Jump to content

Supermarketuri Lidl la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Lidl va investi cinci milioane de euro pentru un supermarket la Galaţi

Retailerul cu profil de discount Lidl România, parte a grupului german Schwarz, va investi cinci milioane de euro pentru construcţia unui supermarket la Galaţi, lucrările urmând să fie finalizate în cel mult doi ani, transmite corespondentul MEDIAFAX. Compania a primit autorizaţie de construcţie, iar lucrările vor începe în câteva luni, urmând să fie finalizate în cel mult doi ani, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul municipiului Galaţi Nicuşor Ciumacenco. Magazinul va fi dezvoltat lângă o unitate militară (strada Dragalina, nr. 1, in vecinatatea UM 01229), la circa doi kilometri de zona centrală a oraşului, pe un teren cu o suprafaţă de 4.700 de metri pătraţi, din care 4.489 este în proprietatea firmei Unicom. Supermarketul va avea o suprafaţă de 1.516 mp, din care 1.446 mp vor fi destinaţi vânzării.

Lidl nu a deschis încă vreun magazin în România. Primul anunţ oficial de deschidere a unei unităţi comerciale Lidl a fost făcut, în luna septembrie a anului trecut, de primarul Bistriţei, care a declarat că firma germană va avea un magazin în acest oraş.

Grupul german Schwarz mai este prezent în România şi prin reţeaua de hipermarketuri Kaufland.

Link to comment
Share on other sites

Sper ca Transurbul va pune la dispozitie o linie de autobuz pana acolo. Prima licitatie e in 2010 daca nu propune acum infiintarea. Supermarketul se va termina cam in 2011 iar timp de 2-3 ani 2011-2013 sau 2014 pana la urmatoarea licitatie vom fi condamnati sa batem drumu pe jos.

Link to comment
Share on other sites

Sper ca Transurbul va pune la dispozitie o linie de autobuz pana acolo. Prima licitatie e in 2010 daca nu propune acum infiintarea. Supermarketul se va termina cam in 2011 iar timp de 2-3 ani 2011-2013 sau 2014 pana la urmatoarea licitatie vom fi condamnati sa batem drumu pe jos.

George probabil ca nu ai identificat bine locatia , locul viitorului supermarket este foarte aproape de statia de tranvai ic frimu str basarabiei care pana atunci potrivit celor care se fac ca ne conduc va fi super modernizata si super largita !!! din ce stiu eu prin acea statie circula mai multe linii de tranvai iar cei de la transurb nu cerd ca vor introduce nimic spunand ca locatia este foarte aproape de statia de tranvai ic frimu , cred ca de la locatie pana la statie sunt ~300 de m cred. Pe locul viitoarei locatii a functionat un depozit de materiale de constructii pe nume Silvano-Unicom , este un lucru foarte bun ca acolo se va construi ceva iar acea unitate militara mai are multe spatii si cladiri nefolosite care ar putea fi folosite in "folosul comunitati"

Link to comment
Share on other sites

Cand am auzit "pe locul unei foste UM" Imi imaginam un poligon in plin camp la vreo 2-3 km de oras :lol:

A si la noi in BR Hipermarket PIC se afla la cam 300 m de statia de autobuz Bariera Calarasi si Braicar a pus 2 trasee de microbuz gratuit si o linie de autobuz deviata pe acolo. Dar nu toate autobuzele liniei 5 trec pe acolo ci doar 1 din 3. 1 duce la Promenada Mall (Carrefour 1), unul la Armonia (Carrefour 2) si altul la PIC. Deci practic ai impresia ca exista 3 linii de 5: 5Armonia, 5Carrefour si 5Pic :d

Link to comment
Share on other sites

LIDL confirma ca va veni la Galati

Reprezentantii LIDL au confirmat ca pe lista oraselor in care compania va deschide magazine se afla Galatiul, informatie comunicata saptamana trecuta de autoritatile locale. Compania a precizat ca va deschide la Galati o unitate cu o suprafata de vanzare de 1.065 de metri patrati, insa nu a dorit sa mentioneze si valoarea investitiei in aceasta zona.

