Jump to content

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, în dezbatere publică


dcp100168

Recommended Posts

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, în dezbatere publică

Portul de agrement, piste pentru bicilişti, un trafic public urban fluidizat - acestea sunt câteva dintre problemele pe care municipalitatea intenţionează să le rezolve cu banii veniţi prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Cel puţin aşa a susţinut ieri viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, în cadrul Consiliului de Transparenţă Locală, întâlnire la care au participat atât reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, cât şi sindicatele şi Patronatul IMM-urilor.

Pentru prima dată, la Galaţi, s-a constituit Consiliul de Transparenţă Locală din care fac parte principalii factori de decizie ai oraşului şi care, după cum au declarat reprezentanţii Primăriei, vor avea întâlniri periodice şi vor supuse dezbaterii publice mai multe teme de interes local. Primul subiect dezbătut ieri a fost identificarea priorităţilor care pot fi rezolvate cu cei 18,6 milioane de euro veniţi de la Uniunea Europeană.

După o lungă prezentare făcută de Alina Manea, euroconsultant desemnat să se ocupe de întocmirea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, în cadrul căreia au fost scoase în evidenţă atât punctele tari ale municipiului nostru cât şi necesităţile sale, câţiva dintre cei prezenţi au ţinut să sublinieze, la rândul lor, câteva probleme care merită atenţia. Spre exemplu, reprezentantul Fundaţiei "Inimă de Copil" a atras atenţia asupra problemelor sociale pe care ale oraşul nostru, în special tinerii care trebuie să părăsească centrele de plasament. De asemenea, Marian Filimon, preşedintele PIMM Galaţi, a spus că ar fi bine ca în Planul Integrat de Dezvoltare să fie incluse şi finalizarea parcului industrial, dar şi fluidizarea traficului local, măsură care ar putea fi rezolvată prin scoaterea transportului în comun privat.

În concluzie, din analiza socio-economică a municipiului Galaţi, supusă dezbaterii publice, necesităţile de dezvoltare identificate, ce vor constitui elemente ale Planului Integrat de Dezvoltare, sunt următoarele: dezvoltarea capacităţii infrastructurii de asistenţă socială pentru vârstnici, modernizarea carosabilului şi a liniilor de tramvai, îmbunătăţirea managementului traficului rutier, îmbunătăţirea calităţii vieţii în conformitate cu normele ecologice, reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare, reabilitarea şi extinderea reţelei de apă, reabilitarea şi extinderea reţelei de iluminat public, reabilitarea reţelei locale de încălzire, construirea unei rampe pentru transferul deşeurilor şi a unei staţii pentru tratarea deşeurilor, reabilitarea parcurilor şi crearea de noi spaţii verzi, crearea unei zone de recreere pe malul Dunării, reabilitarea clădirilor de patrimoniu cultural identificate, reabilitarea şcolilor şi a spitalelor, sprijinirea activităţilor economice transfrontaliere, programe de reconversie profesională pentru şomeri şi specializare profesională pentru populaţia ocupată.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

Nu vreau sa fiu circotas, dar de cind e Ciumacenco interimar, mi se pare mie sau parca a inceput sa sufle un aer proaspat pe la primarie?

Poate pentru ca e mai tanar ?!...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.