru comercial al municipiul a rămas neterminat. Reprezentanţii de la Euromall au precizat că de-abia după trecerea crizei economice vor reîncepe lucrările.

3. Dunărea Center – centrul comercial realizat pe locul vechiul service auto de către Andrei Lişinschi nu are finalizată decât o faţadă, iar lucrările au fost oprite pentru moment.

4. Galleria Mall – acest proiect a rămas doar pe hărtie, deşi construcţia trebuia să înceapă încă din 2008. Centrul comercial „Galleria” trebuia realizat pe Prelungirea Brăilei, mai sus de rondoul din zona denumită „Ultimul Leu”.

5. Centrul comercial Carrefour, realizat de grupul francez în Cartierul Siret. Cum proiectul zonei metropolitane pare un proiect îndepărat şi investiţia francezelor este la fel.

http://actiunea.net/index.php?option=com_content&task=view&id=10011&Itemid=26

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Lucrările la Euromall şi Galleria s-ar putea relua

Craiova nu este singurul oras fara mall-uri unde dezvoltatorii cu proiecte incearca sa reia investitiile. O situatie similara este si in Galati, oras unde Immofinanz are de asemenea un centru comercial blocat in faze avansate de constructie. La inceputul lui 2010, fondul de investitii a preluat integral si proiectul Euromall Galati.

Tot in Galati ar vrea sa demareze constructia mall-ului Galleria si GTC. Reprezentantii dezvoltatorului au spus anterior ca in acest an ar vrea sa demareze Galleria Galati.

http://www.dailybusiness.ro/stiri-real-estate/trei-proprietari-de-mall-uri-se-lupta-sa-reinceapa-proiectele-din-craiova-57934

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Galaţi, oraşul cu patru malluri pe hârtie

* Interviu cu viceprimarul Nicuşor Ciumacenco

* Există trei autorizaţii emise şi una în curs de emitere, dar niciun proiect nu a fost finalizat * De trei ori Lidl, de trei ori Kaufland, de trei ori Billa, de trei ori Penny * Vine şi Decathlon în Galaţi * Real contribuie la bugetul local cu impozite pe teren şi clădire în valoare totală de 724.626 de lei, iar Selgros cu 496.938 de lei *

- Domnule viceprimar, cât de interesant este Galaţiul pentru marile companii şi lanţuri de magazine?

- În ultima perioadă a fost singurul domeniu în care s-au mai creat locuri de muncă. Decathlonul, companie specializată pe articole şi echipament sport, prezentă în 15 ţări cu sute de magazine, este în discuţii pentru a deschide la Galaţi un magazin format mare, de 4.000-5.000 mp. Am avut o discuţie, le-am spus să îşi cumpere teren şi că din partea Primăriei vor avea tot sprijinul pentru a obţine autorizaţie. În acest moment sunt semnate autorizaţii pentru trei Lidl-uri - unul la Intersecţia Fără Rost pe un fost teren al Unicom, unul pe Drumul de Centură şi unul la fosta fabrică de pâine de pe strada Oltului. Penny are un supermarket şi vor mai fi două, unul pe Regiment 11 Siret, unul la Ugira, în Ţiglina II. Sunt două supermarketuri Kaufland şi va mai fi cel puţin încă unul format mall, la Ultimul Leu. Avem şi două centre comerciale Billa şi un Billa express, iar din câte ştiu intenţionează să mai deschidă.

- Ce se întâmplă pe Aleea Comerţului din Piaţa Micro 19, unde, aşa cum am anunţat, va fi un supermarket Carrefour express? Pe panou scrie că este o investiţie Alcom care va fi gata în 2013.

- Acolo am emis autorizaţia este pentru modernizarea spaţiului existent, cu o extindere de 300 mp faţă de actualul amplasament. Magazinul Carrefour urma să se deschidă în septembrie, dar pentru că s-a obţinut, din diverse motive, autorizaţia târziu, s-a amânat. Cred că, până la finele anului, cu siguranţă Carrefour va fi deschis.

- De ce prin intermediarul Alcom şi nu direct Carrefour?

- Majoritatea lanţurilor de supermarketuri, hipermarketuri, nu numai în Galaţi, în toată ţară, procedează aşa, ţinând cont că în România este relativ greu să obţii o autorizaţie de construcţie, şi dacă nu eşti din plan local e şi mai complicat. Politica lor este ca deţinătorii spaţiilor sau proprietarii de la care urmează să cumpere terenul, să obţină pe numele lor autorizaţia, urmând ca la final să fie transferată pe numele companiei. Nu e un caz particular Carrefour din Micro 19, absolut toate supermarketurile şi hipermarketurile care au obţinut autorizaţie în ultimii ani - cel puţin de când sunt eu în Primărie – au folosit această formulă. De exemplu, pentru Penny de pe Regiment 11 Siret, la fel, s-a obţinut autorizaţia iniţială pe numele celui care a deţinut terenul înainte de vânzare. Kaufland, Billa, toţi procedează la fel.

- Unde vor fi celelalte cinci magazine Carrefour?

