Jump to content

Cei mai buni profesori de la "Dunărea de Jos"


dcp100168

Recommended Posts

Studenţii i-au ales pe cei mai buni profesori

Cinci „profi tari” la „Dunărea de Jos”

Nu mai puţin de cinci cadre didactice de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au reuşit să obţină titlul de „Profesor Bologna”, în cadrul unei gale care a avut loc recent la sala Ateneului Român din Bucureşti. Este vorba despre şef lucrări dr. Constantin Ardeleanu (Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie), conf. dr. Nicolae Diaconu (decan al Facultăţii Transfrontaliere de Ştiinţe Umaniste şi Inginereşti Galaţi-Cahul), şef lucrări dr. Sorin Dorin (Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor), şef lucrări drd. Constantin Georgescu (Facultatea de Mecanică) şi prof. dr. Elena Mereuţă (prodecan al Facultăţii de Mecanică). De asemenea, a mai fost premiat, post-mortem, pentru întreaga carieră didactică, prof. dr. Mircea Bulancea. În cadrul galei organizate de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) au primit distincţii aproximativ 120 de cadre didactice de la toate universităţile din ţară.

Premianţii nu au fost aleşi de comisii sau de minister şi nici de alţi profesori, ci de beneficiarii actului de învăţământ: studenţii. „Gala Profesorilor Bologna” a încheiat astfel un proiect desfăşurat pe mai multe luni, în care studenţii din România au fost invitaţi să îi aleagă pe cei mai buni profesori, după o serie de criterii stabilite de ei.

Profilul „Profesorului Bologna”

Astfel, în relaţia cu studentul, un „Profesor Bologna” trebuie să arate o atitudine respectuoasă, să ţină cont de opinia studenţilor şi să îi încurajeze permanent în toate demersurile pe care le fac. Şi, cel mai important, un profesor bun trebuie să direcţioneze studentul către studiul individual. În ce priveşte metodele de predare, profesorul trebuie să prezinte obiectivele cursului în sine, dar şi pe ale fiecărei lecţii în parte. De asemenea, trebuie să aibă grijă să distribuie suportul de curs, înaintea începerii semestrului, pe internet, în bibliotecă sau la secretariatele facultăţilor şi să folosească metode moderne atât în ce priveşte predarea, cât şi la capitolul evaluare. Potrivit profilului realizat de ANOSR, un profesor „tare” informează studentul cu privire la modalitatea de examinare încă de la primul curs şi nu mai modifică regulile pe parcurs. „Evaluarea trebuie să se bazeze atât pe teorie, cât şi pe practică. Neapărat trebuie să fie o evaluare obiectivă, care să evidenţieze corect gradul de pregătire a studentului”, se precizează în profilul examinatorului ideal, elaborat de ANOSR.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cinc ... %9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Intr-adevar....Constantin Ardeleanu este un profesor excelent ,foarte deschis catre studenti,extrem de bine pregatit ,cu o coloana vertebrala rar de gasit...Felicitari! (l-am avut profesor)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Asa e..Constantin Ardeleanu este un exemplu pentru majoritatea profesorilor din Galati..

Este foarte inteligent,cu un bagaj de cunostinte impresionant,avand in vedere varsta de doar 30 si ceva de ani..

Felicitari!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Studenţii gălăţeni îşi aleg „profii tari” din 2011

Studenţii sunt invitaţi în următoarele trei săptămâni să-i nominalizeze pe cei mai buni profesori pentru Gala Profesorului Bologna, eveniment ajuns la cea de-a patra ediţie. În perioada 11 martie - 4 aprilie, fiecare student poate să îşi înscrie cadrele didactice favorite pe site-ul www.profitari.ro.

Scopul proiectului este acela de a recunoaşte, premia, motiva şi a-i aduce în acelaşi loc pe acei profesori care reprezintă adevărate valori în învăţământul superior din România. „Un «Prof Tare» este cel care aduce valoare în dezvoltarea studenţilor ca persoane şi ca profesionişti”, se arată într-un comunicat al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), organizatoarea evenimentului.

