Jump to content

Un laptop pentru cel mai bun elev galatean al anului


dcp100168

Recommended Posts

Premiu pentru cel mai bun

Un laptop pentru elevul anului

În perioada 28 mai - 5 iunie, elevii care au obţinut locuri fruntaşe, anul acesta, la olimpiade şi concursuri şcolare, trebuie să depună la Inspectoratul Şcolar Judeţean o cerere de înscriere, un CV european, însoţit de dovezile corespunzătoare (copii după diplomele de la concursurile şi olimpiadele recunoscute de MECI, în anul şcolar 2008-2009) şi o recomandare din partea unităţii de învăţământ semnată de director. Evaluarea dosarelor se va face pe data de 8 iunie de către o comisie desemnată de ISJ Galaţi. Premierea va avea loc în data de 9 iunie la sediul ISJ.

http://www.viata-libera.ro/articol-Un_l ... lui_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Un laptop pentru Dan Dănăilă – elevul anului

Dintre cei 17 liceeni gălăţeni care şi-au depus CV-ul pentru a cuceri titlul de elevul anului a fost ales Dan Dănăilă de la CNVA, despre ale cărui merite am scris în ziarul nostru în repetate rânduri. A obţinut premiul al III-lea la naţionala de fizică, premiul I la cea de matematică şi în plus este singurul elev gălăţean calificat în lotul pentru olimpiadele internaţionale de anul acesta. La sfârşitul acestei luni, el va reprezenta pentru a doua oară România la Balcaniada de Juniori, care se va desfăşura în Bosnia.

Punctaje foarte apropiate (de laptop) au obţinut încă patru elevi, de la Liceul de Artă, care au câştigat premii la un concurs internaţional, dar şi Paul Cosma, colegul de liceu al laureatului.

În urmă cu vreo zece ani îi luam un interviu lui Mihai Manea – gălăţeanul care a obţinut medalia de aur la Internaţionala de matematică, trei ani la rând, consecutiv. Era pe vremea când obţinuse pentru a doua oară aur olimpic şi-mi mărturisea că se va duce la bunici, că nu-şi permitea o vacanţă la munte sau la mare, pentru că strângea bani să-şi cumpere un calculator. Deşi era o valoare naţională, nu s-a gândit nimeni să-i ofere computerul respectiv, până când a absolvit clasa a XII-a şi a primit unul din partea autorităţilor locale. Era însă prea târziu, el fusese admis deja la Princeton – una dintre cele mai bune universităţi din America – unde a avut toate condiţiile să se dezvolte. În prezent lucrează în cercetare, alături de matematicieni care au obţinut Premiul Nobel. Deci şi-a găsit locul pe care-l merita, dar în altă ţară. Din această perspectivă, iniţiativa UPC-ului de a acorda un laptop elevului cu cele mai bune rezultate la concursurile şcolare este demnă de toată lauda, chiar dacă obiectul oferit nu se înscrie în lista celor performante.

http://www.viata-libera.ro/articol-Un_l ... lui_2.html

Link to comment
Share on other sites

Ceilalţi 16 finalişti

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi au ţinut să îi felicite pe toţi ceilalţi 16 olimpici gălăţeni care au participat la selecţia făcută pentru desemnarea "elevului anului 2009", respectiv Donu Ovidiu Alexandru, Dămăceanu Mihai, Covrig Alexandru, Chebac Diana, Frânculescu Diana, Onofrei Andreea, Nicula Mihaela, Năstăsache Oana, Enache Radu, Cojocaru Ionuţ, Ştefan Ana Maria, Ciocan Andrei, Miron Victor, Druţă Gianina, Cosma Paul, Păunoiu Alexandru.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=2

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.