George Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Si stii de ce? Acolo a facut vremea ceea ce trebuia sa faca primarul
catilina22003 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Nu am vazut vreodata primar mai harnic ca al Brasovului. Un om minunat, total dedicat cetatenilor. Brasovul se dezvolta pe zi ce trece, si la cateva luni, mai apare ceva nou, se mai construieste un rondou in trafic, se mai planteaza niste flori(ca parca nu ar fi si asa tot orasul inflorit), se mai pune la punct un parc al copiilor........ D-zeu sa-l tina in viata si sa ii dea sanatate. Am aflat de curand ca are leucemie, si cred ca a si facut transplant de maduva. In ultima vreme a tot fost internat in Austria, lasand carma Brasovului potentialului succesor...
anonimanonim Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 Vad ca nimeni din oras nu se plange si de purici. Oare numai eu am invazie in curte. iarba e plina de purici si nu stiu de unde a aparut. Am inteles ca si subsolurile au purici. Autoritatile chiar nu fac nimic? Degeaba avem primar ca nu vede nimic in acest oras.
anitaraz Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Vad ca nimeni din oras nu se plange si de purici. Oare numai eu am invazie in curte. iarba e plina de purici si nu stiu de unde a aparut. Am inteles ca si subsolurile au purici. Autoritatile chiar nu fac nimic? Degeaba avem primar ca nu vede nimic in acest oras.Daca citeai postul meu, ai fi vazut ca si eu am abordat tema puricilor. Dar vorbim aici in zadar, crezi ca vede cineva in masura sa rezolve problema??
anitaraz Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 By the way...pentru anonimanonim: Cypervet e cel mai eficient insecticid. Se gaseste la farmaciile veterinare. O sticluta la 5 litri de solutie si dai zilnic iarba, casa, tot. In vreo 2 saptamani cam scapi de purici. Asta nu inseamna ca ouale lor nu iti vor mai face probleme cand vor ecloza. Dar...rabdare si Cypervet
anonimanonim Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 MULTAM PT SFAT,DAR STII CA O STICLUTA COSTA 10 RON? DACA DAU TIMP DE 2 SAPTAMANI SI TOT NU SCAP DE EI ......,MAI BINE CHEM DEZINSECTIA SI POATE ASA SCAP , SAU POATE-L CHEM PE PRIMAR LA UN GRATAR SI ATUNCI POATE SIMTE PE PIELEA LUI CA AR TREBUI SA FACA DEZINSECTIA IN FIECARE AN .
anitaraz Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 MULTAM PT SFAT,DAR STII CA O STICLUTA COSTA 10 RON? DACA DAU TIMP DE 2 SAPTAMANI SI TOT NU SCAP DE EI ......,MAI BINE CHEM DEZINSECTIA SI POATE ASA SCAP , SAU POATE-L CHEM PE PRIMAR LA UN GRATAR SI ATUNCI POATE SIMTE PE PIELEA LUI CA AR TREBUI SA FACA DEZINSECTIA IN FIECARE AN .Recomand magazinul de pe str. Columb colt cu Tecuci. E 7,00 ron sticluta.Am avut si eu probleme la curte si le-am rezolvat in mare...
meabsolut Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 astia ma calca pe mine pe nervi.bai frate voi ati vazut vreun avion?ca eu nu...o singura zi atat,prin mai cred...si apoi PAPAAAAAAA...si daca mergeti pe faleza ,si oriunde chiar, veti vedea oameni exasperati de tantarime.eu unu nu'i mai suport,dar vad ca nu se face absolut nimic.rog Viata Libera sa mai faca apeluri la primarie ca nu se mai poate.is imposibili tantarii dar mai imposibili scarbele astea care ne conduc.de,doar nu ei se plimba pe faleza,doar n'o sa'i intereseze.si asa de'acum vine frigul nu?!
Relu Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 si asa de'acum vine frigul nu?! Corect! Mai răbdați o lună că n-o fi foc! Fac haz de necaz, desigur
katman Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 Pe faleza superioara trag mai putin.Pe cea inferioara... m-au ciuruit. Nu stiam ca doare-atit de tare :evil: Autan rulz! (cred ca au facut vinzari masive, mai nou cica e si sub forma de gel, super puternic impotriva insectelor)
taxon Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 pe cosbuc pare sa fie raiul tintarilor, zilele astea.si daca pe cosbuc e asa cum e, ma intreb cum o fi in cantemirul de peste siret ... apropo, viceprimarul ciumacenco, cel care pozeaza in gospodarul urbei de la un timp incoace, stiam ca e galatean sadea.daca e, nu ar fi trebuit sa stie care e faza cu tintarii la galati, an de an?sau nu e sadea?
toto Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 Cred ca stie care-i treaba cu tantarii!De galatean... nu stiu ce sa zic. O fi galatean sardea :twisted:
toto Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 Ieri la fotbal am fost ciuruit de vampiri !Nici cand s-a dat cu solutie n-a avut nici un efect. Mai rau, cred ca defapt a fost un vaccin pentru tantari!Vorba aia: "Ce nu te doboara te intareste !"
dcp100168 Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Ţânţarii invincibili vs. autorităţile nepregătitePentru a treia oară în acest an au fost efectuate acţiuni de dezinsecţie cu ajutorul avionului utilitar. Au fost efectuate 10 zboruri cu un aparat de zbor, aparţinând SC "Fitoplant 2007" SRL şi s-au folosit 60 de litri de substanţă FINO 10 EC, pusă gratuit la dispoziţie de către Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. S-a acţionat doar pe raza municipiului Galaţi, pe o suprafaţă de aproximativ 600 de hectare. Deşi s-a realizat o nouă etapă de dezinsecţie, ţânţarii se dovedesc mai rezistenţi decât substanţele folosite pentru eliminarea lor. Anul acesta dezinsecţia s-a realizat numai la nivelul municipiului, pe o suprafaţă de 600 ha, pentru ţânţari şi omide păroase, dar acţiunea a început destul de târziu şi nu a avut efectul scontat. Acest eşec a generat discuţii la nivelul Administraţiei Domeniului Public şi al societăţii ECOSAL, ajungându-se la concluzia că este inutil să se stropească atunci când insectele sunt la stadiul de adult. Astfel, pentru anul viitor, dezinsecţia este planificată în două etape: prima va avea loc la începutul anului, când insectele sunt în stare de larvă, vizând subsolurile tehnice şi mediile umede şi calde, iar cea de-a doua etapă este planificată în lunile aprilie, mai, la sol.http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=11
Gabbiano Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 pariu ca astia uita pana la anu'? idiotii astia mereu sunt luati prin surprindere.....sunt luati prin surprindere ca sunt tantari vara,sunt luati prin surprindere ca mai si ninge iarna etc....cred ca surprinderea este starea lor naturala.
George Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 S-a incercat chestia in Bucuresti dar nu a dat nici un rezultat. Mi-a spus cineva de acolo.
dcp100168 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 Atacul ţânţarilor sau al gălăţenilor?„Ieri după-amiază, pe la ora 18.00, mă plimbam în Grădina Publică, împreună cu fetiţa mea de trei ani şi la un moment dat, a trecut un avion pe deasupra noastră şi a împrăştiat o substanţă. Am simţit eu, pe braţe, cum m-am acoperit cu stropi fini de substanţă. Normal că mi s-a făcut frică pentru fetiţa mea... Dar erau în grădină o groază de mămici cu bebeluşi în braţe…”, ne-a sesizat o mămică revoltată.„Da şi eu am primit pe mail o sesizare din partea unui cetăţean care a relatat cum se plimba pe strada 1 Decembrie, cu copilul, şi că avionul a pulverizat substanţă deasupra sa...”, a confirmat nemulţumirea gălăţenilor, ieri, şi viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Însă, a spus acesta „am verificat personal, am citit prospectul substanţei cu care se stropeşte şi nu este toxic pentru oameni... Deci, gălăţenii nu trebuie să se teamă”. Cât priveşte motivul pentru care substanţa letală pentru ţânţari se împrăştie, din avion „dimineaţa, între 6.00 şi 8.00 şi seara, până la ora 20.00” este... chiar avionul. „M-am interesat şi am discutat şi cu directorul Direcţiei Tehnice, Laurenţiu Jalbă şi cu cel al Ecosal - societatea care se ocupă de acţiunea de dezinsecţie - şi am aflat că acest gen de activitate nu se poate desfăşura în alte intervale orare…”, a explicat, destul de încurcat, Nicuşor Ciumacenco. De ce era jenat viceprimarul, am aflat de la directorul Ecosal, Ion Ionescu: „Avionul nu poate, tehnic, să zboare noaptea… nu are aparatura necesară...”. Adică este vechi şi nu are dispozitive speciale pentru zbor pe timp de noapte, nu că l-ar fi împiedicat norul de cenuşă vulcanică... Potrivit lui Ionescu, acţiunea de dezinsecţie, cu avionul, a început pe data de 9 mai şi este pe ultima sută de metri.Probabil săptămâna viitoare va începe acţiunea de dezinsecţie la sol (cu acele dispozitive numite „tunuri de ceaţă” care împrăştie substanţa pe sub ramurile copacilor).Tot de la Ion Ionescu am aflat că pentru acţiunea de împrăştiere, din aer, a substanţei, s-au alocat „sub 15.000 de euro, dar pentru tot anul, pentru că vor mai urma alte acţiuni, în vară”, iar pe cantitatea totală de substanţă s-a alocat o sumă similară. „La o stropire, din avion, se împrăştie 25 de litri de substanţă, iar un litru costă cam 100 de lei”, a mai spus Ion Ionescu. Deci, substanţa nu este toxică, însă de împrăştiat, tot în capul gălăţenilor se va împrăştia, din avion...În alte municipii din ţară, măcar autorităţile au anunţat cetăţenii să nu se mai plimbe prin parcuri, atunci când se face această acţiune. „Noi am anunţat în presă că începe această acţiune... voi comunica Direcţiei Tehnice şi Ecosalului să anunţăm şi în parcuri, la viitoare acţiuni”, a promis viceprimarul.http://www.viata-libera.ro/articol-Atacul_tantarilor_sau_al_galatenilor__2.html
