Jump to content

Atacat cu un cuţit, a scos pistolul


dcp100168

Recommended Posts

A făcut uz de armă în legitimă apărare

În dimineaţa zilei de 10.06.2009, poliţiştii din Tecuci a fost sesizat de M. Dumitru de 39 ani, din Tecuci, proprietarul unui magazin de piese auto, despre faptul că a fost atacat cu un cuţit, de un individ. În urma sesizării primite, poliţiştii s-au deplasat la locul faptei şi, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că M. Dumitru şi G. Istvan de 27 ani, din Tg. Mureş au avut o neînţelegere cu privire la montarea unei piese auto. Între cei doi a izbucnit un conflict, G. Istvan l-a atacat cu un cuţit cu lama de 22 cm pe M. Dumitru, iar acesta, pentru a se apăra, atras două focuri de armă în plan vertical, cu un pistol pe care îl deţine în mod legal. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că M. Dumitru a făcut uz de armă în legitimă apărare. G. Istvan este cercetat în stare de libertate pentru port illegal de armă albă.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=2222

Link to comment
Share on other sites

Asa este, insa de obicei iti ia o fractiune de secunda sa te asiguri. Problema nu este ca nu vezi unde tragi, problema este in a te stapani sa nu tragi in atacator sau, mai inainte de asta, in a-ti face curaj sa scoti pistolul.

Link to comment
Share on other sites

De fiecare dată când aud de focuri de avertisment, în aer, mi-aduc aminte de un episod pe care l-am trăit în armată: am executat foc de avertisment, în plan vertical, iar glonțul n-a găsit alt loc unde să se oprească decât în transformatorul unității, sus pe un stâlp :oops:

Nici folosirea cartușelor oarbe nu e lipsită de pericole. La o aplicație a gărzilor patriotice, în toamna lui '88, o descărcare accidentală i-a făcut unui coleg o arsură pe braț. Omul era la vreo doi metri de țeava armei.

De atunci, am tras o concluzie: un proiectil ieșit pe țeavă, trebuie să se oprească undeva :!:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.