Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cartierul de Carton este noua ctitorie a primariei Galati. El se intinde , deocamdata, in spatiul triunghiular marginit de sos. Smardan (de la talcioc spre Filesti), Billa 2 si ANL-uri. Este recunoscuta zona cu locuinte de catre primarie, deoarece este foarte des frecventata de politistii comunitari (ii vad aproape zilnic intrand in ,,cartier'') si la doar 50m se amenajeaza parcul din jurul ANL-urilor, deci prin zona trebuie sa treaca si angajati ai primariei...

Cunoasteti vreo pozitie oficiala a primariei cu privire la aparitia acelor constructii si viitorul lor? :roll:

• 5 months later...
Posted

Luni noaptea

Barăcile-torţe de la marginea oraşului

* O familie cu doi copii a fost evacuată din vecinătatea incendiului *

Aprinse, conform primelor cercetări ale Pompierilor, de la o ţigară aruncată de proprietar, trei barăci şi tot atâtea tone de lemne s-au făcut scrum luni seara, la ora 21. Locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi: „S-a intervenit cu trei autospeciale pentru stingerea barăcilor improvizate, din lemn şi metal, din capătul lui Micro 16, lângă cimitir. Au ars 90 de metri pătraţi din suprafaţa totală a magaziilor care adăposteau trei tone de lemne, 300 de kilograme de deşeuri – carton, hârtie, PVC şi textile. Au fost afectaţi şi 10 metri pătraţi din locuinţa învecinată, proprietatea lui Gigel Dima. Stingerea focului a fost îngreunată de faptul că exista o singură cale de acces spre barăci, care erau extrem de aglomerate. De asemenea, o familie cu doi copii a fost evacuată, de teama extinderii incendiului”. Focul a fost stins la ora 24, neexistând - din fericire - nicio victimă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bara ... i___2.html

• 3 weeks later...
Posted

Viaţă pe zero lei. Reportaj din ghetoul Galaţiului

La marginea Galaţiului, în case de carton şi fără curent electric trăieşte o comunitate de peste 50 de oameniLocuitorii coloniei de la marginea Galaţiului nu au nici măcar buletine şi îşi duc traiul scormonind prin gunoaie. Printre munţi de gunoaie, fiare vechi adunate şi cărucioare de copii, peste 50 de oameni îşi duc traiul de pe o zi, pe alta, la capătul şoselei de centură a Galaţiului. Puţini dintre ei au o sursă de venit sau vreo şansă de a scăpa vreodată din promiscuitatea în care trăiesc. Un împrumut de la bancă este doar un vis irealizabil, deoarece, peste 80 la sută dintre aceşti necăjiţi nu au nici măcar buletine, iar de cărţi de muncă nici nu poate fi vorba.

Unul dintre ei, Aurel Gigi Ioan spune că a ajuns în colonie, după ce a fost aruncat în stradă, împreună cu cei trei copii şi cu familia sa. „Am stat la garsoniere la G-uri, dar m-au dat afară de acolo, cu tot cu copii şi ne-au pus şi sigilii pe uşă. Am stat cu copiii în stradă şi m-am mutat la marginea oraşului. „Omul spune că a avut un loc de muncă, însă a suferit un accident şi de atunci îşi întreţine familia aşa cum poate. „Singurele venituri sunt alocaţiile copiilor, aia care au certificate de naştere şi în rest, din fiare vechi. Săpăm prin pământ, căutăm prin gunoaie"

Ioan Fănică Bârlădeanu, un alt locatar al coloniei, spune că a încercat să obţină o casă în alt loc, însă nimeni nu l-a ajutat până acum. „Am depus cereri la Primărie pentru casă şi nu ni s-a dat niciun răspuns. Au venit doar ca să ne avertizeze că ne dau afară. Dacă ne gonesc, o să ne mutăm doi metri mai încolo", spune cu obidă sărmanul om. În mini-aşezarea de la marginea oraşului, locuiesc 12 familii, adică aproximativ 50 de oameni, majoritatea copii. Aceştia din urmă nu au absolut nicio şansă la o viaţă cât, de cât, normală. „Ai mei merg la şcoală, la fără frecvenţă. Trebuie să le iau caiete, mâncare. Nu prea avem ce face", spune Ioan Bârlădeanu. „Nu avem decât haznale. Nici vorbă de apă potabilă. Sunt aici nişte fântâni, în râpă şi de la ele luăm apă. La copii, nu putem să le dăm, că se strică la burtă", a intervenit şi o femeie care s-a temut să ne spunănumele

Copiii nimănui

Cristi Marodin are 19 ani şi locuieşte în mizerie de când se ştie. În urmă cu două săptămâni, soţia sa a născut un băieţel, Florian. Tânăra familie nu are absolut nicio şansă de a primi vreun ajutor de la stat, având în vedere că nici măcar părinţii nu au buletin. „Nu pot să mă duc nici să-l declar. Cu altceva decât cu lapte de mamă, nu am cum să-l cresc, nici măcar laptele praf gratuit nu pot să-l primesc", se lamentează Cristi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Vi ... 83703.html

• 4 weeks later...
Posted
stiti cumva daca in galati activeaza o organizatie umanitara sau un ong care se implica in cazul asta?mi-ar placea sa iau legatura cu ei.multumesc.

