Jump to content

Tiber vrea să-l dea în judecată pe Mittal


dcp100168

Recommended Posts

Liderul "Solidarităţii", de la ArcelorMittal Galaţi, vrea să-l dea în judecată pe Lakshmi Mittal

Liderul Sindicatului "Solidaritatea" de la ArcelorMittal Galaţi, Gheorghe Tiber, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să îl acţioneze în judecată pe Lakshmi Mittal, proprietarul grupului ArcelorMittal, cel mai important producător de oţel din lume. Tiber a mai spus că, alături de miliardarul anglo-indian, îi mai acuză şi pe fostul premier Adrian Năstase şi pe un fost membru al cabinetului său Ovidiu Muşetescu de subminarea economiei naţionale prin privatizarea păguboasă a Sidex Galaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Analizez posibilitatea chemării în judecată, în România, a lui Lakshmi Mittal, atât pe linie penală, cât şi civilă. În penal, pentru că Mittal este CEO al grupului, iar plângerea va viza favorizarea infractorilor Augustine Kochuparampil (directorul combinatului - nr.) şi Ionel Borş (directorul de resurse umane din cadrul ArcelorMittal Galaţi - n.r. ) şi a celorlalţi din subordinea lor pentru subminarea economiei naţionale. Vor fi vizaţi şi Adrian Năstase, Ovidiu Tiberiu Muşetescu şi ceilalţi vinovaţi de această privatizare păguboasă în detrimentul statului român", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului Solidaritatea. Liderul sindicatului Solidaritatea a mai susţinut că, în paralel, va iniţia alte acţiuni similare împotriva tuturor celor care au făcut parte din comisia de privatizare a combinatului siderurgic de la Galaţi. "Cei care au făcut privatizarea Sidex au făcut-o total în detrimentul României. Analizăm posibilitatea de a deschide procese, de a formula sesizări şi plângeri, la DNA, la Poliţie, oriunde este nevoie împotriva celor care au făcut parte din acea comisie de privatizare. În urma acestor iniţiative ale noastre, organele statului au datoria de a demonstra ori incompetenţa, ori intenţia clară de a face o astfel de privatizare", a mai spusTiber.

Link to comment
Share on other sites

Analizăm posibilitatea de a deschide procese, de a formula sesizări şi plângeri, la DNA, la Poliţie, oriunde este nevoie împotriva celor care au făcut parte din acea comisie de privatizare.

:lol:

Cu alte cuvinte: „dau în judecată pe toată lumea”. Face şi omul ce ştie mai bine ;)

Link to comment
Share on other sites

Prea tare stirea... Totusi, ar putea incepe cu Stalin si poporul rus, W. Churchill, F.D. Roosvelt, americanii care nu au mai venit niciodata, Ghita Dej, Ceasca, Ilici si mai apoi Nastase si Musetescu... vinovati de subminarea tarii astea.

Ca de obicei, foarte mult zgomot si nimic concret. De altfel, Tiber "analizeaza posibilitatea", nici macar nu a indraznit sa faca ceva.

P.S.: Pardon, Ceasca a mai furat-o odata pentru "subminarea economiei"...

Link to comment
Share on other sites

Plângeri penale împotriva conducerii ArcelorMittal Galaţi şi a lui Lakshmi Mittal

Conducerea sindicatului "Solidaritatea" de la ArcelorMittal Galaţi a depus, marţi, la Parchetul Judecătoriei Galaţi, plângeri penale împotriva managerilor combinatului siderurgic gălăţean, dar şi împotriva lui Lakshmi Mittal, acţionar majoritar al ArcelorMittal, transmite corespondentul MEDIAFAX. Liderul sindicatului "Solidaritatea" de la ArcelorMittal Galaţi, GHeorghe Tiber, îi acuză pe Augustine Kochuparampil, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, pe Ionel Borş, directorul executiv al Direcţiei de resurse umane din combinat, pe Anca Toader, managerul Departamentului trezorerie, şi pe Nicolae Covrig, directorul Departamentului salarizare de la combinat, dar şi pe managerul general al grupului care deţine combinatul de la Galaţi, indianul Lakshmi Mittal, de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, încălcarea legii sindicatelor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. "Am formulat aceste plângeri penale şi pentru fiecare în parte avem argumente şi sperăm ca răspunsul procurorilor să nu întârzie mai mult decât este cazul. Nu am depus aceste plângeri pentru ca ele să stea la dospit", a declarat corespondentului MEDIAFAX Gheorghe Tiber, liderul sindicatului "Solidaritatea", după înaintarea plângerilor către Parchet.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al conducerii ArcelorMittal, Dorian Dumitrescu, a comentat acţiunea ca fiind "neconstructivă" şi a făcut un apel la conlucrare cu sindicatele. "Respingem ferm toate acuzaţiile cuprinse în plângerile penale despre care am fost informaţi că ar fi fost depuse de către un reprezentant al unui sindicat de pe platformă. O astfel de acţiune nu este constructivă dat fiind faptul că sindicatele cunosc foarte bine dificultăţile cu care ne confruntăm în activitatea noastră, în această perioadă de criză. Credem că în asemenea momente ar trebui să conlucrăm pentru a asigura viitorul operaţiunilor şi al locurilor de muncă din combinatul gălăţean în loc să irosim timp şi bani pe ameninţări lipsite de conţinut", a declarat Dorian Dumitrescu.

Link to comment
Share on other sites

Liderul "Solidarităţii", de la ArcelorMittal Galaţi, vrea să-l dea în judecată pe Lakshmi Mittal

Liderul Sindicatului "Solidaritatea" de la ArcelorMittal Galaţi, Gheorghe Tiber, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să îl acţioneze în judecată pe Lakshmi Mittal, proprietarul grupului ArcelorMittal, cel mai important producător de oţel din lume. Tiber a mai spus că, alături de miliardarul anglo-indian, îi mai acuză şi pe fostul premier Adrian Năstase şi pe un fost membru al cabinetului său Ovidiu Muşetescu de subminarea economiei naţionale prin privatizarea păguboasă a Sidex Galaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX. ........ "În urma acestor iniţiative ale noastre, organele statului au datoria de a demonstra ori incompetenţa, ori intenţia clară de a face o astfel de privatizare", a mai spusTiber.

Nu mai poate Mittal de Tiber ! Precis ca la noapte o sa aiba insomnii ! Iar Nastase o sa aiba dureri de oua, ca-s nenumarate si-s inghesuite !

Sa fim seriosi: GARGARA cu apa rece, nimic mai mult !!!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.