Jump to content

Parchet fără procurori

Recommended Posts

Posted

O unitate de Parchet din judet va ramane fara procurori

"O sa avem in curand o unitate cu... zero procurori". Asa a descris situatia personalului din Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Bujor, seful procurorilor galateni, Dinu Galca. Procuroul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati a facut cunoscuta situatia din Targu Bujor in conditiile in care in luna februarie, din cei trei procurori pe care-i are acolo, unul va veni la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati, unul va iesi la pensie, iar cel de-al treilea a dat examen pentru a trece la judecatori si va pleca. "Situatia este destul de complicata, probabil ca voi reusi sa deleg un procuror acolo, dar asta nu este o solutie. Am nevoie de oameni care sa lucreze efectiv acolo. In 2007, aceasta unitate a avut de solutionat nu mai putin de 3.129 de dosare, deci este o unitate care-si justifica prezenta. Este un loc unde se opresc toti cei din nordul judetului, oamenii sunt saraci, nu au bani sa cheltuie ca sa ajunga la Galati, asa ca merg la Bujoru, de aceea unitatea trebuie sa functioneze, iar eu trebuie sa gasesc o solutie", a punctat Dinu Galca. Toata aceasta situatie vine si pe fondul unei alte realitati: de la 1 iunie 2008, ia sfarsit "perioada" intrarilor in magistratura a celor care au o vechime de cinci sau zece ani intr-unul din domeniile dreptului. Incepand din vara, vor fi acceptati doar cei care termina Institutul National al Magistraturii (INM). Reamintim ca aici locurile sunt limitate si foarte putini dintre absolventi aleg judetul nostru, care este recunoscut prin volumul mare de lucru.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=10

Să vezi ce va "înflori" infracţionalitatea în zonă. Am impresia că tipii certaţi cu legea află primii veştile "bune".

Posted

Ei, găsesc ei o soluţie. Aia cu delegarea unui procuror sau găsesc ei pe cineva cu chef de treabă şi dorinţă de afirmare.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.