Potrivit autoritatilor locale, investitia in magazinul LIDL din Galati va fi de 5 mil. euro, informatie infirmata de reprezentantii companiei. Primul spatiu al LIDL confirmat de autoritatile locale a fost in orasul Bistrita-Nasaud. Pe lista localitatilor vizate de retailer se mai numara Iasi, Medias si Slobozia, orase in care compania LIDL si-au manifestat interesul de a investi.

Planurile retailerului pentru Romania vizeaza dezvoltarea unei retele de peste 100 de magazine prin investitii de 150 mil. euro, potrivit unor informatii din piata neconfirmate pana acum de companie.

http://www.zf.ro/companii/lidl-cumpara- ... a-4449720/

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Supermarketul Lidl va fi gata în 2011

Reteaua de magazine de tip discount Lidl, parte a grupului Schwartz, a achizitionat un teren in sectorul 5 din Bucuresti, tranzactia avand o valoare de 3,2 mil. euro. Nemtii de la Lidl tatoneaza de mai multi ani piata romaneasca si pana acum si-a amanat intrarea in forta pe piata locala din cauza preturilor mari la imobiliare.

In primavara lui 2009, Lidl a primit autorizatie de constructie pentru un supermarket in Galati, pe o suprafata de aproape 4.700 de metri patrati. Spatiul comercial, ce va fi finalizat in 2011, necesita o investitie de 5 milioane de euro si va avea o suprafata de 1.500 de metri patrati, beneficiind de 90 de spatii de parcare.

Lidl detine peste 800 de magazine in Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Romania si Bulgaria.

http://www.wall-street.ro/articol/print/78801/Retailerul-Lidl-la-cumparaturi-Germanii-au-batut-palma-cu-Pepsi-pentru-un-teren-de-3-2-mil-euro.html

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Încep lucrările la primul supermarket Lidl din Galaţi

La începutul lunii octombrie încep lucrările la primul centru comercial Lidl, a cărui valoare totală este estimată de investitori la aproximativ 5 milioane de euro. Concernul german Lidl&Scwartz.co&KG, care gestionează şi afacerea Kaufland, va construi noul supermarket lângă unitatea militară din Ţiglina I. Suprafaţa totală de teren pe care se va ridica noua construcţie este de 4.698 mp. Spaţiul comercial va avea o suprafaţă desfăşurată de 1.452 mp iar cea utilă va fi de 1.353 mp. În total vor fi construite şi 83 de locuri de parcare. Supermarketul ar urma să fie finalizat în cel mult doi ani.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Incep_lucrarile_la_primul_supermarket_Lidl_din_Galati_0_344365934.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 9 months later...

Trei supermarketuri Lidl au primit autorizaţii la Galaţi

După ce a obţinut autorizaţii pentru a construi trei supermarketuri în Galaţi, Lidl România S.C.S. a primit undă verde pentru a amenaja, la intersecţia dintre străzile Milcov şi Nicolae Mantu, un sens giratoriu. Traficul rutier este foarte aglomerat în această zonă unde se află şi supermarketul Billa, şi unde Lidl va construi un complex comercial.

Dacă tot amenajează pe cheltuiala lor un sens giratoriu, nemţii îşi vor amplasa şi un panou publicitar tip totem cu sigla Lidl. Pentru a parafa această afacere, Primăria s-a asociat cu Lidl pentru 10 ani. Municipalitatea nu va face decât să pună la dispoziţie terenul în suprafaţă de 6.221 mp. situat la intersecţia străzilor Milcov şi Mantu, iar după finalizarea lucrărilor, investiţia va trece în proprietatea publică a municipiului. În schimb, Lidl se va ocupa de toate pe propria sa cheltuială: proiectarea şi executarea lucrărilor, autorizaţii, avize, plata energiei electrice consumate pentru iluminarea spaţiului publicitar, dar şi plata către Primărie a sumei de 481 euro pe lună pentru chiria terenului pe care se amplasează totemul. Totodată, Lidl va cumpăra cu 200 de euro metrul pătrat suprafaţa de 209,50 mp situată în strada G-ral Dragalina nr.1, pe care o închiriase şi de care are nevoie pentru a amenaja accesul în parcarea celui de-al doilea complex comercial pe care îl va construi.

Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, Lidl a obţinut autorizaţii pentru a construi trei supermarketuri: unul la „Intersecţia Fără Rost”, unul pe Drumul de Centură şi unul pe strada Oltului, la fosta fabrică de pâine a Galmopan. Potrivit vicelui, în prima parte a anului viitor va fi gata un prim supermarket Lidl.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Lidl îşi construieşte o parcare pe terenul Primăriei Galaţi

Aleşii locali au aprobat marţi un proiect de hotărâre privind concesionarea către Lidl România a unui teren în suprafaţa de 531 metri pătraţi, proprietatea municipiului Galaţi, situat în bulevardul Milcov colţ cu strada Drumul Viilor. Terenul propus spre concesionare va fi ocupat de o parcare. Preţul concesiunii (redevenţa) este de 2,78 euro metrul pătrat pe an (fără TVA) şi a fost stabilit în baza unui raport de evaluare întocmit de Serviciul Public Geotopocad–Expert. Durata pentru care se va încheia contractul de concesiune va fi de 25 de ani.

Reamintim că Lidl România deţine în proprietate, în municipiul Galaţi, un imobil cu suprafaţa de 5167 metri pătraţi situat în Galaţi, strada Nicolae Mantu nr.67, zona Billa 2, Drum de Centură, conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2634/22.12.2010.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Primăria, a treia afacere cu Lidl

* Primul supermarket ar urma să fie gata la primăvară

Municipalitatea gălăţeană a încheiat, în serie, trei contracte de afaceri cu Lidl România S.C.S. care, aşa cum v-am informat deja, a obţinut autorizaţii pentru a construi trei supermarketuri în Galaţi: unul la "intersecţia Fără Rost", unul pe Drumul de Centură şi unul pe strada Oltului, la fosta fabrică de pâine a Galmopan.

În prima parte a anului viitor ar trebui să fie gata un prim supermarket. Concret, Primăria s-a asociat, i-a vândut teren şi acum i-a concesionat o suprafaţă de teren cunoscutului retailer german. La recenta şedinţă a Consiliului Local aleşii au votat în unanimitate pentru concesionarea prin atribuire directă a unui teren cu suprafaţa de 531 metri pătraţi, situat pe bulevardul Milcov colţ cu Drumul Viilor.

Vreme de 25 de ani, cât va dura contractul, nemţii vor plăti pentru teren o redevenţă de 2,78 euro metrul pătrat pe an fără TVA, la cursul oficial comunicat de BNR la data semnării contractului de concesiune. Firma plătea deja chirie pentru suprafaţa respectivă, dar pentru a face investiţiile necesare în vederea amenajării unei parcări şi a căilor ei de acces, terenul trebuia să îi fie concesionat.

Trebuie spus că Lidl deţine în proprietate, în acea zonă, mai precis pe strada Nicolae Mantu nr.67, Drum de Centură, (în zona Billa 2) un teren cu suprafaţa de 5.167 mp unde va fi noul complex comercial. Tot în acel areal Lidl va amenaja un sens giratoriu unde îşi vor amplasa şi un panou publicitar tip totem cu sigla Lidl.

Pentru a parafa această afacere, Primăria s-a asociat cu Lidl pentru zece ani. Nemţii se vor ocupa de toate pe propria lor cheltuială: proiectarea şi executarea lucrărilor, autorizaţii, avize, plata energiei electrice consumate pentru iluminarea spaţiului publicitar, dar şi plata către Primărie a sumei de 481 euro pe lună pentru chiria terenului pe care se amplasează totemul.

Şi tot cu Lidl, Primăria a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu 200 de euro metrul pătrat o suprafaţa de 209,50 mp situată în strada G-ral Dragalina nr.1, pentru a amenaja accesul în parcarea celui de-al doilea complex comercial pe care îl va construi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

LIDL va amenaja un sens giratoriu în Galaţi

La intersecţia străzilor Milcov şi Nicoale Mantu va fi amenajat un sens giratoriu de către Primăria Galaţi în colaborare cu cei de la LIDL România. Consilieri locali au hotărât ca, pentru o perioadă de 10 ani, Primăria să se asocieze cu lanţul de magazine pentru realizarea unui sens giratoriu şi amplasarea de panouri publicitare. ”Intersecţia străzilor Milcov şi Nicolae Mantu din Municipiul Galaţi este o intersecţie cu trei ramuri. Străzile au două benzi de circulaţie, câte una pe sens, cu excepţia ramurii strada Milcov dinspre intersecţia cu străzii Feroviarilor şi Ion Fernic, care are patru benzi de circulaţie, câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens. Intersecţia este amenajată cu insule denivelate de separare şi dirijare a traficului. Din aceste cauze traficul rutier este foarte aglomerat în zonă şi se impune, pentru siguranţa şi fluentizarea lui, reamenajarea intersecţiei străzilor Milcov şi Nicolae Mantu prin construirea unui sens giratoriu”, se arată în expunerea de motive prezentată consilierilor locali.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Primele două magazine Lidl din Galaţi vor fi deschise la toamnă

* Noi puncte de aprovizionare pentru gălăţenii din Siderurgiştilor Est şi din Micro 18

Retailerul german Lidl, parte a companiei Schwarz Gruppe, care mai deţine lanţul de magazine Kaufland, va deschide în câteva luni primele două supermarketuri din municipiul Galaţi - în cartierele Siderurgiştilor Est şi Micro 18. Sunt două dintre cele trei investiţii anunţate de Lidl în oraşul nostru.

Magazinul din Siderurgiştilor Est e ridicat în zona cunoscută ca Intersecţia Fără Rost, pe strada General Dragalina, numărul 1, învecinându-se cu sediul Unicom. Acolo se lucrează într-un ritm susţinut pentru ca supermarketul, care va avea o suprafaţă comercială de circa 1.400 metri pătraţi şi o parcare cu peste 50 de locuri, să fie gata în trei luni. "Lucrările de construcţie vor fi încheiate pe 24 octombrie 2012, iar magazinul va fi deschis pentru clienţi pe 15 noiembrie 2012. Acestea sunt ultimele date discutate, dar este posibil ca termenele să fie devansate", a declarat dirigintele de şantier, Sandu Teodor.

Celălalt magazin Lidl (FOTO), construit în Micro 18, pe strada Oltului, numărul 3, va fi deschis ceva mai devreme. Surse apropiate lucrărilor vorbesc de un avans de câteva săptămâni.

Al treilea magazin al mărcii germane ar urma să fie construit, potrivit unor anunţuri mai vechi ale municipalităţii, pe Şoseaua de Centură, la graniţa dintre cartierele Micro 13B, Micro 38B şi Micro 39, chiar lângă Billa 2.

Lidl, reţeaua de supermarketuri cu preţuri mici înfiinţată în Germania în anul 1930, numără acum peste 10.000 de magazine în Europa. Marca Lidl este deja prezentă în judeţul Galaţi, cu un supermarket la Tecuci. Compania-soră Kaufland are, de asemenea, un magazin acolo şi alte două în Galaţi, pe Oţelarilor şi pe Henri Coandă, cărora li se va alătura în primăvara anului viitor încă unul, aflat în construcţie la Ultimul Leu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 1 month later...

Lidl angajează casieri/vânzători la Galaţi

Retailerul german Lidl recrutează în această perioadă pentru 18 posturi vacante la nivel naţional. Printre posturile pentru care Lidl face acum angajări se numără cel de casier, de şef adjunct magazin, de şef de magazin, şef de vânzări şi de tehnician depozit.

La Galaţi, Lidl caută casieri cu experienţă în domeniu, flexibili şi orientaţi către clienţi, alte posturi fiind disponibile la Focşani, Timişoara, Huşi, Roman - bestjobs.ro

Lidl recrutează şi şef de vânzări pentru zona Moldova - lidl.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Primul magazin Lidl din Galaţi va fi inaugurat miercuri

Primul magazin Lidl din municipiul Galaţi, construit pe strada Oltului din cartierul Micro 17, va fi inaugurat miercuri, 21 noiembrie, a anunţat compania.

