Jump to content

Energie şi gaze ieftine pentru ArcelorMittal Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Energia pe care o exportă România ar putea fi direcţionată către ArcelorMittal şi alte combinate

O partea din electricitatea pe care România o exportă ar putea fi direcţionată pentru consumul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi şi altor unităţi siderugice care nu îşi pot permite să plătească preţurile actuale, pentru a le stimula producţia în perioada crizei economice. "Cei de la SIDEX (ArcelorMittal Galaţi, n.r.) au discutat cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, după care au venit la noi. Soluţa este ca în loc să exportăm energia să o dăm lor şi altor combinate care nu îşi pot permite să plătească preţurile din România, ca să le ajutăm să producă şi să-şi exporte produsele", a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, la audierile Comisiei de servicii şi industrii din Camera Deputaţilor.

Link to comment
Share on other sites

da' cand erau "pe val" noi de ce trebuia sa ne permitem sa platim pretul impus de ei la tabla? au vandut cumva mai ieftin pe piata interna? ca nu-mi amintesc.ba parca era ceva mai scumpa decat aia de import...din cate stiu eu(poate ma insel)producatorii de energie din tara asta sunt de stat.adica energia de care este vorba aici este a statului....adica a noastra.....adica de ce sa intre niste bani la buget daca maria sa baragladina are nevoie de ajutor?.eu nu mai intru niciodata pe sectiunea asta a forumului cu combinatul siderurgic.nu de alta da de fiecare data ma umplu de nervi.da are ceva tupeu boratura asta.chiar ne ia de prosti...si mai ce tre sa facem pentru domnia sa, investitorul panei mele? eu zic sa se duca la dracu la el acasa sa faca gratare din vadane, sa se purifice pana il ia naiba in baltoaca aia imputita de gange si sa ne lase naibii in pace cu prostiile lui.nu stiu ce naiba tre sa ai intre urechi sa mai votezi cu aia de au facut privatizarile astea....mumia aia de niculai s-a multumit cu banutii pe care ii incasa de la baragladina asta, casio a facut binecuvantarile de rigoare (binenteles contracost) si galatenii? slugi care-si maninca sanatatea pe 2 lei la tigani....acum privind retrospectiv....ce naiba s-a ales de orasul asta?...uneori ma intreb cat a fost/este incompetenta crasa si cat rea vointa( a se citi SPAGAAAAAA,PARAINDARAT,COMISIOANE sau cum vrem sa o numim)....nu aveti sentimentul uneori ca am ajuns o natie de prezervative? adica fiecare se foloseste de noi si apoi ne arunca la cos? ca asta este sentimentul pe care-l am citind despre investitorii lu' peste adusi de psd.

Link to comment
Share on other sites

Combinatele chimice şi producătorii de energie primesc 5 luni doar gaze din producţia locală

Combinatele chimice şi producătorii de energie electrică şi termică vor primi, în perioada 1 mai-30 septembrie, doar gaze din producţia internă, mai ieftine decât cele importate, pentru a rezista efectelor crizei economice şi pentru a evita disponibilizarea a 9.000 de salariaţi. Facilitatea, anunţată anterior de MEDIAFAX, a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului. "Ţinând cont de condiţiile crizei economice, acordăm gaze naturale mai ieftine pentru industria românească. Pentru perioada 1 mai -30 septembrie, pentru industria românească vom asigura gaz doar din producţia internă, asta înseamnă că acest gaz care va fi destinat industriei producătoare de energie electrică, industriei termice, industriei chimice, va fi folosit numai din producţia internă şi, evident, la un cost mai scăzut, cu posibilitatea de a da şi pentru industria metralurgică. În acest moment, avem discuţii inclusiv cu Mittal Galaţi sau cu Mechel pentru a-i putea să-i sprijinim în această perioadă mai dificilă, astfel încât să poată beneficia de această decizie a Guvernului", a declarat premierul Emil Boc, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. El a precizat că este vorba de o măsură temporară, aplicată pentru 1 mai-30 septembrie.

Şi nu cumva în "coşul" livrat populaţiei va fi mai mult (sau chiar exclusiv) gaz din import? Că doar fraierii au de unde să plătească! :evil:

Link to comment
Share on other sites

Soluţia pentru combinatul Galaţi: gaze ieftine pentru păstrarea locurilor de muncă

ArcelorMittal Galaţi va beneficia de prevederile unei ordonanţe de urgenţă adoptate miercuri în Guvern, care prevede furnizarea de gaze naturale, către o serie de companii, din producţia internă, la un preţ mult mai scăzut decât cele din import, cu condiţia păstrării locurilor de muncă. "Noi deja am avut mai multe runde de discuţii cu ArcelorMittal. Am adoptat şi o ordonanţă de urgenţă în Guvern, miercuri, prin care sprijinim industria autohtonă, inclusiv industria metalurgică. Oferim posibilitatea achiziţionării gazului doar din producţia internă - asta înseamnă un preţ mai mic la gaz - cu o singură condiţie: menţinerea locurilor de muncă pentru angajaţii industriei autohtone. Suntem la început de drum şi mai avem multe încă de discutat tocmai să-i sprijinim pe toţi din industrie să menţină locurile de muncă în această perioadă mai dificilă", a declarat premierul Emil Boc, citat de corespondentul MEDIAFAX. Potrivit acestuia, executivul va căuta în continuare soluţii pentru susţinerea industriei autohtone, implicit a metalurgiei şi a combinatului siderurgic gălăţean. "Nu excludem posibilitatea să găsim şi alte soluţii de sprijin, soluţii care să se încadreze în regulile Uniunii Europene din care facem parte, dar în acelaşi timp să putem oferi speranţa locului de muncă în continuare pentru români", a adăugat primul ministru. Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia combinatele chimice şi producătorii de energie electrică şi termică vor primi, în perioada 1 mai-30 septembrie, doar gaze din producţia internă, mai ieftine decât cele importate, pentru a rezista efectelor crizei economice şi pentru a evita disponibilizarea a 9.000 de salariaţi.

Link to comment
Share on other sites

cretinul asta de boc de ce nu micsoreaza impozitele ptr IMM-uri? daca tot vrea sa sustina economia...mie-mi miroase a protectionism...hai sa-i mai iertam cu taxele si impozitele ,hai sa mai inchidem ochii la (ne)respectarea normelor de mediu, hai sa le dam niste gaze ieftine etc...da ce mortii lu' masa sunt gazele din curte de la tasu'? credeti ca la cioara asta i-a pasat macar o secunda cand facea ce pret vrea muschii lui la tabla? a dat macar o data tabla mai ieftina pe piata interna sa sprijine toata economia care depindea de pretul la tabla lui? bai cat de tembel tre sa fie boc asta? adica ia asta combinatul cu pretul platit pe spaga lui bombonel si kktul asta de boc pune botul la santajul lui....frate cand a luat combinatul pe nimic s-a obligat sa investeasca in mediu si sa pastreze locurile de munca? pai cam da....nu respecta contractul de privatizare...bashti la gangele tau....de ce tre sa aiba in continuare diverse facilitati ? da cu avortul asta gresit de boc.....singurele cojones din dotarea lui boc sunt in chilotii marinerului....si ala este in campania electorala a lu' analfabeta aia mica si a lui personala....ce tara.....si doar am mai promis odata ca nu mai deschid in veci topicul combinatul siderurgic....cand naiba au sa inchida odata mizeria asta? mama, devin rasist cu tiganii astia....si mai sunt si vecin cu ei...cand ii vad imbracati cu perdelele si incaltati cu adidasi...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.