Jump to content

Votaţi la europarlamentarele de pe 7 iunie?

Mergeţi la vot pe 7 iunie?  

29 members have voted

1. 1. Mergeţi la vot pe 7 iunie?

• Da
      12
    • Nu
      10
    • Nehotărât
      7

Recommended Posts

Posted

Să vedem.

Aş vrea să merg, dar pentru ce? Interesele Parlamentului European sunt prea înalte faţă de problemele noastre ...

Posted

Doi francezi şi un irlandez vor vota la Nicoreşti

La alegerile din România pentru Parlamentul European, de pe 7 iunie 2009, vor putea vota nu doar cetăţenii români, ci şi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, care au reşedinţa sau domiciliul pe teritoriul României. Pentru a putea vota, cetăţenii comunitari au trebuit să se înscrie pe listele electorale speciale. La nivelul României, 28 de cetăţeni comunitari au întocmit formalităţile pentru a putea vota pentru eurocandidaţii noştri. Probabil restul a preferat să voteze candidaţii propriei ţări. Dintre cei 28 de europeni, trei vor vota chiar în judeţul nostru, mai precis în comuna Nicoreşti. După cum am aflat de la Biroul Electoral Judeţean, este vorba despre doi francezi şi un irlandez care vor vota româneşte. La alegerile din 7 iunie sunt aşteptaţi la vot 519.860 de gălăţeni.

http://www.viata-libera.ro/articol-Doi_ ... sti_2.html

Posted

Cu vreo două săptămâni în urmă, am auzit o vorbă, în presă: „Dacă românii nu se vor prezenta la vot, atunci România va ajunge să fie reprezentată în parlamentul european de maghiari...”. Sau cam aşa ceva...

Nu, n-a fost Vadim. Nu ştiu cine a spus-o. Departe de mine ideea de a face flame. Credeţi că va avea efect?

Posted
Cu vreo două săptămâni în urmă, am auzit o vorbă, în presă: „Dacă românii nu se vor prezenta la vot, atunci România va ajunge să fie reprezentată în parlamentul european de maghiari...”. Sau cam aşa ceva...

Nu, n-a fost Vadim. Nu ştiu cine a spus-o. Departe de mine ideea de a face flame. Credeţi că va avea efect?

DA !!! Ei sunt o masa constanta de vot, intr-un fel sunt mai constiinciosi. Cred ca vor avea un procent mai ridicat decat cel obisnuit de 6%...

Posted

Eu voi fi plecat ( cu Toto, hihi :)) dar altfel as fi votat categoric.

Daca noi si altii ca noi, care au capacitatea de a se informa corect si de a discerne, nu mergem la vot, atunci de ce sa ne mai plingem ca ne reprezinta persoane gen Elena Basescu?

Nu conteaza ca e vorba de Parlamentul European sau de primaria Galati, interesul meu si al fiecaruia dintre noi, ca cetateni, este vizat si intr-o parte si in alta.

Votul meu, de unul singur, nu conteaza, intr-adevar.

Dar mai multe fac diferenta. S-a vazut foarte clar asta cind a iesit Basescu presedinte. :d in contra tuturor previziunilor.

Posted

Am CI-ul plin de stickere. Chiar undeva in EU am fost oprita si intrebata de politia locala..ce-s cu alea...dar asta e alta poveste ;)

Acum, pe 7 iunie, este prima data dupa atatia ani cand sunt nehotarata. Nu stiu deocamdata ce sa fac. O sa-mi urmez instinctul. Daca o sa am chef, imi iau copila de mana si fac o plimbare la sectia de votare, daca nu...nu.

E un fel de "Cine are noroc...are...cine n-are..n-are!"

Posted

Ca esti plecat din localitate nu e un motiv sa nu te prezinti la vot. Din cate stiu poti vota in alt oras pe lista speciala.

Eu o sa ma duc la vot indiferent unde o sa fiu.

Posted
Ca esti plecat din localitate nu e un motiv sa nu te prezinti la vot.

Asa e.

Dar eu si Toto nu plecam in alta localitate, ci cu cortul, la distanta de "civilizatie". :)

Posted

Pregătirile pentru Europarlamentare, în linie dreaptă

Organizarea alegerilor europarlamentare de pe 7 iunie a ajuns aprope de final, cu respectarea punctuală a măsurilor din programul calendaristic. Astfel, conform unui comunicat emis de Prefectura Galaţi, au fost desemnaţi prin tragere la sorţi preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare, componenţa acestora urmând să fie comunicată primarilor, în scris, până pe 4 iunie. Totodată, au fost pregătiţi sacii cu buletinele de vot şi celelalte materiale necesare pentru fiecare secţie şi s-au stabilit traseele pentru distribuirea acestora. În judeţul Galaţi sunt 519.860 de cetăţeni cu drept de vot. În total, se amenajează 435 de secţii de votare, 176 în municipiul Galaţi, 33 în municipiul Tecuci şi 226 în comune. S-au tipărit 578.400 de buletine de vot şi au fost confecţionate 2.175 de ştampile cu menţiunea „votat” şi 435 de ştampile de control.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=9

Posted

300 de poliţişti mobilizaţi pentru alegeri

Pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi liniştii publice şi pentru buna desfăşurare a procesului electoral, cu ocazia alegerilor din România pentru Parlamentul European, Inspectoratul de Poliţe al Judeţului Galaţi a mobilizat aproximativ 300 de poliţişti. Astfel, 250 de poliţişti vor executa misiuni de pază la 156 de secţii de votare de pe raza judeţului Galaţi, secţii ce sunt amplasate în 125 de locaţii. De asemenea, 40 de poliţişti vor face parte din echipele de specialişti care vor cerceta orice incident legat de procesul electoral şi 7 patrule rutiere vor acţiona pentru combaterea „turismului electoral”.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=2199

