dcp100168 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Propuneţi un brand (turistic) pentru GalaţiS-a discutat mult pe tema posibilităţii Galaţiului de a deveni sau nu oraş turistic, într-un topic deschis anul trecut Cum poate deveni Galaţiul oraş turistic?, care încă mai stârneşte interes. Din această cauză ne-am gândit să încercăm să căutăm un brand pentru Galaţi, un slogan care să poată defini din punct de vedere turistic (şi nu numai) aceste locuri. În acest sens, aşteptăm timp de o lună propunerile dumneavoastră (puteţi propune oricâte variante), pe care ulterior le vom supune, tot aici, unui vot public, prin care o vom desemna pe cea mai inspirată. (Până atunci, vom încerca să căutăm şi un sponsor, astfel ca învingătorul acestui concurs să primească şi un premiu).Pe locuri, fiţi gata, start!
Relu Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Pe vremuri, când spuneai Galați, automat spuneai „pește”. Da' chiar și acum, când te duci pe undeva, dacă spui că ești din Galați, lumea te întreabă de pește.Dar cel mai mult mi-a plăcut sloganul din semnătura lui fl0o. Asta ar trebui să fie deviza noastră, a gălățenilor.
aurasdoom Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Eu zic ca am putea juca si cartea de oras universitart precum o face clujul. Nu stiu ce industrie era la cluj pana acum cativa ani in afara de cea de bere si acum uitati ce a ajuns datorita faptului ca investeste in imaginea de oras universitar.
riaji Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Pe vremuri, când spuneai Galați, automat spuneai „pește”. Da' chiar și acum, când te duci pe undeva, dacă spui că ești din Galați, lumea te întreabă de pește. Cu adevarat.. insa, ca si pestele stricat, un brand baza pe asa ceva pute.. Eu zic ca am putea juca si cartea de oras universitart precum o face clujul. Nu stiu ce industrie era la cluj pana acum cativa ani in afara de cea de bere si acum uitati ce a ajuns datorita faptului ca investeste in imaginea de oras universitar. Mi se pare o idee buna, ce a mai fost sustinuta de webstar, daca nu ma insel, la topicul acesta acum ceva vreme. Din pacate, insa, anumite scandaluri din ultima vreme dauneaza eventualului brand. Cred ca acesta ar trebui sa aiba la baza un complex de idei (cat de cat definitorii) de care Galatiul, la momentul acesta, nu dispune. In afara de faleza, nu ne mai deosebim cu nimic ca oras, nici in Romania si cu atat mai putin in Europa.
Relu Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Clujul are Istitutul de Speologie Emil Racoviță ... noi avem Facultatea de Nave (unică în țară) și ICEPRONAV-ul...
1964 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Noi avem o cladire infinit de frumoasa in orasul nostru dar nimeni nu o baga in seama. Ea este Palatul Navigatiei si dupa parerea mea este cea mai frumoasa din oras si ar merita sa fie readusa in prim plan ca si brand al orasului. Problema cea mai mare este insa alta. Nu brandul, oricat de bun ar fi el, ar rezolva problema turismului. Avem politicieni corupti, jegosi care ne distrug sistematic si ne amaneteaza orasul. Mi se rupe sufletul sa vad ce a mai ramas din el . Inainte Galatiul ocupa un loc 4 ca putere economica, ca numar de locuitori era tot cam asa insa acum orasul ocupa locul 7 ca numar de locuitori, ca industrie suntem dezastru (locul 20 si ceva parca) si nu mai are rost sa pomenesc de altele.
