Jump to content

Case şi terenuri scoase la vânzare de bănci


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Casa de locuit si teren aferent in suprafata de 660 mp situate in localitatea Galati, str. Brailei nr. 31, compusa din 4 camere si dependinte. Pretul de pornire al licitatiei este 97.500 LEI. Licitatia are loc in data de 03.06.2009, ora 10.00, la sediul Biroului executorului bancar Raiffeisen Bank.

Link to comment
Share on other sites

Casa de locuit si teren aferent in suprafata de 1440 mp situate in localitatea Tecuci, str. Aleea Lapusneanu nr. 24, compusa din 5 camere si dependinte. Pretul de incepere al licitatiei este de 125.000 RON. Licitatia are loc in data de 02.06.2009, ora 11.00, la sediul Biroului executorului bancar Raiffeisen Bank. Amanunte la tel. 0726.335.250

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Bancherii scot la licitatie in ianuarie aproape 260 de case si terenuri executate silit

Aproape 260 de case si terenuri vor fi scoase la licitatie doar in luna ianuarie de catre executorii bancari, potrivit datelor de pe site-urile bancilor care publica astfel de anunturi si de pe site-urile specializate. Numarul anunturilor cu bunuri aflate in executare silita scoase la licitatie de catre banci creste rapid de la o luna la alta, in conditiile in care multe dintre casele si terenurile intrate in posesia creditorilor nu se vand de la prima incercare. Bancherii au ajuns deja sa puna pe site-uri si anunturi pentru luna februarie, fiind deja postate 24 de anunturi de licitatii.

Raiffeisen Bank, aflata in primele cinci banci dupa active, afiseaza pe site-ul propriu putin peste 60 de anunturi cu imobile, terenuri si echipamente pentru vanzarea carora vor fi organizate licitatii in ianuarie, dublu comparativ cu lunile anterioare. Banca are si noua anunturi pentru luna februarie, fiind de altfel printre jucatorii cu cele mai multe anunturi pe site. Majoritatea licitatiilor afisate pe site-ul Raiffeisen au preturi de pornire reduse cu pana la 25% fata de valoarea estimata a bunului pus in vanzare.

Printre bancile care afiseaza anunturile de vanzare a bunurilor aflate in executare silita pe site-urile proprii se numara Raiffeisen, Volksbank, CEC Bank, Alpha Bank, Banca Romaneasca, OTP Bank, Credit Europe Bank, dar si jucatori de talie mai mica, precum Leumi sau Romanian International Bank. Alti jucatori, precum BCR - cea mai mare banca locala - au decis sa nu faca publice pe site-ul propriu date privind bunurile executate.

Numarul de anunturi postate nu are insa o legatura directa cu dimensiunea bancii. Spre exemplu, Volksbank, al treilea jucator dupa marimea activelor, are afisate doar cinci licitatii pentru ianuarie. CEC Bank are pe site peste 50 de anunturi de licitatii din noiembrie si decembrie, insa niciunul pentru ianuarie.

Bank Leumi, una dintre bancile mici din sistem, are in schimb 47 de anunturi de licitatii pe site. Israelienii au fost de altfel printre primii care au dezvoltat o sectiune specifica pe site pentru prezentarea bunurilor scoase la licitatie. Acum, sectiunea prezinta anunturile clasificate in functie de judetul unde se afla bunul executat, fiind disponibile inclusiv poze. Alpha Bank are programate pentru luna ianuarie 25 de licitatii, in timp ce Banca Romaneasca afiseaza opt anunturi.

Procedura de executie a bunurilor ipotecate dureaza in medie doua-trei luni, potrivit executorilor bancari. Creditorul poate declansa procedura de executare silita dupa ce clientul nu a platit trei rate consecutive, dupa care - potrivit normelor BNR - creditul trebuie incadrat in categoria "pierdere" si provizionat integral. Pentru a preveni executarea silita, proprietarii isi pot plati datoriile restante intr-un termen de 15 zile de la primirea notificarii privind avizul de incepere a procedurii.

Exemplu

* 26 ianuarie Banca Romaneasca vinde o casa cu teren de 1.018 metri patrati in Tecuci, evaluate la 351.266 de lei. Pretul de pornire la licitatie este de 263.449 de lei.

