Jump to content

De 10 ani, o familie din Galaţi îşi caută fetiţa disparută


dcp100168
 Share

Recommended Posts

De 10 ani, o familie din Galati isi cauta fetita disparuta

De 10 ani, o familie din Galati isi cauta fetita, fara incetare. Kassandra Ungureanu a disparut de acasa cand avea doar 3 ani. Se pare ca a fost luata de o femeie care, la randul ei, a disparut fara urma. Din nepasare, neputinta sau doar din cauza unei anchete defectuoase, cazul Kassandra a ramas inca neelucidat. Si tot atunci aflati cum campania "Stop indiferentei" a ajutat la gasirea unui copil disparut. "Ne-am implicat si am sperat ca oamenii din jur sa ne ajute sa ii aducem din nou, acasa. Minunea s-a intamplat! Prima Tv a adus bucurie in sufletul unei mame din Mures, care isi credea copilul pierdut pentru totdeauna. Fetita a fost gasita datorita campaniei "Stop indiferentei!". Despre cine este vorba, aflati la ora 18, la Focus, pe Prima TV!

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-58 ... paruta.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Zeci de copii îmbătrânesc în arhivele Poliţiei

* Cea mai veche dispariţie a unui minor gălălăţean, încă neelucidată, datează din anul 1999.

Kassandra Ungureanu ar fi trebuit să aibă astăzi 13 ani, însă nu se poate spune dacă fetiţa mai trăieşte.

În acest moment, la nivel naţional, 118 copii sunt declaraţi pierduţi, fiind căutaţi de mulţi ani. Despre unii se ştie că s-au înecat, despre alţii că au plecat de acasă, dar în cazul celor mai mulţi nu mai există informaţii de ani de zile. Aşa stau lucrurile şi în cazul Kassandrei Ungureanu, dispărută în urmă cu mai bine de zece ani din faţa magazinului Winmarkt, din Galaţi. Conform datelor oficiale, furnizate de Poliţie, pe data de 11 mai 1999, fetiţa, atunci în vârstă de doi ani ar fi fost lăsată la cerşit, împreună cu o altă minoră. Informaţiile sunt cât se poate de incerte. Deşi a trecut un deceniu de la dispariţia copilei, singura informaţie verificată este aceea că, în 2001, aceasta se afla în Bucureşti. De atunci, însă nimic. Fie fata a fost vândută traficanţilor de organe, chiar de către mama sa, fie „mafiei cerşetorilor”, fie pur şi simplu a fost furată de pe stradă de o prietenă a mamei sale.

Mama, principala suspectă

Poliţia susţine că, în ziua în care a dispărut, minora ar fi fost trimisă la cerşit chiar de către mama ei, informaţie negată cu vehemenţă de Lenuţa Ungureanu. „N-am trimis-o niciodată la cerşit şi nici n-am vândut-o. Dacă era s-o vând, de ce m-aş mai fi chinuit cu ea doi ani şi opt luni. Puteam s-o dau de când am născut-o”, spune mama, care de altfel susţine că ar face orice să o aibă pe Kassandra din nou lângă ea.

Din câte se pare, micuţa a fost luată de pe stradă de o femeie, Gabriela Dumitru, pe care un martor susţine că ar fi văzut-o îndreptându-se către Gara CFR Galaţi. De altfel, după doi ani de la dispariţie, în 2001, femeia cu pricina a fost găsită la Bucureşti. Lângă ea, într-un tunel de metrou a fost descoperită şi o fetiţă, a cărei vârstă părea a fi apropiată de a Kassandrei. Numai că, în momentul în care fetiţa a fost adusă la Galaţi de oamenii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la Bucureşti, Lenuţa Ungureanu, mama Kassandrei, nu a recunoscut-o ca fiind fiica ei. „Era cheală, tăiată la o ureche, nu ştiu dacă era copilul meu ”, afirmă Lenuţa Ungureanu. Poliţiştii confirmă şi ei că, în 2001, nu a fost posibil să se stabilească dacă fetiţa găsită la Bucureşti era Kassandra sau nu. „În momentul în care a fost confruntată cu fetiţa, nu a recunoscut-o, iar la acel moment nu exista posibilitatea confirmării identităţii cu ajutorul unui test ADN”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, comisar Cristina Tatulici. Gabriela Dumitru a locuit timp de aproape trei săptămâni alături de Lenuţa Ungureanu, mama Kassandrei susţinând că a ajutat-o din pură omenie. „Am hrănit-o, am îmbrăcat-o şi ea a fugit cu fata mea. Nu ştiu ce să mai cred”, spune Lenuţa Ungureanu.