webstar Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Din pacate, Galatiul nu se poate compara cu orasul Cluj la cultura. Pana acum 50 de ani Galatiul a fost un oras port, iar de 50 de ani este un oras industrial, in care si putinele obiective turistice sunt acoperite cu cox siderurgic. Galatiul poate deveni destinatie turistica de mana a II-a doar daca se investeste in turism, insa nici un operator din turism nu este suficient de idiot sa investeasca intr-o destinatie de mana a II-a. Care ar fi obiectivele turistice de care dispune Galatiul? O faleza, o gradina botanica.... in rest nu prea mai stiu. Garboavele, Bratesul sau Lacul Vanatori chiar nu pot fi considerate obiective turistice. Ce ar putea avea Galatiul, pai un debarcader, un concurs de ambarcatiuni, o etapa de raliu, etc.. Ce nu ar trebui sa mai gasim in Galati ca sa poata fi o destinatie turistica de mana a II-a: gunoaie, pamant strans langa bordura, garduri de neam prost, garaje, "consignatii" amplasate pe trotuare, afise publicitare pe Str Brailei sau pe fatada blocurilor. ------------ Daca prin "farmec" ca-n povesti Galatiul ar fi un oras curat, cu strazi fara gropi, cu cladiri proaspat varuite, arunci operatorii din turism care organizeaza croaziere pe Dunare ar putea face un popas si in ORASUL ROSU. Cu putin bun simt si responsabilitate putem transforma porecla in renume.
copoi10 Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 turism religios = manastirea de la buciumeni, de la tudor vladimirescu, maica precista, etc.etc.pacat ca nu avem infrastructura necesara... :ugeek:
DeLuxe Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Mie mi se pare foarte buna ideea ca Galatiul sa fie cunoscut ca si centru universitar ,mai ales ca in ultimii ani s-au mai creeat niste facultati la Dunarea de Jos... Eu daca as fi turist ,venit din alta tara, nu prea as fi incantata de faleza pe care se tot bate atata moneda.De ce? Pentru ca este murdara, neamenajata.Daca treci seara pe acolo,'iti bagi degetele -n ochi" ca e bezna peste tot,ici -colo cate un felinar...Dunarea miroase ingrozitor,manelele urla de te doare capul si mai sunt si ''coloratii' cu seminte,floricele si ''bumboane pe bat"...Malnas-ul a devenit un loc scump cu mancare proasta,alaturi se vand meniuri facute -cred -in farfurii murdare si amestecate cu zoaie,La terasa din fata stai oreeeeeeeeeeeee pana o pustoaica cu fitze vine si -ti ia comanda.... Un turist strain in Galati nu prea are ce sa faca....intr-o ora i-ai aratat tot..Nu ai unde sa mergi ,curat nu e,nimeni nu se ocupa de nimic...Nici macar tzantzarii -anul asta- nu au fost killed... Aici nu investeste nimeni in nimic...De amar de ani se aduc o gramada de sugestii,dar ''caravana trece , cainii latra" ca nu se misca un pai. Mai bine gasiti o modalitate de a-i determina pe cei in drept sa miste lucrurile ,decat sa va ocupati de gasirea sponsorilor pentru a da premii...... Si fratilor,AMENAJATI MACAR FALEZA,CA E PACAT DE EA!!!!!!!!!!!!