- Va fi un Carreforur express la Ancora, unde ei au acceptat să facă şi modernizarea pieţei după cum doreşte Administraţia Pieţelor. Următorul este complexul Siret. La anul ar mai fi trei, în Micro 39 - 40 şi, dacă nu mă înşel, undeva prin Ţiglina II, plus hipermarketul, care este luat în calcul la Galaţi în funcţie de cum decurg lucrurile pentru obţinerea autorizaţiilor. Caută soluţii pentru achiziţionarea unui teren tocmai pentru a putea să facă astfel de investiţie. Investiţiile presupun şi restructurarea zonelor respective. Nu înseamnă că vor fi rase toate chioşcurile din zonă, dar cele situate pe zona cuprinsă în planul urbanistic probabil că vor avea de suferit.

- Cât câştigă bugetul Galaţiului de pe urma acestor investiţii?

- Ţinând cont că, în Galaţi, 32 de firme de mari contribuabili nu mai plătesc impozitele la Galaţi, ci direct la Bucureşti, oraşul este văduvit de un procent important. Mare parte din bani ne vin şi din impozitele plătite de marile reţele de magazine - pe construcţie, pe teren - şi o cotă parte din TVA se reîntoarce de la bugetul de stat. De exemplu, Real plăteşte în 2011 un impozit pe teren şi clădire în valoare totală de 724.626 de lei, iar Selgros - 496.938 de lei.

- De ce Galaţiul nu are niciun mall?

- Avem trei autorizaţii emise pentru mall şi mai avem una în curs de emitere. Euromall, situat în autogară, îşi prelungeşte deschiderea de la an la an, mai e un mall la vechiul service de pe Brăilei, şi un mall Pelican care a obţinut autorizaţie în 2009, pe Drumul de Centură dincolo de Cimitirul „Sf Lazăr”, dar nu a construit nimic. Anul acesta se va obţine autorizaţie pentru mall Galleria, pe locul fostei fabrici Coca Cola, în spatele Ecosal. Pe hârtie avem patru malluri, în realitate niciunul!

- Cum comentaţi acuzaţiile privind anumite interese legate de investiţia Carrefour din Micro 19?

- Haideţi să vedem nu numai interese peste tot, pentru că oraşul trebuie să meargă mai departe! Haideţi să fim un oraş al toleranţei. Dacă cineva vrea să construiască, să-l lăsăm să construiască. Nimeni nu comentează când aude nume străine - Lidl, Carrefour, dar când e al nostru trebuie să-i dăm în cap! Noi trebuie să fim patrioţi locali şi să înţelegem că firmele autohtone trebuie să crească pentru că ele plătesc taxe şi impozite la Galaţi, le dau locuri de muncă gălăţenilor; străinii vin, deschid, e foarte bine, dar banii aceia pleacă în ţara de origine. Nu trebuie să fim atât de porniţi împotriva noastră. Avem firme mari în Galaţi: Arabesque, Vega, Arcada, Galmopan, care nu ne fac de ruşine. Haideţi să nu ne omorâm între noi şi să găsim o variantă împreună ca lucrurile să meargă înainte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

În 13 oraşe reşedinte de judeţ nu există niciun centru comercial modern

Suceava se menţine pe primul loc într-un clasament al oraşelor din România în funcţie de stocul de centre comerciale moderne la mia de locuitori, iar în 13 din cele 42 de reşedinte de judeţ nu a fost construit niciun astfel de proiect, potrivit companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox. "Livrările din anul 2011 şi rezultatele (parţiale) ale recensământului au adus o creştere de 24% a stocului mediu de spaţii de retail modern per mia de locuitori. Acesta a evoluat de la 64 mp, cât se înregistrau la finalul anului 2010, la 84 mp per mia de locuitori în prima jumătate a anului 2012", se arată într-o analiză comparativă cu privire la evoluţia stocului de centre comerciale în România şi în Europa Centrală şi de Est realizată de DTZ Echinox.

Analiza remarcă diferenţe semnificative de stoc între principalele oraşe din România. Astfel, Suceava rămâne în topul oraşelor cu cel mai mare stoc de retail, înregistrând un nivel de 736 mp, de aproape 10 ori mai mare decât media ţării şi de două ori peste media capitalei, de 307 mp. Următoarele în clasament sunt Arad, Constanţa şi Iaşi, ultimul beneficiind în prezent de cinci centre comerciale moderne, Palas Mall, Iulius Mall, Felicia Shopping Center, Moldova Mall, Era Shopping Park (galeria comercială), şi 366 mp per mia de locuitori.

În partea inferioară a clasamentului se situează Drobeta Turnu Severin, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Giurgiu ale căror stocuri de spaţii comerciale moderne se situează în jurul a 100 mp per mia de locuitori, în timp ce alte 13 reşedinţe de judeţ nu au în prezent niciun centru comercial modern. Oraşele în care investitorii nu au ajuns încă sunt Galaţi, Satu Mare, Târgu Jiu, Târgovişte, Bistriţa, Reşiţa, Slatina, Călăraşi, Zalău, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Alexandria şi Miercurea Ciuc.

