dcp100168 Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 A făcut uz de armă în legitimă apărareÎn dimineaţa zilei de 10.06.2009, poliţiştii din Tecuci a fost sesizat de M. Dumitru de 39 ani, din Tecuci, proprietarul unui magazin de piese auto, despre faptul că a fost atacat cu un cuţit, de un individ. În urma sesizării primite, poliţiştii s-au deplasat la locul faptei şi, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că M. Dumitru şi G. Istvan de 27 ani, din Tg. Mureş au avut o neînţelegere cu privire la montarea unei piese auto. Între cei doi a izbucnit un conflict, G. Istvan l-a atacat cu un cuţit cu lama de 22 cm pe M. Dumitru, iar acesta, pentru a se apăra, atras două focuri de armă în plan vertical, cu un pistol pe care îl deţine în mod legal. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că M. Dumitru a făcut uz de armă în legitimă apărare. G. Istvan este cercetat în stare de libertate pentru port illegal de armă albă.http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=2222 Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 Exemplu clasic de uz legal de arma. Bravo lui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 Știi ce nu se știe despre focurile trase „în plan vertical”? Că acolo, sus, poate fi ceva...nu neapărat o cioară. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riaji Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 Asa este, insa de obicei iti ia o fractiune de secunda sa te asiguri. Problema nu este ca nu vezi unde tragi, problema este in a te stapani sa nu tragi in atacator sau, mai inainte de asta, in a-ti face curaj sa scoti pistolul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 Relu, cumva vrei sa spui ca un glont tras dintr-un pistol poate lovi un avion care se afla la 10 000 m inaltime? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 De fiecare dată când aud de focuri de avertisment, în aer, mi-aduc aminte de un episod pe care l-am trăit în armată: am executat foc de avertisment, în plan vertical, iar glonțul n-a găsit alt loc unde să se oprească decât în transformatorul unității, sus pe un stâlp :oops:Nici folosirea cartușelor oarbe nu e lipsită de pericole. La o aplicație a gărzilor patriotice, în toamna lui '88, o descărcare accidentală i-a făcut unui coleg o arsură pe braț. Omul era la vreo doi metri de țeava armei.De atunci, am tras o concluzie: un proiectil ieșit pe țeavă, trebuie să se oprească undeva :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts