Jump to content

Mită la frontieră


dcp100168

Recommended Posts

Prins în flagrant în timp ce oferea mită poliţistului de frontieră

Un bărbat de 30 ani, cu dublă cetăţenie, bulgară şi moldovenească, a fost prins în flagrant, marţi, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Galaţi - Rutier, după ce a oferit poliţistului de frontieră suma de 50 dolari pentru a nu-i întocmi dosar penal şi pentru a-i permite continuarea călătoriei, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). „Bărbatul s-a prezentat pentru a intra în ţară, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Galaţi - Rutier, conducând un autocamion înmatriculat în Republica Moldova. La controlul specific, poliţistul de frontieră a constatat că cel în cauză nu poseda permis de conducere, conducătorul auto prezentând o dovadă de reţinere a permisului de conducere expirată, documentul fiind eliberat de autorităţile române pentru perioada 03.09 - 18.09.2008. Pe timpul derulării cercetărilor, şoferul i-a oferit poliţistului de frontieră suma de 50 dolari pentru a nu-i întocmi dosar penal şi pentru a-i permite continuarea călătoriei. Deşi poliţistul de frontieră a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, tânărul a insistat în oferirea banilor, aşezând pe birou, sub documentele întocmite, suma de 50 dolari”, se precizează în comunicatul emis de Poliţia de Frontieră Galaţi. În aceste condiţii, poliţistul de frontieră a sesizat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi care, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au procedat la realizarea flagrantului. Potrivit lucrătorilor vamali, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost suspendat.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Dare de mita la frontiera

Un barbat din Republica Moldova s-a ales, marti, cu un dosar penal, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce dadea mita 100 de lei unui politist de frontiera. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Galati, subinspector Marcel Antohe, la PTF Galati - Rutier, s-a prezentat pentru a intra in tara un barbat de 28 de ani, din Republica Moldova, conducand un autoturism inmatriculat in aceeasi tara. La controlul specific, politistul de frontiera a constatat ca tanarul avea asigurarea tip 'Carte verde' expirata din data de 29 mai, conducatorul auto neputand prezenta o asigurare valabila. Pe timpul derularii cercetarilor, soferul i-a oferit politistului de frontiera suma de 100 de lei pentru a nu fi sanctionat contraventional cu suma de 1.000 de lei asa cum prevede legea si pentru a i se permite continuarea calatoriei. Desi politistul a refuzat si i-a adus la cunostinta ca fapta sa constituie infractiune, barbatul a insistat in oferirea banilor, asezand pe birou, sub documentele intocmite, suma de 100 de lei. Politistul a sesizat ofiterii anticoruptie care, sub coordonarea unui procuror, au procedat la realizarea flagrantului. Barbatul s-a ales cu un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

http://www.stirilocale.ro/galati/Dare_d ... 93913.html

Eu tot nu m-am lămurit de ce sunt prinşi numai ăia care dau 50-100 de lei (dolari, euro). Chiar să nu treacă graniţa niciun om mai cu dare de mână? ;)

Link to comment
Share on other sites

Dare de mita la frontiera

Un barbat din Republica Moldova a fost prins in flagrant, vineri, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Galati - Rutier, dupa ce a promis si oferit 200 de lei unui politist de frontiera. Barbatul, de 47 de ani, s-a prezentat pentru a intra in tara, in PTF Galati - Rutier, conducand un autoturism inmatriculat in Republica Moldova. La controlul specific, politistul de frontiera i-a solicitat moldoveanului pe langa celelalte documente si asigurarea tip 'Carte verde', care s-a dovedit a fi falsificata. Pe timpul derularii cercetarilor, soferul i-a oferit politistului de frontiera suma de 200 de lei pentru a nu i se intocmi dosar penal si pentru a-i permite continuarea calatoriei. Desi politistul de frontiera a refuzat si i-a adus la cunostinta ca fapta sa constituie infractiune, tanarul a insistat in oferirea banilor.

