Jump to content

S-a aruncat din maşină pentru a scăpa de viol


dcp100168

Recommended Posts

S-a aruncat din masina pentru a scapa de viol!

Ca sa scape de un viol o adolescenta de 17 ani din judetul Braila s-a aruncat din masina unui tanar. O luase la ocazie si fata s-a urcat cu incredere in autombil penru ca il cunostea bine pe sofer. Fata mergea spre casa tatalui ei, intr-o localitate invecinata cand baiatul s-a oferit sa o conduca. Si-a dat seama ca ceva nu e in regula cand soferul nu a oprit unde voia ea sa coboare. Medicii spun ca fata a fost adusa la spitalul din Galati mai mult moarta decat vie. A fost operata imediat din cauza ranilor grave. Tanarul in varsta de 24 de ani a fost depistat si retinut de politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale Braila, urmand sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva sub aspectul savarsirii infractiunii de lipsire de libertate si tentativa la viol. In timpul cercetarilor, politistii au stabilit ca tanarul nu avea nici permis de conducere, iar asta ii va ingrosa dosarul penal.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... -viol.html

A sărit din maşină de frica violului

O tânără de 17 ani a ajuns duminică dimineaţă în stare deosebit de gravă la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi. Cosmina Dobrin, din comuna Măximeni, judeţul Brăila a sărit dintr-o maşină aflată în mers pentru a scăpa de avansurile şoferului. Poliţiştii au stabilit că brăileanul Săndel Crupă (24 de ani), care nu are permis de conducere, s-a deplasat cu maşina tatălui său la domiciliul fetei şi au plecat împreună spre discoteca din comună. Pe drum, suspectul a vrut s-o oblige pe adolescentă, prin violenţă şi ameninţări, să întreţină cu el raporturi sexuale. În urma căzăturii, tânăra a suferite multiple leziuni, printre care şi o fractură de craniu, iar acum se află la terapie intensivă.Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca adolescenta să fi fost aruncată din maşină.

http://www.adevarul.ro/articole/a-sarit ... lului.html

Link to comment
Share on other sites

Minora care a sărit din maşină pentru a scăpa de viol rămâne în stare critică

Starea tinerei de 17 ani, din comuna Măxineni, care s-a aruncat dintr-un autoturism pentru a nu fi violată, râmâne la fel de gravă. Întrucât a suferit multiple leziuni la cap, fiind supusă unei intervenţii chirugicale de urgenţă, medicii sunt încă rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire. Ieri, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sf. Andrei" Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, ne-a declarat că minora nu a ieşit din perioada critică şi se află sub supravegherea permanentă a medicilor, în orice moment putând interveni complicaţii ce-i pot fi fatale.

Luni, Săndel Crupă a fost prezentat instanţei de judecată care a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în formă agravantă, tentativă la viol în formă agravantă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără să posede permis de conducere. Tânărul a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Brăila.

http://www.obiectivbr.ro/local/30426-mi ... ritic.html

Link to comment
Share on other sites

Dumnezeu sa-i dea sanatate bietei tinere! Ca si modalitate de scapare din calea violului, in situatia respectiva, da, o vad si eu ca pe singura solutie

Prea dramatic....in fond ...multe provoaca violul...iar unora chiar le place...nu?

Link to comment
Share on other sites

Dumnezeu sa-i dea sanatate bietei tinere! Ca si modalitate de scapare din calea violului, in situatia respectiva, da, o vad si eu ca pe singura solutie

Prea dramatic....in fond ...multe provoaca violul...iar unora chiar le place...nu?

Iar in cazul de fata, atat de mult i-a placut ideea, incat s-a aruncat din masina, preferand sa-si sparga capul... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Starea tinerei de 17 ani s-a ameliorat

* Ieri, minora care s-a aruncat din maşină pentru a scăpa de viol se simţea mult mai bine şi era conştientă

După ce câteva zile la rând s-a zbătut între viaţă şi moarte, medicii gălăţeni fiind rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire, ieri, starea minorei de 17 ani, din comuna Măxineni, s-a îmbunătăţit. Directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, ne-a declarat că fata se simte mult mai bine şi este conştientă, însă rămâne sub supravegherea medicilor pentru că există riscul să mai apară complicaţii.

http://www.obiectivbr.ro/local/30466-mi ... -grup.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Preţul onoarei unei fete de 17 ani: infirmitatea

