dcp100168 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Se şterg marcajele pietonaleZebră, zebră, vrem vopsea!Zilele trecute ne-a telefonat la redacţie un cititor nemulţumit de faptul că multe dintre trecerile pietonale din oraş abia se mai văd. Aferim! Pe strada Domnească ar fi mare nevoie de câteva brazde noi de vopsea albă, la trecerea de la Parfumul Teilor, la cea din apropierea Teatrului Dramatic şi, nu în ultimul rând, la cea din dreptul Parcului Eminescu. Poate că măcar albul imaculat le va atrage atenţia celor care, după lăsarea întunericului, apasă pedala de acceleraţie mult mai mult decât este cazul. Nici pe strada Brăilei lucrurile nu stau mai bine, iar o reîmprospătare a vopselei zebrelor pietonale ar fi urgentă, mai peste tot. E drept că operaţiunea ar îngreuna şi mai mult traficul deja sufocant, la orele prânzului. Şi să nu care cumva să vă treacă prin cap că s-ar putea revopsi zebrele pe timp de noapte, când nu e ţipenie de maşină pe bulevard! Imediat se vor găsi voci care să strige că sunteţi comunişti şi că, dacă tot veniţi cu propuneri, n-aveţi decât să puneţi mâna pe bidinea. Pentru strada Brăilei, vitală este în primul rând retrasarea trecerii nesemaforizate de la Potcoava de Aur. Aici pietonii trebuie să fie în permanenţă cu ochii-n patru, pentru că mulţi dintre şoferii gălăţeni au uitat de vremurile când mergeau pe jos şi făceau, exasperaţi, slalom printre maşini. La polul opus există şi destui pietoni care, aflaţi pe zebră, sar ostentativ în faţa maşinilor – „Ce, mă, ţi-ai luat stradă?” sau deapănă verzi şi uscate pe mijlocul bulevardului. În acest sens, ceea ce ne lipseşte cel mai mult e educaţia, dar ne-am mulţumi, pentru moment şi cu câteva zebre nou-vopsite. Retuşuri se impun şi pe Bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară), mai ales în cazul zebrelor care nu sunt protejate de borne (sau „ţâţe”, cum au ajuns să fie cunoscute). Probabil că cea mai „străvezie” zebră este cea din dreptul Grădinii Botanice, în apropierea Falezei Superioare, lângă intersecţia cu strada Saturn De altfel, cam toate marcajele din intersecţia aglomerată au început să se şteargă şi tare neplăcut ar mai fi ca unul sau mai mulţi şoferi aflaţi simultan în intersecţie să nu le mai observe, într-o bună zi. Cu alte cuvinte, ar fi cazul să înceapă campania de revopsire a marcajelor pietonale. De preferinţă, până la vară, când o să se topească asfaltul de cald.http://www.viata-libera.ro/articol-Zebr ... ea__2.html
1964 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Nu inteleg de ce nu se fac ,,imprimeuri'' (le spun asa pt ca nu stiu cum se numeste materialul ala) in sosea. Chestia aia nu se sterge si este mult mai vizibila. Cine a fost prin Bucuresti la intrarea dinspre Ploiesti sau prin Brasov stie despre ce vorbesc. De fapt inteleg foarte bine de ce nu se face asa ceva. Avem politicienii corupti, incompetenti si spagari.
Legumix Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 iar aberatii...se una saptamana, s-a trecut la vopsirea marcajelor stradale.
Bada Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Nu inteleg de ce nu se fac ,,imprimeuri'' (le spun asa pt ca nu stiu cum se numeste materialul ala) in sosea. Chestia aia nu se sterge si este mult mai vizibila. Cine a fost prin Bucuresti la intrarea dinspre Ploiesti sau prin Brasov stie despre ce vorbesc. De fapt inteleg foarte bine de ce nu se face asa ceva. Avem politicienii corupti, incompetenti si spagari.In Cluj si pe la periferie am vazut marcaje de genul celor de care ai pomenit...la noi nici macar pe arterele principale nu "pupam" asa ceva...am ramas de caruta intre orasele mari ale tarii.
Guest Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 nu stiu cat de sigure sunt acele imprimeuri. pe timp ploios sau geros nu cred ca acele imprimeuri s-ar comporta f. bine in ceea ce priveste aderenta cu cauciucurile masinilor. adica siguranta pietonului = 0.
Bada Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 nu stiu cat de sigure sunt acele imprimeuri. pe timp ploios sau geros nu cred ca acele imprimeuri s-ar comporta f. bine in ceea ce priveste aderenta cu cauciucurile masinilor. adica siguranta pietonului = 0.Au aderenta mai buna decat asfaltul ud, nu sunt doar niste bucati de material neted, au niste asperitati,probabil special pentru ce ai zis si tu...si sunt si reflectorizante. Macar in zonele cu circulatie intensa ar trebui incercate...au tras acum o mana de vopsea, peste 3 luni deja nu se mai vede aproape deloc (mai ales pe timp de noapte) si abia peste 1 an mai vedem marcaje noi. Repet, ar trebui macar testate, cel putin la cateva treceri de pietoni in zone aglomerate cum ar fi Tiglina. Daca ar da randament in 6 luni-1 an ar putea fi extinsa folosirea lor. Dar pentru asta ar trebui refacute cum trebuie si strazile, pentru ca daca pui marcajul si peste o luna se casca groapa sub el degeaba l-ai pus.
Recommended Posts