Ediţia de anul acesta a Galei Profesorului Bologna va avea loc în luna mai, la Cluj Napoca.

http://www.viata-libera.ro/articol-Studentii_isi_aleg_din_nou_%E2%80%9Eprofii_tari%E2%80%9D.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

20 de universitari gălăţeni, în topul „profilor tari”

Universitatea „Dunărea de Jos” va contribui anul acesta cu un procent de 5 la sută „profesori Bologna”. Cel puţin aşa rezultă din prima evaluare a datelor în cadrul proiectului prin care Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) încearcă să-i premieze pe cei mai valoroşi dintre profesorii universitari din România. La nivel naţional au fost nominalizaţi puţin peste 400 de profesori, 20 dintre aceştia fiind de la Galaţi. Doar Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti şi Iaşi au mai mulţi profesori care vor fi premiaţi în cadrul Galei Profesorului Bologna. Numele premianţilor vor fi făcute publice pe data de 6 mai, la Cluj-Napoca.

http://www.viata-libera.ro/articol-Clasament_neoficial_al_%E2%80%9Eprofilor_tari%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Şapte „profi tari” la „Dunărea de Jos”

Şapte cadre didactice de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au obţinut titlul de „Profesor Bologna” în cadrul unei gale desfăşurate la Cluj. Cei şapte au fost selectaţi de către studenţi în cadrul unui proiect al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), din care face parte şi Liga Studenţilor din Galaţi (LSG), după o evaluare care a durat câteva luni.

Trei dintre cadrele didactice premiate sunt de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică: Dorel Aiordăchioaie, care este şi decanul facultăţii, Diana Ştefănescu şi Cristinel Crăciun. Au mai primit aceeaşi distincţie de „prof tare” Ştefan Baltă, de la Facultatea de Metalurgie şi Ştiinţa Materialelor, Gabriel Bercu, de la Facultatea de Ştiinţe, Dragoş Daghie, de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, şi Cătălin Fetecău, de la Facultatea de Mecanică.

Aceştia sunt, după cum rezultă din „ancheta” realizată de studenţi cei mai apropiaţi profesori de modelul cadrului didactic modern, mereu interesat de nevoile studenţilor, adaptabil şi entuziast.

Cei premiaţi s-au arătat fericiţi pentru această distincţie. „Este o apreciere sinceră şi asta mă bucură. Acest premiu te unge la inimă şi îţi dă puterea să mergi mai departe, în ciuda dificultăţilor”, a declarat Dorel Aiordăchioaie, unul dintre profesorii premiaţi la Cluj.

„Distincţia acordată de studenţi este cea mai importantă pentru mine după «Diploma pentru apărarea drepturilor copiilor», pe care am primit-o în 1993. Şi asta pentru că are ca fundament puritatea, curăţenia morală şi tinereţea studenţilor, care reprezintă de fapt «trezoreria naţiunii». Am fost foarte bucuros să constat că dintre cei 101 profesori care au primit distincţia foarte mulţi erau tineri, ceea ce demonstrează că se va realiza în bune condiţii schimbul de generaţii. Le mulţumesc studenţilor mei şi le urez să reuşească să-şi depăşească profesorii”, a declarat Cătălin Fetecău, de la Facultatea de Mecanică.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Start în căutarea modelelor de profesori Bologna din 2012

ANOSR a lansat cea de-a cincea ediție a proiectului Gala Profesorului Bologna, ce va avea loc în perioada 11-13 mai 2012, la Iași. Dacă au vreun cadru didactic care se încadrează în profilul "profesorului Bologna", studenţii gălăţeni îl pot propune până pe 13 mai.