In aceste conditii, politistul de frontiera a sesizat ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Judetean Anticoruptie Galati care, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, au procedat la realizarea flagrantului. Barbatul s-a ales cu un dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita si uz de fals.

http://www.stirilocale.ro/galati/Dare_d ... 96480.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Un cetăţean ucrainean a oferit 100 dolari mită pentru a nu fi sancţionat

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au prins în flagrant un cetăţean ucrainean, în timp ce oferea 100 de dolari mită unui poliţist de frontieră, pentru a nu fi sancţionat contravenţional, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). „În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Galaţi s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul ucrainean Golovashev D., conducând un camion marca 'DAT', iar, la controlul specific, poliţistul de frontieră a constatat că cel în cauză avea asigurarea tip „Carte verde” modificată la perioada de valabilitate. Pe timpul derulării cercetărilor, cetăţeanul ucrainean i-a oferit poliţistului de frontieră suma de 100 de dolari pentru a nu fi sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 de lei, aşa cum prevede legislaţia şi pentru a i se permite continuarea călătoriei. Deşi, poliţistul de frontieră a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, Golovashev D. a insistat în oferirea banilor, aşezând pe birou suma de 100 de dolari”, se precizează în comunicatul de presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Poliţistul de frontieră a sesizat lucrătorii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi care, sub coordonarea procurorului, au procedat la realizarea flagrantului. Cetăţeanului ucrainean i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Uite şi unul cu 10 euro :d care vrea să strice piaţa! Criză, criză, da'...

10 euro pentru o zi de ilegalitate

Expirarea, chiar şi de scurt timp, a unui document necesar trecerii frontierei nu-i scuteşte de necazuri pe cei care care îşi pun speranţe prea mari în şansă. Un rus care a vrut să intre în România pe la Galaţi deşi avea Cartea Verde expirată de o zi nu s-a ales doar cu o amendă ci cu un dosar penal în toată regula. Cetăţeanul de 44 de ani, originar din Federaţia Rusă, a vrut să treacă granţa în România pe la PTF Galaţi-Rutier luni seară. Aflat la volanul unui Volkswagen, bărbatul le-a prezentat poliţiştilor de frontieră atât actele sale cât şi ale maşinii numai că la o verificare sumară, oamenii legii au constatat că asigurarea ”Carte Verde” expirase cu o zi înainte. În faţa riscului de a fi amendat cu 1.000 de lei chiar şi pentru o ilegalitate atât de mică, dar şi de a nu mai fi lăsat să meargă mai departe, rusul a încercat să dea 10 euro poliţistului care îi întocmea actele. Nu doar că a fost refuzat, dar insistenţa cu care a dat banii i-a prilejuit o întâlnire cu ofiţerii de la Anticorupţie, care au procedat la realizarea flagrantului. Cetăţeanul străin este acum cercetat pentru dare de mită.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

O femeie din Republica Moldova a fost prinsă în timp ce oferea mită

O femeie, de 35 de ani, din Republica Moldova, s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită, după ce a încercat să ofere 150 euro unui poliţist de frontieră, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). “La Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră o femeie de 35 ani, care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Republica Moldova”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IJPF Galaţi, inspector Marcel Antohe. Potrivit acestuia, la controlul documentelor femeia a prezentat o copie a unui permis de şedere în Grecia. Poliţistul de frontieră i-a comunicat femeii că trebuie să prezinte documentul original şi nu copia acestuia, fapt pentru care nu-şi poate continua călătoria, întrucât nu îndeplineşte condiţiile legale. Moldoveanca a încercat să-i ofere poliţistului de frontieră suma de 150 euro, pentru a nu-i întrerupe călătoria. Deşi a fost refuzată şi i s-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, cea în cauza a insistat în oferirea banilor. Poliţistul de frontieră a adus de îndată la cunoştinţa superiorilor săi situaţia de fapt, luând legătura cu Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi şi formulând un denunţ cu privire la cele întâmplate. În urma sesizării Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, ofiţerii anticorupţie au procedat la organizarea unui flagrant, femeia fiind surprinsă în timp ce oferea suma de 150 euro poliţistului. Procurorul desemnat a dispus începerea urmăririi penale faţă de Silvia G. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Link to comment
Share on other sites

De două ori au încercat, de două ori au fost refuzaţi

Doi poliţişti gălăţeni de la Frontieră au sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi despre încercările de a fi mituiţi. La sesizarea politiştilor de frontieră, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au realizat prinderea în flagrant a două persoane, un cetăţean moldovean şi unul rus, care au promis şi oferit diferite sume de bani poliţiştilor de la frontiera gălăţeană din cadrul P.T.F. Galaţi, pentru a nu fi sancţionaţi contravenţional şi a li se permite continuarea călătoriei.