* Cosmina D., care a sărit din maşină ca să scape de viol, are nevoie de 80 de zile de îngrijiri medicale * Fata a rămas cu amnezie şi deficienţe de vorbire şi i-au fost înlăturate bucăţi din craniu, neurochirurgii gălăţeni reuşind cu greu să-i salveze viaţa * "Infirmitate fizică permanentă" este concluzia dramatică pe care au consemnat-o neurochirurgii în raportul medico-legal * Săndel Crupă, individul care a încercat s-o violeze va răspunde în faţa judecătorilor * Poreclit "Şorecaru", agresorul sexual a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis, sechestrarea unei minore şi tentativă de viol urmată de vătămarea corporală gravă a victimei, riscând până la 15 ani de închisoare *

Deşi a păcălit moartea, tânăra de 17 ani din Măxineni, silită să sară din maşina individului care vroia s-o batjocorească, a rămas cu o infirmitate pentru tot restul vieţii. Pas cu pas, anchetatorii au refăcut "filmul groazei" trăit de Cosmina D., în noaptea de 13/14 iunie a.c. şi au adunat destule probe, cu ajutorul cărora agresorul riscă până la 15 ani de închisoare. Săndel Crupă zis "Şorecaru" va fi adus încătuşat în boxa acuzaţilor, urmând a fi judecat pentru conducere fără permis, lipsire de libertate şi tentativă de viol urmată de vătămarea corporală gravă a victimei. Deşi a vrut s-o batjocorească pe fata de 17 ani şi apoi a lăsat-o singură, rănită grav, pe marginea şoselei, în puterea nopţii, Crupă nu recunoaşte niciuna din acuzaţiile ce i se aduc, afirmând că minora a sărit fără motiv din maşină. N-are antecedente penale, dar, în 2004, a primit amendă administrativă pentru furt calificat, iar în 2007 încă una, pentru conducere fără permis. Cât despre victimă, aceasta a văzut moartea cu ochii. Medicii precizează că în urma leziunilor grave suferite - a avut capul zdrobit de asfalt - Cosmina D. prezintă "infirmitate fizică permanentă".

"Mamă, ajută-mă că nu mai pot..."

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Iuliana Mircea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, în zorii zilei de 14 iunie 2009, Gheorghe D., din comuna Măxineni - tatăl Cosminei - a sesizat poliţia din localitate, reclamându-l pe un anume "Sandu din Brăila". Oamenii legii au găsit-o pe fată rănită, cu urme de leziuni inclusiv în zona capului şi au aflat de la aceasta că "Sandu" ar fi încercat s-o violeze. Cum minora nu mai putea vorbi, a fost chemată ambulanţa, victimei fiindu-i acordate îngrijiri medicale de urgenţă, mai întâi la Brăila, apoi la Spitalul "Sf. Andrei" Galaţi - Secţia Neurochirurgie.

Anchetatorii au aflat că, în seara precedentă, Săndel Crupă zis "Şorecaru" a urcat la volanul Daciei cu număr de înmatriculare BR-05-TCG, proprietatea tatălui său şi - deşi nu posedă permis - a plecat către discoteca din satul Latinu, însoţit de cinci inşi. În jurul orei 23.45, "Şorecaru" i-a cerut telefonul mobil unui prieten şi a sunat-o pe Cosmina D., de 17 ani, din Măxineni, spunându-i că vrea "să stea de vorbă". Cei doi se cunoşteau din vedere. Crupă o mai văzuse pe fată la discoteca din sat şi o mai sunase de câteva ori, însă nu-şi dăduseră întâlnire niciodată. La scurt timp, Cosmina s-a întâlnit cu respectivul aproape de casă, au stat de vorbă apoi, făcându-se frig, s-au urcat în maşină. Agresorul a declarat ulterior că i-a propus fetei să meargă la discoteca din Latinu "ca să bea un suc" şi că aceasta a fost, iniţial, de acord. Ulterior, amintindu-şi că tatăl său este paznic la discotecă, fata ar fi refuzat, motiv pentru care individul i-a propus să meargă mai departe, către benzinăria din satul Muchea. Tot inculpatul a mai spus că, pe drum, fără niciun motiv, partea vătămată i-a spus dintr-o dată să oprească autoturismul "pentru că vrea să coboare" şi, până să oprească el, a deschis portiera şi a sărit. Afirmaţiile lui "Şorecaru" au fost considerate "cusute cu aţă albă". Mama Cosminei, Ştefana, a declarat că după ce i-a permis fetei să meargă să se întâlnească cu "Sandu", văzând că e trecut de miezul nopţii şi nu mai vine acasă, a încercat s-o sune pe mobil, dar aceasta "nu răspundea, refuzând apelul". În cele din urmă, Cosmina a răspuns, spunându-i "mamă, ajută-mă că nu mai pot...".

