Jump to content

Ucisă în ziua în care a împlinit 5 ani

Recommended Posts

Posted

Accident mortal

Ucisă chiar de ziua ei

* O copilă de cinci ani a fost lovită de o maşină * Fetiţa mergea singură, nesupravegheată, la grădiniţă *

Jale imensă într-o familie din satul Chiraftei, comuna Măstăcani! De ziua ei, o fetiţă din localitatea gălăţeană trebuia să îşi servească cu dulciuri colegii de grădiniţă; copila nu a mai ajuns niciodată la ei. A murit sub roţile unei maşini, pe drumul lung de un kilometru pe care îl străbătea singură până la grădiniţă, chiar în ziua în care împlinea cinci anişori…

Drum de un kilometru, cu traversare

Putea fi prevenită tragedia auto din estul judeţului? Nimeni mai poate răspunde la această întrebare… Între timp, o fetiţă de numai cinci ani a fost zdrobită de o maşină pentru că micuţa era trimisă la grădiniţă, ca în fiecare dimineaţă, singură şi nesupravegheată. „Eu aşa ştiu, că era trimisă singură la grădiniţă. Până acolo sunt cam 7-800 de metri, maxim un kilometru”, declară Dănuţ Ilie, primarul comunei Măstăcani: „Din câte ştiu, familia mai avea şi alţi copii, cam patru sau cinci şi nu o prea supravegheau pe cea mică”.

Se încălzeşte, deci creşte numărul accidentelor

„Ieri, la ora 8 dimineaţa, pe drumul judeţean 242, în localitatea Chiraftei, o fetiţă de cinci ani a traversat nesupravegheată strada, prin loc nepermis. Copilul a fost accidentat mortal de Chevrolet-ul GL 85 EML, condus de Doru E., de 24 de ani. Am aflat că pe 28 mai fetiţa care a murit tocmai împlinea cinci ani”, declară impresionat comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi. Tot de la comisarul Cojocaru aflăm că în ceea ce priveşte categoria de vârstă 0-6 ani, unde este încadrată „nesupravegherea minorului” (cazul fetiţei de cinci ani din Chiraftei), „în judeţul nostru au mai avut loc, de la începutul anului, alte opt asemenea evenimente rutiere. Acesta petrecut joi este primul care are urmări atât de grave – copilul a decedat. În celelalte cazuri – patru la Tecuci, încă unul la Măstăcani, petrecut pe 12 aprilie, alte două la Galaţi şi unul la Barcea – copiii au avut doar leziuni uşoare”. „Statistica arată că pe măsură ce vremea se încălzeşte, numărul accidentelor în care sunt implicaţi copiii de vârste mici are tendinţa să crească. Astfel, în luna martie a avut loc un singur accident, în aprilie – trei, iar în mai – cinci”, încheie comisarul.

Misiunea de părinte nu a fost niciodată una uşoară. Iar copilăria este simplă doar pentru cel mic, adultul fiind condamnat să-şi facă griji. La Chiraftei, ancheta socială şi grijile sunt abia la început.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ucis ... _ei_2.html

Posted
:( Eu inteleg ca micuta ar fi trebuit sa fie supravegheata(condusa la gradinita) dar soferul conducea cu ochii inchisi??? sau ce conteaza pentru el...."el e rege pe sosea" rusine ca se mai intampla asa accidente acum in secolul XXI
Posted

Nu cred că are rost polemica asta. Odată era să lovesc un cărucior cu bebe, scos dintre maşinile parcate, de o mămică neatentă. Cine ar fi fost de vină?

Cred că fiecare are de luat aminte la ceva, din toată povestea asta. Dumnezeu s-o ierte pe micuţă!

Posted

nu reusesc sa ma gandesc ce este in sufletul parintilor fetitei....nu reusesc sa inteleg cum poti sa trimiti un copil de 5 ani nesupravegheat la gradinita...acum cativa ani am lovit un copil in comuna piscu .copilul a traversat fara sa se asigure prin loc nemarcat.desi nu aveam mai mult de 35-40km/h , pur si simplu nu am mai avut ce sa fac.eram cu ochii in patru pentru ca strada era plina de copii care ieseau de la scoala.din fericire copilull nu a patit nimic.de fapt el a lovit masina si nu eu pe el.a intrat in lateral in masina ...ideea este ca o masina care trecea pe contrasens era sa-l loveasca in plin,copilul s-a speriat si a intrat in masina mea.zgomotul pe care l-am auzit atunci a fost cel mai infiorator lucru pe care l-am auzit in viata mea.noroc ca nu s-a intamplat absolut nimic.daca pustiul respectiv apuca sa faca un singur pas in fata nu avea nici o sansa.nu cred ca se poate pune problema asa....daca era copilul tau....cred ca se poate intampla oricui.asta nu exclude si varianta ca sunt tot felul de tembeli printre soferi.din punctul meu de vedere ,daca nu se dovedeste vinovatia soferului,singurii vinovati sunt parintii care nu au grija de copii.

Posted
Catilina....Daca ar fi fost fetita ta omorata de un sofer neatent "inocent" ai fi gandit la fel??????

Bineinteles ca nu, zi-mi un parinte care sa nu fie subiectiv in dragostea ce-o poarta copilului:)

Dar problema nu se poate pune dintr-un punct de vedere pueril.

In cazul expus, nu poti sa judeci pe cineva care posibil sa nu fi avut nicio vina si doar pentru faptul ca victima a fost un copil, iar totul s-a terminat cumplit de tragic.Sa fim seriosi...