În primul caz, cel al moldoveanului, acesta s-a prezentat la bordul unui camion iar la controlul specific, poliţistul de frontieră a constatat că cel în cauză nu posedă atestat profesional pentru transport marfă, fapt pentru care i s-a comunicat ca nu îndeplineşte condiţiile legale pentru continuarea călatoriei. Şoferul i-a oferit poliţistului de frontieră 25 euro şi 191 lei pentru a nu fi sancţionat. Poliţistul l-a refuzat, moldoveanul a mai încercat o dată şi aşa s-a ales cu dosar penal.

Cam la fel s-a întâmplat şi în cazul rusului, de 52 de ani. Acesta conducea un automarfar şi a prezentat, pentru mijlocul de transport, o asigurare tip Carte Verde expirată. El a încercat de mai multe ori să ofere poliţistului de frontieră 50 de euro, dar a fost refuzat şi s-a ales, de asemenea, cu dosar penal pentru dare de mită.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

Un ucrainean a dat mită pentru a circula cu o Carte Verde expirată

Un cetăţean ucrainean s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să mituiască un poliţist în Punctul de Trecere a frontierei Galaţi - Rutier. Volodymyr B., în vârstă de 40 ani, a vrut să intre în ţară la volanul autoturismului personal, un Crysler. La controlul actelor, poliţiştii au constatat că asigurarea tip “Carte Verde” a maşinii era expirată din data de 5 august, motiv pentru care i-au pus în vedere ucraineanului că îl vor amenda şi că nu-i vor mai permite să-şi continue călătoria în spaţiul european. Pe timpul derulării verificărilor, şoferul i-a oferit poliţistului de frontieră suma de 100 USD pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi a i se permite continuarea deplasării. Deşi poliţistul de frontieră a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, Volodymyr B. a insistat în oferirea banilor. “Poliţistul de frontieră a sesizat ofiţerii D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi care, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au procedat la realizarea flagrantului. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penale pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită” a precizat purtătorul de cuvânt al DGA Galaţi, subcomisarul Dan Crassas. La finalizarea cercetărilor, cetăţeanul ucrainean a fost trimis în ţara sa natală.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... irata.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Tentativă de mituire la frontieră

Unui bărbat din Turcia i s-a întocmit, miercuri, dosar penal, după ce a încercat să mituiască un poliţist de frontieră cu 20 dolari. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, inspector Marcel Antohe, la Punctul de trecere a frontierei Galaţi-Rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, conducând un autocamion marca MAN, un cetăţean turc, de 46 ani, care nu deţinea asigurarea tip 'Carte verde'. Poliţistul de frontieră i-a spus că urmează să fie sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei, moment în care bărbatul a încercat să-i ofere poliţistului de frontieră suma de 20 dolari pentru nu lua împotriva sa nicio măsură legală. Deşi a fost refuzat şi i s-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, cel în cauză a insistat în oferirea banilor. Bărbatul a fost prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie şi s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