Ultima confruntare

În luna august a acestui an, Gabriela Dumitru, presupusa răpitoare a fost adusă pentru ultima oară la audieri, la Galaţi. Sosită sub escortă de la Bucureşti, ea a fost interogată mai bine de trei zile de poliţiştii Serviciului Investigaţii criminale. „Nu a putut da o declaraţie coerentă despre ce s-a întâmplat în urmă cu zece ani şi nu se poate stabili cu exactitate gradul său de vinovăţie în dispariţia minorei Kassandra Ungureanu”, declară comisar Iulian Vizitiu, şeful compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale. Oricum, semnul de întrebare asupra Lenuţei Ungureanu rămâne. Între timp, copiii dispăruţi, cei care mai trăiesc, devin între filele unor dosare, adolescenţii şi apot adulţii nimănui.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... itiei.html

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

40 de copii au dispărut fără urmă de la începutul anului

Astăzi, 25 mai, pe plan mondial este marcată Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi. Kassandra Ungureanu este cea mai veche dispariţie din judeţul Galaţi: 11 ani fără semn de viaţă. Anual, sute de copii din judeţele Galaţi, Buzău, Brăila şi Vrancea dispar fără urmă. Iar numărul lor este în creştere, ca urmare a creşterii fenomenului migraţiei, pe fondul dispariţiei frontierelor din interiorul Uniunii Europene.

Povestea Kassandrei

Din punctul de vedere al statisticilor oficiale, cea mai veche dispariţie înregistrată la nivelul judeţului Galaţi este cea a Kassandrei Ungureanu, o fetiţă în vârstă de doi ani, care nu a mai fost văzută din mai 1999. Deşi a trecut mai bine de un deceniu de la dispariţia copilei, singura informaţie cunoscută este aceea că, în 2001, aceasta se afla în Bucureşti. De atunci - nimic. Informaţiile sunt vagi şi contradictorii. Se bănuieşte că fata a fost vândută traficanţilor de organe sau mafiei cerşetorilor, chiar de către mama sa. Dar şi că fetiţa a fost furată de pe stradă de o prietenă a mamei sale. Lenuţa Ungureanu, mama Kassandrei se apără şi în ziua de astăzi, spunând că nu ea se face vinovată de dispariţia copilului. „N-am trimis-o niciodată la cerşit şi nici n-am vândut-o. Dacă era s-o vând, de ce m-aş mai fi chinuit cu ea doi ani şi opt luni? Puteam s-o dau de când am născut-o", spune mama, care de altfel susţine că ar face orice să o aibă pe Kassandra din nou lângă ea.

Vinovaţi - părinţii

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici, neglijenţa familiilor este cea care duce la aceste situaţii de-a dreptul tragice. „Mediul familial are un rol foarte important în formarea şi dezvoltarea copiilor, acesta constituind locul unde asigurarea confortului şi imprimarea sentimentului de siguranţă celor mici ar trebui să fie prioritare. Din păcate, problemele cu care se confruntă direcţionează eforturilor părinţilor către satisfacerea nevoilor de bază, educarea propriilor copii trecând uneori pe plan secund, iar alteori în totalitate în sarcina şcolii", a declarat aceasta.

Adolescenţii sunt principalul grup predispus la dispariţie, de altfel, în anul 2010, cei mai mulţi dintre copiii dispăruţi având vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. „Starea de sărăcie care produce frustrări, în special în rândul adolescenţilor, rigiditatea regulilor de convieţuire şi lipsa de comunicare în familie, pretenţiile exagerate din partea părinţilor cu privire la rezultatele şcolare, regulile impuse, sunt doar câteva dintre situaţiile care favorizează plecarea minorilor de la acasă", a mai completat Tatulici.

41 de dispariţii

Din datele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, în perioada ianuarie-mai 2010 au dispărut 41 de minori, dintre care 13 băieţi şi 28 de fete. Conform aceleiaşi statistici a IPJ, 26 de copii au plecat de la familii, 15 din centrele de ocrotire. În 18 dintre cazuri este vorba de persoane care au mai fost date dispărute cel puţin o dată.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/40_de_copii_au_disparut_fara_urma_de_la_inceputul_anului_0_268173263.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Avea trei ani când a dispărut. Anchetatorii bănuiesc că a ajuns la mafia cerşitului

Cea mai grea lovitură pentru familiile care pierd pe cineva drag survine în momentul în care dispare un copil. Cazul Kassandrei Ungureanu este deja unul istoric pentru poliţiştii de la Urmăriri, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. În luna mai a anului 1999, fetiţa pe atunci în vârstă de trei ani a dispărut din centrul Galaţiului, din faţa magazinului Winmarkt.

Din cercetările Poliţiei rezultă faptul că fetiţa a fost lăsată de către mama sa în grija altei persoane, pentru a cerşi. În continuare, însă, lucrurile sunt în ceaţă. „De-a lungul timpului, mama a fost testată inclusiv cu detectorul de minciuni, însă rezultatele nu sunt concludente pentru anchetă”, a spus comisarul Iulian Vizitiu, şeful compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.
În cazul în care se dovedeşte că presupunerile sunt adevărate, mama ar putea petrece ceva timp după gratii, având în vedere că, potrivit IPJ Galaţi, minora “este cunoscutã cu tulburări de comportament, provine dintr-o familie dezorganizată şi a fugit de mai multe ori de la domiciliu”.
Pe de altă parte, mama a negat de nenumărate ori, atât în faţa presei cât şi în faţa anchetatorilor că ar fi lăsat-o la cerşit pe copilă. „N-am trimis-o niciodată la cerşit şi nici n-am vândut-o. Dacă era s-o vând, de ce m-aş mai fi chinuit cu ea doi ani şi opt luni. Puteam s-o dau de când am născut-o”, a explicat Lenuţa Ungureanu.

Din câte se pare, micuţa a fost luată de pe stradă de o femeie, Gabriela Dumitru, pe care un martor susţine că ar fi văzut-o îndreptându-se către Gara CFR Galaţi. De altfel, după doi ani de la dispariţie, în 2001, femeia cu pricina a fost găsită la Bucureşti. Lângă ea, într-un tunel de metrou a fost descoperită şi o fetiţă, a cărei vârstă părea a fi apropiată de cea a Kassandrei. Numai că, în momentul în care fetiţa a fost adusă la Galaţi de oamenii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la Bucureşti, Lenuţa Ungureanu, mama Kassandrei, nu a recunoscut-o ca fiind fiica ei.
Conform Poliţiei, în 2001, nu a fost posibil să se stabilească dacă fetiţa găsită la Bucureşti era Kassandra sau nu, deoarece la acel moment nu exista posibilitatea confirmării identităţii cu ajutorul unui test ADN.

Gabriela Dumitru a locuit timp de aproape trei săptămâni alături de Lenuţa Ungureanu, mama Kassandrei susţinând că a ajutat-o din pură omenie.
În august 2009, Gabriela Dumitru, presupusa răpitoare a fost adusă pentru ultima oară la audieri, la Galaţi. Sosită sub escortă de la Bucureşti, ea a fost interogată mai bine de trei zile de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale. „Nu a putut da o declaraţie coerentă despre ce s-a întâmplat în urmă cu zece ani şi nu se poate stabili cu exactitate gradul său de vinovăţie în dispariţia minorei Kassandra Ungureanu”, declară comisarul Vizitiu.
Cei care pot da relaţii despre Kassandra pot suna la numărul unic de Urgenţă 112.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.