Jump to content

"Mişcarea de Reciclare" debutează la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Ministerul Mediului lanseaza "Miscarea de Reciclare"

Ministerul Mediului lanseaza joi programul "Miscarea de Reciclare", un proiect national care are ca scop educarea populatiei in privinta reciclarii amblajelor si deseurilor. Programul se va desfasura pe o perioada de 4 luni si va include activitati in 12 localitati din tara: Galati, Sibiu, Iasi, Cluj, Brasov, Craiova, Constanta, Vama Veche, Costinesti, Mamaia, Timisoara si Bucuresti, transmite Amos News.

Primele evenimente din cadrul campaniei de informare si constientizare vor avea loc la Galati, pe 20 iunie, si la Iasi pe 27 iunie. In cadrul Miscarii de Reciclare vor avea loc numeroase concerte si activitati de strada. Printre artistii care vor transmite mesajul Miscarii de Reciclare se numara Sarmalele Reci, Timpuri Noi, Omul Cu Sobolani, Directia 5, Proconsul si Bere Gratis.

Editia de anul trecut a programului s-a numit "Ziua Verde" si a cuprins activitati care au vizat reciclarea deseurilor electrice, electronice si electrocasnice, precum si a surselor de iluminat economice.

http://www.ziare.com/Ministerul_Mediulu ... 83075.html

Link to comment
Share on other sites

Miscarea de Reciclare recruteaza primii militanti la Galati

Miscarea de Reciclare, primul proiect national de educare a publicului larg in privinta reciclarii (ambalaje, DEEE si alte tipuri de deseuri), demareaza activitatile pentru vara anului 2009. Campania isi propune constientizarea si responsabilizarea publicului si doreste sa determine o schimbare de atitudine in ceea ce priveste problematica deseurilor, incepand de la colectarea selectiva, pana la recliclare.

Primele evenimente cu publicul larg ale programului, patronat de Ministerul Mediului, organizat de Roddia si avand ca principal partener media Societatea Romana de Televiziune, vor avea loc la Galati pe 20 iunie 2009. Caravana va purta mesajul Miscarii de Reciclare timp de patru luni si se va opri in 12 orase importante din tara.

La Galati, caravana va poposi in piata din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, unde sunt asteptati toti cei interesati sa raspunda mesajului reciclarii. In cursul zilei, Miscarea de Reciclare va organiza o caravana a biciclistilor pe traseul Casa de Cultura, b-dul Brailei, Mazepa, Restaurant Potcoava, Parc Statuia Eminescu si retur. Voluntarii pe biciclete vor imparti trecatorilor materiale informative si mere verzi. Trupa Drum Cafe va concerta in debutul si la finalul caravanei, in Parcul Statuia lui Eminescu, la ora 12.30, si in parcul de la Papadie, de la ora 13.15. Incepand cu ora 19:00, evenimentul va continua in piata, unde la cortul special amenajat vor fi organizate concursuri de creativitate recycle art si de benzi desenate. Atmosfera va fi intretinuta de Directia 5, Sarmalele Reci si Drum Cafe.

Orasele care fac parte din traseul Miscarii de Reciclare, pe parcursul a patru luni, sunt Iasi, Sibiu, Cluj, Brasov, Craiova, Constanta, Vama Veche, Costinesti, Mamaia, Timisoara si Bucuresti). Acestea vor gazdui concerte pentru public si evenimente de strada. Printre artistii care se mai alatura Miscarii de Reciclare se numara Timpuri Noi, Omul Cu Sobolani, Proconsul si Bere Gratis.

http://www.green-report.ro/stiri/pmisca ... la-galatip

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.