dcp100168 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 Reîncepe vânătoarea ţânţarilorViceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, a declarat că începând cu săptămâna următoare se va da startul unei noi etape de dezinfecţie. Asta după ce în luna mai se cheltuise aproximativ 15.000 de euro pentru prima etapă de luptă împotriva ţânţarilor şi a altor insecte dăunătoare. Astfel, la sol vor fi stropite 923 ha, fiind nevoie de 65 l de substanţă a cărei concentraţie este de 1 litru de substanţă la 99 de litri de apă. Se vor pulveriza aproximativ 5 litri de substanţă astfel diluată în cazul fiecărui hectar.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Patru_zile_de_combatere_a_tantarilor_costa_15-000_de_euro_0_277172796.html
Emil Popa Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 De mai multi ani, iata curand se fac decenii, m-am straduit sa explic autoritatilor publice locale ca orice dezinsectie facuta din avion este apa de ploaie, ca in toate cartile de biologie sta scris ca tantarul sta pe partea inferioara a frunzelor, nu pe fata lor superioara pentru a fi afectat de pulverizarea insecticidului. In plus tratamentele aviatice costa scump, sunt dependente de vreme, nu pot fi tintite ci depind de curentii de aer, nu pot fi facute decat ziua, sunt zgomotoase si nu pot fi controlate eficient daca respecta procedurile. Indicatia lor principala sunt tratamentele culturilor agricole, iar extrapolarea acestor activitati la dezinsectia oraselor nu produce altceva decat pagube in buget, imagine buna pentru primari si buzunare umflate pentru patronii de firme. Singura metoda exacta, corecta, eficace si nepoluanta este pulverizarea vegetatiei noaptea cu aparate de facut ceata Pulsfogguri, care prioecteaza colane de zeci de metri de ceata ce contine suspensii de insecticid, care patrunde in orice crapatura ucigand insectele si larvele lor. Aparatele se monteaza pe masini si au productivitate mare, in functie de tip. Toate tratamentele trebuiesc insa insotite de masuri de distrugere a cuiburilor larvare (balti, santuri, gropi cu apa etc., lucru care la noi nu se intampla, toate santurile de colectare a apei de pe faleza inferioara sunt pline de larve de tantari. Cam asa arata seara pe faleza dupa destantarirea domnului Ciumacenco.
mambo Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Singura metoda exacta, corecta, eficace si nepoluanta este pulverizarea vegetatiei noaptea cu aparate de facut ceata Pulsfogguri, care prioecteaza colane de zeci de metri de ceata ce contine suspensii de insecticid, care patrunde in orice crapatura ucigand insectele si larvele lor. Aparatele se monteaza pe masini si au productivitate mare, in functie de tip. si noi cand sa dormim? un pulsfog mai putin zgomotos nu exista?
AdiTZA Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Auziti la Ciumi: „Da şi eu am primit pe mail o sesizare din partea unui cetăţean care a relatat cum se plimba pe strada 1 Decembrie, cu copilul, şi că avionul a pulverizat substanţă deasupra sa...” „am verificat personal, am citit prospectul substanţei cu care se stropeşte şi nu este toxic pentru oameni... Deci, gălăţenii nu trebuie să se teamă”. Substanta este periculoasa pentru mamifere, adica, noi, oameni fiind, nu suntem mamifere, mai ales daca suntem galateni... Ba unde mai pui ca e mortala in cazul tuturor vietuitoarelor acvatice. Ciumi a uitat sa precizeze ca in replay-ul mail-ului avea si link-ul spre Wikipedia unde scrie CLAR ce poate provoca substanta aceasta. Acum, tind sa cred ca substanta aceasta are efect de steroid pentru tantari. Au aparut mai multi si mai mari Nu inteleg ce au vrut de fapt sa faca. Sa ii omoare sau sa ii inmulteasca
Emil Popa Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Cand am zis ca dezinsectia cu aparatul pulsfog sa se faca noaptea m-am referit la parcuri si alte zone verzi cum ar fi faleza, pentru cariere s-ar putea folosi ziua. De fapt de parca m-ar fi citit, azi dimineat pe faleza la ora 6 se pulveriza insecticid.