"Gala Profesorului Bologna'' este un proiect anual desfășurat la nivel național cu scopul de a premia și motiva acele cadre didactice care aduc cel mai semnificativ plus de valoare educaţiei din România, din perspectiva studenților. Aceștia sunt profesorii care ne formează cu adevărat ca profesioniști și ca oameni, modele demne de urmat care promovează Învățământul Centrat pe Student și sunt o adevarată sursă de inspirație și motivație pentru generația noastră.

Proiectul constă în nominalizarea de către studenți a profesorilor lor preferați, ulterior aceștia fiind evaluați de către o echipă de studenți externi care analizează măsura în care cadrele didactice se încadrează în profilul „Profesorului Bologna"

Gala propriu-zisă se va desfășura pe parcursul a trei zile, în perioada 11-13 mai 2012 și include în acest an dezbateri și ateliere la care vor participa deopotrivă studenți și profesori și care vor analiza și dezbate importanța implementării în România a unui Învățământ Centrat pe Student, dar și asupra ultimelor schimbări majore la nivel național și internațional în materie de educație. Asemenea edițiilor anterioare, evenimentul se va încheia cu festivitatea de premiere a Profesorilor Bologna unde îi vom aplauda împreună pe acei pedagogi care respectă parteneriatul real închegat cu studenții în procesul de învățare.

Invităm pe această cale ca studenții să își nominalizeze profesorii favoriți pe www.profitari.ro!

În acest an Gala Profesorului Bologna este organizată de către Societatea Studenților Farmaciști Iași, Societatea Studenților Mediciniști Iași, Liga Studenților Economiști și Liga Studenților Electrotehniști.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Şapte profesori universitari premiaţi

Anul acesta, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi se poate lăuda cu 7 profesori, premiaţi în cadrul evenimentului naţional "Gala Profesorului Bologna", desfăşurat la Iaşi, în perioada 12-13 mai .

"Gala Profesorului Bologna’’ este un proiect anual implementat la nivel naţional având ca scop principal îmbunătăţirea sistemului educaţional universitar din România, bazat pe conceptul de învăţământ centrat pe student, prin aprecierea acelor cadre didactice care reuşesc să îndeplinească această cerinţă în procesul de predare.

În cadrul manifestării au primit distincţia de „Profesor Bologna” (Prof Tare) 91 de cadre didactice din 12 centre universitare din ţară: Galaţi, Iaşi, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău, Târgu Mureş, Sibiu, Suceava, Piteşti, Petroşani, Constanţa.

Profesorii Universităţii "Dunărea de Jos" premianţi la ediţia a V-a sunt:

- Marian Bordei - Facultatea de Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu

- Jenică Crînganu - Facultatea de Ştiinţe şi Mediu

- George Enache - Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie

- Mihaela Neculiţă - Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor

- Michaela Praisler - Facultatea de Litere

- Minodora Rîpă - Facultatea de Mecanică

- Arthur Tuluş - Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

„Profii tari” vor fi premiaţi de studenţi şi în 2014

Studenţii din România sunt invitaţi în perioadă 17 februarie-23 martie să îşi nominalizeze profesorii preferaţi la Gala Profesorului Bologna care se va desfăşura anul acesta în perioada 9-11 mai la Bucureşti şi care este organizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). Nominalizările pot fi făcute accesând platforma www.profitari.ro.

Gala Profesorului Bologna, desfăşurată sub sloganul „Marii profesori care ne inspiră” şi ajunsă deja la cea de-a VII-a ediţie, este singura iniţiativă din România menită să omagieze şi să răsplătească performanţa didactică a profesorilor, punând în lumina acei profesori care reuşesc să inspire şi să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile şi interesele studentului de azi. Dincolo de activitatea de cercetare şi rezultatele profesionale ale profesorilor, gala îşi propune să răsplătească calitatea de dascăl şi îndrumător a profesorului universitar român, calitate care în general este uitată în acordarea distincţiilor şi premiilor dedicate cadrelor didactice. Titlul de „Profesor Bologna" este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenţilor - cei care sunt cei mai îndreptăţiţi să recunoască şi să aprecieze perfomanţa didactică a profesorilor lor.

Scopul principal al Galei Profesorului Bologna este îmbunătăţirea sistemului de învăţământ superior din Romania prin premierea şi promovarea acelor profesori care formează generaţii, reprezintă adevărate valori şi sunt modele pentru studenţi iar baza activităţii lor o constituie „învăţământul centrat pe student”.

Profesorul Bologna sau „Proful tare" este orice dascăl care depăşeşte graniţele disciplinei pe care o predă şi găseşte căi inedite pentru a se apropia de studenţi. Este cel care le câştigă prezenţa, respectul şi atenţia prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea şi uşurinţa cu care se lasă înţeles, prin darul oratoriei şi răbdare. Mai presus de orice, „proful tare” conştientizează responsabilitatea pe care şi-a asumat-o şi inspiră încredere, motivând studenţii să devină adevăraţi profesionişti în domeniul pe care îl aleg.

Pe parcursul tuturor ediţiilor au fost premiaţi peste 350 de cadre didactice şi s-a creat astfel o adevărată comunitate a profesorilor Bologna. Pentru această ediţie, o parte a profesorilor din comunitate au scris editoriale despre învăţământul centrat pe student ce pot fi accesate pe platforma proiectului.

Studenţii îşi pot nominaliza profesorii în perioada 17 februarie-23 martie urmând că până în data de 4 aprilie profesorii să fie evaluaţi de către comisii alcătuite din studenţi evaluatori special pregătiţi în acest sens, iar decernarea titlurilor de „Profesor Bologna” va avea loc în cadrul unei gale festive.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Cinci profesori ai Universităţii „Dunărea de Jos” au fost premiaţi la Gala Profesorului Bologna 2014

Nicoleta Stanciuc (Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Produselor Alimentare), Carmen Mihaela Muntean (Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor), Alexandru Căpăţână (Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor), Monica Alice Aprodu (Facultatea de Ştiinţe şi Mediu) şi Daniela Şarpe (Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor) sunt cele cinci cadre universitare de la Universitatea „Dunărea de Jos” premiate în cadrul Galei Profesorului Bologna 2014.

Dintr-un total de peste 700 de nominalizări, titlul a fost acordat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România unui număr de 109 profesori de la cele mai importante universităţi din România. Gala de premiere va avea loc în acest final de săptămână, la Bucureşti.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Se caută cei mai buni profesori universitari în 2015

Și în acest an, studenții sunt invitați să îi nominalizeze pe marii profesori care le-au marcat studenția, pentru a fi premiați cu distincția de „Profesor Bologna”, acordată în cadrul galei festive care va avea loc, în luna mai, la Timișoara, în organizarea Ligii Studenților de la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Gala Profesorului Bologna este un eveniment organizat anual de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România. Manifestarea, ajunsă la ediția cu numărul VIII, reprezintă singura inițiativă națională prin care studenții își evaluează profesorii pentru calitățile lor de dascăli și îi premiază pe cei mai buni dintre ei, bazându-se în primul rând pe modul în care aceștia se prezintă la cursuri, pe capacitatea lor de a le stârni interesul pentru materia pe care o predau și pe eforturile pe care aceștia le depun pentru a-i pregăti pe studenți pentru provocările care îi așteaptă după terminarea facultății.

Studenții din toate universitățile românești, publice sau private, au ocazia să își nominalizeze profesorii preferati pe www.profitari.ro, până pe 23 martie, urmând ca toți aceștia să fie ulterior evaluați de colegi de-ai lor din alte universități, care vor participa ”incognito” la cursurile lor.

