Jump to content

Deversări de la Barajul Călimăneşti, împotriva secetei


dcp100168
 Share

Recommended Posts

DADR Galaţi salvează culturile calamitate de secetă prin deversări de la Barajul Călimăneşti

Seceta a compromis peste 15.000 de hectare de culturi de legume, porumb şi cereale din zona Tecuciului, în judeţul Galaţi, iar autorităţile apelează la deversări controlate din Barajul Călimăneşti pentru a salva producţia, transmite corespondentul NewsIn. "E, într-adevăr, lipsă de apă în sol. Unde sunt sisteme de irigaţii se lucrează, unde nu sunt ne uităm în sus. Probleme sunt la Tecuci, pe terasa Nicoreşti, unde, din cauza faptul că nu avem nivel de apă pe Siret la Staţia de Pompare Ionăşeşti (de pe raza comunei Cosmeşti, în nord-vestul judeţului Galaţi, n.r.), nu se poate iriga o suprafaţă de peste 15.000 de hectare", a declarat, marţi, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală de la Galaţi, Alexandru Sîntion. Probleme similare sunt şi în zona Târgu Bujor, tot în jumătatea nordică a judeţului. "Toată zona de la Târgu Bujor, care e lipsită de irigaţii, zona de nord, în general, are probleme. Zona de sud este irigată", a precizat Alexandru Sîntion. Şeful Direcţiei Agricole şi Dezvoltare Rurală de la Galaţi a adăugat, însă, că s-a găsit o soluţie de avarie pentru a contracara efectele secetei pe teresa Nicoreşti-Tecuci. "S-au făcut toate demersurile şi azi (marţi, n.r.) s-au întrunit toţi factorii responsabili şi s-a covenit ca în zilele de 20, 21, 22 să se asigure nivelul de apă pe Siret, iar până sâmbătă şi duminică ei (Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, n.r.) să facă nişte lucrări în zonă pentru ca de luni să poată iriga în condiţii optime", a explicat directorul DADR Galaţi, Alexandru Sîntion. Practic, specialiştii de la ANIF pot repune în funcţiune sistemul de irigaţii din zona Tecuciului - alimentat de Staţia de Pompare Ionăşeşti - numai dacă nivelul Siretului creşte.

http://www.tmctv.ro/articol_72450/dadr_ ... nesti.html

Link to comment
Share on other sites

Deversari controlate pentru combaterea secetei

Seceta a compromis peste 15.000 de hectare de culturi de legume, porumb si cereale din zona Tecuci, judetul Galati, iar autoritatile apeleaza la deversari controlate din barajul Calimanesti pentru a salva productia. "Este lipsa de apa in sol. Unde sunt sisteme de irigatii se lucreaza, unde nu sunt, ne uitam in sus. Probleme sunt la Tecuci, pe terasa Nicoresti, unde, din cauza faptului ca nu avem nivel de apa pe Siret, la statia de pompare Ionasesti de pe raza comunei Cosmesti, in nord-vestul judetului Galati, nu se poate iriga o suprafata de peste 15.000 de hectare", a declarat directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Galati, Alexandru Sintion. El a precizat ca probleme similare sunt si in zona Targu Bujor, tot in jumatatea nordica a judetului. "Toata zona de la Targu Bujor, care este lipsita de irigatii, zona de nord, in general, are probleme. Zona de sud este irigata", a precizat Sintion. Seful DADR Galati a mentionat ca s-a gasit o solutie de avarie pentru a contracara efectele secetei pe terasa Nicoresti - Tecuci: "S-a convenit ca, in zilele de 20, 21 si 22 mai, sa se asigure nivelul de apa pe Siret, iar Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) sa faca lucrari in zona pentru ca de luni (25 mai - n.r.) sa poata iriga in conditii optime. Specialistii de la ANIF pot repune in functiune sistemul de irigatii din zona Tecuci numai daca nivelul Siretului creste. Acest lucru este posibil numai prin deversarea controlata, cateva zile la rand, a unor cantitati mari de apa din barajul Calimanesti", a explicat Sintion.

http://www.stirilocale.ro/galati/Devers ... 82424.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.