EMIL Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 un proiect european pentru consolidarea si amenajarea hrubelor in scop turistic, iar legat de sloganul lui floo, poate modificam ceva (cu acordul lui/ei) si spunem a n- poarta a Europei :!:
webstar Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Turism ecumenic in Galati? Pai daca ai avea de ales sa te cazezi in Iasi, sa vezi Copoul, Gradina Botanica, Trei Ierarhi-ul si apoi sa vizitezi manastirile din nord, sau sa te cazezi la Hotel Dunarea sa vezi Universitatea, gradina publica, gradina botanica si cele trei manastiri, ce-ai alege? Si mai este ceva, pentru turismul ecumenic, manastirile trebuiesc dotate cu chilii pentru turisti. Ce se poate face pentru faleza ieftin si bun? Pai in primul rand ar trebui montati "pitici" care sa o lumineze(pitici solari dar care sa nu poata fi furati ca cei de gradina); Aceasta investitie ar fi de cca. 200000RON. In al doilea dand ar trebuifacut un sistem de irigare al versantului falezei, si pe unde se poate sa se planteze flori. Asta cu irigatul este o investitie ceva mai mare, plus ca sistemul de irigatie poate stropi si arbustii care sustin versantul sa nu alunece(de aici se poate fura mult, asa ca nu vad de ce s-ar opune cineva sa-l construiasca ). O faleza luminata discret si imbalsamata in mireasma florilor chiar ar fi un punct de atractie pentru turisti, mai ales ca acestia ar putea foarte usor sa ajunga sa faca si o vizita si la gradina botanica. Florile pot fi rosii asta ca sa accentueze ideea de oras ROSU
oana6200 Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 Bun regasit la acest topic!Un "brand turistic" cred ca ar trebui sa fie un element care sa identifice Galatiul de alte mari orase ale tarii. O prima propunere ar fi sculpturile metalice care decoreaza faleza Dunari. Alta propunere: cladirea turnului de televiziune, care din cate stiu este unica in Romania, si chiar in Europa. A treia propunere: cetatea Dinogetia, chiar daca este usor ... off-topic, si aflata la 7 km.de Galati. Propunerile mele sunt spontane, dar brandul trebuie foarte bine gandit si analizat.Dincolo de extrema cu "cele 7 minuni ale Galatiului" si extrema cealalta cu ridicarea in slavi, si mai paguboasa, Galatiul are un imens potential turistic si economic, care ar trebui valorificat, pentru a trage in sus toate localitatile limitrofe si nu numai.
dorian Posted June 14, 2009 Posted June 14, 2009 SOMEWHERE,SOMETIME BEYOND THE METAL...Deoarece acest oras are de oferit si altceva inafara prejudecatilor ca nu poate exista fara otelarii,turnatorii si cocserii,fara dublu fund si elicii,fara sarme,cuie si lanturi.Pentru ca trebuie sa ne frecam bine la ochi si sa vedem Orasul Teilor;Orasul Artelor;Orasul Muzeelor;Orasul Credintei;Orasul Universitar;Orasul Bibliotecilor;Orasul I.T.-ului;Orasul Cumplitilor Negustori(Greci,Italieni,Ucrainieni,Turci,Evrei,Unguri,etc.);Orasul Inconjurat de Ape;Orasul Pescarilor;Orasul Povestilor!!!!Deoarece se potriveste atat prezentului,dominat de conceptia ca fara siderurgie galatiul ar dispare,cat,mai ales,viitorului,cand industria grea va deveni tot mai sigur o Fata Morgana.Pentru ca trebuie sa fim cu multi pasi inainte.Deoarece ne trebuie alternative.Pentru ca este momentul sa privim cu totii UNDEVA,CANDVA DINCOLO DE METAL!!!
sandus Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Poate ca e greu de digerat, dar e vert..Galatiul nu este si nici nu va fi in curand un oras turistic !Citesc pe forum propuneri de branduri, de obiective turistice si nu imi vine sa cred cat de mult se incearca sa se identifice, fortat, Galatiul cu anumite chestii care nici macar nu au vreo sansa sa atraga turisti....Galatiul-oras universitar, OK, dar cum atrage asta turisti? Credeti ca turistii vin sa viziteze salile de clasa?Galatiul, orasul muzeelor? Ce are atat de deosebit si unic muzeul de istorie ca sa-l convinga pe un neamt sa se urce in avion pana la Bucuresti apoi in tren sau maxi taxi si sa viziteze muzeul? Se justifica 500-600 de euro pentru asta?E locuiesc in Canada in orasul Kitchener, cu o puternica traditie germana..orasul are si muzee si universitati si parcuri si gradini , orice, dar nu isi bazeaza strategiile si brandul pe asta...parcurile nu se viziteaza, nici universitatile, iar muzeele, daca nu sunt de super clasa, nu atrag cine stie ce turisti....Kitchenerul are ... tineti-va bine... OKTOBERFEST!Este cel mai mare Oktoberfest din lume dupa cel din Munchen.. asta atrage turisti, berea, carnatii bavarezi, varza murata si polka!Sa mai adaug ca drumurile sunt impecabile, ca pana in State e autostrada pe 6 benzi pe sens, ca e curatenie luna, ca oamenii zambesc... ca restul se da la cent, ca nu sunt caini, ca nu sunt derbedei pe strazi, ca politia chiar patruleaza, ca autobuzele sunt gratis pe perioada Oktoberfestului, ca .....Acum intelegeti?