În 2014, cinci cadre didactice de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au fost premiate în cadrul Galei Profesorului Bologna 2014.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Patru profesori de la Dunărea de Jos au fost premiaţi la Gala Profesorului Bologna

Studentii au putut să îşi nominalizeze profesorii preferaţi timp de două luni pe site-ul www.profitari.ro, prezentând motivele pentru care aceştia sunt deosebiţi şi caracteristicile care ii apropie de profilul Profesorului Bologna sau, in limbajul studentilor, de profilul unui Prof Tare.

Studenţii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi s-au obişnuit deja ca în fiecare an să propună pentru premiere nume de profesori pe care ei le consideră demne de apelativul „profi tari”. Dintre cei peste 600 de profesori propuşi în acest an şi printre cei 87 care au fost premiaţi se numără şi patru de la „Dunărea de Jos”. Este vorba despre Nicoleta Mişu Bărbuţă, Rodica Dinic, Gabriel Popescu şi Nicolae Ţigău.

Premierea lor a avut loc weekendul trecut la Timişoara, în cadrul celei de-a opta ediţii a Galei Profesorului Bologna, un proiect al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din Romania (ANOSR). Evenimentul a fost menit să-i premieze pe marii profesori care au marcat studenţia şi care au reuşit să devină modele autentice pentru tinerele generaţii.

Titlul de „Profesor Bologna” certifica faptul ca acestea implementează un învăţământ centrat pe nevoile şi interesele studenţilor, ca au reuşit să creeze o relaţie specială cu studenţii, că au reuşit să inspire şi motiveze amfiteatre întregi de studenţi şi că, mai presus de meseria de profesor, sunt dascăli.

În acest moment, după cele cinci ediţii desfăşurate până acum, Universitatea „Dunărea de Jos din Galaţi are 30 de profesori Bologna.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Începe competiţia pentru cei mai „tari” profesori din 2016

Până în data de 24 aprilie 2016, studenții pot înscrie cadre didactice universitare pe care ei îi consideră a fi „profi tari” pe site-ul www.profitari.ro, iar apoi studenții evaluatori special pregătiți de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România vor evalua nominalizările printr-o procedură complexă și vor decide care sunt acei profesori care merită în acest an să primească distincția „Profesor Bologna” în cadrul unei gale ajunsă la ediția a IX-a, eveniment ce va avea loc în data de 4 iunie 2016 la Alba Iulia.

De-a lungul celor opt ediții ale proiectului desfășurate până în prezent, au fost premiați peste 400 de Profesori Bologna. De la Universitatea „Dunărea de Jos”, în 2015, patru profesori au fost premiați la Gala Profesorului Bologna (Bărbuţă Mişu, Dinic Rodica-Mihaela, Popescu Gabriel și Ţigău Nicolae).

„Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă națională menită să omagieze și răsplătească performanța didactică a profesorilor, punând în lumină acei profesori care reușesc să inspire și să stârnească interes prin metode de predare adaptate la nevoile și interesele studentului de azi. Dincolo de activitatea de cercetare și rezultatele profesionale ale profesorilor, evenimentul își propune să răsplătească calitatea de dascăl și îndrumător a profesorului universitar român, calitate care în general este uitată în acordarea distincțiilor și premiilor dedicate cadrelor didactice. Titlul de „Profesor Bologna” este cu atât mai semnificativ cu cât acesta vine exclusiv din partea studenților - cei care sunt cei mai îndreptățiți să recunoască și să aprecieze performanța didactică a profesorilor lor.
Profesorul Bologna sau Proful Tare este orice dascăl care depăşeşte graniţele disciplinei pe care o predă şi găseşte căi inedite pentru a se apropia de studenţi. Este cel care le câştigă prezenţa, respectul şi atenţia prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea şi uşurinţa cu care se lasă înţeles, prin darul oratoriei şi răbdare. Mai presus de orice, Proful Tare conştientizează responsabilitatea pe care şi-a asumat-o şi inspiră încredere, motivând studenţii să devină adevăraţi profesionişti în domeniul pe care îl aleg”, se arată într-un comunicat ANOSR.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Doi universitari gălăţeni, desemnaţi profesori Bologna