http://radioiasi.ro/index.php?option=co ... &Itemid=28

Link to comment
Share on other sites

Rusul cel zgârcit

În urma unui denunt formulat de un politist de frontiera din cadrul PTF Galati-Rutier, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, au prins în flagrant un rus care a încercat să ofere suma de 70 euro poliţistului, pentru a-i permite continuarea călătoriei, deşi nu întrunea condiţiile legale. "În fapt, la data de 03.09.2009, la P.T.F. Galaţi-Rutier, jud. Galaţi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, conducând un autoturism marca „Lexus”, cetăţeanul rus Levin O., în vârstă de 28 ani, care deţinea o asigurare tip „Carte verde” valabila de la data de 03.08.2009 pana la data de 02.09.2009. Poliţistul de frontieră i-a comunicat că urmează să fie sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei deoarece asigurarea tip „Carte verde” este expirata, moment în care bărbatul a încercat să-i ofere poliţistului de frontieră suma de 70 euro pentru nu lua împotriva sa nicio măsură legală. Deşi a fost refuzat şi i s-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, cel în cauză a insistat în oferirea banilor", a spus Maricel Antohe, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Gălăţene. Poliţistul de frontieră şi-a informat superiorii despre situaţia de fapt şi a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi. În urma flagrantului, procurorul competent a dispus începerea urmăririi penale faţă de cetateanul rus pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... arcit.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Doi ucraineni au încercat să mituiască poliţiştii de frontieră

Doi cetăţeni din Ucraina au încercat să ofere poliţiştilor suma de 100 de euro, respectiv 50 de euro pentru a li se permite să circule cu asigurări tip „Carte Verde” expirate. Stanislav O., în vârstă de 30 ani, din Ucraina, s-a prezentat la P.T.F. Galaţi – Rutier, pe sensul de iesire din ţară, la volanul unui autoturism marca ”Lexus”, înmatriculat în Ucraina. Pe timpul efectuării controlului specific, poliţistul de frontieră a constatat că asigurarea tip ”Carte verde” expirase la data de 18.09.2009, motiv pentru care l-a informat pe cetăţean că urmează să fie sancţionat cu suma de 1.000 lei. Pentru a scăpa de amendă, bărbatul a încercat să-i ofere poliţistului de frontieră suma de 100 euro. Deşi a fost refuzat şi i s-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, cel în cauză a insistat în oferirea banilor.

Un alt caz, aproape identic, l-a avut ca protagonist pe cetăţeanul ucrainean Vlasov O., în vârstă de 30 ani, care prezentat o asigurare tip „Carte Verde” expirată. Bărbatul a încercat să-l convingă pe poliţistul de frontieră, care a efectuat controlul, să nu-l sancţioneze, oferindu-i 50 de euro. Omul legii l-a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, dar cetăţeanul ucrainean a insistat în oferirea banilor.

„În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră şi-au informat superiorii şi au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi. În urma flagrantului, procurorul competent a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită” a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF Galaţi, inspectorul Marcel Antohe.

Tentativele de corupţie la frontieră, tot mai multe

De la începutul anului şi până în prezent poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Galaţi au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie de 13 ori cu privire la intenţia unor cetăţeni de a-i mitui. În aceeaşi perioadă a anului trecut, la I.J.P.F. Galaţi s-au înregistrat cinci cazuri de rezistenţă la corupţie. În ceea ce priveste cetăţenia persoanelor care au încercat să-i mituiască pe poliţiştii de frontieră de la Galaţi, cele mai multe persoane sunt din Ucraina (patru cazuri), Republica Moldova şi Federaţia Rusă (câte trei cazuri). De asemenea, câte un cetăţean din Turcia, Bulgaria şi România au încercat să-i corupă pe poliţiştii de frontieră. Principalul motiv pentru care persoanele acuzate de dare mită au încercat să ofere bani poliţiştilor de frontieră a fost să scape de amenda pe care urmau să o primească pentru că nu deţineau asigurare tip „Carte verde” sau aceasta era expirată.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... tiera.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Un şofer a dat 100 de euro mită ca să scape de dosar penal

* Bărbatul a fost prins în punctual de trecerea frontierei, conducând fără permis

Cetăţeanul roman Pavel U. s-a prezentat în punctual de trecere a frontierei Galaţi-Rutier pentru a ieşi din ţară, la volanul unui microbuz marca Mercedes. La controlul specific, poliţistul de frontieră a constatat că cel în cauză avea permisul de conducere suspendat, fără drept de circulaţie. Pe timpul derulării cercetărilor, persoana în cauză i-a oferit poliţistului de frontieră suma de 100 euro pentru a nu i se întocmi actele premergătoare începerii urmăririi penale. Deşi poliţistul de frontieră a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, Pavel U. a insistat în oferirea banilor. În aceste condiţii, poliţistul de frontieră a sesizat ofiţerii D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi care, sub coordonarea procurorului, au procedat la realizarea flagrantului. “Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevazută şi pedepsită de Codul Penal şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat” a declarat scms. Dan Crassas, purtătorul de cuvânt al DGA – Biroul Teritoria Galaţi.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... penal.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

