Jump to content

Arta circului

docica

Recommended Posts

Un cort mare si special a crescut in parcarea de langa stadionul Dunarea. E mare pentru ca nu e un simplu cort, ci e Cortul Circului. E special deoarece este inconfundabil, provoaca aceleasi reactii oamenilor mici si oamenilor mari de cand a aparut in ograda omenirii si asa cum apare, in acelasi mod dispare lasand o umbra de nostalgie pe fruntile celor care l-au vazut.

Prima data vin afisele si "masina" care urla in tot tinutul despre marele eveniment.

Apoi, caravana metalica inchide intr-un cerc semi-transparent minuni si mistere poftite mai ales de copii.

Apare cortul, iar omul se intreaba: ce-o fi in spatele cortinei? ce ascunde panza gigantica? Desi toti stim raspunsul, intrebarea ramane dulce pe limba si amara in suflet... este, poate, copilaria pierduta.

In mare parte circul care trece pe la noi este sarac, trist, cu animale schiloade, chinuite. Oricum ar fi el este circ, iar noi ne dorim sa vedem leii, serpii, elefantii, camilele, clownii, iluzionistii, contorsionistii si alte vietati asemenea lor. Numai ca biletul este prea scump, iar afisul doar partial corect (caci serpii si contorsionistii lipsesc din spectacol), si noua nu ne da mana sa cumparam doua ore de zambete, mirare si emotii. Dar, din cand in cand mai apare si cate un circ de 5 stele. Si atunci, oricat ar costa, ne dorim sa fim acolo, sa mangaiem girafele cu privirea, sa radem cu gura pana la urechi de clownul tont si sa ne acoperim ochii atunci cand zboara trapezistul... si poate sa inghitim pop-corn si bomboane colorate.

Asa ca sambata seara, printre multimea de prichindei cu ochii mari si degetul aratand spre tigri, voi inainta surazand cu toata inima in tribuna circului.

iar de iesit cred ca ai iesit strangand din dinti..eu asa am facut!

am ''plans'' dupa cei 70 de lei...nici macar maria nu a fost super incantata!noroc ca a avut numarul cu caluti,preferatii ei!

7 lei o punga de popcorn? :evil:

10 lei sa vz in custi animalele?

20 de lei o bagheta?[afara erau cu 8 lei...]

daaaa...

ce sa zic...surazator! :twisted:

Sincer: am iesit incantata si foarte multumita. banii au meritat. Biletul a fost 40 ron pentru o persoana adulta, la tribuna. Mai bine zis am dat 400 000 de mii lei vechi si am gasit loc pe primul rand de scaune de langa "loja". Nu te obliga nimeni sa cumperi baghete magice, pop-corn, suc sau sa intri sa vezi animalele din custi. Iar faptul ca ai un copil cu tine, nu e o scuza. Noi am intrat cu produse de afara si nu ne-a oprit nimeni. Puteai sa-i cumperi dulciuri de la consignatii cu preturi obisnuite. Apoi, in legatura cu animalele, existau doua solutii: ori ii explicai copilului ca toate animalele vor fi vazute in arena circului, ori ii promiteai o excursie la zoo in Braila. Acolo e 1.5 ron biletul si totul e deosebit, modern si curat. Iar spectacolul in sine, poate fi apreciat in functie de asteptari. Daca ai ajuns acolo cu gandul ca vei vedea clowni si iluzionisti si dresura de catei, ai dreptate... e normal ca un copil sa fie atras si impresionat de aceste tipuri de numere de circ. Dar eu imi doream sa vad ceva ce nu am mai vazut la niciun circ. Si asa a fost:

- echilibristica pe dispozitiv in miscare, inclusiv legat la ochi, la o inaltime infricosatoare,

- numar cu arbaleta... siguranta, precizie, ingeniozitate (stiu ca nu e ceva nou sa creezi un sistem de tragere cu 5 arbalete, dar eu nu am vazut asta pe viu pana acum, asa ca tot respectul!)

- jonglerie... simpla, dar frumoasa... desi ultimul numar, cel cu farfuriile a fost impresionant...

- dresura nu a fost complicata, dar povestea in care a intrat dresura m-a cucerit... a fost mai mult arta, decat circ; iar unul din momentele inedite a fost cel in care unul dintre tigri se revoltase, iar dresorul l-a stapanit doar cu privirea... am fost acolo, exact in coltul de langa tigrul respectiv si am ramas fara cuvinte.

- numarul mortal a fost cel cu motociclistii: cusca mortii! acolo puteau muri in orice secunda...

- pana si numerele comice au fost de calitate, caci uneau cu o linie invizibila toata povestea circului, legau numerele intre ele si sustineau o legatura activa cu publicul (caci au participat si spectatori in unele momente)

Au mai fost si altele, dar in mare parte, circul acesta a meritat banii pe care i-am cheltuit.

ok..chiar voi veni cu pozici nu de buna calitate..a fost mult fum...de explicat am explicat draguta!de intrat cu produse sigur am intrat! de convins copilul ca le vede in arena sunt sigura ca le-am vz...ma bucur ca esti una din cele care au gustat acest circ.atat mi-a placut si mie..cei 5 motociclisti bagati intr-o sfera exact cum am mai vz pe la tv...restul... :? dar avem voie sa avem pareri impartite...?!?