dcp100168 Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Integritatea profesională a angajaţilor MAI va fi testatăSalariaţii din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vor putea fi verificaţi din punctul de vedere al integrităţii profesionale, a anunţat, vineri, la Galaţi, senatorul PD-L Marius Necula, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Potrivit senatorului gălăţean, ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, va decide cine va fi testat. „La alineatul 5 se precizează că procedura de efectuare a testării integrităţii profesionale se stabileşte prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor. Deci doar ministrul este cel care va lua decizia dacă integritatea profesională a salariatului MAI va fi testată sau nu”, a subliniat Necula. Proiectul va fi supus votului în plenul Senatului, care este camera decizională, în maximum două săptămâni. „Am votat în comisie un amendament la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 20/2009 prin care Ministerul Administraţiei şi Internelor va avea posibilitatea de a-şi verifica din punct de vedere al competenţelor morale angajaţii. Prin modificarea articolului 17 am dat competenţă DGA din MAI să înlăture vulnerabilitatea şi riscurile care determină personalul MAI să comită fapte de corupţie constând în crearea de situaţii virtuale similare celor cu care se confruntă personalul în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Cei de la MAI au posibilitatea de a înscena şi a crea situaţii virtuale pentru verificarea angajaţilor. Am fost şi sunt de acord tocmai pentru că prin acest mod de acţiune, chiar dacă nu se poate combate corupţia, măcar o aducem la limite suportabile pentru cetăţeni”, a spus Necula.http://www.amosnews.ro/index.php?name=N ... me=Printer Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 23, 2009 Author Share Posted May 23, 2009 Din câte mi-amintesc, de-a lungul timpului au mai existat tentative de genul ăsta, iar rezultatele au fost întotdeuna ZERO... Toţi poliţiştii erau curaţi ca lacrima!Credeţi că se va reuşi ceva mai mult de data aceasta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 Desigur ca nu va avea niciun rezultat.. cu atat mai mult cu cat "Dan Nica stabileste cine va fi testat" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabbiano Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 sunt curios care ar fi rezultatul unui asemenea test efectuat pe bune asupra lui necula si al lui nica....repetenti....sigur.rar mi-a fost dat sa cunosc personal un personaj mai respingator,un caracter mai infect decat necula.ma apuca jalea cand realizez de cine este condus sau reprezentat orasul asta....necula,boldea,neculai,paslaru....mai sunt si alti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EMIL Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 "senatorul PD-L Marius Necula"...mie numele acestei persoane nu-mi spune nimic!, DCP-ul poate-l cunoaste mai bine...! Feri doamne sa ajunga si ministru... Dar in tara noastra e mai ceva ca in America, devenita mai nou ... aproape a tuturor posibilitatilor, deoarece in Romania e posibil orice. Problema testarii probitatii profesionale a politistilor, legea va da competente ministrului de interne Nica, sau oricarui altuia desemnat (daca nu vor schimba Legea), sa aprobe, nu neaparat sa dispuna, ca propunerea o va face ca de obicei acea structura interna, care primeste sesizari, ca de exemplu, politistul Voronin (sa nu dau nume de la noi care pot creea discutii/confuzii), primeste spaga pentru rezolvarea /nerezolvarea unei sarcini deja date in competenta sa. Ei atunci structura interna (dupa denumirea americana, ca la noi e ceva de gen "DGA" sau "2 si 1/4"), propune ministrului organizarea unui tip de joc in care politistul testat va avea rolul de... "testat" pentru a se ... filma daca pune sau nu botul. :idea: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts