Jump to content

Eu unde mă joc?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Sondaj anti-plictiseală

Eu unde mă joc?

„Mamă, vreau afară la joacă! Mergem?!”. Dacă sunteţi părinte este imposibil să nu fi auzit măcar o dată pe zi cererea imperioasă a copilului care are dreptul la distracţie într-un mediu sănătos, care să-i asigure dezvoltarea normală, inteligenţa, creativitatea. Dar unde? E monoton să-l târâi după tine pe trotuare găurite. Am făcut o mică plimbare prin oraş întrebând părinţii, bunicii şi bonele unde îi distrează pe cei mici.

La ţară, la soare

Pe Mara, o domnişoară de patru anişori, am găsit-o în Parcul Eminescu, pe o bancă, mâncând seminţe cu bunica ei. Păpuşa abandonată pe bancă avea şi ea un aer plictisit. Bunica Marei: „Fetiţa are multă energie, dar nu are unde să alerge să sară, sau să se joace în aer liber. O plimb prin parc sau pe stradă, dar nu-i place să stea numai pe lângă mine. I-ar plăcea să se dea în leagăn, pe tobogan, să se joace în nisip, dar nu avem unde să mergem în apropiere. Se poate juca în voie în aer liber doar la ţară la mine, aici nu are unde. Mara face tenis la ICMRS”.

Ce bine că stăm pe Faleză!

Părinţii Jessicăi, o bebeluşă de patru luni, care îşi făcea somnul în landou, ne-au declarat, bucuroşi, că au marele avantaj de a locui foarte aproape de Faleză. Aşa că prunca are parte zilnic de plimbări lungi în aer liber, pe malul Dunării. Când va mai creşte, fetiţa va profita din plin de spaţiul de joacă recent amenajat tot pe Faleză, în dreptul Hotelului „Vega”. Aşa că, avantaj Jessica!

Luca şi surioara lui tocmai se întorceau cu bona de la plimbare. Femeia s-a declarat relativ mulţumită de locurile de joacă şi de parcuri. Cei doi copii pe care îi îngrijeşte şi supraveghează se distrează în Grădina Publică, în Orăşelul Copiilor, pe Faleză, dar şi în spaţiul de joacă din Modern.

Degeaba avem, dacă nu le protejăm!

Mama lui Valeriu, unui băieţel de patru ani, ne-a atras atenţia asupra unui fenomen: degeaba se amenajează noi locuri de joacă, dacă nimeni nu are grijă ca ele să rămână întregi. „La noi, în Micro 40, a fost amenajat un loc de joacă. Nici n-au apucat să se bucure copiii de el, că a şi fost luat în primire de tot felul de indivizi care mănâncă seminţe şi lasă cojile pe jos, strică leagănele, fac mizerie, lasă pet-uri, cutii goale de bere şi ambalaje. Uneori mai fac şi scandal. E mare păcat că nu are nimeni grijă de puţinele locuri de joacă existente în oraş”, ne-a declarat femeia.

Vedeţi vreun leagăn aici?

Parcul de la Potcoava e un veritabil cartier general al ţâncilor între orele 10-12 şi 16-18. Role, biciclete, triciclete, fântâni arteziene, verdeaţă, umbră, căţei cu sau fără stăpân… şi cam aici se opreşte „oferta” părculeţului. „Vedeţi pe-aici vreun leagăn, un tobogan sau o groapă cu nisip? Nu există. Singurul loc de joacă amenajat este parcul de lângă Viva, dar şi acolo sunt doar câteva leagăne. Nu sunt locuri de joacă suficiente pentru câţi copii sunt numai în Mazepa. Şi să ştiţi că sunt destul de mulţi!”, ne-a declarat o mămică venită la joacă împreună cu cei doi copii.

Trăiască parcul de la Turn!

„Noroc de parcul de la Turn (Turnul de televiziune), altfel nu ne rămânea decât să batem străzile şi trotuarele. E plăcut acolo, copiii se pot juca în voie, pot lega prietenii între ei, dar un singur parc e puţin, dacă ne gândim că nu avem alternativă”, ne-a declarat bunica lui Gabi, un băieţel de nouă ani.

Revenim la întrebarea din titlu. Eu unde mă joc? Alternative: parcul de la Viva, parcul de la Turn, Parcul Eminescu, Parcul de la Potcoava de Aur, Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, Faleza. În week-end toate sunt sufocate de copii, părinţi, animale, biciclete, role, maşinuţe şi dor de joacă. Prea mulţi pentru o ofertă atât de redusă. Ce este de făcut?

http://www.viata-libera.ro/articol-Eu_u ... joc_2.html

Link to comment
Share on other sites

Ce este de făcut?

Dărâmarea garajelor. Câte maidane n-au fost înghiţite în felul ăsta? Dar nu numai garajele sunt de vină, ci şi tot feliul de construcţii... Uite, ca un exemplu, locul unde se află sediul Gărzii de Mediu, în complexul Ţiglina I, era odată un maidan. Noile blocuri de pe Faleză, au înghiţit şi ele un spaţiu destul de vast ...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ce ai spune de interzicerea TOTALA a construirii pe spatiile verzi?

sa te intreb cum a reusit silvano srl sa ridice magaoaia aia de bloc pe brailei, vis-a-vis de stadion? acolo era o zona verde.

prin tot orasul, cite corpuri construite nu s-au facut direct in gradinile blocurilor? sandramaua lui neacsu din dunarea, de exemplu, ca e mai batatoare la ochi decit altele.

de ce s-au taiat teii seculari de linga cec-ul de la papadie? sa isi faca smecherul de la agatur megacladire rosie cu zorzoane? (unde e unicreditul acum).

cosmelia aia alba din parcul eminescu, construita peste fosta buda publica?

la fel, circiumile de linga CEC-ul din tiglina 2, cele din gradina publica, cele de pe faleza.

aaaa, pe faleza nu ai voie cu bicicleta. bine ca au voie smecherii cu masinile, indiferent de ora si zi.

in rest, cita atentie se da parcurilor, locurilor de joaca?

crezi ca trece cineva macar o data pe luna sa dea o matura, sa repare un leagan, sa umple o groapa cu nisip pentru lopatele si galetuse?

la "pastila", astora de se lauda ca gospodaresc orasul le-au trebuit citiva ani sa puna o tisnitoare.

si au pus, anul trecut, fix UNA. si aia intr-un colt neumblat de parc, sa o cauti mult si bine daca nu stii de ea. sau daca ai nevoie sa speli urgent copilul pe ochi, sa zicem, apoi sa ai de traversat tot parcul cu copilul urlind in brate.

in oraselul copiilor din tiglina 1, gropile de nisip n-au fost umplute de mai bine de un an. scurma saracii plozi in beton (sau pamint, ce o fi la baza), incercind sa faca un castel. tot de mai bune de un an tipa si "casuta de lemn" dupa un timplar pus pe treaba, sa inlocuiasca niscai sipci rupte.

in dunarea dai cu tunul degeaba, tot nu cred ca ai sa gasesti un tobogan.

pe faleza, au incropit de un loc de joaca in capatul dinspre fostul panoramic, dar niste banci pe care sa sada omul (mama, tata, bunica) nu i-a dus capul sa monteze. stau parintii ciopor pe linga gardul de imprejmuieste locul, saltind de pe un picior pe altul, de amorteala.

..hai, ca iar mi se face sila de bisnitarii astia de pretind ca gospodaresc orasul... auzi, palmieri pe brailei, mama lor de hoti ...

Link to comment
Share on other sites

am fost si noi la acel parc de pe faleza...tocmai din cauza ca aveam unde sta noi adultii,am plecat dupa jumatate de ora...noroc ca o pot convinge pe Maria oricand...bineinteles am mers in parcul din 20...unde e dragut! :roll:

P1030095.jpg

P1030089.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tasnitoarea e la Papadie, pe Cosbuc spre Hotel. Cat despre locuri de joaca mai stiu unul in Micro 13 langa bazarul ala de metal de culoare verde unde se vand pe o parte haine pe alta parte pizzerie si fast-food.

Link to comment
Share on other sites

mai este un loc de joaca frumos pt copii in timpul ploios sau super pt aniversari.nu a costat foarte mult aniversarea Mariei din februarie anul acesta...pun doar poze ca sa nu fac cine stie ce gafa...[apropo plata am facut-o in functie de copii,de consumatie,am avut surpriza sa ne faca si o reducere,fiindca le-a placut de noi!]

P1000740.jpg

P1000793.jpg

P1000797.jpg

fetele sunt numai ochi si urechi acolo,si dau in mintea copiilor rau! :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

astazi am organizat ziua de nastere a juniorului meu la "lumea lui topaila". a fost excelent, multumim pe aceasta cale d-lui cosmin pt amabilitate si pt organizare. am incercat sa urc niste poze dar sunt prea mari (aprox. 450kb).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kids Zone, locul în care se reinventează joaca!

* Copiii se distrează printre tobogane şi piscine cu bile, iar părinţi lor la bowling sau la biliard

De aproape o lună, funcţionează pe strada Morilor cel mai mare loc de joacă pentru copiii din Galaţi. Administratorul afacerii spune că spaţiul este în aşa fel structurat încât să-i mulţumească şi pe copii, dar şi pe părinţii acestora. “Noi am vrut să facem ceva deosebit, în care să vină toată familia. Într-o parte este locul de joacă pentru copii, alături merg părinţii la o partidă de bowling sau de biliard”, spune administratorul. Copiii sunt lăsaţi în seama unor animatori. Profesionişti, spun patronii parcului de joacă, pentru că au studii pedagogice. “Aceştia stau permanent cu copiii, inventează tot felul de jocuri, de poveşti. De altfel, au un spaţiu extrem de mare la dispoziţie. Se lucrează în grupuri de maxim zece copii”, mai spune administratorul spaţiului.

Kids Zone este prevăzut cu un aşa-zis “play-ground” pe două niveluri. Are şase tobogane de diverse mărimi, o saltea elastică, un vulcan şi un pistol cu bile de burete, dar şi o piscină cu bile speciale din plastic. Într-o altă parte a sălii este un “gonflabil” denumit generic “Invazia Extratereştrilor”, în care copiii se pot “rătăci” într-un labirint cu obiective de descoperit, dar se pot da şi într-un tobogan înalt de partru metri, la care nu au acces decât copiii mai mari. Locul de joacă este dotat şi cu o scenă pe care pot urca viitoarele vedete. “Avem o scenă pe care copiii urcă pentru karaoke. Ei singuri fac concursuri, îşi dau note între ei”, ne-a mai precizat cea care se ocupă de parcul de joacă.

Cel mai mare loc de joacă din Galaţi este fără îndoială şi locaţia perfectă pentru petrecerea unor aniversări. Părinţii vin şi spun cam ce ar vrea de ziua copilului lor şi… de restul se ocupă administratorii parcului. De meniuri se ocupă o firmă de catering, care vă poate asigura şi tortul. La cerere, şi contra cost se pot asigura magicieni, clovni sau şedinţe de face-painting. Dacă nu este nicio petrecere şi vreţi să vă trimiteţi copilul sau copiii la acest loc de joacă, trebuie să plătiţi zece lei pe oră.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... joaca.html

Link to comment
Share on other sites

Petrecerile copiilor, sub semnul crizei

* Nici afacerile cu clowni de închiriat pentru aniversările micuţilor nu mai merg

Din ce în ce mai puţini părinţi îşi mai pot permite luxul de a le organiza copiilor o petrecere ca în poveşti. Tarifele practicate de firmele care găzduiesc astfel de evenimente nu sunt la îndemâna oricui. “Cererile s-au redus simţitor. Anul trecut aveam şi câte 20 de petreceri pe lună, acum abia dacă ni se mai solicită cel mult cinci”, susţine Cosmin Muşat, reprezentantul firmei “Lumea lui Ţopăilă”. O petrecere pentru copii poate costa între 400 lei şi 1000 lei. Micuţii au parte de mâncare, sucuri, baloane modelate (inimioare, mii de animăluţe, flori colorate, săbii, scuturi, pistoale ) şi baloane de săpun. Desigur, nu lipsesc jocurile şi ţopăiala pe saltele gonflabile.

Multe firme recurg la artificii

Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, firmele organizatoare de evenimente pentru copii sunt nevoite să apeleze la diverse strategii de marketing. De pildă, pe lângă asigurarea atmosferei de sărbătoare şi a bunei dispoziţii, organizatorii au inclus în preţ clowni, pictură pe faţă, sclipici, confetti, artificii şi costume de carnaval. “Încercăm să oferim o gamă de servicii cât mai variată. Cererile au scăzut mult faţă de anul trecut şi trebuie să găsim alte soluţii. Organizăm chiar şi petreceri cu Alba ca Zăpada, prinţese, zmei, feţi frumoşi”, ne-a spus Cosmin Muşat, reprezentantul firmei “Lumea lui Ţopăilă”.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... rizei.html

Link to comment
Share on other sites

Locul de joaca pentru copii “Lumea lui Topaila” va invita in perioada 21 Septembrie – 4 octombrie sa patrundeti in universul sau magic inconjurati de colegi, prieteni,educatori, parinti.

Pentru a face posibil acest lucru am pregatit pentru dumneavoastra urmatoarea oferta de prêt:

 Chirie sala : 6 lei/copil/ora;

 Oferta : Platind pentru 10 copii, 5 copii au intrarea gratis.

Optional

 Pictura pe fata : 3 lei/copil

 Oferta : La 10 copii pictati, 5 copii beneficiaza de pictura gratuita..

Va asteptam la sediul nostru aflat in Tiglina 3 – Complex Flora (in spatele statiei de tramvai).

Pentru relatii suplimentare si programari urmatoarele numere de telefon va stau la dispozitie:

 0236/319.119

 0740/552.027

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Dragi parinti si copii

Noi,cei de la LUMEA LUI TOPAILA, am micsorat tarifele pentru voi. E criza pentru toata lumea si nu sunt bani.

Asa ca va invitam sa aniversati ziua de nastere a princhindeilor dvs la locul nostru de joaca.

Avem preturi de criza pentru toata lumea.

Oferta completa o gasiti pe www.lumealuitopaila.uv.ro.

Adresa: Complex Flora- Tiglina 3(in spatele statiei de tramvai-langa laboratorul de analize Floramed)

Relatii suplimentare: 0740552027.

Va asteptam cu drag!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.