Jump to content

"Parcul" din Ţiglina III


dcp100168

Recommended Posts

Unde se joacă micuţii din Ţiglina III?

* Din parc s-au luat leagănele şi băncile, dar nimeni n-a mai adus nimic în loc *

De un an de zile, copiii din Ţiglina III tânjesc să se mai dea în leagăne, să urce în balansoare şi să alerge în singurul loc de joacă ce le era rezervat. Deşi e delimitat cu un gard nou-nouţ, practic, micul parc din apropierea Complexului Continental s-a desfiinţat din momentul în care autorităţile au luat toate leagănele din fier, fără să mai aducă altele din plastic în loc. De 1 Iunie, copiii şi bunicii n-au avut unde să-şi petreacă o seară liniştită aproape de casă. „Cred că le-au luat vara trecută, cam pe vremea asta. Dacă treceţi seara prin zonă, o să vă speriaţi văzând puhoiul de copii, mai mari sau mai mici. Au luat şi băncile din parc şi nu au mai adus nimic. Bunicii nu mai au unde să se odihnească”, ne-a spus, destul de supărată, o locuitoare din cartier, Anicuţa Panait.

„Puhoiului de copii” îi rămâne să se reverse, seară de seară, pe platformele de beton de tip jardinieră, ridicate lângă blocuri.

Şi doamna Arhip, bunica micuţului David Luca, simte pe propria piele lipsa unui loc de joacă pentru nepotul ei. „Cel mai apropiat parc pentru copii, unde sunt şi leagăne noi, e în Complex Siret. Acolo însă e deja aglomerat. Până la Parcul Cloşca e destul de mult de mers, aşa că ar fi bine să îşi aducă cineva aminte şi de noi”, ne-au spus soţii Arhip, care trebuie să inventeze singuri modalităţi de a-l distra pe nepotul din cărucior pentru că autorităţile nu îşi fac treaba.

Iar la modul în care s-au mişcat lucrurile până acum, n-ar fi de mirare ca 1 Iunie 2010 să-i prindă pe copiii din zonă tot fără parc de joacă amenajat.

http://www.viata-libera.ro/articol-Unde ... III_2.html

Link to comment
Share on other sites

Mai oameni buni, in afara de "micut/a" nu mai aveti alti termeni in vocabularul vostru de jurnalisti?? Iar pentru "micutul" din carucior (!!!) de ce ar trebui el dus la leagane??

Nu spun ca nu trebuiesc refacute si, mai ales, amenajate altele noi, moderne, dar pentru copiii din carucioare sa avem rezon...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.