dorian Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Ceea ce incerc sa arat este ca avem potential si poate ca SOMEWHERE,SOMETIME BEYOND THE METAL...Sa vedem ce putem face cu ce avem.Astazi,pesimismul se justifica:NU se face,NU exista,NU se proiecteaza NIMIC.Dar maine?????????
1964 Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 nu va mai faceti vise. politicienii o sa amaneteze si faleza si padurile care inconjoara orasul si strazile si blocurile si nu in ultimul rand, pe noi. Simbolul orasului ar trebui sa fie o casa de amanet, un cazino sau un magazin de vise :cry:
aprodux Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 nu va mai faceti vise. politicienii o sa amaneteze si faleza si padurile care inconjoara orasul si strazile si blocurile si nu in ultimul rand, pe noi. Simbolul orasului ar trebui sa fie o casa de amanet, un cazino sau un magazin de vise :cry: Total de a cord cu tine 1964 ! din pacate ai dretpate .
anitaraz Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 De ce nu "Orasul dintre ape"? Avem Dunarea, Siretul, Prutul. Avem Lacul Brates, Lacul Vantori ca si locuri de agrement. Avem padurea Garboavele cu Gradina zoologica. Daca s-ar investi in infrastructura, poate celor ce vor veni in Galati nu le va ajunge doar o ora sa vada tot.In oras avem cateva muzee interesante, cu colectii unice, avem Gradina botanica - o oaza de liniste pentru oras. Gradina Publica ar fi mult mai frumoasa fara albastrul acela stupid al fantanii. Punandu-ma in pielea unui turist, as incepe vizita de pe faleza Dunarii, as continua cu Biserica Precista, gradina botanica, muzee, universitatea, centrul univ. de pe Domneasca, Catedrala, gradina publica, as pleca un pic spre Garboavele (eventual cu un popas de o noapte la casute), apoi m-as intoarce spre Manastirea din micro 20, spre manastirea Tudor Vladimirescu, etc.Cat despre masa si/sau cazare as recomanda restaurantul Pescarul (pt. specific), Casa Romaneasca (pt. atmosfera), Hotel Turist, Galati, etc.Daca zonele din jurul Galatiului s-ar amenaja (ex. malul Dunarii spre Cotu` Pisicii, Zatun, Lacul Vanatori), eu zic ca ar fi un punct de atractie si pt impatimitii pescuitului. Solutii ar fi, sunt convinsa ca si bani din diverse fonduri europene, ramane doar sa se vrea.
