Jump to content

Galaţiul a dat în judecată Iaşiul pentru o grădiniţă


dcp100168

Recommended Posts

Galatiul a dat in judecata Iasul pentru o gradinita

* Edilii galateni au descoperit in acte ca imobilul Gradinitei 23 din zona Billa si terenul aferent ar fi fost cumparate in anul 1927 de Primaria Galati.

Municipiul Galati, prin primarul Nicolae Dumitru, a chemat in judecata Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, precum si Municipiul Iasi, revendicind o gradinita din "buricul" tirgului, situata in zona Billa. "Este vorba despre o gradinita aflata pe fosta strada Arcu, nr. 48 (actuala sosea Arcu, n.r.). E o actiune in revendicare, iar noi cerem cladirea si suprafata de teren aferenta", a declarat ieri Tincuta Patru, sefa Serviciului Juridic din cadrul Primariei municipiului Galati. Conform edililor galateni, imobilul, in care acum isi desfasoara activitatea Gradinita nr. 23, le apartine, fiind cumparat in anul 1927. Acestia au aratat ca Primaria Galati a cumparat cladirea, plus terenul din jurul acesteia, de la fratii Jaques si Moses Schwartz pe 3 mai 1927. Potrivit actelor prezentate de edilii galateni, imobilul ar fi apartinut domnitorului Ioan Sandu Sturdza, care l-ar fi vindut in anul 1828. In total, suprafata revendicata de primarul municipiului Galati este de 1.800 de metri patrati, aici fiind inclusa si cladirea respectiva. Edilii au mentionat ca suma data in anul 1927 de primarul de atunci al Galatiului, Teodoru Cristache, a fost de 1,5 milioane de lei. Ei au precizat ca, de atunci si pina acum, nimeni nu a anulat actul de vinzare-cumparare, acesta fiind inca valabil. Actul a fost autentificat pe atunci la Grefa Tribunalului Judetean Iasi, Sectia III, in Registrul de Transcriptiuni. Reclamantii sustin ca Inspectoratul Scolar Judetean stapineste fara drept acel imobil si le cer magistratilor de la Judecatoria Iasi sa le aprobe cererea de revendicare formulata, aratind ca sint proprietarii de drept ai spatiului in cauza. Reprezentantii ISJ spun ca nu stiu despre ce este vorba, ei neprimind inca o citatie pentru a se prezenta la proces. "Noi nu am primit nici o citatie la un astfel de proces si nu stiu despre ce este vorba", a precizat ieri Sabina Manea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/galati ... ita~ni5fmh

Link to comment
Share on other sites

Oare pentru cine revendica primarul imobilul respectiv? Ma mira ca de soarta terenurilor instrainate pe nimic (in special in zona falezei si in nordul orasului) nu-l intereseaza pe domnul Nicolae..

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.