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/ban ... -5327253//

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Bunuri executate in judetul Galati

Rezidentiale (10)

- - Case (1)

- - Terenuri (2)

- - Apartamente (7) - apartament 3 camere, 60.17mp Pret de pornire: 110.775 RON

Industriale (6)

- - Terenuri (1)

- - Hale, depozite (2)

- - Spatii de productie (1)

- - Spatii comerciale (2)

Auto-Moto (1)

- - Vehicule comerciale (1) - FORD TRANZIT Pret de pornire: 7.575 RON

Alte Categorii (2)

- - Electrocasnice (2)

http://www.executari.com/lista_bunuri.php?judet=24

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Şase apartamente scoase la licitaţie în perioada următoare

În următoarele zile, patru bănci scot la licitaţie şase apartamente şi un spaţiu de producţie, deoarece creditorii care au garantat cu ele nu au mai reuşit să-şi achite ratele. Mai mult de zece au avut aceeaşi soartă de la începutul lunii şi până acum. "Faţă de 2008, când începea să se simtă criza economică, numărul executărilor silite s-a triplat. Nu mai există în schimb cumpărători, tot mai puţini având bani gheaţă şi fiind dispuşi să investească în imobiliare, chiar dacă preţurile sunt considerabil reduse", ne-a declarat Ştefan Tudorie, executor judecătoresc.

Lista locuinţelor scoase la licitaţie în perioada următoare:

22 iulie - Din cauza unor datorii neachitate Băncii Transilvania, SC Auto Orizont va pierde un apartament de 3 camere, în suprafaţă de 67 de mp, situat în Micro 20, bd. Dunărea nr. 20, bl. C6, et. 1, ap 43. Preţul este de 127.875 (fără TVA), redus cu 25% deoarece la prima licitaţie nu a existat niciun ofertant.

28 iulie - Din cauza unor datorii neachitate Băncii Raiffeisen, Ionică Marcu îşi vede scos la licitaţie pentru 135.000 de lei (preţ redus 25%) apartamentul de două camere, semidecomandat, de pe str. Lebedei nr. 17, bl. B13, et. 1, ap. 65.

28 iulie - Din cauza unor datorii neachitate Băncii Raiffeisen, societatea comercială Rovilarta îşi vede scos la licitaţie pentru 154.500 de lei (preţ redus 25%) apartamentul de două camere, semidecomandat, în suprafaţă de 41 mp, din Mazepa II, str. Armata Poporului nr. 12, bl. L6, et. 7, ap. 32.

28 iulie - Din cauza unor datorii neachitate Băncii Raiffeisen, compania Iancommetal îşi vede scos la licitaţie pentru 240.000 de lei (preţ redus 25%) apartamentul de patru camere, în suprafaţă de 80 mp, din Micro 18, str. Brăilei nr. 202, bl. B9, et. 4, ap. 18.

28 iulie - Din cauza unor datorii neachitate Băncii Raiffeisen, SC Nartema SRL Galati, îşi vede scos la licitaţie un imobil din comuna Şendreni, nr. 7, respectiv un teren intravilan – 3.051 mp. şi construcţii în suprafaţă totală de 1.014 mp cu următoarele destinaţii: hală de 407 mp, atelier de 460 mp, birou de 13 mp, şopron de 125 mp şi o cabină la poartă de 9 mp. Preţul de pornire a licitaţiei este de 480.546 lei (preţ evaluat - redus cu 25%)

5 august - Din cauza unor datorii neachitate BRD, soţii Mirela şi Cătălin Burlui îşi văd scos la licitaţie pentru 120.000 de lei apartamentul de trei camere, în suprafaţă de 52 mp, din Ţiglina I, str. Saturn nr. 24, bl. D3, parter, ap. 63.

12 august - Din cauza unor datorii neachitate CEC Bank, Mariana Camelia Crîngan îşi vede scos la licitaţie pentru 127.125 de lei apartamentul de trei camere, în suprafaţă de 41 mp, de pe str. Av. Mircea Zorileanu nr. 7, bl. T1, ap. 80.

http://actiunea.net/index.php?option=com_content&task=view&id=10022&Itemid=26

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Două case din Tecuci scoase la licitaţie

Listă de bunuri scoase la licitaţie executărilor silite din România, aflate pe site-ul www.executari.org.

Casa de locuit, P+E+M , 186.20 mp

Pret de pornire: 440.000 RON

Locatie: Tecuci, Str Oituz, nr 6, Judetul Galati

Data licitatiei: 13-09-2010 11:00

Casa de locuit, 77.50 mp si teren aferent 987 mp

Pret de pornire: 150.000 RON

Locatie: Tecuci, Str. Vornicului, nr 100, Judetul Galati

Data licitatiei: 13-09-2010 10:00

http://www.amosnews.ro/Portalul_executarilor_silite-29-49451

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cât costă locuinţele executate silit de către bănci

Numărul celor care sunt executaţi silit este în creştere faţă de luna trecută, potrivit anunţurilor postate de băncile comerciale pe paginile proprii de internet sau la sedii. Preţurile sunt comparabile cu cele de pe piaţa liberă. Astfel, în Galaţi, o bancă cu capital austriac scoate la vânzare, la jumătatea lunii noiembrie, un apartament de patru camere, cu o suprafaţă utilă de 80,36 mp, în cartierul Micro 18. Preţul de pornire este de 240.000 de lei, iar banca anunţă că preţul este deja redus cu 25% faţă de oferta iniţială. Tot în Galaţi, aceeaşi bancă scoate la licitaţie un apartament de două camere, pentru mai mult de 150.000 de lei. Alte oreţuri: apartament 3 camere, Galaţi - 175.045 lei; case, Tecuci, Galaţi - 150.000 lei.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/cat-costa-locuintele-executate-silit-de-banci-203556.html

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Topul băncilor care ne execută casele ipotecate

Strămoşii noştri obişnuiau să spună că nu eşti om până când nu plantezi un pom, nu creşti un copil şi nu ridici o casă. În schimb, noi, prosperii de la mijlocul anilor 2000, obişnuiam să spunem că nu suntem oameni până când nu cumpărăm o plasmă, un autoturism şi un apartament. În rate. Iar băncile ne alimentau iluzia că ne permitem toate aceste achiziţii.

Dar luna noastră de miere cu stilul de viaţă capitalist s-a încheiat atunci când recesiunea şi-a arătat colţii şi acum nu facem decât să încercăm să supravieţuim efectelor nimicitoare ale consumului creditat de bănci. Şi dacă în primii doi ani de la izbucnirea crizei economice ne luptam cu povara achitării ratelor şi cu stresul generat de cerşitul îndurării de la bănci, acum un obstacol mai greu de trecut se înalţă foarte aproape, în faţa noastră: rămânem fără case!

Băncile valorifică garanţiile

Atunci când au făcut împrumuturi mari, cei mai mulţi dintre români au gajat cu casa, cea pe care o aveau sau cea pe care o achiziţionau, fără să se gândească la faptul că, într-o zi, ar putea rămâne fără ea. Scenariul de groază se adevereşte, însă. Din ce în ce mai multe apartamente, case şi terenuri ale debitorilor intraţi în imposibilitate de plată sunt scoase la licitaţie de băncile dornice să-şi recupereze creanţele, arată portalurile care publică anunţuri de executare silită. Numai pe www.executari.com şi www.heima.ro sunt publicate 31 de anunţuri de vânzare vizând bunuri imobile din judeţul Galaţi. Valoarea totală a acestora depăşeşte 7 milioane de lei noi, adică 70 de miliarde de lei vechi!

Iată cine ne ia casele!

Cele mai multe, dar şi cele mai scumpe anunţuri sunt publicate de Raiffeisen Bank. Instituţia financiară austriacă a pus în vânzare 6 apartamente cu 2, 3 şi 4 camere din Galaţi, 3 case din Tecuci şi o hală cu terenul aferent din Şendreni, în valoare totală de 2,3 milioane de lei. Cel mai ieftin bun este o casă cu două camere şi cu un magazin, al cărei preţ a coborât la 100.000 de lei, iar cel mai scump bun – o vilă cu parter, etaj şi mansardă, pentru care banca cere 440.000 de lei.

În clasamentul băncilor care îşi execută silit clienţii din judeţul Galaţi, Raiffeisen Bank este urmată de Bancpost. Membră a grupului grecesc Eurobank EFG, Bancpost a pus în vânzare 4 apartamente cu 1, 2 şi 3 camere din Galaţi, o casă din Tudor Vladimirescu şi un spaţiu comercial din Tecuci, toate valorând 1,7 milioane de lei.

Pe poziţia a treia se află OTP Bank. Unitatea de creditare maghiară vinde 3 apartamente cu 2 şi 4 camere, două case şi un teren intravilan de 650 de metri pătraţi, toate din Galaţi, 1,5 milioane de lei.

Urmează Banca Românească, vânzătoare a 6 apartamente cu 2 şi 3 camere din Galaţi, pentru care cere, în total, puţin peste 770.000 de lei.

