Jump to content

Noi sancţiuni pentru şoferii francezi


Relu
 Share

Recommended Posts

Maşinile şoferilor din Franţa care comit infracţiuni grave ar putea fi confiscate şi vândute de autorităţi. Acestea sunt prevederile unui proiect de lege care urmează să fie prezentat miercuri Consiliului de Miniştri, informează Le Figaro.

Autorităţile, în frunte cu ministrul de Interne, Michele Alliot-Marie, vor să înăsprească sancţiunile pentru şoferii indisciplinaţi.

Potrivit noului text de lege, autovehiculele pot fi confiscate direct de poliţişti în cazul incidentelor grave. În prezent, confiscarea maşinilor poate fi realizată numai cu mandat judecătoresc.

Acest proiect de lege are în vizor trei categorii de şoferi: cei care nu au obţinut niciodată permisul, cei care conduc chiar dacă au acumulat numărul maxim de puncte sau cei al căror permis a fost anulat de un judecător.

Noile măsuri ar putea fi aplicate şi în cazul celor care depăşesc cu 50 de kilometri pe oră viteza legală.

Autovehiculul poate fi confiscat şi în cazul în care şoferul refuză să se supună testelor de alcoolemie şi droguri.

Antena3

Deci probleme sunt şi la case mai mari. Numai că ei au curajul să pună piciorul în prag. Aştept de la aleşii nostri măcar să copie măsura, dacă de găsit alta nu sunt în stare.

Link to comment
Share on other sites

Da in cazul in care sa spunem masina ar fi pe numel;e unui mmbru al familiei care nu a incalcat niciodata vrteo regula de circulatie si cel care conduce si incalca limita de viteza cu 50 km/h este fie un alt membru al familiei fie un prieten de familie caruia i s-a imprumutat masina ca a lui e in service, au politistii voie sa o confiste si sa o vanda?

Ma tem ca aceasta dreptate e de fapt o mare nedreptate. Vor fi foarte muti dezavantajati. Proprietarii parca vad ca nu vor primi nici un cent despagubire in astfel de cazuri.

Link to comment
Share on other sites

iar demarezi pe aratura.

de pilda, in ultimul drum facut la bucuresti, am avut "limitatorul de viteza" langa mine. cum depaseam 120 km/h, imediat imi atragea atentia ca zbor prea jos si ca ar fi cazul sa trec pe un condus mai ...economic. :twisted:

iar cand conduc cu fata-n scaunul ei, circul in limitele vitezei legale.

deci...celalalt membru de familie, poate sa tempereze pornirile soferului. In cazul unui accident, nu sufera numai cel accidentat, ci sufera si familia lui, astfel incat mi se pare corect ca prin masura sanctionatorie sa sufere si familia celui care incalca regula.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.