Jump to content

Concursul Naţional de Arte Vizuale "Nicolae Mantu"


Recommended Posts

Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”

În intervalul 29 mai – 27 iunie 2009, în organizarea Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, instituţie aflată în subordinea directă a Consiliului Judeţului Galaţi, se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”, manifestare care se adresează tuturor Şcolilor de Artă şi Centrelor Culturale din ţară. În acest an au răspuns invitaţiei adresate de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” 10 instituţii de învăţământ din : Iaşi, Brăila, Cluj Napoca, Galaţi, Constanţa, Oradea, Sibiu, Piatra Neamţ, Târgovişte, Sibiu, fiind prezente la eveniment lucrările unui număr de 39 de expozanţi. Şi în acest an Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu” se desfăşoară pe două secţiuni: pictură şi grafică. Valoarea premiilor este în jur de 2.000 de lei. Vernisajul celei de-a treia ediţii a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”, va avea loc, vineri, 29 mai 2009, ora 13.00, la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=15

Link to comment
Share on other sites

Concursul National de Arte Vizuale 'Nicolae Mantu'

Cea de-a treia editie a Concursului National de Arte Vizuale 'Nicolae Mantu' s-a incheiat vineri, prin vernisajul unei expozitii care cuprinde cele 39 de lucrari inscrise in concurs. Concursul, organizat de Centrul Cultural 'Dunarea de Jos', a reunit reprezentanti din zece scoli de arta si centre culturale de la Iasi, Braila, Cluj Napoca, Galati, Constanta, Oradea, Sibiu, Piatra Neamt, Targoviste, Sibiu si s-a desfasurat pe sectiunile pictura si grafica. 'Si in acest an am pastrat, in cadrul Concursului National de Arte Vizuale 'Nicolae Mantu', sectiunile de baza, pictura si grafica, care fac deliciul cunoscatorilor in domeniu.

Lucrarile care au intrat in concurs sunt realizate in diverse tehnici, pe suporturi diferite, iar calitatea este net superioara celor de anul trecut. Faptul ca 70% dintre lucrari sunt de pictura, nu inseamna ca grafica a avut de suferit. Foarte multe lucrari au ramas nepremiate, tocmai pentru ca au fost foarte bune, iar jurizarea a fost dificila. Vreau sa mai precizez ca in acest an valoarea premiilor este in jur de 2.000 lei', a declarat directorul artistic al Centrului Cultural 'Dunarea de Jos', Aurel Manole.

Juriul, alcatuit din Mihai Gheorghe Coron, Eugen Holban, Nicolae Carbunaru si Aurel Manole, a acordat urmatoarele premii: sectiunea grafica- Premiul I - Munzer Ciprian - Galati; Premiul II - Postolache Rodica - Iasi; Premiul III - Mara Ionascu - Braila; Mentiuni - Teodora Fratila -Oradea si Tudor Daniela - Arad; sectiunea pictura-Premiul I - Tanase Lavinia - Piatra Neamt; Premiul II - Olteanu Oana - Targoviste; Premiul III - Cocariu Roxana - Galati; Mentiuni: Vera Ramona - Constanta si Miron Veronica - Galati.

http://www.stirilocale.ro/galati/Concur ... 89318.html

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Concurs de desen pentru elevi

În perioada 21 mai - 07 iunie 2010, se va desfăşura cea de-a patra ediţie a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu", manifestare care se adresează tuturor şcolilor de artă şi Centrelor Culturale din ţară, tema manifestării fiind în acest an „Oraşul Amintirilor". Vernisajul celei de-a patra ediţii a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu", va avea loc mîine de la ora 13.00, la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos". Au răspuns invitaţiei organizatorilor - Centrul Cultural "Dunărea de Jos" - instituţii de învăţământ din: Constanţa, Cluj, Ploieşti, Brăila, Suceava, Focşani, Giurgiu, Iaşi, Bucureşti, Târgovişte şi Galaţi, fiind prezente astfel pe simezele instituţiei gălăţene un număr de aproximativ 80 de lucrări. Trebuie precizat că şi în acest an evenimentul se desfăşoară pe doua secţiuni: pictură şi grafică. Lucrările artistilor, care au intrat în concursul naţional „Nicolae Mantu", au fost jurizate de: criticul de artă Mariana Tomozei Cocoş, profesorul Nicolae Cărbunaru şi de artistul plastic Gheorghe Andreescu.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Concurs_de_desen_pentru_elevii_de_la_scolile_de_arte_0_265173966.html

Link to comment
Share on other sites

Câşţtigătorii Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”

Vernisajul celei de-a patra ediţii a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu" a avut loc astăzi, ocazie cu care s-au prezentat şi câştigătorii. La manifestare au participat cursanţii şcolilor de arte de la centrele culturale din România.