Nu exista asa ceva, Gabbiano. In Galati/Romania exista ONG-uri doar pentru domenii "cu mult mai importante" (protectia mediului, a animalelor de companie, a furnicilor etc) decat viata omului, din care se pot scoate bani buni cu usurinta. Cele cateva zeci de suflete de-acolo nu prezinta importanta pentru nimeni, cu atat mai mult cu cat nu au, dupa cate vad, nici buletine ca sa-si poata exercita dreptul de vot.

Posted

ma gandesc ca si noi putem sa strangem hainutele care au ramas mici de la copii nostri si ceva banuti la intanliri (donam fiecare banii de o bere)si macar la 3-4 luni putem sa facem cateva pachetele ptr copii nevoiasilor astora.si pentru asta nu avem nevoie de organizatii sau ong-uri.incerc sa-mi inchipui ce craciun au avut copii astia.luat de alte probleme nu m-am gandit inainte de craciun.pacat.vestea buna este ca o astfel de initiativa este mereu bine venita pentru amaratii aia.mama mea este implicata intr-o organizatie care se ocupa de copii orfani.am crezut ca daca i-am dat ceva bani "pentru protejatii ei" ...."mi-am facut datoria"...de fapt de copii aia intr-un fel sau altul cineva are grija.dar cand ma gandesc la amaratii aia din ghetourile de carton...chiar cu foarte putin din partea fiecaruia putem sa facem ceva care sa insemne mult .multumesc anticipat

Posted
ma gandesc ca si noi putem sa strangem hainutele care au ramas mici de la copii nostri si ceva banuti la intanliri (donam fiecare banii de o bere)si macar la 3-4 luni putem sa facem cateva pachetele ptr copii nevoiasilor astora.si pentru asta nu avem nevoie de organizatii sau ong-uri.incerc sa-mi inchipui ce craciun au avut copii astia.luat de alte probleme nu m-am gandit inainte de craciun.pacat.vestea buna este ca o astfel de initiativa este mereu bine venita pentru amaratii aia.mama mea este implicata intr-o organizatie care se ocupa de copii orfani.am crezut ca daca i-am dat ceva bani "pentru protejatii ei" ...."mi-am facut datoria"...de fapt de copii aia intr-un fel sau altul cineva are grija.dar cand ma gandesc la amaratii aia din ghetourile de carton...chiar cu foarte putin din partea fiecaruia putem sa facem ceva care sa insemne mult .multumesc anticipat

Subscriu! Ideea ta este foarte bună, dar ar trebui reluată şi după sărbători, în topicul "Iniţiativele forumului", ca să o vadă toată lumea.

Posted

Sunt și eu de acord și chiar am câte ceva... ce mi-au rămas mici. Când vă hotărâți vă rog să mă anunțați să fac un topic separat și să fie global ( văzut din orice parte a forumului ). Eventual pe lângă hăinuțe și niște bănuți, alimente ceva de genu

Posted

Eu nu cred ca oferirea in prag de sarbatori a unei pungi cu alimente poate rezolva problema acelor persoane care au ajuns la marginea societatii, atat la propriu cat si la figurat. Cel mai important lucru este schimbarea mentalitatii acestor oameni. Daca au copiii trebuie sesizata Directi pentru Protectia Drepturilor Copilului pentru a le acorda un ajutor in ceea ce priveste situatia celor mici, iat maturii trebuie sa-si schimbe comportamentul si sa fie mai responsabili, ceea ce insa e mai greu. Sunt de plans aceste persoane insa si ei au unele probleme de adaptare.

Posted

stiu ca ai dreptate....dar si o punga de dulciuri si cateva hainute reprezinta ceva pentru copii aia.si oricum daca societatea este impotenta in privinta celor mai dezavantajati ,macar pentru copii aia putem sa facem ceva

Posted

amara gluma....tembelii astia de politicieni mai trantesc cate un lacas de cult numai acolo unde exista potential electoral.un popa "bine intentionat" sa vezi cum directioneaza votul la un card de babe....amaratii astia nici buletin nu au.la ce naiba sa le faca biserica?