A vrut să dea 50 de euro şi a luat dosar penal

La PTF Galaţi - Rutier, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean din Republica Moldova, Veaceslav L., în vârstă de 50 de ani, conducând un autocamion marca DAF. La controlul specific, poliţistul de frontieră a constatat că cel în cauză avea asigurarea tip "Carte Verde" expirată. Pe timpul derulării cercetărilor, persoana în cauză i-a oferit poliţistului de frontieră suma de 50 euro pentru a nu lua măsurile legale împotriva sa, respectiv sancţionarea contravenţională cu suma de 1.000 lei. Deşi poliţistul de frontieră a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, Veaceslav L. a insistat în oferirea banilor. În aceste condiţii, poliţistul de frontieră a sesizat ofiţerii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi care, sub coordonarea procurorului, au procedat la realizarea flagrantului. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de legislaţia în vigoare.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

Un bulgar a încercat să mituiască un poliţist de frontieră

În urma unui denunţ formulat de un poliţist de frontieră din cadrul P.T.F. Galaţi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au prins în flagrant un cetăţean bulgar care a încercat să ofere suma de 100 dolari poliţistului, pentru a nu fi luate măsurile legale împotriva sa. La Punctul de Trecere al Frontierei (P.T.F) Galaţi, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetateanul bulgar Dimitar D., în vârstă de 44 ani, care conducea un autotir cu remorcă. La controlul specific al documentelor, poliţistul de frontieră a constatat că acesta nu deţinea asigurarea tip “Carte Verde”, fapt pentru care i s-a comunicat că va fi sancţionat contravenţional. Pe timpul derulării verificărilor, şoferul i-a oferit poliţistului de frontieră suma de 100 dolari americani pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi a i se permite continuarea deplasării. Deşi poliţistul de frontieră a refuzat şi i-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, barbatul a insistat în oferirea banilor. Poliţistul de frontieră a adus de îndată la cunoştinţa superiorilor săi situaţia de fapt şi a sesizat D.G.A.- Galaţi cu privire la cele întâmplate. Ofiţerii D.G.A.- Galaţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au procedat la organizarea flagrantului, cel în cauză fiind surprins în timp ce încerca să-l mituiască pe poliţistul de frontieră. În urma flagrantului, procurorul competent a dispus începerea urmăririi penale faţă de Dimitar D. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 255 din Cod Penal.

În ultima săptămână este cel de-al doi-lea caz de rezistenţă la coruptie înregistrat în PTF Galati-Rutier, primul având loc sâmbăta trecută când un cetăţean moldovean a încercat să ofere suma de 50 euro unui politist de frontiera pentru a nu fi luate măsurile legale împotriva sa, iar de la inceputul anului este al 16-lea caz când ofiţerii din cadrul SJA Galaţi au fost sesizaţi cu privire la încercările de mituire a personalului IJPF Galati.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... tiera.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Un bărbat a încercat să mituiască un poliţist şi s-a ales cu dosar penal

* Vasile B. a fost prins în flagrant, când a vrut să dea mită unui poliţist de frontieră, iar acum este cercetat penal pentru fapta sa.

