Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ieri fusesem la cumparaturi in Real. Aveam doar un produs ales si doream sa cumpar si sa plec intr-un timp cat mai scurt. Logic am ales casa speciala, cea pentru: gravide, handicapati si cumparatori cu mai putin de 10 produse. La casa, o coada destul de mare, dintre care nicio gravida, niciun om cu mai putin de 10 produse, poate doar ....handicapati! Am stat un minut, dar mi s-a parut incorect. Atunci am intrebat daca exista vreo casa cu servire rapida... tipa de la ghiseu m-a poftit in fata cu o moaca acra, iar clientii se uitau la mine de parca as fi fost cea mai mare nesimtita. Ajungand in fata, am intrebat de ce se intampla asa ceva, de ce nu se tine cont de regula. Imediat au aparut reactii adverse, afirmate pe ton de mahala si logic, tipic romanesti!

* Vanzatoarea: "eu nu pot sa astept pana apare vreo gravida sau doar pe oamenii cu putine produse..."

* Eu: " ... dar asta e regula... si doar sunt atat de multe case care stau inchise..."

* Un barbat: " Dupa ce ca nimeni nu a zis nimic si v-ati bagat in fata... ca doar asa se poate obtine ceva... cu gura mare..."

* Vanzatoarea: " ... dupa ce ca suntem singurul market din Galati care are tipul acesta de servicii... mai aveti si pretentii"

* Eu: " ... pai tocmai pentru asta am venit la casa asta... altfel ma duceam la Billa... si apoi asta e regula.."

* Mahalaua: " Tu ai venit aici sa ne faci educatie"

* Eu: "DA! Asta fac! Educatie!"

........... si inca alte cateva mici amanunte pe care le-am uitat...

Daaaaa, ma calca pe nervi Romania cu educatia ei, cu regulile care nu se respecta, cu niste tineri care se comporta mai rau ca cei care au trait pe vremea comunismului, cu lipsa de inteligenta si civilizatie!

Ma calca pe nervi proastele de la Real care nu respecta nici singura regula a propriului angajator!

Si ca sa fie totul clar: NICIODATA cand am avut mai mult de 10 produse nu am mers sa cumpar la o casa de acest gen. DE CE? PENTRU CA SUNT CIVILIZATA SI PREFER SA MI SE RESPECTE DREPTURILE DE CONSUMATOR!

Posted

* Vanzatoarea: " ... dupa ce ca suntem singurul market din Galati care are tipul acesta de servicii... mai aveti si pretentii"

Nu e singurul.

Posted

Genul de momente in care iti vine sa dai foc la toti si la toate. Obisnuieste-te cu ele si incearca sa te familiarizezi cu ideea crunta ca nu poti schimba lumea de una singura. In plus, chiar nu merita..

Posted

mde....adevarata problema nu este la cumparatorii care s-au asezat la acea casa, desi nu ar fi fost indrituiti...ci la casiera si conducerea ei!

cum sunt camere video peste tot, s-ar fi putut observa incalcarea regulamentului.

iar, daca faci o sesizare in acest sens, la conducerea pravaliei, oricum nu se rezolva nika, si nici macar nu stii daca ai fost, macar, bagat in seama.

real sucks!

Posted
Genul de momente in care iti vine sa dai foc la toti si la toate. Obisnuieste-te cu ele si incearca sa te familiarizezi cu ideea crunta ca nu poti schimba lumea de una singura. In plus, chiar nu merita..

cu asemenea mod de gandire si resemnare, pe care il practica peste 98% din romani, in mod sigur nu se va rezolva nimic.

Subscriu la docica, bravos!

P.S. legumics, de face o cerere in scris, afla ca primeste un raspuns la ea, dar bineinteles ca nu se iau masuri. Dar daca apoi, conducerea mai primeste inca o sesizare si de la mine, ca peste doua zile sa apara si clientul x nemultumit, crede-ma ca nu vor fi necesare 10 sesizari, si se vor lua masuri. E atat de simplu....doar resemnat sa nu ramai!