Două cadre didactice de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi - Sofia David, de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, şi Florin Toma, de la Facultatea de Arte, au fost desemnaţi Profesori Bologna, de către studenţii gălăţeni şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Dintre cei peste 360 de profesori care au fost propuşi pentru premiere şi evaluare, doar 89 de cadre didactice universitare vor primi distincţia de Profesor Bologna anul acesta. Decernarea premiilor va avea loc astăzi, 4 iunie, la Alba Iulia, la Casa de Cultură a Studenţilor, în prezenţa Ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Astfel, după ediţia din acest an, Comunitatea Profesorilor Bologna va ajunge la 760 de membri.

Proiect de tradiţie al ANOSR, care a debutat în anul 2007, Gala Profesorului Bologna este singura iniţiativă studenţească de a identifica şi de a premia adevăratele modele din învăţământul universitar românesc. Toţi studenţii au avut ocazia să îşi nominalizeze profesorii preferaţi, care apoi au trecut printr-un proces complex de evaluare, realizat de către studenţi special pregătiţi de ANOSR în acest sens. Distincţia de Profesor Bologna este singura recunoaştere oferită exclusiv de către studenţi pentru cadrele didactice cele mai apreciate.

Profesori Bologna sunt cei care reușşsc să inspire şi să capteze atenţia prin metodele lor de predare, care înţeleg responsabilitatea asumată şi îşi dau interesul în a modela minţi şi în a forma caracterele generaţiilor viitoare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Patru nominalizări la Galaţi, pentru Gala Profesorului Bologna 2017

Patru cadre didactice universitare au fost nominalizate anul acesta de către studenţii gălăţeni pentru a participa la Gala Profesorului Bologna: Alina Ganea, Petrica Crângan Paţilea, Elena Felicia Beznea şi Doina Georgeta Androniu. Cea de-a X-a ediţie a Galei Profesorului Bologna va avea loc la București, Palatul Cotroceni, în data de 19 mai 2017.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Care sunt cei patru Profesori Bologna din Galaţi

Treisprezece nominalizări ale studenţilor pentru cei mai tari profesori de la Universitatea “Dunărea de Jos” s-au materializat în patru premii pentru cadrele didactice gălăţene. Gala Profesorului Bologna, ajunsă la a X-a ediţie şi organizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), a avut loc, vineri, la Bucureşti.

Două dintre cadrele didactice care au primit distincţia sunt de la Facultatea de Litere, una de la Drept şi o alta de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Iată câştigătoarele (sunt numai doamne!), dar mai ales motivele pentru care studenţii le-au nominalizat.

Alina Ganea este prodecan al Facultăţii de Litere, co-responsabil al Centrului de reuşită universitară al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, profesor titular de limba franceză şi membru în Asociaţia de Formare Profesională - UGAL din 2013. I-a cucerit pe studenţi prin simţul umorului, atitudinea degajată, răbdarea şi abilităţile psiho-pedagogice de care dă dovadă. Tinerii apreciază faptul că încurajează lucrul în echipă şi participarea lor la diferite activităţi. Există o relaţie foarte bună între studenţi şi cadrul didactic, aceasta bazându-se pe comunicare şi respect. Lângă premiul „Jeune chercheur” oferit de Asociaţia Română a Departamentelor de Franceză din România şi câştigat de doamna profesor în 2013 se va alătura şi diploma de Profesor Bologna.

Petrica Crângan Paţilea, lector la Departamentul de literatură, lingvistică şi jurnalism, foloseşte metode moderne de predare, încurajează dialogul, tratează studenţii de la egal la egal şi permite exprimarea liberă. La baza relaţiei student-profesor stau respectul reciproc, comunicarea şi încrederea.