Pictură

Locul I - Ramona Maria Vera (Constanţa)

Locul II - Bălău Iulia (Iaşi)

Locul III - Jardă Maria (Bucureşti)

Menţiune - Mirela Niculina Sucin

Menţiune - Mioara Elefteriu (Galaţi)

Grafică

Locul I - Andrei Iordache (Giurgiu)

Locul II - Roxana Cocariu (Galaţi)

Locul III - Laura Vintilă (Brăila)

Menţiune - Mierlea Andreea (Târgovişte)

Menţiune - Veronica Miron (Galaţi)

Datorită calităţii lucrărilor prezente în acest an în cadrul celei de-a patra ediţii a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu" juriul a decis să mai acorde, fără onorariu, încă patru premii pentru artă decorativă.

Arte Decorative

Locul I - Carmen Crăciun (Galaţi)

Locul II - Vlad Predescu (Târgovişte)

Locul III - Iosip Andreea (Galaţi)

Menţiune - Laurenţiu Nistor (Focşani)

Valoarea premiile acordate câştigătorilor celei de-a patra ediţii a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu" sunt:

Premiul I - 500 lei x 2 secţiuni - 1.000 lei

Premiul II - 300 lei x 2 secţiuni - 600 lei

Premiul III - 200 lei x 2 secţiuni - 400 lei

Menţiuni speciale - 100 lei x 2 secţiuni - 200 lei

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Concursul_National_de_Arte_Vizuale_-Nicolae_Mantu-_si-a_desemnat_castigatorii_0_265773847.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Premiile Concursului „Nicolae Mantu” 2011

Au fost desemnaţi câştigătorii celei de-a cincea ediţii a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

La secţiunea Pictură, Galaţiul a primit un Premiu special – Adriana Motoc şi cinci menţiuni: Diana Bradea, Luminiţa Horga, Mirela Crăescu, Daniela Andrei şi Irina Crihană. Premiul I a fost câştigat de Titi Florentin Leica, din Focşani, Premiul al II-lea – Olga Albert, din Tg.Mureş şi Premiul al III-lea – Marian Ciornea, din Botoşani.

La secţiunea Grafică, gălăţenii au primit: Premiul I – Roxana Cocariu şi trei menţiuni - Laura Horga, Georgiana Nadă şi Marian Buzăţălu. Premiul II a ajuns la Mariana David, din Brăila, iar Premiul III – la Ion Zait, din Botoşani.

Au fost 70 de participanţi de la şcoli de artă şi centre culturale din zece oraşe, tema concursului din acest an fiind „Amintiri”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu” 2012

În perioada 25 mai - 6 iunie 2012, pe simezele Centrului Cultural „Dunărea de Jos” se vor afla lucrările participante la a VI-a ediţie a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”, manifestare care se adresează tuturor Şcolilor de Arte şi Centrelor Culturale din ţară. La ediţia din 2012, au răspuns invitaţiei adresate de către Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, instituţii de învăţământ din: Botoşani, Cluj, Sighetu Marmaţiei, Brăila, Focşani, Sibiu, Iaşi, Bucureşti, Târgovişte şi Galaţi, fiind prezente astfel, în concurs, un număr de peste 100 de lucrări.

În acest an, organizatorul, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, a decis ca evenimentul, de talie naţională, să se desfăşoare pe trei secţiuni: pictură, grafică şi juniori, fiind acordat totodată şi un premiu special din partea juriului. Câştigătorii, la cele trei secţiuni, vor primi premii în valoare totală de 4.000 lei, după cum urmează: pictură şi grafică – premiul I – 400 lei, premiul II – 300 lei, premiul III – 200 lei. La secţiunea juniori, premiile sunt următoarele: premiul I – 200 lei, premiul II – 150 lei, premiul III – 50 lei. Valoarea premiului special este de 600 lei.