Mama şi sora Cosminei au alergat, în acea noapte, doi kilometri, ca s-o găsească

Ştefana D. a mai povestit că fiica ei i-a spus, în telefon, că "Sandu", în loc să meargă la discotecă "să bea un suc", şi-a continuat deplasarea către IAS Latinu şi că a încercat s-o violeze, lovind-o totodată cu pumnii în cap. Ca să scape, fata s-a aruncat din maşină. Întrebată unde se află, victima i-a spus mamei că nu ştie şi că încearcă să ajungă acasă pe jos. În acel moment, Ştefana, însoţită cu cealaltă fiică a ei, Mihaela, a plecat pe jos, pe şosea, ca să-şi caute fata. Procurorul Iuliana Mircea relatează: "Pe drum, mama părţii vătămate a încercat să menţină contactul telefonic cu fiica ei, însă aceasta răspundea tot mai greu, la un moment dat spunându-i că nu se simte bine şi că «îi este frică că moare». După ce au parcurs, în fugă, vreo doi kilometri, mama şi sora Cosminei, epuizate, s-au aşezat pe marginea drumului. În acel moment, a oprit lângă ele un autoturism în care se aflau trei bărbaţi (rămaşi neidentificaţi) şi care le-au ajutat s-o găsească pe victimă şi să o ducă acasă. Cosmina a apucat doar să spună că "a fost bătută", după care a adormit. În momentul în care mama ei i-a văzut rănile, şi-a chemat soţul acasă, iar acesta a anunţat poliţia. Raportul de constatare medico-legală emis de Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Andrei" din Galaţi consemnează că fata de 17 ani a prezentat leziuni traumatice prin lovire cu corp contondent, prin izbire de plan dur (cele mai grave), prin frecare de plan dur rugos şi prin lovire de corpuri dure, "fără a se putea exclude nici comprimarea cu degete şi unghii". Leziunile au fost grave, i-au pus în primejdie viaţa minorei şi necesită 80 de zile de îngrijiri medicale. În urma intervenţiilor chirurgicale efectuate pentru a-i salva viaţa, fetei i-au fost îndepărtate fragmente de substanţă osoasă craniană, ceea ce constituie, spun anchetatorii, infirmitate fizică permanentă.

Cosmina nici măcar n-a putut fi audiată

Pe data de 24 iunie a. c., cu acordul medicului neurolog, oamenii legii au încercat audierea victimei de la Măxineni, aflată încă sub observaţie medicală la Galaţi. Medicul le-a spus anchetatorilor că fata "prezintă o stare de amnezie cu deficienţe de vorbire" şi că este posibil să nu-şi amintească în totalitate evenimentele petrecute. Din cauza stării în care se afla, Cosmina nu şi-a putut scrie declaraţia. Şi-a amintit doar că i-a cerut lui "Sandu" să oprească maşina, însă acesta şi-a continuat deplasarea , fapt ce a determinat-o să-i smulgă cheia din contact. Văzând că maşina nu se opreşte, victima a deschis uşa şi a sărit. Verificând maşina inculpatului, anchetatorii au descoperit că, într-adevăr, aceasta prezintă o defecţiune la contact. Astfel, cheia poate fi scoasă din contact în timp ce motorul merge, fără a fi oprit.

Săndel Crupă a negat comiterea vreunei infracţiuni, spunând că, după ce fata s-a aruncat din autoturism, fără ca el să aibă vreo vină, a oprit şi a vrut s-o conducă acasă, dar aceasta ar fi refuzat. Anchetatorii au probat însă faptul că a fost vorba de o încercare de viol, pentru că inclusiv hainele victimei (în primul rând chilotul purtat de ea) "prezintă urme de rupere în zona pubiană. Bluza de trening purtată de Cosmina a fost, de asemenea, sfâşiată. Oamenii legii îi reproşează agresorului nu numai tentativa de viol şi lipsirea de libertate, ci şi modul cum s-a comportat după incident. Deşi fata era grav rănită, "a lăsat-o în câmp, în toiul nopţii", dând dovadă de laşitate. N-a anunţat nici ambulanţa, nici prietenii, nici familia victimei, nici poliţia, crezând că va scăpa nepedepsit. Crupă a fost arestat preventiv pe 15 iunie 2009, după o noapte petrecută în Arestul IPJ Brăila.

http://www.obiectivbr.ro/local/31247-pr ... atea-.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.