Jump to content

Un gălăţean produce pufarine


dcp100168

Recommended Posts

Epoca dulce a comunismului

Dulciurile de altădată, cu reţete simple şi ieftine, au supravieţuit tranziţiei, ţin piept concurenţei şi înghit, acum, piaţa românilor „nostalgici”. Dintre toate „urmele” lăsate de comunism în catalogul dulciurilor care se mai găsesc astăzi, majoritatea se bucură de acelaşi succes printre cumpărători.

...

Varianta ieftină a cerealelor

Dintre dulciurile de demult care se mai găsesc şi azi în rafturile magazinelor rămân pufarinele. Boabele de grâu expandat, colorate, ambalate în pungi de plastic au aceeaşi prezentare şi astăzi. Chiar dacă firmele care le produc pot fi numărate pe degete, desertul câştigă popularitate în faţa cerealelor pentru lapte. „Nu s-au făcut studii de piaţă, dar cred că cei care mai mănâncă sunt jumătate oameni mari, jumătate copii. Primii au rămas nostalgici, iar cei mici au fost cuceriţi”, spune Vasile Dobrovăţ, unul dintre producătorii mici. În Galaţi, afacerea lui cu pufarine acoperă cam tot judeţul şi, uneori, trece graniţa când distribuitorii îi găsesc produsele din întâmplare. Bani pentru reclamă nu are, de aceea pufarinele „Puf”, pentru care lucrează trei oameni şi câteva maşini de ambalat, au mare succes la el, în Galaţi. O explicaţie pentru asta găseşte numaidecât: „Sunt ieftine şi se ridică la aceeaşi calitate cu cerealele astea colorate, de import”.

...

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... unismului/

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.