Dintre oraşele cu stocuri mici sau inexistente, numai trei au proiecte anunţate pentru următorii ani, respectiv Drobeta Turnu Severin, unde urmează să se deschidă o extensie a Severin Shopping Center, Galaţi, cu Galleria şi EuroMall şi Satu Mare, unde Real4You va construi un nou proiect MegaMall.

Stocul de retail din Europa se situează la nivelul anului 2012 cu aproximativ 27% peste valoarea de la finalul lui 2010, ajungând la o medie de 326 mp per mia de locuitori. Astfel, stocul mediu din România este de 2 până la 3 ori mai redus decât cel al ţărilor din regiune, care înregistrează valori între 124 şi 219 mp per mia de locuitori. La nivelul capitalelor, stocul cel mai mic este înregistrat de Kiev, cu 256 mp, deşi media ponderată a Ucrainei este peste cea a tuturor ţărilor din CEE. Varşovia, Praga şi Budapesta înregistrează stocuri medii per mia de locuitori peste cel al Bucureştiului, în primele două înregistrându-se un stoc de două ori faţă de cel din Bucureşti.

"Variaţiile semnificative între stocul de centre comerciale al oraşelor mari din România demonstrează polarizarea interesului dezvoltatorilor către principalele 10 centre urbane, care prin poziţie şi accesibilitate, atrag cumpărători din zonele adiacente. Diferenţele majore înregistrate faţă de ţările din regiune demonstrează potenţialul pe care îl are piaţa din România însă trebuie să luăm în considerare şi faptul că veniturile sunt mult sub media regiunii. În acest sens potenţialul există punctual în oraşele care nu sunt acoperite de către niciun centru comercial sau sunt deficitare din punct de vedere al spaţiilor comerciale moderne. Dezvoltatorii de centre comerciale analizează mult mai atent decât în perioada precedentă crizei locaţiile viitoarelor proiecte iar deciziile se iau doar când au siguranţa că piaţa poate să absoarbă suprafaţa dezvoltată", a declarat Răzvan Sin, şeful departamentului de retail al DTZ Echinox.

În România sunt active 62 de centre comerciale, faţă de 88 în Cehia, 370 în Polonia, 43 în Ungaria şi 121 în Ucraina. Stocul total de spaţii moderne din România este astfel de 1,65 milioane de metri pătraţi. Spre comparaţie în Cehia, stocul ajunge la 2,1 milioane de metri pătraţi, în Polonia depăşeşte 8 milioane de metri pătraţi, în Ungaria ajunge la 1,24 milioane de metri pătraţi, iar în Ucraina la 1,7 milioane de metri pătraţi.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Supermarketurile din Galaţi răsar precum ciupercile. În perioada crizei s-au deschis nu mai puţin de 17

* Deschiderea Carrefour este cel mai aşteptat eveniment al toamnei pe piaţa de retail * Alte două supermarketuri sunt aproape de inaugurare: un Penny şi un Lidl * Auchan a primit toate avizele şi poate începe transformarea hipermarketului Real * Numărul total al unităţilor comerciale de tip market din Galaţi va ajunge la 22, dintre care 17 s-au deschis în perioada crizei economice

Piaţa de retail din Galaţi va suferi modificări majore în perioada imediat următoare. Cea mai importantă este intrarea pe piaţa hipermarketurilor a lanţului Carrefour, prezent până acum doar prin patru marketuri. Însă este de aşteptat ca, în foarte scurtă vreme, un alt retailer important din România să răspundă provocării concurenţei: francezii de la Auchan se pregătesc să dea jos sigla hipermarketului Real şi să o schimbe cu sigla proprie.
Deşi din 2008 ne confruntăm cu o gravă criză economică, ultimii cinci ani au adus cele mai multe investiţii pe piaţa de retail din Galaţi, magazinele răsărind în oraş precum ciupercile după ploaie. De la cinci puncte de lucru (excluzând magazinele de tip cash&carry), câte existau la începutul crizei, Galaţiul a ajuns în această toamnă să numere nu mai puţin de 22 marketuri, supermarketuri şi hipermarketuri.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Odata cu cresterea numarului de marketuri si supermarketuri si malluri si hypermarketuri, creste si numarul de someri in Galati. Cum este posibil asa ceva?

Pentru ca, se desfinteaza o inteprindere care are 1000 de muncitori si se face un supermaket cu doar maxim 50-100 muncitori si acei muncitori sunt numai cu facultate si toate alea. Am dat un exemplu. Dar cam ceva de genu. Sau se mai angajeaza din alte orase... Si tot asa cu multi someri si criza si alea, supermaket-urile sunt pline cand e sfarsit de saptamana sau/si de sarbatori si uni cumpara nu se pacaleste cu o prajitura doua :) Daca nu ar avea profit aceste supermakete nu s-a mai construi.

Vedem si cu acest mall nou ce o sa fie, dar cred ca fi oameni sa cumpere mai ales daca face un KFC o sa fie plin, ala conteaza mai mult... nu conteaza ca au niste preturi mai ceva ca pe litoral dar... :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.