Peste 870 de lucrători din cadrul MAI vor asigura ordinea la secţiile de votare

Prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brînzan, a solicitat, marţi, tuturor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) să sporească măsurile de ordine şi siguranţă în perioada premergătoare alegerilor europarlamentare şi în ziua scrutinului din 7 iunie, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). În total, peste 870 de lucrători din cadrul MAI sunt angrenaţi în asigurarea derulării în bune condiţii a procesului electoral pe teritoriul judeţului Galaţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea Crângan, 250 de poliţişti vor executa misiuni de pază la 156 de secţii de votare de pe raza judeţului Galaţi, secţii ce sunt amplasate în 125 de locaţii. Alţi 40 de poliţişti şi şapte patrule rutiere vor fi mobilizate pentru cercetarea eventualelor incidente. Jandarmii au în pază 68 de secţii de votare aflate în 54 de locaţii de pe teritoriul judeţului, în total 130 de jandarmi urmând să asigure paza secţiilor, grupa operativă, precum şi transportul buletinelor de vot. 340 de poliţişti de frontieră vor fi prezenţi în 45 de secţii de votare din mediul rural şi 11 din municipiul Galaţi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă asigură paza la 17 secţii de votare din Galaţi şi Tecuci, în opt locaţii, cu un efectiv de 30 de lucrători, iar 76 de poliţiştii comunitari sunt mobilizaţi în 65 de secţii din 25 de locaţii.

Posted

Măsuri pentru combaterea turismului electoral

Prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brînzan, a anunţat joi, că vor fi luate măsuri fără precedent pentru descurajarea fraudelor electorale, la alegerile pentru Parlamentul European (PE) din data de 7 iunie, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). „Pentru prevenirea turismului electoral, pe care unii l-au practicat cu mai mult sau mai puţin succes la alte alegeri, a fost aprobat un plan general de acţiune. Vor fi verificate toate autobuzele şi microbuzele care ar putea să transporte diverşi cetăţeni cu pasiunea de a vota de mai multe ori, în mai multe secţii de votare”, a declarat prefectul Claudiu Brînzan.

În acelaşi timp, vor fi monitorizate toate intrările şi ieşirile din judeţul Galaţi. „Sunt organizate în acest sens 10 posturi fixe, cu 40 de ofiţeri şi subofiţeri, şi numeroase patrule mobile din cadrul Poliţiei Rutiere. Agenţii de poliţie care se află la posturi în comune au primit ordin să se afle în dispozitiv şi să comunice colegilor din localităţile apropiate orice microbuz suspect care va aduce oameni la vot. Toţi poliţiştii care vor acţiona pe raza judeţului Galaţi în ziua alegerilor au ordin să fie necruţători şi reamintesc faptul că o persoană care votează de mai multe ori răspunde penal pentru acest lucru”, a afirmat oficialul.

Posted

IPP estimeaza o prezenta de sub 20% la europarlamentare

Institutul pentru Politici Publice si-a exprimat joi ingrijorarea fata de "lipsa de capacitate si de interes a partidelor de a mobiliza electoratul la vot pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie". Desi acest scrutin ar fi trebuit sa fie un examen de maturitate pentru clasa politica din Romania, prezenta estimata la urne de sub 20% este dovada ca partidele romanesti sunt pe cale sa rateze acest examen, afirma IPP, intr-un comunicat de presa.

Posted

chestia cu plecatul din localitate cade, se poate vota oriunde numai sa vrei...daca nu ne ducem la vot, nu inseamna ca le dam o lectie . parerea mea :lol:

chestia cu cortul nu o citisem...aveti scutire ! :lol::lol:

Posted

De ce NU !!! si votez cu TOTI !!! votul meu va fi NUL !!! Nu votez alb pt ca pot sa aplice stampila si dupa deschiderea urnelor, asa ca ii voteez pe toti sa nu se supere nimeni , mai putin pe udmr.

Posted
De ce NU !!! si votez cu TOTI !!! votul meu va fi NUL !!! Nu votez alb pt ca pot sa aplice stampila si dupa deschiderea urnelor, asa ca ii voteez pe toti sa nu se supere nimeni , mai putin pe udmr.

Nu trebuie sa crezi povestea asta, daca vor sa faca "smecherii" pot face. Crede-ma...

Posted

A început votarea

Toate cele 435 de secţii de votare din judeţul Galaţi s-au deschis la ora 7.00 în această dimineaţă şi îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale. Singurul aspect semnalat a fost la Secţia de votare nr. 372, care funcţionează în incinta Căminului Cultural din comuna Pechea. Înainte de deschiderea urnelor, aici s-a constatat că una din cele cinci ştampile cu menţiunea „votat” este deteriorată, lipsind cauciucul cu acest înscris care era ataşat la mânerul de lemn. Ştampila defectă nu va fi înlocuită şi se vor folosi celelalte patru ştampile.

Posted

Prezenţa la urne – peste media pe ţară

Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central, în judeţul Galaţi, prezenţa la vot înregistrată la ora 10.00 a fost de 4,18 %. În mediul urban, prezenţa la urne a fost de 3, 45%, iar în mediul rural a fost de 5,27%.

Judeţul Galaţi se află astfel peste media pe ţară, de 4% - 3,22% în mediul urban şi 5,07% în mediul rural.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.