Posted
P.S. legumics, de face o cerere in scris, afla ca primeste un raspuns la ea, dar bineinteles ca nu se iau masuri. Dar daca apoi, conducerea mai primeste inca o sesizare si de la mine, ca peste doua zile sa apara si clientul x nemultumit, crede-ma ca nu vor fi necesare 10 sesizari, si se vor lua masuri. E atat de simplu....doar resemnat sa nu ramai!

Ei bine, prefer sa astept ca optimismul celor 2% sa schimbe tara si regulamentul de marketing de la Real. Intre timp, eu am sa cumpar din alta parte si n-o sa fiu nemultumit.

Posted

pai da riaji, dar optimista din mine are nevoie de tine. de intorci spatele, complacandu-te in situatie, singura solutie ce o gasesti fiind aceea de a alege un alt magazin, nu voi reusi sa schimb nimic:)

Atitudinea schimba ceva, riaji! Nu uita;) Apara-ti interesul...

Posted

Hehe...eu am o burta maricica si destul de vizibila :d si n-am avut niciun fel de prioritate la niciun market. Din contra...

Eu deja m-am obisnuit sa stau linistita sa-mi vina randul. Am facut-o si eu pe-a viteaza si n-am rezolvat mai nimic ci din contra, a trebuit sa suport tot felul de marlanii de genul: "Cucoanaaaaa, cu copil mic/burta la gura stai naibii in casa, ce-ti trebuie mers la cumparaturi????"

Asta este romanul nostru.

Stateam la un mom dat la un rand...in spatele nostru o viitoare mamica si cu un pusti agitat... I-am facut semn sa intre in fata mea. S-a mirat sarmana femeie si nu avea cuvinte sa-mi multumeasca. Pacat ca intre mine si casiera mai erau inca 6 persoane care au ignorat-o...

Posted

hm..ciudat

DE FIECARE DATA, cand fiica-mea incepea sa faca figuri, si sa se manifeste galagios, lumea-mi dadea voie sa ies...poate tocmai sa indeparteze sursa de poluare :lol:

Posted

Poate n-ar strica să fie o „gardă”, adică doi angajaţi, una care să dirijeze anumite persoane spre casele-expres iar una, lângă casă, să-i respingă pe ceilalţi...

Posted

2 angajati care sa faca asa ceva? Nu cred ca isi permit... :)

Eu zic ca ar trebui sa fie sarcina casierei de la casa speciala.

Apropo, am fost nu demult la Carrefour-ul din Bucuresti - Orhideelor, aveau si acolo casa speciala. Si ce sa vezi? Toata lumea era cu produse putine sau cu cosulet de ala mic...

A incercat cineva sa se aseze cu carucior si a fost trimis la plimbare instant.

Deeeeci... Se poate.

Posted

O casieră atentă la clientul din faţa ei poate n-ar observa pe nesimţitul ce-şi aşează zecile de produse pe bandă. Iar ca să-l întorci înapoi...

De-aia zic să fie cineva, s-or găsi printre angajaţii din magazin, să facă cu rândul. Oricum chestia ar ţine cel mult vreo două-trei luni, până se învaţă lumea iar multora chiar le va fi pe plac, aşa că vor începe ei să ia atitudine.

Posted

Cred ca avem totusi cam multe pretentii ;)

off-topic...ca nu are legatura cu Real-ul ci cu Kaufland-ul: am stat si-am facut o analiza cati oameni intra pe unde scrie "INTRARE" si cati ies pe la "IESIRE". Este interesant ca sondaj... Multora le place sa faca "contra", asemeni copiilor incapatanati...

Posted

Or fi, nu zic ba, dar uite aşa învăţîm să facem diferenţe, ...să fim mai rafinaţi, mai civilizaţi, ...să ne dezbărăm de acel „las că merge şi aşa” :roll:

Posted

off-topic...ca nu are legatura cu Real-ul ci cu Kaufland-ul: am stat si-am facut o analiza cati oameni intra pe unde scrie "INTRARE" si cati ies pe la "IESIRE". Este interesant ca sondaj... Multora le place sa faca "contra", asemeni copiilor incapatanati...

Sa urmaresti fenomenul in perioada sarbatorilor, atunci e frumos . :lol:

Posted

De-aia zic să fie cineva, s-or găsi printre angajaţii din magazin, să facă cu rândul.