AdiTZA Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 De fapt de parca m-ar fi citit, azi dimineat pe faleza la ora 6 se pulveriza insecticid. Cine zicea ca Ciumi nu citeste Forumul Galatenilor? Ca nu se baga la discutii...e alta pulsfoggareala
Emil Popa Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Daca l-ar citi si-ar trege palme singur ca s-a bagat in ...primarie si in politica in loc sa trateze zambete, iar eu i-as scrie in fiecare zi cate 100 mesaje in speranta ca se va intampla ceva. Dar nu e cazul.
dcp100168 Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Să moară ţânţarii... de râs!Deşi ne aflăm, teoretic, după două etape (consumate) de dezinsecţie, în oraş ţânţarii ne fac programul de noapte. Ieşi, seara, în oraş, te îmbraci de camuflaj. În caz contrar, dacă îndrăzneşti să ieşi în fustă, ori în pantaloni trei sferturi, ai şanse extrem de mari de a te întoarce acasă pişcat tot de ţânţari.Programarea cu aversePotrivit datelor oficiale, în perioada 10-20 mai a avut loc prima acţiune de dezinsecţie; în realitate, ea s-a desfăşurat până pe 27 mai. La acel moment, acţiunea a avut un mare impact – însă doar psihic! – asupra gălăţenilor, având în vedere că substanţa a fost împrăştiată din avioane dimineaţa şi seara, chiar pe capul şi pielea gălăţenilor, spre exasperarea mămicilor cu bebeluşi, a domnişoarelor cu piele fină şi a astmaticilor... Ba chiar autorităţile au promis că la următoarea stropire vor amplasa afişe prin parcuri, spre ştiinţa celor „nevricoşi”, ca să nu se mai panicheze când îi plouă cu sprayul de ţânţari...Recent, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco anunţa că din 14 iunie începe cea de-a doua etapă a acţiunii de dezinsecţie, de la sol. „Însă am dat în dimineaţa zilei de marţi [cu o zi întârziere faţă de data anunţată oficial, evident, pentru… derutarea ţânţarilor!], pe faleză, dar ne-au oprit, pentru că bătea vântul foarte tare… apoi a venit ploaia. Acum vrem iar să reluăm acţiunea, chiar în această seară [n.r miercuri seară] de la ora 17.00, în Micro 39-40, însă suntem încurcaţi pentru că previziunile meteo ne indică averse în următoarele 10 zile...”, ne-a declarat viceprimarul Ciumacenco. Acesta a adăugat că „deşi este programată o acţiune de dezinsecţie de la sol, avem şi şase zboruri de rezervă, pe care le vom folosi, dacă va fi nevoie”.Costuri şi concentraţiiReamintim că în acest an, pentru întreaga acţiune de dezinsecţie (desfăşurată în trei etape, din mai până în august), Primăria a alocat 15.000 de euro, fonduri necesare achiziţionării substanţei, dar şi pentru împrăştierea ei din avion şi de la sol. Anul trecut, la finalul lunii august, s-au împrăştiat 60 de litri de substanţă împotriva ţânţarilor şi omizilor, pe o suprafaţă totală de 600 de ha. Anul acesta, pentru cea de-a doua etapă de dezinsecţie, s-a programat să se răspândească 65 de litri de substanţă pe o suprafaţă de 923 de ha (?!) Diferenţa de cantitate raportată la suprafaţa stropită este, totuşi, explicabilă: anul trecut, în august, substanţa a fost dată gratuit de Direcţia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, după care părerea unanimă a fost că s-a dat… cu apă de ploaie şi că singurii ţânţari care au sucombat au fost cei care au murit de râs. Anul acesta, substanţa împrăştiată a fost cumpărată, la licitaţie, am aflat. Cât de bună este substanţa prevăzută a nimici anofelii pe o suprafaţă aproape dublă faţă de cea de anul trecut, rămâne de văzut, până la toamnă. Iar dacă s-o dovedi că anul acesta s-au şi cheltuit bani pentru o substanţă la fel de ineficace precum cea din 2009, nu ne rămâne decât să sperăm ca ţânţarii măcar să sfârşească precum cei de anul trecut: tot de râs. Evident, în timp ce fac haz de necazul nostru.http://www.viata-libera.ro/articol-Sa_moara_tantarii%E2%80%A6_de_ras__2.html
Recommended Posts