Jump to content

Vasilica Gavrilă - prima expoziţie la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Vasilica Gavrilă descoperă secretele ascunse ale naturii

Foaierele Teatrului "Maria Filotti" găzduiesc de sâmbătă expoziţia realizată de pictoriţa Vasilica Gavrilă la aniversarea a 50 de ani. Cele 47 de tablouri surprind natura în toate ipostazele sale, arată privitorului şi o altă faţetă a grădinilor, mai puţin cunoscută, pentru a cărei observare este nevoie de multă sensibilitate şi talent pentru redare. Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Brăila, Gheorghe Mosorescu, i-a apreciat tehnica, sensibilitatea, iar artista Marilena Ioanid a caracterizat-o drept un om curat, curajos, chiar dacă nu pare pentru că este minionă. Marilena Ioanid a spus că lucrările Vasilicăi Gavrilă au culoare, savoare, că prin ele este percepută natura şi lumina din jurul său.

Vasilica Gavrilă a absolvit Academia de Arte Bucureşti, secţia pictură în 1996. A realizat expoziţii personale în 1998 şi 2009 şi a participat la 12 expoziţii de grup în perioada 1994 - 2009. De asemenea, a participat la trei tabere de creaţie pe Valea Doftanei, Cimişlia - Republica Moldova şi Durău. A fost profesoară la Liceul de Artă, iar acum este profesoară la un liceu din Galaţi.

http://www.obiectivbr.ro/cultura/29220- ... turii.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vasilica Gavrilă – prima expoziţie personală la Galeriile Mantu

Membră a Filialei Brăila a U.A.P.R., dar profesoară la catedra de Educaţie plastică de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Galaţi, Vasilica Gavrilă este pentru prima oară prezentă cu o expoziţie personală pe simezele Galeriilor de Artă „Nicolae Mantu”. Ea şi-a mai deschis două expoziţii personale la Brăila, oraşul unde a funcţionat până mai acum câţiva ani ca profesoară la Liceul de Artă „Hariclea Hartulary Darclée”, a participat la expoziţiile colective ale plasticienilor brăileni, a expus în cadrul unor manifestări cu caracter naţional, şi iată că acum îşi oferă creaţia şi iubitorilor de artă din oraşul natal. Lucrările expuse, 23 la număr, sunt picturi executate în tehnica uleiului, având ca motive ale reprezentării iconice peisajul şi natura statică cu flori.

http://www.viata-libera.ro/articol-Vasi ... ntu_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.