Ulterior va fi inaugurat şi al doilea magazin din oraş al retailerului, ridicat în zona Intersecţiei Fără Rost din cartierul I.C. Frimu şi aflat în faza de finisare.

Prezent în peste 20 de ţări, Lidl deţine o reţea de peste 9.000 de magazine în care îşi desfăşoară activitatea peste 170.000 de angajaţi, fiind unul dintre cele mai mari lanţuri comerciale din Europa.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Lidl va deschide joi magazine la Galaţi şi Cluj-Napoca

Retailerul german Lidl va deschide joi două magazine, la Galaţi şi Cluj-Napoca, astfel că reţeaua companiei ajunge la 154 de unităţi la nivel naţional. Magazinul din Galaţi este situat pe strada Oltului, iar cel din Cluj-Napoca pe Calea Baciului.

Lidl a anunţat anterior că numărul magazinelor din România va creşte, până în luna februarie a anului viitor, la 160 de unităţi. Retailerul este prezent în peste 20 de ţări europene, cu circa 9.000 de magazine şi 100 de centre logistice.

P.S. Miercuri e inaugurarea oficială, magazinele vor fi deschise joi

Link to comment
Share on other sites

Îmbulzeală la deschiderea unui supermaket

A devenit o obisnuinţă ca la deschiderea unui supermarket oamenii să se îmbulzească la oferte. S-a întamplat şi în această dimineaţă la Galaţi unde sute de persoane au dat năvală la inaugurarea magazinului.

Deşi magazinul s-a deschis la ora 8.00, amatorii de chilipiruri au aşteptat încă de la ora 6.00 să intre. În momentul în care s-au deschis uşile supermaketului, mulţimea a dat buluc. Aproape că au fost luaţi pe sus şi angajaţii supermarketului. Când s-au văzut în magazin, cumpărătorii nu ştiau pe ce să pună mâna mai întâi. Sute de pendulare electrice s-au vândut în doar câteva minute. Preţul de 44,99 lei pentru un fierăstrău electric i-a făcut pe gălăţeni să epuizeze stocul supermaketului. „Eu am cumpărat 20. Nu le folosesc pe toate, dar sunt comerciant şi le-am luat acum cu un preţ bun şi le vând cu alt preţ”, a spus un cumpărător fericit că a apucat din marfa ieftină.

presagalati.ro

Peste 200 de gălăţeni au stat, astăzi, mai bine de două ore în faţa primului magazin Lidl din Galaţi, de pe strada Oltului, aşteptând marea deschidere. Oamenii au ţipat la agenţii de pază să deschidă uşile cu zece minute înainte de ora anunţată. Gălăţenii s-au postat la coadă în speranţa că vor găsi oferte la alimentele de bază.

La ora deschiderii, aceştia s-au îmbulzit în magazin, fără să mai aştepte să îşi ia coşuri pentru cumpărături. Pentru unii cumpărăturile au durat mai puţin de 10 minute. Primii gălăţeni care au ajuns la casele de marcat au primit din partea firmei o şampanie şi o cutie de bomboane de ciocolată. Principalele atracţii au fost alimentele de bază (ulei, zăhăr, făină, carne) şi uneltele (bormaşini, şurubelniţe electrice etc.). Oamenii s-au declarat destul de mulţumiţi de ofertele din magazin şi au spus că nu regretă faptul că au stat la coadă dis de dimineaţă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Chestia cu imbulzeala nu am sa o inteleg niciodata. Mi-e rusine, dom'le, mi-e rusine sa ma regasesc intr-o astfel de actiune, oricat de mic si tentant ar fi pretul sau oferta in vigoare. :)

Lidl-ul este foooarte bun, ma bucur nespus ca s-a deschis si la Galati. Abia astept sa o sun pe mom sa-i dau vestea:)

Produsele sunt cu adevarat DE CALITATE, preturile competitive, iar marcile proprii fac ravagii la concurenta, in ceea ce priveste calitatea si pretul.

Unde mai exact s-a deschis magazinul?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.