Jump to content

Fotbaliştii gălăţeni de la celelalte echipe ale Ligii I


dcp100168

Recommended Posts

Iată-i pe ceilalţi gălăţeni din Liga I!

„Mercenarii” de Ţiglina

* Originari din oraşul de la Mila 80 a Dunării, zece jucători de fotbal – mulţi dintre ei foarte bine cotaţi – activează la alte cluburi din campionatul României * Au ajuns campioni, ba chiar şi în echipa naţională, cu alte formaţii decât cele din oraşul natal *

Născuţi gălăţeni, calificaţi în altă parte

- Iulian Apostol (mijlocaş, 28 de ani) – Unirea Urziceni

- Mircea Axente (atacant, 22 de ani) – Gloria Buzău

- George Bârlădeanu (atacant, 21 de ani) – Unirea Urziceni

- Cristian Brăneţ (portar, 32 de ani) – Politehnica Iaşi

- Sorin Frunză (mijlocaş, 31 de ani) – Unirea Urziceni

- Sorin Ghionea (fundaş, 30 de ani) – Steaua Bucureşti

- Silviu Izvoranu (fundaş, 27 de ani) – Dinamo Bucureşti

- Ciprian Milea (mijlocaş, 25 de ani) – Politehnica Iaşi

- Răzvan Ochiroşii (mijlocaş, 20 de ani) – Steaua Bucureşti

- Alexandru Tudose (fundaş, 22 de ani) – Steaua Bucureşti

Sunt buni, dar la alte echipe

Zilnic se vorbeşte despre principala echipă de fotbal a Galaţiului, Oţelul. Şi FCM Dunărea, club de tradiţie, reprezintă un important subiect de discuţie pentru microbiştii oraşului, dar despre jucătorii născuţi aici şi, din diverse motive, „exilaţi” la alte formaţii de prim eşalon se discută mai rar spre deloc. Şi nu sunt puţini cei care formează prefixul Galaţiului după un meci – părinţii a zece fotbalişti care au făcut ochi lângă Combinat tresaltă mai abitir la un gol al copilului lor decât la vreo reuşită, fie şi una de senzaţie, a Oţelului. Chiar dacă eşti cel mai bun, nu ţi se rezervă automat un loc de muncă la o aruncătură de băţ de casa în care ai făcut primii paşi, iar fotbalul îţi poate rezerva nenumărate surprize.

Unii în cupe, alţi la retrogradare

Şapte dintre cei zece „mercenari” originari din Galaţi vor juca în cupele europene în această vară – condiţia este ca ei să nu fie transferaţi la vreo echipă care nu va avea acest privilegiu. Apostol, Bârlădeanu şi Frunză vor asculta mult râvnitul imn al Ligii Campionilor, în timp ce Ghionea, Izvoranu, Ochiroşii şi Tudose trebuie să se mulţumească doar cu Europa League. Unul dintre ei, Axente, a retrogradat la finele acestui sezon, dar şansa lui este că nu Gloria Buzău îi îndeplinea funcţia de club-mamă, ci FC Timişoara care-l transferase temporar la formaţia de pe ultimul loc al clasamentului. De ce mercenari? Aşa se numesc profesioniştii care fac orice pentru bani departe de casă, cel mai tare dintre ei - Apostol, reuşind, în 2009, să devină atât campion, cât şi titular în „naţională”!

Bani de Doamne-ajută, doar pe Izvoranu

Şase dintre gălăţenii care prestează în altă parte decât pentru formaţiile locale au fost crescuţi la FCM Dunărea (Apostol, Bârlădeanu, Brăneţ, Frunză, Izvoranu, Milea), doi au deprins ABC-ul fotbalului la Oţelul (Ghionea şi Tudose), unul la Liceul cu Program Sportiv (Axente) şi un altul la Steaua Dunării (Ochiroşii). Unii dintre ei au jucat şi la Dunărea, şi la Oţelul, alţii numai într-un loc, dar ideea este că nu s-au făcut bani buni de pe urma lor. Deşi mulţi dintre ei prind (iarăşi) cupele continentale, cea mai mare sumă de transfer pusă pe capul vreunuia dintre cei zece a fost 300.000 de euro. Cu aceşti bani a fost vândut Izvoranu la Timişoara de coproprietarele Oţelul-FCM Dunărea.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2% ... na__2.html

Link to comment
Share on other sites

Pai sa analizam cazul fiecarui jucator plecat de la Galati :

- Iulian Apostol , a plecat din Galati la Gloria Buzau si Metalul Plopeni, Astra Ploiesti , a plecat de la Dunarea , la Otelul era conducator un domn pe nume M. Stoica, a fost adus la Otleul de la Astra Ploiesti (parca) , inprumut, de catre cuplul Marius Stan-Petre Grigoras , a plecat de la Otelul pt ca nu au fost bani sa se plateasca la Astra ~100.000 de euro transferul definitiv , a platit Farul Constanta.