Valentina Cornea, lector la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, este punctuală, creativă şi interesată de părerile studenţilor. Este pasionată de educaţie, un bun formator în programele de instruire pentru profesorii de educaţie civică şi director executiv al Asociaţiei Obşteşti „Ad-minister”.

Doina-Georgeta Andronoiu este asistent la S.I.A. Studenţii spun că e un om cu o atitudine degajată, cu un  simţ al umorului aparte, care reuşeşte să facă lucrurile complicate să pară simple. Pentru a le fi mai uşor, aceasta îi evaluează periodic şi le oferă materiale suplimentare, pentru a le folosi când au nevoie.

Anul acesta, 120 de cadre didactice din 23 de universităţi au primit distincţia, astfel, comunitatea Profesorilor Bologna va ajunge la un număr total de 859 de cadre didactice, premiate în cele zece ediţii ale proiectului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Trei profesori „tari” la Dunărea de Jos

Nicoleta Cristache, Luminiţa Iosif şi Gheorghe Gurău sunt profesorii “tari” de la "Dunărea de Jos" care au fost nominalizaţi de studenţi, în acest an, la Gala Profesorului Bologna şi vor fi premiaţi la Timişoara, pe 19 mai. Evenimentul, ajuns la a XI-a ediţie, este organizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi are ca obiectiv descoperirea dascălilor pasionaţi de educaţie şi buni specialişti în domeniul lor, a acelor „Profi tari” care luminează minţi şi formează caractere.

Prof. univ. dr. Nicoleta Cristache este prodecan al Facultăţii de Economia şi Administrarea Afacerilor, cadru didactic la Departamentul de marketing, specialist în Relaţii publice, Tehnici promoţionale, Comunicare integrată de marketing, Tehnici de comunicare, Marketing şi Management.

Lect. dr. Luminiţa Iosif, este sociolog în cadru Departamentului de istorie, filosofie şi sociologie, al FIFT, specialist în Marketing relaţional, Asistenţă socială, Sociologie comparată şi Managementul resurselor umane.

Gheorghe Gurău este conferenţiar dr. inginer la Facultatea de Inginerie, Departamentul de ştiinţa şi ingineria materialelor, specialist în Tehnologia materialelor, Încercarea materialelor, Managementul Calităţii Totale, Hidrologie.

Distincţia „Profesor Bologna” este singura recunoaştere oferită exclusiv de către studenţi pentru cadrele didactice apreciate. Practic, tinerii fac nominalizări, apoi “evaluatorii” A.N.O.S.R. participă incognito la cursuri, vorbesc cu studenţii şi susţin un interviu cu profesorii. Anul acesta, Gala Profesorului Bologna se desfăşoară alături de Conferinţa naţională „Educaţia azi”, derulată de Universitatea de Vest din Timişoara.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Studenţii au decis: Patru ”profesori tari”, la Galaţi

Patru cadre didactice de la Universitatea "Dunărea de Jos" au fost selectraţi de studenţi pentru a primi titlul de "Profesori tari", în cadrul Galei Profesorului Bologna, ajunsă anul acesta la a XII-a ediţie, ce va avea loc la Iaşi, în intervalul 23-26 mai.

Felicia Dima este pentru prima dată pe lista cadrelor didactice apreciate de studenţi şi nominalizate la categoria “profi tari” de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi. Dovada că elementele de contabilitate şi marketing pot fi însuşite cu plăcere, atunci când profesorul ştie cum să transmită informaţia. Felicia Dima este şef lucrări la SIA şi se ocupă de pregătirea managerială a viitorilor ingineri. “După 20 de ani de învăţământ, din care ultimii zece la Universitate, nominalizarea la categoria Profesor Bologna e o încununare a activităţii mele. Mă bucur să fac parte dintre acei dascăli mai apropiaţi de studenţi şi că am reuşit, cumva, să le captez atenţia, să le arăt ce lucruri minunate vor putea realiza, dacă ies din tipare şi vor să ştie mai multe despre societatea actuală. Sper că am reuşit, prin demersul meu de educator, să le netezesc calea spre acel mâine, care nu se întrevede prea liniştitor”, a declarat şef de lucrări Felicia Dima.

