Jump to content

Recommended Posts

Posted

Precum stim cu totii, bisericile apar ca ciupercutele peste tot, ocupind ceea ce inainte obisnuia sa fie ba un spatiu verde, ba un loc de joaca pentru copii sau, la modul general, care putea fi folosit la ceva mai bun.

Mergind eu azi prin Tiglina II, imi ramin ochii pe capela construita in intersectia din fata Politiei Comunitare (aia care a fost trintita pe scuar, obtureaza vizibilitatea soferilor si, in fine, demonstreaza ca timpenia si slugarnicia in fata celor de sus nu au limite la romani.)

Si in timp ce comentam cu rautatea-mi caracteristica faptul ca, odata terminata biserica de linga gradinita nr.9 (si asta construita tot pe un fost spatiu verde, but who cares) capela aia ar fi trebuit darimata, imi vine o idee pur si simplu GE-NI-A-LA!!!!!

Ce ne deranjeaza la constructia de biserici? Ocuparea unui spatiu public. Ce se aplica pentru construirea de locuinte atunci cind spatiul la sol este insuficient? Ridicarea de cladiri de apartamente pe verticala, deci blocuri.

Deeeeeeci.... Sa construiasca bisericile pe acelasi sistem! Pe suprafata uneia singure, se poate ridica un bloc cu, sa zicem, 10 biserici suprapuse! Cu turla, blabla, tot tacimul pe ultimul etaj, n-au decit.

Si duceti-va fratilor la biserica si lasati-ne si putina verdeata pe care o mai avem!! Si cu banii economisiti, mai faceti o casa pentru orfani, un azil de batrini, mai faceti donatii si in afara Pastelui si Craciunului, ceva util si pentru comunitate, nu numai pentru burtosii aia spagari!!

EDIT: Am uitat ceva... PAREREA MEA!!!!

Posted

Solutia nr.2: biserici subterane, pe cate nivele le vor, cat mai adanc.

Avantaje: a. iesire din criza la o parte din someri (minerii)

b. folosirea utilajelor abandonate din mine

c. economie la materialul pentru acoperisuri si pereti, finisaje exterioare.

d. temperatura constanta -deci nu au nevoie de centrala termica sau aer conditionat;

e. izolare fonica foarte buna ;)

f. cu cat sunt mai jos cu atat vor deranja mai mult pe Aghiuta!

g. creste vanzarea de lumanari, deci si veniturile popilor, spre linistea unora :roll: ;

h. ISU le poate folosi in caz de necesitate ca adaposturi. :)