- Mircea Axente , pierdut undeva in timp ce la conducerea Otelului se perindau domnii Anghelinei ,Boghici si Parvu dupa dezastrul lasat de acelasi domn pe nume M. Stoica , de la Otelul

- George Bârlădeanu , imprumutat GRATIS de la Dunarea , echipa care primeste bani MULTI de la Primarie , la nivel de conducere Fcm Dunarea Galati si Otelul sunt RIVALI !!!! Aici nu este nevoie de RIVALITATE este nevoie de COLABORARE !!!

- Cristian Brăneţ ,plecat din Galati de la Dunarea la Laminorul Roman , la Otelul era conductaor acelasi domn M.Stoica.

- Sorin Frunză , plecat de la Galati , nefiind dorit de dl .......Stoica !!!!

- Sorin Ghionea -FURAT de dl Stoica , de la Otelul a plecat GRATIS de la OTELUL la Steaua , conducatorul clubului care trebuia sa-i prelungeasca contractul era .......... Stoica Mihai !!!!! , stia el de ce nu a prelungit contractul jucatorului !!!!! Dupa numai un an s-a intors la Otelul sub forma de inprumut , cu care a jucat o finala de cupa .

- Silviu Izvoranu singurul pe care sau luat ceva bani a fost vandut de ..........Marius Stan la Poli AEK Timisoara !

- Ciprian Milea , acelasi caz ca la Barladeanu , a plecat de la Dunarea la Poli Iasi alaturi de el au mai plecat Stioicescu,Popliaca la Gloria Buzau iar inaintea lor Jean Paul Bogza la Petrolul Ploiesti . Bozga a fost dorit de Otelul , Otleul juca ( si joca in Liga 1 ) , a fost vandut la Petrolul Ploiesti , a jucat , joaca si va juca cu Petrolul in ......Liga a 2 a !!!

- Răzvan Ochiroşii FURAT de la Glati , el este FURAT cu acte in regula dosarul lui a disparut de la federatie dl Hagioglu stie foarte multe despre caset caz !!!stiaua a masluit comisiile si l-au FURAT de la Galati , intamplator sau nu la Steaua era conducator ...........un domn pe nume ......Stoica !!!

- Alexandru Tudose , ademanit de steaua a pus conditii financiare greu de indeplinit de Otelul unde conducator era Anghelinei , la stiaua era conducator ..........surpriza Stoica M !!!!

Acum sa recapitulam , deci sunt urmatorii jucatori : Apostol ,Frunza,Branet,Milea , Ghionea,Barladeanu,Axente,Izvoranu,Frunza,Ochirosii,Tudose , acestia au fost enumerati de Danut Lungu , eu am mai adaugat cateva nume si anume : Stoicescu,Popliaca,Bogza si mai adaug si cativa jucatori care nu sunt galateni si au plecat de la Galati si anume: Bostina,Cr Munteanu. Pe acersti jucatori s-au incasat bani doar din vanzarea lui Izvoranu ,Bogza,Milea , restul ........???? Cei mai multi si mai bine cotati au plecat la Stiaua , unde era conducator ........M. Stoica !!!!!!Stoica a JEFUIT , OTELUL si a plecat , iar acum echipa lui de suflet este aia de langa cimitirul Ghencea !!!! Ma abtin la injuraturile pe care le merita acest .........Stoica

Link to comment
Share on other sites

Pai in conditiile in care un singur om poate "fura" atatia jucatori de la Otelul si-i transfera cam pe unde vrea muschiul lui, ce incredere poti avea in clubul asta? Actionarii, administratori, restul angajatilor chiar nu au vazut NIMIC? Apropo, cine mai sunt stie care sunt actionarii de la Otelul? Adica aia de tocmai au primit de la buget vreo juma de milion de euro?

Despre transferurile din ultimii ani - si mai ales despre sumele incasate - mucles, nimic??

PS Nu ma pot abtine sa nu remarc faptul ca majoritatea jucatorilor citati in articol au plecat de la... Dunarea Galati! Nu de la clubul - mester condus - care abia s-a salvat de la retrogradare.