Şi matematica ştie să se facă iubită la Galaţi: dovadă că una dintre nominalizări a mers către lect. dr. Marius Popescu, de la Departamentul de Mate-Info al Facultăţii de Ştiinţe şi Mediu. “Premiul are o semnificaţie deosebită pentru mine, pentru că porneşte de la aprecierea studenţilor, iar acesta este cel mai important motiv care mă determină să-mi continui activitatea în sistemul de învăţământ, cu aceeaşi pasiune şi energie ca la început”, a explicat Marius.

De la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, cele mai multe dintre aprecierile studenţilor au ajuns anul acesta către conf. dr. George Cristian Schin, care îi iniţiază pe tineri în tainele administraţiei publice. “Această recunoaştere din partea studenţilor mă onorează, dar în acelaşi timp mă obligă pe viitor să mă implic mai mult în activităţile lor şi să răspund nevoilor morale şi etice ale acestora. Le mulţumesc pentru aprecieri şi îi asigur de tot respectul meu”, a declarat George Schin.

Şi viitorii jurnalişti au făcut o nominalizare, în persoana lect. dr. Marta Antoanela Mardar, profesor de limba şi literatură engleză la Facultatea de Litere. Aceasta a fost apreciată pentru felul inovativ în care împleteşte cunoştinţele de limbă engleză cu cele de jurnalism. “Distincţia îmi dovedeşte că dragostea pentru profesia pe care mi-am ales-o şi modul în care am pus în practică ceea ce am învăţat de la dascălii mei de suflet au dat roade. Sunt ceea ce sunt şi datorită studenţilor care, în 15 ani de activitate, m-au motivat să mă adaptez constant nevoilor şi intereselor lor”, a explicat cadrul didactic.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Universitatea Dunărea de Jos Galați are doi „profi tari”: Veronica Jâșcanu și Dănuț Mocanu Recomandat

Duminică, 30 mai 2021, a avut loc la București Gala Profesorului Bologna, un proiect de tradiţie al  Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ajuns la a XIII-a ediţie. Scopul său principal este îmbunătăţirea sistemului de învăţământ superior din România, prin premierea și promovarea profesorilor ce formează generaţii, reprezintă adevărate valori şi sunt modele pentru studenţi.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are și în acest an profesori apreciați de studenți. Este vorba despre Şef lucrări dr. ing. Veronica Jâșcanu, de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică și Șef lucrări dr. ing. Dănuț Mocanu, de la Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor.

În opinia organizatorilor „profesorul Bologna este un specialist, pasionat de educație, care folosește tehnologia și metodele potrivite de predare cu scopul de a pregăti studenții pentru integrarea în piața muncii, și, mai important, în societatea de mâine. Un Profesor Bologna analizează și răspunde nevoilor morale, dar și etice ale studenților, știe să decodifice informația într-un limbaj corect, firesc, apropiat. El reprezintă pedagogul care lasă senzația generală de prietenie/ afecțiune/ apropiere, echitate între generații. Profesorul Bologna sau Proful Tare este orice dascăl care depăşeşte graniţele disciplinei pe care o predă şi găseşte căi inedite pentru a se apropia de studenţi. Este cel care le câştigă prezenţa, respectul şi atenţia prin creativitatea metodelor de predare, prin jovialitatea şi uşurinţa cu care se lasă înţeles, prin darul oratoriei şi răbdare. Mai presus de orice, Proful Tare conştientizează responsabilitatea pe care şi-a asumat-o şi inspiră încredere, motivând studenţii să devină adevăraţi profesionişti în domeniul pe care îl aleg”.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.