Jump to content

Zece gălăţeni au înşelat 16 societăţi comerciale din ţară


dcp100168

Recommended Posts

Zece gălăţeni au înşelat cu 1,3 milioane de lei 16 societăţi comerciale din ţară

Nouă persoane au fost arestate preventiv şi una este cercetată în libertate pentru înşelăciune şi constituire în grup infracţional organizat, după ce au înfiinţat o societate prin intermediul căreia au achiziţionat produse în valoare de 1,3 milioane de lei, de la 16 firme, fără să le plătească.

Potrivit Poliţiei, în perioada februarie-martie 2009, membii grupării au preluat o firmă din Galaţi prin intermediul căreia au încheiat afaceri cu diverse societăţi comerciale din ţară. Ei au folosit nume şi calităţi fictive şi, pentru a crea aparenţa unei activităţi licite, au încheiat contracte de muncă. Gruparea a achiziţionat produse în valoare de 1,3 milioane de lei de la 16 societăţi, însă nu le-a plătit, filele CEC pe care le-a oferit partenerilor de afaceri neavând acoperire în contul bancar. Ulterior, grupul a vândut produsele la jumătate din preţul lor real.

Poliţia a organizat zece percheziţii domiciliare în Galaţi şi una în Brăila. A fost pus sechestru asigurator pe două apartamente şi patru maşini de lux. În acelaşi timp, bunuri în valoare de 150.000 lei găsite la domiciliile membrilor grupării au fost predate firmelor înşelate.

"Politiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, cu sprijinul IPJ Galaţi şi S.I.P.I. Galaţi şi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, au identificat şi destructurat un grup compus din 10 persoane: M.A. de 63 ani, fără ocupaţie, cunoscut cu antecedente penale, P.T. de 42 ani, administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi, P.S.C. de 32 ani, administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi, cunoscut cu antecedente penale, B.I. de 31 ani, din Galaţi, fără ocupaţie, G.O. de 29 ani din Galaţi, administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi, T.A. de 29 ani, studentă, V.A. de 37 ani, administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi, B.S. de 44 ani, din Galaţi, administrator, cunoscut cu antecedente penale, I.G.C. de 30 ani din Galaţi, muncitor, şi M.J. de 35 ani, din com. Independenţa, jud. Galaţi", a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, subcomisarul Cristina Tatulici.

La propunerea procurorilor DIICOT, Tribunalul Galaţi a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru nouă dintre cei zece membri ai gruprii. Al zecelea este cercetare în stare de libertate. Toţi sunt învinuiţi de constituire în grup infracţional, faptă pedepsită cu închisoare de la 5 la 20 ani, şi înşelăciune, faptă pedepsită cu închisoare de la 10 la 20 ani.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.