dcp100168 Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Retragerea trupelor romane din Irak va fi marcata printr-o festivitate pe 4 iunieRetragerea militarilor romani din Irak, dupa sase ani de prezenta in teatrele de operatii din zona, va fi marcata printr-o festivitate pe data de 4 iunie, la care vor participa soldati romani si americani. Anuntul a fost facut de catre presedintele Traian Basescu in cadrul intalniri sale cu parlamentarii PDL, au declarat pentru Hotnews.ro surse din partid. Militarii romani din Irak si tehnica militara vor fi repatriate pana pe 31 iulie, asa cum este prevazut intr-un memorandum semnat de statul roman si statul Irakian. Potrivit televiziunii publice, autovehicule, blindate si zeci de tone de echipament militar au fost trimise in Kuweit, de unde vor fi aduse in tara cu ajutorul feribotului Albatros. Romania este prezenta cu trupe in Irak din anul 2003, iar in prezent sunt detasati 368 de militari care desfasoara activitati de sprijin umanitar si instruire a fortelor armate irakiene.http://www.hotnews.ro/stiri-politic-574 ... -iunie.htm
Mikka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Trupele române se retrag din Irak până pe 31 iulieInteresant... (pe naiba). Pana mai an, Basescu urla din toti bojocii ca nu retrage pe nimeni si nimic, sustinut binenteles de ciracii din PDL. Acum , ce sa vezi?? O sta chiar atat de naspa in intentiile de vot pentru prezidentiale? :shock:
Ahyle Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Si ce se va intampla oare cu militarii care se intorc? Cine ii va mai plati? Unde or sa munceasca? Asta in conditiile in care unde intorc capul ii aud pe cei din jur spunand ca se duc in armata...O sa fim o tara plina de militari . Daca i-ar retrage ar fi o idee buna, oricum noi nu aveam ce cauta acolo -dar..pentru ca pupincurismul pentru "poporul cu visul american" este intr-o continua crestere exponentiala...iata-ne ajunsi si acolo...
katman Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Si ce se va intampla oare cu militarii care se intorc? Cine ii va mai plati? Pina acum cine i-a platit? Unde or sa munceasca? Militarii nu sint angajati ca sa dea la sapa, ci ca sa asigure o armata profesionista. Sarcinile lor au fost, sint si vor fi legate de aceste activitati specifice (antrenament, strategie, daca va fi nevoie de participare efectiva in campanii de mentinere a pacii/umanitare etc). Daca te uiti pe Discovery obtii toate lamuririle despre asta. Asta in conditiile in care unde intorc capul ii aud pe cei din jur spunand ca se duc in armata Da, pentru ca armata iti asigura o piine si o slujba cit de cit sigura. Unii se angajeaza si de placerea de a fi militar. Pui in balanta si mortii din Irak? O sa fim o tara plina de militari Daca am fi o tara plina de militari, am avea o conditie fizica asa de buna ca am rezolva problema transportului. Am merge toti pe jos, in pas alergator pentru ca pupincurismul pentru "poporul cu visul american" este intr-o continua crestere exponentiala Cred ca unii, inainte de culcare, se roaga: Oooooo, Bama Cum era intr-un banc cu ardeleni: Ce sa-i faci... N-ai ce-i face...
Recommended Posts