Link to comment
Share on other sites

Pai in conditiile in care un singur om poate "fura" atatia jucatori de la Otelul si-i transfera cam pe unde vrea muschiul lui, ce incredere poti avea in clubul asta? Actionarii, administratori, restul angajatilor chiar nu au vazut NIMIC? Apropo, cine mai sunt stie care sunt actionarii de la Otelul? Adica aia de tocmai au primit de la buget vreo juma de milion de euro?

Despre transferurile din ultimii ani - si mai ales despre sumele incasate - mucles, nimic??

PS Nu ma pot abtine sa nu remarc faptul ca majoritatea jucatorilor citati in articol au plecat de la... Dunarea Galati! Nu de la clubul - mester condus - care abia s-a salvat de la retrogradare.

Pai daca ai sa te uiti atent la cariera jucatorilor , cei care au plecat de la Dunarea au ajuns jucatori de fotbal dupa ce au trecut pe la Otelul , vezi Ghionea,Apostol,Izvoranu,Bourceanu s.a. Intre cele 2 cluburi trebuie sa existe COLABORARE nu RIVALITATE . Acel om mini stoica era conducator la stiaua si nu a prelungit contractele lui Ghionea,Bostina,Munteanu s.a. si de cand a venit dl Stan la Otelul mini stoica a inceput sa plateasca pt jucatori vezi D. Stan plecat pe 150.000 de euro de la Otelul . Daca nu venea Stan la Otelul mini FURA si acum de la Otelul sau Dunarea jucatori . Las ca sta mai bine in clasament Dunarea o singura victorie in tot RETURUL si aia cu dubii . Transferuriel de la Otelul din ultimii ani au fost folosite pe FUNCTIONAREA clubului adica salarii,prime si achizitii gen tabela,autocar , schimbarea suprafetie de joc de pe ternul Siderugistul s.a. care la Otelul lipseau cu desavarsire . Si sa va mai spun una daca Stan Marius nu era acum jucam derbyul Dunarii de Jos cu vecinii nostri de la Braila in liga a 3 a !!!

Link to comment
Share on other sites

Ma faci sa rad! Chiar zdravan... Deci cluburile tb sa colaboreze, dar Stan nu-i da drumul lui Bourceanu pentru ca ar trebui sa plateasca si Dunarii niste bani. Prea tare mod de a vede o colaborare. Altfel, daca au plecat de la Dunarea, formati acolo, normal ca apoi au cautat ceva mai bun, nu clubul Otelul unde nimeni nu stie cine e patron, nimeni nu stie cine baga bani si cat.

Despre ce au facut Stoica si Stan:

Daca am face o comparatie intre performantele lui MM Stoica si cele ale lui Stan Marius, ca si conducatori de club, ma tem ca dom' consilier, ex-catindat la primarie etc. ar iesi extrem de sifonat.

PS Daca Dunarea are un singur rezultat bun in retur, Otelul Galati a avut CEL MAI PROST RETUR din ultimii ani. Binenteles, nu Stan e vinovat. Nicolae, gripa porcina, ciuma lu' Caragea, oricine altcineva/ceva, numai mare conducator, nu.

Link to comment
Share on other sites

Ma faci sa rad! Chiar zdravan... Deci cluburile tb sa colaboreze, dar Stan nu-i da drumul lui Bourceanu pentru ca ar trebui sa plateasca si Dunarii niste bani. Prea tare mod de a vede o colaborare. Altfel, daca au plecat de la Dunarea, formati acolo, normal ca apoi au cautat ceva mai bun, nu clubul Otelul unde nimeni nu stie cine e patron, nimeni nu stie cine baga bani si cat.

Despre ce au facut Stoica si Stan:

Daca am face o comparatie intre performantele lui MM Stoica si cele ale lui Stan Marius, ca si conducatori de club, ma tem ca dom' consilier, ex-catindat la primarie etc. ar iesi extrem de sifonat.

PS Daca Dunarea are un singur rezultat bun in retur, Otelul Galati a avut CEL MAI PROST RETUR din ultimii ani. Binenteles, nu Stan e vinovat. Nicolae, gripa porcina, ciuma lu' Caragea, oricine altcineva/ceva, numai mare conducator, nu.