Închid clasamentul Volksbank şi Alpha Bank. Prima vinde o vilă din Galaţi, al cărei preţ a coborât la 337.000 de lei după ce primele licitaţii au eşuat, iar a doua valorifică un teren de 2.000 de metri pătraţi situat în Bariera Traian, pe care speră să obţină 310.000 de lei.

Gălăţenii, daţi afară din apartamente

Nu toate băncile care au demarat procedura de executare silită au publicat şi numele debitorilor, pe lângă celelalte detalii ale tranzacţiei. Însă, analizând anunţurile care conţin această informaţie, observăm că apartamentele au fost puse gaj în special de persoane fizice, în timp ce casele, terenurile şi spaţiile comerciale au fost oferite drept garanţii mai ales de către firme. Şi, având în vedere faptul că numărul apartamentelor din judeţul nostru puse în vânzare de unităţile bancare este aproape dublu faţă de numărul caselor, spaţiilor comerciale şi terenurilor, rezultă că populaţia a intrat serios în linia de tragere a celor care, acum 4-5 ani, îi ofereau credite pe bandă rulantă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Se_vand_casele_ipotecate_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Executări silite pe bandă rulantă

Zeci de gălăţeni au rămas de la începutul anului fără case sau terenuri după ce au fost executaţi silit. Dacă în 2012, la nivelul judeţului nostru, 624 de bunuri au fost executate silit, de la începutul acestui an şi până în prezent numărul acestora a ajuns la circa 110. Astfel, până la sfârşitul lui 2013 numărul executărilor silite s-ar putea dubla faţă de anul trecut
Începutul lui 2013 a generat la Galaţi un val de executări silite pe fondul disponibilizărilor, diminuărilor salariale precum şi încetării activităţii multor firme. În plus, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod de Procedură Civilă, termenele de soluţionare a proceselor sunt mai scurte, astfel încât sunt puse în aplicare mult mai rapid hotărârile judecătoreşti prin care se încuviinţează exectuarea. Astfel, de la începutul anului şi până la mijlocul lunii martie, la nivelul judeţului Galaţi, s-au înregistrat nu mai puţin de 110 executări silite, conform datelor prezentate de portalul Executări.com. Cele mai multe executări au vizat terenurile - 27, apartamentele - 24 şi casele - 16. La acestea se adaugă însă autoturisme, piese de mobilier, articole de îmbrăcăminte, electronice sau electrocasnice pierdute de către cei executaţi silit. Anul trecut spre exemplu au fost executate silit 43 de terenuri, 61 de apartamente şi 36 de case.
În aceste condiţii, specialiştii estimează că numărul executărilor silite va creşte spectaculos până la sfârşitul lui 2013. „Putem spune că sfârşitul de an 2013 va aduce un val de bunuri executate silit. În cazul anunţurilor de apartamente, case şi vile executate silit, postate pe Executări.com, practic, acestea s-au dublat în 2012 faţă de 2011, în timp ce anunţurile referitoare la terenuri au cunoscut un avans nesemnificativ de circa 2%. Piaţa executărilor silite a crescut spectaculos în ultimii cinci ani de când a început criza, pe fondul miilor de falimente din industrie şi al celor peste o sută de mii de insolvenţe”, a declarat Elena Puică, directorul comercial al Executări.com.
Bunurile executate silit care sunt scoase la licitaţie au preţuri de pornire mai mici decât cele de pe piaţă întrucât se urmăreşte recuperarea cât mai rapidă a sumei aflate în litigiu. Astfel, pentru cel mai ieftin apartament cu două camere executat silit licitaţia porneşte de la 69.990 lei, iar cel mai scump apartament cu trei camere are un preţ de pornire de la 182.154 lei. Pe de altă parte, cea mai scumpă casă executată silită potrivit Executări.com are preţul de pornire de la 669.075 lei. „Odată cu intrarea în vigoarea a noului Cod de Procedură Civilă, persoanele interesate de bunuri imobile executate silit pot cumpăra apartamente la jumătate de preţ sau chiar mai puţin de atât, deoarece, la cea de-a treia licitaţie, preţul poate să scadă chiar şi sub 50%, dacă se prezintă minimi doi licitatori. Dacă nu se obţine acest preţ şi există cel puţin doi licitatori, bunul va fi vândut, la acest termen, la cel mai mare preţ oferit, chiar dacă acesta din urmă este mai mic decât valoarea creanţei ori a garanţiei” a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Galaţi, judecătorul Cosmin Mihăilă.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ce se mai execută silit la Galaţi

Conform portalului executărilor silite din România, Executări.com, la Galaţi sunt scoase la licitaţie trei mansarde, patru terenuri şi un autoturism marca Daewoo. Mansardele sunt licitate cu 30% mai puţin din valoarea reală, cu preţuri între 33.200 – 72.200 lei şi sunt situate în zona Portului şi Mazepa 2. Pentru a participa la licitaţie trebuie achitată suma de 1 leu plus caietul de sarcini de 1.000 lei.

Terenurile executate silit sunt ceva mai scumpe, între 357.847 – 2.707.417 lei, cu 50% mai puţin din valoarea reală, la care se adaugă şi TVA-ul. Toate terenurile scoase la licitaţie de Agenţia Finanţelor Publice aparţin aceleaşi firme debitoare şi sunt situate pe Calea Prutului şi zona Barboşi. Cel mai mare teren executat silit are o suprafaţă totală de 24.839 mp şi pentru a participa la licitaţie trebuie achitat 10% din preţul de pornire.

În ceea ce priveşte autovehiculul marca Daewoo, acesta porneşte de la preţul de 2.650 lei + TVA, iar taxa de participare la licitaţie este de 10% din prețul de pornire.

presagalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Puţini gălăţeni reuşesc să scape de executările silite

Tot mai mulţi gălăţeni se văd nevoiţi să facă faţă executărilor silite după ce au acumulat datorii uriaşe. Şansele ca aceştia să aibă câştig de cauză în instanţă dacă fac contestaţii sunt destul de reduse. Practica arată că doar 30% dintre contestaţii se rezolvă în favoarea acestora.
Numărul gălăţenilor care nu îşi mai pot plăti împrumuturile la bănci a crescut considerabil în ultimii ani, în condiţiile în care mulţi dintre ei şi-au pierdut locurile de muncă sau au suferit diminuări salariale. De la începutul anului, aproape 200 de bunuri au fost puse sub executare silită de către Judecătoria din Galaţi. Numai în ultima lună, bunurile scoase la licitaţie pe pagina de internet executări.com a ajuns la 45, dintre care 16 sunt apartamente, 13 case şi 8 terenuri, restul fiind alte categorii de bunuri.

Şansele reuşitei contestaţiilor la executările silite nu sunt foarte mari în instanţă şi asta pentru că trebuie avut în vedere un temei legal bine întemeiat. Avocatul Deleanu Mihai de la Cabinetul de Avocatură Cosma şi Asociaţii spune că în practica din instanţă, doar 30% din cazurile de contestaţie la executare au un temei legal bine întemeiat, având şanse de reuşită. „Depinde foarte mult de motivele contestaţiei, de exemplu sunt situaţii în care bunul executat, este bun comun şi face contestaţie celălalt soţ care nu are datorii faţă de respectivul creditor, şi atunci şansele că se anuleze executarea silită sunt de 100%, după ce se face partajul dintre cei doi soţi şi abia atunci se poate relua executarea silită. Alte situaţii de reuşită a contestaţiei sunt acelea în care executorul nu a comunicat titlu de executare silită şi atunci este o cauză de nulitate absolută sau alte excepţii de procedură”, a declarat Deleanu.

Potrivit acestuia, executarea silită încetează în patru cazuri: s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu; s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii; nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile ori a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri; creditorul a renunţat la executare; a fost desfiinţat titlul executoriu.
Bunurile care nu pot fi executate silit sunt cele strict necesare traiului debitorului şi al familiei sale, precum şi bunurile strict personale; obiectele de cult religios şi bunurile de uz personal sau casnic; alimentele necesare debitorului şi familiei sale pe timp de 2 luni; combustibil necesar debitorului şi familiei sale pentru 3 luni de iarnă; obiecte necesare persoanelor cu handicap; bunuri care servesc la continuarea studiilor şi activităţii profesionale.
Este recomandat pentru a evita totuşi situaţia neplăcută a executării silite ca în cazul în care o persoană nu mai poate plăti creditul să meargă la bancă şi să încerce să discute cu reprezentanţii acesteia pentru a găsi o soluţie de reeşalonare a datoriei prezentând adeverinţe din care să rezulte ce venituri are. Acelaşi lucru e recomandat de specialişti şi pentru discuţiile cu creditorii.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.