Vasile B., în vârstă de 58 ani, a încercat să-i ofere bani unui poliţist de frontieră, după ce i-au fost descoperite nereguli la actele autotirului, pe care îl conducea, vineri, la întrarea în ţară, pe la Punctul de Trecere al Frontierei Galaţi-Rutier. La controlul documentelor, poliţistul de frontieră a constatat că asigurarea de raspundere civilă auto pentru capul tractor este expirată din data de 27.11.2009, fapt pentru care i-a spus şoferului că va fi sancţionat contravenţional. Deşi poliţistul de a refuzat banii, bărbatul a insistat în tentativa de mituire. „În urma unui denunţ formulat de un poliţist de frontieră din cadrul P.T.F. Galaţi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au prins în flagrant un cetăţean român care a încercat să ofere suma de 180 lei poliţistului, pentru a nu fi luate măsurile legale împotriva sa”, a declarat Insp. Antohe Marcel, purtător de cuvânt I.J.P.F. Galaţi. Poliţistul de frontieră şi-a anunţat imediat superiorii, care la rândul lor au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie Galaţi, cu privire la cele întâmplate. „Ofiţerii D.G.A. Galaţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au procedat la organizarea flagrantului, cel în cauză fiind surprins în timp ce încerca să-l mituiască pe poliţistul de frontieră. În urma flagrantului, procurorul a dispus începerea urmăririi penale faţă de Vasile B. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită”, a spus Scms. Dan Crassas, Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Un ... 83646.html

Link to comment
Share on other sites

Maaaay, tata...may

fapta s-a petrecut vineri...iar luni a si aparut la ziar?

vineri la ora 18 dispune procurorul inceperea urmaririi penale, iar luni dimineata presa stie?

UNDE ESTE PREZUMTIA DE NEVINOVATIE? POLITIA DEJA ALERTEAZA PRESA DESPRE UN INFRACTOR DEOSEBIT DE PERICULOS?!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Prins în timp ce oferea mită

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din Republica Moldova s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să ofere mită unui poliţist de frontieră. Problema - acesta încerca să iasă din ţară cu un autoturism avariat, deşi nu avea o dovadă de avarie eliberată de Poliţie. Incidentul s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, la punctul de trecere al frontierei Galaţi-Rutier. În jurul orei 22.30, un cetăţean moldovean aflat la volanul unui autoturism cu platformă pe care se afla o maşină avariată vroia să iasă din ţară. La un control al documentelor însă, oamenii legii au descoperit că acesta nu deţinea o dovadă de avarii şi l-au anunţat pe bărbat că nu poate părăsi ţara. Pentru a-i îndupleca însă, şoferul a încercat să ofere poliţiştilor de frontieră o sută de lei. Gestul l-a costat scump - oamenii legii au anunţat imediat ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie care l-au prins în flagrant pe bărbat, care s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=12

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Un poliţist de frontieră a refuzat o şpagă de 600 de euro

În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din cadrul PTF Oancea – jud. Galaţi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au prins în flagrant o persoană din Bulgaria care a încercat să ofere suma de 600 euro poliţistului, pentru a nu i se întocmi dosar penal, deoarece a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere falsificat.

La P.T.F. Galaţi - Rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar Yuliyan T., în vârstă de 41 ani, care conducea un autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat în Bulgaria. "La controlul specific al documentelor, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în legătură cu autenticitatea permisului de conducere, care prezenta urme de ştersături mecanice, diferenţe de culoare şi înlocuire de text. Astfel, în urma verificărilor efectuate prin Centrul de Contact Româno - Bulgar Giurgiu, s-a stabilit că cetăţeanul bulgar T.Yuliyan, are dreptul de conducere suspendat de către autorităţile bulgare, iar permisul de conducere prezentat la control aparţine altei persoane", a declarat subcomisar Maricel Antohe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţieio de Frontieră Galaţi.

În aceste condiţii, poliţistul de frontieră i-a spus bărbatului că i se va întocmi dosar penal, moment în care bulgarul a încercat să-i ofere poliţistului de frontieră suma de 600 euro. Deşi a fost refuzat şi i s-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune, T.Yuliyan a insistat în oferirea banilor. "Poliţistul de frontieră a adus de îndată la cunoştinţa superiorilor săi situaţia de fapt, luând legătura cu Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi şi formulând denunţ cu privire la cele întâmplate", a mai declarat Antohe. Fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, ofiţerii D.G.A.- Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au procedat la organizarea unui flagrant, cel în cauză fiind surprins în timp ce oferea suma de 600 euro lucrătorului de poliţie de frontieră.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărui permis de conducere i-a fost suspendat.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Un_politist_de_frontiera_a_refuzat_o_spaga_de_600_de_euro_0_214178983.html

Link to comment
Share on other sites

Un poliţist de frontieră a refuzat o şpagă de 600 de euro

Agentul Doru - poliţistul care refuză şpaga

În plină criză economică şi în contextul reducerii salariilor bugetarilor, un poliţist de frontieră a refuzat o "atenţie" echivalentă cu salariul pe o lună şi jumătate. De altfel, pe lângă faptul că a refuzat şapga unui bulgar, care-i cerea să-i permită să treacă frontiera de stat a României, după ce a prezentat la control un permis de conducere falsificat, agentul Doru Daniel Doru l-a predat Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A).

