Jump to content

Fără concedii ieftine la Combinat


Recommended Posts

Fără concedii ieftine la Combinat!

* Achiziţionarea unui bilet de odihnă la preţ redus, facilitate prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă (CCM) de la Combinat, a rămas doar la stadiul de intenţie, şi asta pentru că nu s-au alocat fonduri pentru acest lucru.

Potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă de la Combinat, angajatorul subvenţionează 55% din valoarea biletului de odihnă sau de tratament, dar nu mai mult de 5 milioane de lei vechi, diferenţa urmând să fie achitată de salariat. Dacă în anii trecuţi siderurgiştii au putut beneficia de această facilitate prevăzută de Contractul Colectiv de Muncă, putând să scoată mai puţini bani din buzunar pentru a-şi face concediul la mare sau la munte, anul acesta lucrurile stau cu totul altfel. Criza se pare că a afectat chiar şi respectarea acestei prevederi a CCM-ului, compania nealocând niciun leu de la începutul anului şi până în prezent pentru subvenţionarea biletelor de odihnă, subvenţionând doar biletele de tratament. Pentru acest an ar fi trebuit alocată suma de 17 miliarde de lei vechi pentru subvenţionarea biletelor de odihnă şi tratament, dar acest lucru a rămas până la ora actuală doar la nivelul de obligaţie prinsă în CCM, motivul invocat de reprezentanţii conducerii fiind efectele crizei economice. "Am solicitat respectarea unei prevederi a CCM-ului care precizează modalitatea de subvenţionare a biletelor de odihnă şi tratament şi am cerut alocarea de fonduri. Dacă biletele de tratament au fost subvenţionate, pentru biletele de odihnă nu s-a alocat niciun leu. Există solicitări, mai puţine faţă de anul trecut, pentru că acum angajaţii nu mai au bani să plece în concediu şi cred că numărul lor va creşte în următoarea perioadă pentru că vine vara şi mulţi doresc să plece în concediu", ne-a declarat vicepreşedintele FSS Metarom Galaţi, Radu Nelu.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... l=5#coment

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.