Jump to content

Consilierul local Iulian Gheorghe - cercetat de ANI


dcp100168

Recommended Posts

Consilierul local gălăţean Iulian Gheorghe - cercetat de ANI

Agenţia Naţională de Integritate susţine că nu poate "să lase pentru 6 luni falsul în declaraţii şi să ocupe serios de consilierii locali şi judeţeni, nu poate excede limitelor de competenţă stabilite prin lege şi nici nu poate face aprecieri cu privire la modalitatea de soluţionare a cauzelor". Într-un comunicat, ANI răspunde afirmaţiilor organizaţiei neguvernamentale Centrul de Resurse Juridice, potrivit cărora Agenţia Naţională de Integritate nu a dat, deocamdată, niciun răspuns la şapte sesizări privind integritatea unor consilieri judeţeni şi primari, trimise de CRJ încă din decembrie 2008. "Sesizările depuse de către Centrul de Resurse Juridice în datele de 23 septembrie 2008, 30 decembrie 2008, 6 aprilie 2009 şi, respectiv, 29 mai 2009 fac referire la verificarea averilor, a posibilelor conflicte de interese şi incompatibilităţi. La finalizarea verificărilor, actele de constatare se vor comunica persoanelor verificate, în termen de cel mult 5 zile de la data întocmirii. Copii ale actelor de constatare se vor comunica şi Centrului de Resurse Juridice", se arată în comunicatul de luni al ANI.

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) a comunicat presei faptul că deşi a sesizat de şase luni Agenţiei Naţionale de Integritate anumite stări de incompatibilitate ale unor consilieri, aceasta nu a răspuns.

În martie 2009, CRJ a sesizat ANI privind situaţia de incompatibilitate în care se afla consilierul local al CL Galaţi, Iulian Gheorghe. Acesta a fost, în perioada decembrie 2008 - februarie 2009, şi director general adjunct al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) şi consilier local. Potrivit legii, însă, regia autonomă AFDJ este o persoană juridică şi funcţionează sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, astfel fiind o regie autonomă de interes naţional, având sediul în Galaţi. Astfel, funcţia de consilier local este incompatibilă cu cea de director, manager, etc. al unei regii autonome sau societate comercială de interes naţional, care îşi are sediul sau deţine filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă. Cum era de aşteptat, Gheorghe nu a renunţat la funcţia sa de la AFDJ în termenul stipulat de lege - 15 zile.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.