Relu, angajatii sunt si asa insuficienti. Nici nu iti imaginezi cat de insuficienti!

Posted

he he...de fiecare data cand intru in kaufland (e drept, destul de foarte rar)si cineva iese cu cosul incarcat pe la "intrare" ma adresez sotiei, pe un ton la ...sonor:

Nu vezi ca ai intrat gresit? trebuia sa intram pe la iesire!

sau....iar nu stii sa citesti romaneste, de ce intri pe aici, daca scrie intrare? :twisted:

nu am auzit niciodata, nici un comentariu in urma mea.

Posted

Or fi, nu zic ba, dar uite aşa învăţîm să facem diferenţe, ...să fim mai rafinaţi, mai civilizaţi, ...să ne dezbărăm de acel „las că merge şi aşa” :roll:

Sustin in totalitate ceea ce ai prezentat aici si daca e sa se faca ceva pentru sustinerea acestei cauze, eu sunt trecuta prima pe listuta!! Nu stiu cat putem sa schimbam structura/mentalitatea adultului care fac exceptie de la calitatile prezentate mai sus...dar avem datoria sa transmitem valorile noastre viitoarei generatii.

Legumix Eu am noroc ca am o fetita guraliva. Daca in "poarta" auzi o copilita strigand: "Mamiii, uite iar ies astia pe la intrareeeee!!! Cred ca nu stiu sa citeasca si-s si mai mari ca mineeeee!!" sa stii ca noi suntem ;)

• 2 months later...
Posted

Da'...pe asta ati patit-o???...Stau la coada jumatate de ora ,tot in Real,tipul din fata mea,impreuna cu sotia dinsului,descarca doua cosuri mari si dupa ce le trece pe la casa...afla ca nu are banii sau cardul la el...Cit de idioti pot fi unii???....Iar eu,cu citeva produse intr-un cos mic,dar care sareau de ...10,eram nevoit sa-l astept sa vina cu banii sa-si ia harabalele...I-am sugerat duduei de la casa sa-i anuleze factura si sa dea drumul la casa mai departe pina se intoarce ametitul...N-a vrut si pace...M-am dus la o casa alaturata si dupa alte 20 min. am reusit sa scap...Din curiozitate m-am uitat la casa cu pricina...:soata astepta cu miinile in sin linga casa,iar operatoarea mai avea putin si-si indesa tot degetul in nas...Halal prestatori de servicii....

• 8 months later...
Posted (edited)

Eu + sotia insarcinata, cu burta la gura. Locatia: REAL. Casa speciala - coada (nicio gravida, nimeni cu 10 produse, nimeni in carucior cu rotile) formata din cocalari cu chef de gratare si pitipoance cu baxuri de prezervative si tampoane. Incercam sa ne bagam, reactia - nici macar o privire aruncata in greata la sotie, maini in san si manevre de blocare. Incercare verbala: ne scuzati... sotia... insarcinata...putem? Raspuns: Incercati la alte case, aici sunt deja produse pe banda. Si vad ca aveti carutul plin. Incercare: dar, e casa speciala...sotia...insarcinata...semnul de sus...femeia aceea cu burta mai rotunda...sotia cam seamana cu desenul...nu cred ca am gresit casa. Raspuns: Aici nu aveti cum....ne pare rau dar si pe noi ne asteapta copiii acasa!!! Incercati la alta casa. Si uite asa, am descoperit, indrumati de un angajat REAL, casa pentru angajati. Ce tare!!! ROMANIAAAAAAAAA, TE IUBESC!!! In alte tari se face loc gol in jurul gravidelor in supermarketuri de parca ar fi ciumate. La noi...te mai ia si la bataie...

Edited by AdiTZA
  • 4 weeks later...
Posted

poi, draga riaji, asta e ideea acestui forum... nu poate schimba lumea nesimtita....si nu de una singura... da ia sa fie un om pe zi.. care sa ceara sa se respecte regula... NU TREBUIE SA NE OBISNUIM CU NESIMTIREA SI MEDIOCRITATEA....TREBUIE SA NE OPUNEM VEHEMENT..