Jump to content

Alegeri parţiale la Fundeni


dcp100168

Recommended Posts

Alegeri parţiale la Fundeni

Ca urmare a demisiei lui Ionel T. Toader din funcţia de primar al comunei Fundeni, Guvernul României a stabilit ca 28 iunie 2009 să fie data pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale parţiale pentru primarul comunei. Ieri au fost desemnaţi prin tragere la sorţi preşedintele Biroului electoral de circumscripţie comunală nr. 28 Fundeni şi locţiitorului acestuia - Daniel Constantin Iancu, respectiv Violeta Neculai, ambii asistenţi judiciari în cadrul Tribunalului Galaţi. Biroul electoral de circumscripţie îşi va desfăşura activitatea în sediul Primăriei, zilnic, între orele 10.00 – 16.00. Cei 3.220 de alegători ai comunei îşi vor exercita dreptul de vot în patru secţii de votare din comună şi satele aparţinătoare (Fundeni, Hanu Conachi, Lungoci şi Fundenii Noi). Data limită pentru depunerea candidaturilor este 8 iunie 2009, iar campania electorală va începe pe 13 iunie 2009, în cazul alegerilor parţiale aceasta având o durată de numai două săptămâni. Ionel T. Toader a demisionat pe 9.03.2009 din cauza unor probleme de sănătate.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Şase candidaţi pentru Fundeni

Partidelor politice le-a mai rămas doar o săptămână la dispoziţie pentru a-i convinge pe cei 3.220 de localnici din comuna Fundeni să le voteze candidatul. Pe 28 iunie, la Fundeni vor avea loc alegeri parţiale. Potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie, Daniel Constantin Iancu, în cursa pentru fotoliul de primar al localităţii s-au înscris şase candidaţi: Iosif Mititelu (PC), Manuel Lupu (PSD), Sorin Poteră (PNL), Nelu Vasile (PD-L), Alexandru Popovici (PAE) şi Vasile Zanfir (PNG-CD).

Mititelu a fost primar al comunei Fundeni în mandatul 2004-2008. Atunci a fost singurul primar din tot judeţul care a câştigat alegerile pe listele PNG-CD, şi ulterior a trecut la PC. Liberalul este actualul viceprimar al comunei. Deocamdată, la Fundeni nu s-a înregistrat nicio contestaţie oficială.

Localitatea a rămas fără primar după ce Ionel T. Toader, ales la localele din 2008, a demisionat din funcţie din cauza unor probleme de sănătate.

http://www.viata-libera.ro/articol-Sase ... eni_2.html

Link to comment
Share on other sites

Şase candidaţi pentru Primăria Fundeni

Pe 28 iunie, vor avea loc alegeri locale parţiale în comuna Fundeni. Duminică sunt aşteptaţi la urne 3.220 de cetăţeni cu drept de vot, pentru a-şi alege primarul, după ce fostul edil, Ionel T. Toader, şi-a dat demisia din motive de sănătate. În cursa electorală s-au înscris şase candidaţi: Mititelu Iosif – Partidul Conservator; Lupu Manuel – Partidul Social Democrat; Potera Sorin – Partidul Naţional Liberal; Vasile Nelu – Partidul Democrat Liberal; Popovici Alexandru – Partidul Alianţa Ecologistă; Zanfir Vasile – Partidul Noua Generaţie Creştin Democrat. Pentru acest scrutin, au fost organizate patru secţii de votare, la Fundeni şi satele aparţinătoare - Hanu Conachi, Lungoci şi Fundenii Noi. În cursul zilei de 22 iunie s-au tipărit buletinele de vot şi pe 23 iunie au fost aleşi prin tragere la sorţi preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale ale secţiilor de votare, iar pe 24 iunie buletinele de vot au fost distribuite sub pază militarizată.

http://euromoldova.ro/index.php?option= ... &Itemid=61

Link to comment
Share on other sites

Reprezentanţii PSD şi PD-L - în turul al doilea

Alegerile parţiale de la Fundeni s-au încheiat fără evenimente deosebite care să pericliteze procesul electoral, dar nu a fost încă ales primarul comunei pentru că niciunul din cei şase candidaţi nu a obţinut jumătate plus unul din numărul de voturi valabil exprimate. În turul doi au intrat Lupu Manuel (PSD), cu 886 de voturi valabil exprimate (39,46 la sută) şi Vasile Nelu (PDL), cu 719 voturi (32,02 la sută). Ceilalţi candidaţi s-au clasat astfel: Potera Sorin (PNL) – 18,44 la sută (414 voturi); Mititelu Iosif (PC) – 8,64 la sută (194 de voturi); Zanfir Vasile (PNGCD) – 1,2 la sută (27 de voturi) şi Popovici Alexandru (PAE) – 0,8 la sută (15 voturi).

Din cei 3.316 alegători înscrişi în listele electorale, s-au prezentat la urne 2.278, adică 68,69 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot. Al doilea tur de scrutin va avea loc duminica viitoare, pe 5 iulie 2009.

Link to comment
Share on other sites

Comuna Fundeni are un nou primar

În turul doi al alegerilor parţiale de la Fundeni, în funcţia de primar al comunei a fost ales Manuel Lupu (PSD). Acesta a obţinut 1.260 de voturi - 54,80 la sută din numărul de voturi valabil exprimate. Contracandidatul său, Nelu Vasile (PDL), a obţinut 1.039 de voturi – 45,19 la sută. S-au prezentat la urne 70,53 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot din Fundeni şi satele Hanu Conachi, Lungoci şi Fundenii Noi. Din cei 3.295 de alegători înscrişi în listele electorale, 2.324 şi-au exercitat dreptul de vot, numărul de voturi valabil exprimate fiind de 2.299.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.