Jump to content

A făcut şase copii ca să scape de închisoare!

Recommended Posts

Posted

De profesie „mamă iresponsabilă”

A făcut şase copii ca să scape de închisoare

* Încarcerată repede, să nu mai aibă timp să rămână iar însărcinată, „mama” a lăsat DGASPC o „zestre” de şase copii *

Şirul părinţilor care îşi lasă copiii în grija statului pare să nu mai aibă sfârşit. Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) s-a confruntat recent cu un nou caz grav de abandon. O femeie care a făcut deja şase copii i-a lăsat pe toţi în grija comunităţii, întrucât trebuie să ispăşească o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru furt. De fapt, potrivit asistenţilor sociali de la DGASPC, Simona A. a făcut toţi aceşti copii dintr-un motiv simplu: ca să scape de închisoare, ştiut fiind că o femeie însărcinată nu poate fi încarcerată. Primul „lot” de copii făcuţi de frica închisorii a ajuns în grija DGASPC mai demult. Este vorba despre trei copii cu vârste de 9, 10 şi 11 ani, aflaţi acum în grija unor asistenţi maternali. Simona A. a evitat apoi închisoarea tot datorită unor copii, făcuţi recent: unul de 5 ani, altul de 2 ani şi un al treilea care are abia o lună. „Acum, după ce l-a făcut pe al şaselea, poliţia a luat-o repede ca să nu mai apuce să rămână din nou însărcinată. În urmă cu câteva zile l-am luat pe cel mai mic dintre copii şi l-am dus în Centrul Maternal. Tatăl copiilor, care rămăsese cu alţi doi pe cap, a rezistat doar două zile, după care, în urmă cu o săptămână, a venit la noi să îi luăm şi pe aceştia. A zis că nu are ce să facă, nu are cum să-i crească… Mai mult, a ameninţat că se duce la televiziune cu ei dacă nu îi luăm. I-am preluat în regim de urgenţă”, a povestit directoarea DGASPC Galaţi, Manon Cristoloveanu.

http://www.viata-libera.ro/articol-A_fa ... are_2.html