Jump to content

Au început înscrierile pentru şcolile de maiştri militari


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Vreţi să deveniţi timonieri?

Au început înscrierile pentru şcolile de maiştri militari

Viitorii absolvenţi de liceu se pot înscrie la una din şcolile de maiştri militari din ţară prin Biroul Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Galaţi. În funcţie de profesia pe care o doresc, elevii îşi pot face planuri de concurs pentru Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri ai Forţelor Terestre de la Piteşti sau cea a Forţelor Aeriene de la Boboc - Buzău, cu specializări în aviaţie militară, electromecanică şi automatizare, radioelectronică de bord de aviaţie şi altele. De asemenea, cei care doresc să treacă la… timonă, pot opta şi pentru Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanţa.

Pot opta atât băieţi, cât şi fete, iar durata studiilor este de doi ani, ne-a declarat lt. col. Sorin Traian, comandantul CMJ Galaţi. Candidaţii trebuie să fie absolvenţi ai unui liceu cu diplomă de bacalaureat şi să aibă vârsta maximă de 24 de ani, cetăţenie română şi domiciliul stabil în ţară; să fie „apţi medical” şi să nu fi fost condamnaţi penal sau în curs de urmărire penală. Admiterea se face în două etape: preselecţia care are la bază testul fizic şi a doua fază a concursului propriu-zis, potrivit bibliografiei recomandate. La finalizarea studiilor, absolvenţii au şansa să fie repartizaţi într-o unitate a Ministerului Apărării.

Programul BIR Galaţi este zilnic, de luni până vineri, între 8,00 şi 20,00. Cei interesaţi pot obţine relaţii la telefon 0236.497031.

http://www.viata-libera.ro/articol-Au_i ... ari_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.