Lucrările artistilor, care au intrat în concursul naţional „Nicolae Mantu”, au fost jurizate de: criticul de artă Mariana Tomozei Cocoş, profesorul Nicolae Cărbunaru, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Sergiu Dumitrescu, şi reprezentanţii Şcolii de Arte, Ionuţ Mitrofan şi Olimpia Ştefan.

Vernisajul celei de-a VI -a ediţii a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”, va avea loc, vineri, 25 mai 2012, ora 13.30, la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Centrul Cultural „Dunărea de Jos”

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu” 2013

Şi în acest an Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi  organizează Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”, eveniment ajuns la ediţia cu numărul VII. Conform regulamentului, cei interesaţi să participe la acest concurs, care se desfăşoară pe două secţiuni, pictură şi grafică, trebuie să ştie că tema acţiunii în acest an este „Amintiri”. Trebuie precizat că această competiţie se adresează, în special, elevilor şcolilor de arte şi meserii din ţară. Fiecare unitate de învăţământ poate trimite în concurs lucrări a cel mult 3 elevi, fiecare elev putând participa cu 4 lucrări la fiecare secţiune. Pentru Concursul Naţional de Arte Vizuale lucrările pot fi trimise la instituţia organizatoare până pe data de 20 mai, urmând ca la vernisajul din data de 31 mai să se afle şi câştigătorii ediţiei din acest an.

Premiile acordate de către organizatori, se ridică, ca valoare, la suma de 3.600 lei. Premiul special la Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu” este de 600 lei, în timp ce micii participanţi la competiţie, juniorii, vor primi 3 premii şi o menţiune.

presagalati.ro


 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Câştigătorii Concursului „Nicolae Mantu” 2013

Cea de-a şaptea ediţie a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, la Galaţi, a reunit participanţi din zece judeţe. Juriul, alcătuit din Gheorghe Andreescu, Sergiu Dumitrescu, Nicolae Cărbunaru, Olimpia Ştefan (coordonator proiect) şi Ionuţ Mitrofan, a acordat premii şi menţiuni concurenţilor la următoarele secţiuni: Pictură - Premiul Special, Veronica Miron (Galaţi), Premiul I - Leica Titi (Focşani), Premiul II - Maria Coman (Târgovişte), Premiul III - Sebastian Beianu (Braşov), Menţiune specială - Teodora Frăţilă (Oradea). Secţiunea Grafică: Premiul I - Bradea Liliana (Galaţi), Premiul II - Liliana Stoleru (Galaţi), Premiul III - David Gyongyver (Tg.Mureş), Menţiune specială - Cristian Buzdug (Galaţi). Secţiunea Juniori: Premiul I - Pitrop Teodora (Botoşani), Premiul II - Badea Emil Alexandru (Bucureşti), Premiul III - Claudia Homiţchi (Brăila), Menţiune specială - Daria Motoc (Galaţi). Secţiunea Artă decorativă: Premiul I - Silviana Horga (Galaţi), Premiul II - Constantin Popescu (Târgovişte), Premiul III - Diana Sîrbu (Galaţi), Menţiune specială - Alexandra Cornea (Galaţi). S-au mai acordat alte 20 de menţiuni. Expoziţia cu lucrările premiate este deschisă şi poate fi vizitată până pe 13 iunie la Mansarda Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ediţia 2014 a Concursului de Arte Vizuale „Nicolae Mantu” şi-a desemnat câştigătorii

Ediţia din 2014 a Concursului Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu”, care a avut tema „Amintiri”, şi-a desemnat câştigătorii, vineri, 30 mai, la mansarda Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi. Concursul este organizat, de opt ani încoace, de Centrul Cultural şi de Consiliul Judeţului Galaţi. Ca şi la ediţia de anul trecut, la manifestarea de anul acesta s-au înscris participanţi din zece oraşe, la secţiunile pictură şi grafică. Ei provin din municipiul Bucureşti şi din judeţele Brăila, Vâlcea, Timiş, Mureş, Bihor, Dâmboviţa, Sibiu, Botoşani, Galaţi. Expoziţia tuturor artiştilor înscrişi în concurs poate fi vizitată în perioada următoare, la sediul instituţiei.

Iată lista completă a câştigătorilor, premiul special fiind în valoare de 600 de lei la secţiuna Pictură, respectiv, de 400 de lei la secţiunea Grafică. Ceilalaţi câştigători au fost recompensaţi cu premii între 400 şi 100 de lei.

Secţiunea Pictură

Premiul Special – David Gyongyver, Tg. Mureş
Premiul I – Rîmbu Ioana, Galaţi
Premiul II – Gurguiatu Monica, Galaţi
Premiul III – Avram Maria, Oradea
Menţiune – Gheorghevici Adina, Galaţi
Premiul pentru creativitate – Găinaru Cristina, Bucureşti
Premiul pentru compoziţie – Balanovici Maria, Botoşani
Premiul pentru originalitate – Ciobanu Olimpia, Timişoara
Premiul pentru concept – Mierlea Andreea, Târgovişte
Menţiune specială – Mohorea Paula, Galaţi
Menţiune specială – Drăgaică Gelu, Galaţi
Menţiune specială – Mănescu Ilinca, Galaţi
Menţiune specială – Horga Silviana, Galaţi
Menţiune specială – Petre Maria, Galaţi
Menţiune specială – Ţoc Carmen, Galaţi
Menţiune specială – Gheorghe Şerban, Galaţi
Menţiune specială – Blaga Marilena, Galaţi
Menţiune specială – Dima Cristina, Galaţi

Secţiunea Grafică

Premiul I – Dudu Ana Maria, Galaţi
Premiul II – Anghel Camelia, Brăila
Premiul III – Kovacs Annabella, Oradea
Menţiune – Ferdinand Mihaela, Galaţi
Premiul pentru ilustraţie de carte – Iorga Cristina, Galaţi
Premiul pentru virtuozitate artistică – Bitta Magda, Galaţi
Premiul pentru inventivitate – Toma Miruna, Galaţi

Secţiunea Juniori

Premiul I – Cocu Irina, Galaţi
Premiul II – Tudosescu Mihai, Târgovişte
Premiul III – Cojocaru Alexandra, Rm. Vâlcea
Menţiune – Albu Ana Maria, Galaţi
Premiul pentru cromatică – Enciu Andreea, Galaţi
Premiul pentru compoziţie – Mitea Ioana, Galaţi
Premiul pentru viziune – Nică Ioana, Galaţi
Premiul pentru compoziţie – Motoc Daria, Galaţi
Premiul pentru creativitate – Bîgu Mihaela, Galaţi
Premiul pentru compoziţie – Lupea Miruna, Galaţi
Menţiune specială – Abdula Elis, Galaţi
Menţiune specială – Mihailopol Alexandra, Galaţi

presadegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Concursul Național de Arte Vizuale "Nicolae Mantu", ediţia 2021

Consiliul Județean Galați și Centrul Cultural Dunărea de Jos organizează prima ediție online a Concursului Național de Arte Vizuale Nicolae Mantu (pictură și grafică), un concurs care a ajuns la a paisprezecea ediție. Din păcate, noile condiții de organizare ne impun o ediție online.

Așadar, în perioada 14 – 23 aprilie 2021 așteptăm lucrările participanților (secțiunea juniori și seniori) pe adresele de e-mail: scoaladeartegalati@yahoo.com, office@ccdj.ro

Concursul se adresează, în special, elevilor şcolilor de arte şi meserii din ţară şi omagiază personalitatea celui care a fost NICOLAE MANTU – „pictor reprezentativ” al urbei noastre. Tema concursului în acest an este „AMINTIRI”.

Fiecare şcoală poate trimite în concurs lucrări a cel mult trei elevi, fiecare elev putând participa cu maximum patru lucrări la fiecare secţiune.

Se vor acorda premii la secţiunile pictură, grafică şi juniori.

Juriul va fi alcătuit din personalităţi cunoscute din domeniul artei şi culturii: Ioan Tudor, Liviu Nedelcu și Olimpia Ștefan. Jurizarea lucrărilor se va face în perioada 19 – 20 aprilie 2021. Concurenţii vor putea prezenta lucrări de pictură şi grafică, având dimensiuni cuprinse între 35 cm (latura mică) şi până la 80 cm (latura mare) sau 50/70 cm (detalii și regulament găsiți pe site-ul instituției noastre și pe pagina de facebook sau la sediul din Domnească 61).

Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere vor avea loc pe data de 23 aprilie 2021 în Sala Sergiu Dumitrescu din strada Domnească 61.

Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.