Jump to content

Biblioteca "V.A.Urechia" îşi deschide filială la gară


dcp100168

Recommended Posts

Biblioteca "V.A.Urechia" deschide o nouă filială

Luni, 15 iunie 2009 ora 11.00, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” va deschide una din cele trei noi filiale, în locaţia oferită de noua gară CFR– călători. Filiala nr. 4, „Grigore Vieru” va pune la dispoziţia utilizatorilor săi o colecţie enciclopedică de peste 3.000 documente de diverse tipuri, acces internet, contând pe un impact important asupra celor ce pleacă sau vin din şi spre Galaţi, dar şi pe atragerea la lectură şi informare a locuitorilor mai mari sau mai mici din blocurile ANL, CFR şi din Valea oraşului. Următoarele două filiale vor fi deschise anul acesta în cartierele Dunărea şi Aeroport.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=13

Link to comment
Share on other sites

Noua secţie a Bibliotecii V.A. Urechia

Astăzi, 15 iunie, ora 11.00, Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia" inaugurează Filiala nr.4, la noua gară CFR - Călători. Ziua nu a fost aleasă la întâmplare, pentru că astăzi se împlinesc 120 de ani de la trecerea în nefiinţă a Luceafărului poeziei româneşti, Mihai Eminescu. Gălăţenii primesc un nou lăcaş de cultură, care conţine o colecţie enciclopedică de peste 3.000 documente de diverse tipuri şi acces la internet.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=8

Link to comment
Share on other sites

Bibliotecă gratuită pentru călători în Gara CFR Galaţi

Călătorii care trec prin gara Galaţi vor beneficia, începând de astăzi de o bibliotecă care cuprinde circa 3.000 de exemplare de cărţi, dar şi acces gratuit la internet, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News). Astfel, cât aşteaptă trenul în gara Galaţi, pe baza unei legitimaţii temporare călătorii vor putea alege, gratuit, una dintre cele 3.000 de volume din bibliotecă. „Accesul la internet şi o colecţie enciclopedică de aproximativ 3.000 (cărţi, reviste, ziare, documente) se vor afla la dispoziţia călătorilor care aşteaptă trenul, dar şi a cetăţenilor care locuiesc la blocurile ANL de lângă gară şi din Valea oraşului”, ne-a declarat directorul bibliotecii judeţene „V.A Urechea”, Ilie Zanfir. Potrivit iniţiatorilor acestui proiect neconvenţional, în incinta filialei care poartă numele poetului dispărut „Grigore Vieru”, va fi montat şi un info-chioşc, care va conţine date despre istoria şi cultura locală, precum şi informaţii despre posibilităţile de turism în municipiu şi în judeţ. Biblioteca „Grigore Vieru” din gara CFR Galaţi a fost inaugurată cu prilejul a 120 de ani de la dispariţia marelui poet naţional Mihai Eminescu. La eveniment au participat viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, dar şi scriitori, poeţi, actori, şi alţi oameni de cultură, care au adus un omagiu celor doi poeţi trecuţi în nefiinţă.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.