Agentul de Poliţie de lucrează în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, din anul 2007. "În momentul în care i-am cerut carnetul de conducere, omul a început să se fâstâcească. Am mers să verific actul,am observant că este fals şi i-am comunicat că îi voi întocmi dosar penal. Atunci a încercat să mă mituiască", a povestit agentul. Deşi poliţistul a refuzat şapga, bulgarul a insistat. Daniel Doru şi-a anunţat imediat şefii. "Documentul prezenta urme de ştersături mecanice, diferenţe de culoare şi înlocuire de text. Astfel, în urma verificărilor efectuate prin Centrul de Contact Româno - Bulgar Giurgiu, am stabilit că cetăţeanul bulgar T.Yuliyan, are dreptul de conducere suspendat de către autorităţile bulgare, iar permisul de conducere prezentat la control aparţine altei persoane", a mai continuat agentul.

După ce a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, ofiţerii D.G.A.- Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au organizat flagrantul, bulgarul fiind surprins în timp ce oferea suma de 600 euro lucrătorului de poliţie de frontieră.

Conform spuselor agentului Doru Daniel Doru, aceasta a fost prima dată când s-a confruntat cu astfel de caz, în care cineva a încercat să-i ofere şpagă. "Am mai avut parte de cazuri de acte falsificate, dar niciodată nimeni nu a încercat să mă mituiască până acum. Eu ştiu un lucru: Cine ia mită de la un infractor devine, la rândul lui, infractor!", spune poliţistul.

Şefii IJPF nu au precizat încă dacă agentul Doru va fi sau nu premiat pentru "rezistenţă la şpagă".

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Agentul_Doru_-_politistul_care_refuza_spaga-_-Cine_ia_mita_de_la_un_infractor_devine-la_randul_lui-infractor_0_214778648.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Cetăţean moldovean, cercetat pentru dare de mită de peste 2.200 de lei unui poliţist de frontieră

Un cetăţean din Republica Moldova a fost pus sub urmărire penală pentru că a încercat să mituiască un poliţist de frontieră gălăţean cu peste 2.200 de lei, pentru a nu-l sancţiona pentru depăşirea perioadei legale de şedere în România. Poliţistul de frontieră de la punctul Galaţi - Rutier a sesizat ofiţerii servicului judeţean al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) privind faptul că Ion S. i-a oferit suma de peste 2.200 de lei, pentru a nu-l sancţiona pentru depăşirea termenului legal de şedere în ţară, se arată într-un comunicat de miercuri al DGA şi al Poliţiei de Frontieră (PFR). În urma denunţului formulat de poliţist, ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Pachetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au organizat un flagrant delict pentru prinderea bărbatului.

Ion S. (36 de ani) s-a prezentat la PTF Galaţi - Rutier, marţi, pentru a ieşi din ţară, la volanul unui autoturism Chevrolet, înmatriculat în Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră au constatat, atunci, că bărbatul depăşise termenul legal de şedere în România cu 31 de zile, faptă sancţionată contravenţional şi cu emiterea unei restricţii de intrare în ţară pe o perioadă de şase luni. Bărbatul i-a oferit unui poliţist de frontieră suma de peste 2.200 de lei, pentru a evita sancţiunea, însă acesta din urmă a refuzat. Astfel, văzând că cetăţeanul insistă să-i ofere banii, agentul de poliţie şi-a anunţat superiorii de situaţie şi a sesizat ofiţerii DGA Galaţi, care au procedat la organizarea flagrantului delict.

În urma acţiunii, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale faţă de Ion S., pentru dare de mită.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.