Cei care au plecat de la Dunarea la Buzau (Stoicescu,Nejneru,Dragan s.a. ) au ajuns MARI jucatori de nu stie nimeni de ei . Despre performantele lui mini stoica si Stan eu zic mai inati sa compari bugetele cluburilor unde au activat cei 2 si apoi mai vorbim , chiar si la urziceni , bugetul Urziceniulkui contra bugetul Otelului .

Daca Otelul a avut CEL MAI SLAB RETUR din ultimii ani oricum este mai bun decat O VITORIE IN TOT RETURUL si aia cu acuzatii si supiciuni de pariuri . Asa cu cel mai slab retur Otelul joca in Liga 1 si o face bine ,Dunarea joca in Liga a 2a si castiga un meci la jumatate de campionat !!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Dupa acest criteriu - al bugetului - Urziceniul nu ar fi avut nicio sansa la titlu: Steaua, Dinamo, Poli T, CFR Cluj au avut bugete mult mai mari decat ei. Eu ma refeream la competenta. Stan a fost la Poli Iasi - a facut fix zero, apoi la FC Vaslui unde singura performanta a fost ca s-a certat cu Porumboiu, lucru care ne-a si "costat" anul trecut participarea in UEFA.

De altfel, Vasluiul merge si anul asta in UEFA (Europa League), iar Otelul reuseste cu destule emotii sa scape de retrogradare, reusind sa se faca si de ras dupa mari performante gen 1-2 cu Gloria Buzau si suspiciuni de pariuri si meciuri "cu cantec", lasand la o parte noctura, turnicheti etc. De MM Stoica - nu are rost sa vorbim: doua (parca) titluri cu Steaua, acum unul cu Unirea, participari in CL, semifinala UEFA etc.

Cam asta e "relatia" dintre MM Stoica (sau mini, cum ii spui tu) si Marele Stan, genialul conducator de club.

Link to comment
Share on other sites

Dupa acest criteriu - al bugetului - Urziceniul nu ar fi avut nicio sansa la titlu: Steaua, Dinamo, Poli T, CFR Cluj au avut bugete mult mai mari decat ei. Eu ma refeream la competenta. Stan a fost la Poli Iasi - a facut fix zero, apoi la FC Vaslui unde singura performanta a fost ca s-a certat cu Porumboiu, lucru care ne-a si "costat" anul trecut participarea in UEFA.

De altfel, Vasluiul merge si anul asta in UEFA (Europa League), iar Otelul reuseste cu destule emotii sa scape de retrogradare, reusind sa se faca si de ras dupa mari performante gen 1-2 cu Gloria Buzau si suspiciuni de pariuri si meciuri "cu cantec", lasand la o parte noctura, turnicheti etc. De MM Stoica - nu are rost sa vorbim: doua (parca) titluri cu Steaua, acum unul cu Unirea, participari in CL, semifinala UEFA etc.

Cam asta e "relatia" dintre MM Stoica (sau mini, cum ii spui tu) si Marele Stan, genialul conducator de club.

Crezi ca Urziceniul a avut buget mult mai mic decat cele enumerate de tine ??? Stan a fost la Poli Iasi si a promovat Poli Iasi in liga 1 dupa zeci de ani de zile !!!La Vaslui a promovat pe wc Vaslui pe rand in liga a 3a ,liga a 2a si ia invatat pe aia fotbal ca ei stiua numai agricultura , la Otelul a luat o echipa la 9 NOUA !!! puncte si a duso in Cupa UEFA !!! castigand cupa UEFA INTERTOTO , performanta pe care Cfr Cluj ne putand sa o faca pierzand final . Despre mini stoica a lasat o echipa de locul 5 cu fundul gol si in primul sezon a ajuns la barajul de retrogradare, iar el se facea ca ii pasa in tribuna la Otelul , a luat doua titluri la stiaua cu valize , la primul Piti a spous ca mini era de decor ,iar la al dolea valize,jiji,miji,arbitri , pumni dati suporterilor s.a. Vasluiul ca si celelate echipe se duc in cupele europene, wc vaslui va juca 2 tururi preliminarii si nu va prinde nici anul acesta si nici in veci cupa uefa sau Europa League !!!Asa se duc in Europa si fac ce ??? se fac de rusnie ca anul trecut cand au iesit toate din primul tur !!!

Repet ,fara Stan acum jucam derby-ul Dunarii de jos in prima etapa Otelul Galati-Fc Braila in liga a 3 a, seia a 2 a sau seria a 1 a , iar in etapa a 2 a jucam cu Raraul Campulung Moldovenesc sau cu Start Corola Movila Miresei din judetul vecin si prieten Braila !!!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.