katman Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 ="anitaraz"]De ce nu "Orasul dintre ape"? "Orasul de pe Apa Simbetei"[ Lasind gluma la o parte, si mie mi se pare cel mai bun slogan. sau, cu variatii, poarta dintre ape a Moldovei etc. Punandu-ma in pielea unui turist, as incepe vizita de pe faleza Dunarii, as continua cu Biserica Precista, gradina botanica, muzee, universitatea, centrul univ. de pe Domneasca, Catedrala, gradina publica, as pleca un pic spre Garboavele (eventual cu un popas de o noapte la casute), apoi m-as intoarce spre Manastirea din micro 20, spre manastirea Tudor Vladimirescu, etc.Cat despre masa si/sau cazare as recomanda restaurantul Pescarul (pt. specific), Casa Romaneasca (pt. atmosfera), Hotel Turist, Galati, etc. Excelent. Eu as adauga o plimbare de seara pe vechile strazi ale Galatiului (Cuza, Domneasca, Balcescu). Am dus o doamna din Bacau intr-un scurt tur (i-am aratat diferite case vechi, muzeele, am facut un scurt istoric) si a fost atit de impresionata, incit mi-a zis ca niciodata nu ar fi crezut ca Galati e un oras atit de frumos. Galatiul nu este si nici nu va fi in curand un oras turistic !Sint de aceeasi parere, si nu cred ca scopul ar trebui sa fie sa declaram Galatiul ca obiectiv turistic. Eu as vedea ca, pentru cei care au drum pe aici, Galatiul sa nu mai fie doar un punct de tranzit ci un loc de popas care sa le lase amintiri placute. De ce nu, un turist din Suceava care pleaca spre litoral, ar putea sa spuna: "Ne oprim pentru o zi la Galati, vizitam orasul si plecam a doua zi mai departe"
anitaraz Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Si "poarta dintre ape a Moldovei" e un slogan frumos. Eu as bate mult moneda pe acest aspect: apele, pescuitul, agrement nautic, etc.. Avem atata apa si nu stim sa o exploatamDeasemenea, orasul vechi ar trebui exploatat mai mult. Sunt atatea cladiri frumoase in oras, avem ce arata. Sunt orase cu mai putine obiective turistice si totusi au trecere. Scopul nostru initial ar fi sa ii atragem pe cei ce pleaca spre litoral, sa le prelungim popasul in oras mai mult decat jumatate de ora pana la urmatorul bac peste Dunare.
toto Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Si "poarta dintre ape a Moldovei" e un slogan frumos. Eu as bate mult moneda pe acest aspect: apele, pescuitul, agrement nautic, etc.. Avem atata apa si nu stim sa o exploatam ......... Scopul nostru initial ar fi sa ii atragem pe cei ce pleaca spre litoral, sa le prelungim popasul in oras mai mult decat jumatate de ora pana la urmatorul bac peste Dunare.Cei ce pleaca spre litoral nu trec pe la Galati. Nici n-ar avea de ce... Poate daca ar fi existat un pod peste Dunare. Mai mult, chiar Galatenii nu se mai duc la mare cu bacul de la Galati.O sa ma gandesc la un brand turistic. Galatiul este nu numai o "poarta dintre ape a Moldovei" si poate deveni si o "poarta catre Delta Dunarii". Sunt atatea investitii de facut, multe lucruri bune se pot intampla.
Relu Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 La poarte dintre ape a Moldovei se bea braga...E doar o ebosa de idee ...cum va suna?
katman Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Cei ce pleaca spre litoral nu trec pe la Galati. Cum sa nu? De cind ma stiu e coada in sezon de masini de Suceava, Iasi, Neamt, Bacau... In ultima vreme o mai iau pe la Braila, ca acolo e nesimtirea mai mica... dar sint totusi foarte multi care mai trec pe la noi. Trece bacul la jumatate de ora si de fiecare data e plin ochi...
Ștefan Bădiță Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Galati, orasul palmierilorGalati, orasul rosuGalati, orasul teilorGalati, orasul metalurgicGalati, orasul maxi-taxi-urilorGalati, orasul cainilor comunitariGalati, orasul strazilor in reconstructieGalati, orasul fara pod la DunareGalati, oras populat dar indesatGalati, Perla MoldoveiGalati, orasul "din-tre-i" apeGalati, orasul lui Cuza.......................................Sunt multe brand-uri posibile... unele care ne aduc turisti, altele care ii indeparteaza......
ella12pin Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Pe unde o mai fi emblema Galatiului, vasul Libertatea? Probabil se va intoarce cand va fi construit debarcaderul pentru iahturi!
Recommended Posts