Acum vreun an am asistat la un accident de care cu greu vreau sa imi aduc aminte. Cadrul era cam asa: trotuare inguste, batatorite de pasii micutilor ce ieseau de la scoala. La un moment dat, ca de nicaieri apare un turbat de caine scapat de prin vreo curte, si se arunca brusc la un baietel (8 ani avea). Copilul, instinctual, sare...darspre nenorocul lui, sare in strada, fix in fata unei masini care circula absolut regulamentar, cu viteza sub maxima legala. Dar si atat, la 40km/h e de ajuns sa zdrobesti intr-o clipa oasele micutului...Nu mai stiu ce-a urmat, am inchis ochii..auzeam in jurul meu doar urlete dezumanizate de durere, groaza, soc..

Cam pe cine ar trebui sa dam vina? Pe soferul ce mergea pasnic? Pe baietel?(era deja marisor, si nu cred ca aici mai pot fi gasiti vinovati parintii ca l-au lasat singur sa vina de la scoala) Pe caine?? Pe stapanul cainelui ca nu l-a supravegheat in curte??

Gabi a expus si el un caz, in care din pacate a fost direct implicat, dar din fericire nepatind nimeni nimic.

Cateodata..trebuie sa acceptam ca daca asa ne e dat e sa fie, murim..si o facem cam din orice pozitie (scuzati macabrul;) )

Posted

Imi pare rau ca am fost atat de rea dar nici nu poti sa iti inchipui cata ciuda am pe felul cum se conduce in Romania si pe faptul ca pe "UNII" chiar daca e greseala lor vina ii ocoleste...ai perfecta dreptate...se poate inapla oricui...freasca Dumnezeu pe toti copii de aceste accidente stupide...te rog sa ma scuzi daca ti-am parut rea prin randurile pe care le-am scris...mii de scuze :(

Posted

Jandarm cercetat penal pentru accidentarea mortală a unei fetiţe

Un subofiţer al Jandameriei Galaţi este anchetat de Parchet sub acuzaţia de ucidere din culpă. El este autorul unui accident de circulaţie soldat cu moartea unei fetiţe de cinci ani, din comuna Măstăcani, chiar de ziua ei de naştere. În momentul producerii accidentului, jandarmul se afla la volanul maşinii personale, însă era în timpul serviciului.

Sergentul major Emilian Doru este angajat al Jandarmeriei Galaţi din anul 2007 şi are ca sarcină de serviciu paza Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor. El îşi încheiase ziua de lucru şi se întorcea acasă, la Galaţi. Pe drumul judeţean 262, la Chiraftei, sergentul major Emilian Doru a fost implicat într-un accident de circulaţie soldat cu moartea unui copil. ”Pe raza localităţii Chiraftei, s-a produs un accident rutier mortal. Din păcate a murit o fetiţă de cinci ani şi, mai dramatic, chiar de ziua ei de naştere. Conducătorul auto, lucrător al Jandarmeriei, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. În ceea ce priveşte viteza cu care rula în momentul producerii accidentului, aceasta va fi stabilită de experţi pe parcursul cercetărilor care sînt în desfăşurare”, a precizat purtătorul de cuvînt al Poliţiei Rutiere Galaţi, cms. Viorel Cojocaru. Poliţiştii rutieri au mai stabilit că, în momentul impactului, fetiţa ucisă traversa strada prin loc nepermis şi nu era însoţită de părinţi. Asta însă nu îl absolvă de orice vină pe şoferul care a produs accidentul. ”Numitul Doru Emilian, lucrător jandarm care avea ca atribuţii de serviciu paza Parchetului din Tg. Bujor, este autorul accidentului din localitatea Chiraftei. Dosarul său de cercetare penală a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, care desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat prim-procurorul Parchetului judeţean, Veronica Dumitrache. Până la finalizarea anchetei, sergentul major Emilian Doru este suspendat din funcţie şi pus la dispoziţia organelor de cercetare penală, susţine purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei Galaţi, locotenentul Costin Barbu.

http://actiunea.net/index.php?option=co ... &Itemid=26

Posted

nu inteleg de ce daca faci un copil si nu ai grija de el?in alte articole scria ca familia mai avea si alti copiii si nu prea aveau grija de fetita...facem copiii ca sa ne aflam in treaba oare?ca sa luam alocatia aia?de ce nu avem grija de ei?ca sa nenorocim un om care merge regulamentar pe strada?un om care avea viteza sub limita legala?si care pur si simplu s-a aflat la locul si la timpul nepotrivit?si care va avea imaginea fetitei toata viata in minte?cum se va uita el la fetita lui care poate o sa o aiba?...chiar nevinovat cum e....pentru ca asa este el...absolut nevinovat....

Posted
Imi pare rau ca am fost atat de rea dar nici nu poti sa iti inchipui cata ciuda am pe felul cum se conduce in Romania si pe faptul ca pe "UNII" chiar daca e greseala lor vina ii ocoleste...ai perfecta dreptate...se poate inapla oricui...freasca Dumnezeu pe toti copii de aceste accidente stupide...te rog sa ma scuzi daca ti-am parut rea prin randurile pe care le-am scris...mii de scuze :(

Nu ai fost rea. Doar ai privit dintr-un punct de vedere strict subiectiv, pe care il inteleg fiind mama la randu-mi.

Dai o Cola cand ajung in Galati :lol:

Zi faina!

Posted

Multumesc pentru intelelegere caitilina....imi pare rau dar nu stiu cand voi fi in Galati....deocamdata locuiesc foarte departe de Galati....bineinteles ca iti voi da o cola...Faina! :lol:

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.