Jump to content

Zeci de gălăţeni au dosare la Parchet, fără să ştie

Recommended Posts

Posted

Zeci de gălăţeni au dosare la Parchet, fără să ştie

Zeci de galateni care detin arme cu aer comprimat au fost cercetati de procurori fara a fi instiintati, deoarece nu si-au actualizat documentele de provenienta a armelor, asa cum prevede o lege emisa in 2004. Potrivit Legii nr. 295 din 2004 privind regimul armelor si munitiilor, toti cetatenii care poseda arme neletale, adica arme cu aer comprimat, erau obligati ca, in termen de doi ani de la aparitia legii, sa isi declare provenienta armelor prezentand factura pe care au primit-o in momentul in care si-au achizitionat arma sau depunand o declaratie pe propria raspundere la notar, in care sa precizeze informatiile incluse in factura. Foarte multi galateni nu au auzit, insa, de aparitia legii, desi autoritatile au organizat campanii de informare pe aceasta tema la vremea respectiva. Astfel, zeci de galateni s-au trezit ca sunt cercetati penal de procurori pentru savarsirea unei infractiuni la regimul armelor si munitiilor. In asemenea situatie s-au aflat 33 de galateni. In ultimele 13 luni, ei au fost cercetati penal de procurori fara sa stie acest lucru. Multi alti galateni ar putea intra in vizorul procurorilor, in viitorul apropiat, pentru aceeasi abatere. Numarul lor nu poate fi, insa, estimat. Avand in vedere circumstantele, cei 33 de galateni deja anchetati de Parchet nu au fost condamnati la pedepse penale, ci au fost sanctionati cu amenzi cuprinse intre 50 si 100 de lei. De asemenea, armele le-au fost confiscate. De la aparitia Legii 295 privind regimul armelor si munitiilor, doar 337 de galateni si-au declarat provenienta armelor cu aer compimat pe care le detin.

Posted

Contrar aparenţelor, asemenea arme pot fi mai periculoase decât cele de foc. Gândiţi-vă numai cât sunt de silenţioase ...

Posted

Aşa e. Dar la oricine ţine o armă la îndemână, apare impulsul de a o folosi în momentele critice. Restul e stăpânire de sine.

Posted

referitor la ce ai spus tu ..explica`mi si mie cum e cu cutitele de bucatarie...

e tot stapanire de sine ..sau o constiinta care pur si simplu eiimina orice tentatie de a recurge la ele ?? eu zic ca tot in urma unei evaluari psihiatrice corespunzatoare ar trebui eliberate astfel de arme + controale mai dese din partea autoritatilor. ( automat, si fara nicio remuscare, ar trebui interzis dreptul de a poseda/purta arme cei care sunt cunoscuti cu antecedente penale cui atat mai mult cei care sunt cunoscuti ca fiind mai "explozivi" ).

concluzie :

1- avizare psihologica ( care sa includa si un interviu )

2- cercetarea cazierului + cateva referinte de la vecini.

Posted

Oooof! Cuţitele alea stau în bucătărie, acolo unde le locul, nu la purtător, într-un toc.

Dacă ar fi după mine, aş interzice orice armă de foc în ţara asta. Chiar şi pentru vânători, n-au decât să folosească câinele, arcul, lancea, praştia, ca pe vremuri :evil: Vânătoarea ar redeveni un sport.

Posted

ce te face sa crezi ca stau in bucatarie?? ma refer lka cutite. pe strada gasesti de la cutitase de unghiera folosite ingenios ..pana la sabii ..unele par a fi drept palose. in fine ... eu raman la ideea aia de societate perfecta unde ar trebui prevenit orice ...dar fara a se taia libertatile individului.

Posted

Multe dintre lucrurile pe care le avem asupra noastră sau în casă pot deveni o armă.

Mulţi dintre cei ce-şi procură o armă nu prea ştiu pentru ce o iau: "... să mă apăr", spun ei. Dar ei nu vor decât să epateze, să intimideze. "Uite ce am eu, dacă te dai la mine", la asta se reduce toată strategia lor de apărare.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.