dcp100168 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Medicul reclamat că a rupt piciorul unui bebeluş e acuzat că a uitat o compresă în burta unei femeiMedicul reclamat că a rupt piciorul unui bebeluş, în iarnă, la Galaţi, este acuzat acum că ar fi uitat o compresă în burta unei tinere mame, care a născut prin cezariană la începutul lunii februarie şi care a rămas acum fără ovarul drept din cauza infecţiei produse de corpul străin.Andreea Monica Ionescu, în vârstă de 21 de ani, s-a internat pe 2 februarie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi pentru a naşte. Tânăra a intrat în travaliu în timpul nopţii şi a fost dusă în sala de operaţie, unde a născut prin cezariană. Intervenţia chirurgicală a fost realizată de medicul ginecolog Jean Ciobotaru. Andreea Monica Ionescu a declarat, miercuri, că după naştere a început să se simtă rău şi a mers la medicul de familie, care i-a prescris un tratament cu antibiotice. Cu toate acestea, starea de sănătate a tinerei nu s-a îmbunătăţit. "Burta ei devenea din ce în ce mai mare şi mai tare. Luna trecuta, când am văzut că lucrurile nu se schimbă în bine, am plecat la Iaşi", a afirmat, miercuri, soţul tinerei, Sergiu Ionescu.Andreea Monica Ionescu a relatat că, în urma unei simple ecografii, medicii din Iaşi au descoperit cauza durerilor. "Mi-au făcut o ecografie şi au descoperit că am un corp străin. M-au operat şi mi-au scos compresa", a spus tânăra de 21 de ani. Compresa uitată mai bine de trei luni în burta tinerei a generat o infecţie care a afectat ovarul drept. Acesta a fost extirpat de medicii ieşeni.Până acum, soţii Andreea Monica şi Sergiu Ionescu nu au depus nicio plângere la Colegiul Medicilor sau la Comisia de Malpraxis împotriva medicului ginecolog Jean Ciobotaru de la Glaţi.Acesta din urmă a recunoscut, miercuri, că e posibil să fi greşit, pe fondul oboselii. "E posibil să fi greşit. Eram obosit, operaţia a fost făcută în timpul nopţii", a spus dr. Jean Ciobotaru. Medicul a ţinut să precizeze, însă, că, după naştere, tânăra nu a mai revenit la control la el. În plus, familia Ionescu i-ar fi pretins 100.000 de euro pentru a nu face public cazul. "Au trimis pe cineva să ceară aceşti bani, însă suma este mult mai mare decât asigurarea mea de malpraxis şi, oricum, nu ştiam sigur dacă persoana trimisă vine din partea familiei", a spus medicul ginecolog.Dr. Jean Ciobotaru nu este la primul incident de acest gen. El şi alţi colegi de la Spitalul Judeţean din Galaţi sunt cercetaţi penal pentru malpraxis, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu după ce bebeluşul Eduard Dragomir, născut în data de 6 ianuarie, în maternitatea unităţii spitaliceşti, a suferit o fractură de femur imediat după naştere. Ministerul Sănătăţii, care a anchetat cazul la acea vreme, a dispus sancţionarea cu avertisment a ginecologului Jean Ciobotaru şi a neonatologului Iulia Negrea, care l-au supravegheat pe bebeluş pe durata spitalizării.
Relu Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Mdea, o dată, de două ori, ...oare ce se va mai întâmpla și a treia oară?
alfi48 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Grozavenii!si daca nu se ducea la Iasi?Galatiul nu are ecograf?rusine!
dcp100168 Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Ginecologul Ciobotaru ”beneficiază” de circumstanţe atenuante”Compresele uitate în pacienţi - greşeli frecvente”Acuzat pentru a doua oară de malpraxis, medicul Jean Ciobotaru are şanse reale să scape nepedepsit de către Colegiul Medicilor. Deşi a recunoscut că ar putea fi vinovat, preşedintele Dumitru Cristea spune că astfel de greşeli sunt extrem de frecvente în medicină. "Din totalul cazurilor de posibil malpraxis analizate la nivel central, aproximativ 10% se rezumă la comprese uitate în interior", ne-a spus dr. Dumitru Cristea, preşedintele Colegiului Medicilor. În plus, medicul spune că operaţiile pe timpul nopţii, precum cea a Andreei, pot fi extrem de solicitante. "Şi chirurgul este tot un om. Pe fondul oboselii, el poate greşi. Se poate întâmpla oricui, iar riscul ca pacienta să fi murit era relativ mic", a continuat dr. Dumitru Cristea.Familia fetei susţine că a depus deja o plângere penală la Parchet. La Colegiul Medicilor nu s-a înregistrat însă nicio plângere din partea familiei Ionescu. "Mai aşteptăm o zi sau două. Dacă nu va depune nimeni plângere, ne vom autosesiza şi vom începe o anchetă în acest caz, ca urmare a prezentării lui în presă", a încheiat dr. Dumitru Cristea.http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=10
dcp100168 Posted June 27, 2009 Author Posted June 27, 2009 Medicul a depus o plângere penală prin care spune că a fost şantajatAcuzaţiile tinerei, care a rămas fără un ovar, la adresa medicului care i-a făcut asta sunt urmate acum de cele ale doctorului Jean Ciobotaru, şi anume de şantaj. Acesta a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, în care arată că i s-a pretins 100.000 de euro ca povestea să nu ajungă în presă. De altfel, în prima fază medicul le-a declarat ziariştilor că i s-au cerut bani ca să fie păstrată tăcerea în cazul lui. Jean Ciobotaru spunea atunci că este foarte posibil să fi uitat pansamentul, din cauza oboselii şi a orei târzii la care a făcut cezariana. dar aducea în discuţie şi faptul că ulterior a fost sunat de un intermediar care i-a pretins 100.000 de euro. "Pacienta nu s-a prezentat la control după naştere ca orice lehuză. Nu am ştiut de la ea de problemele acestea, deoarece familia nu m-a mai contactat direct. În schimb, printr-un intermediar mi s-a cerut pentru ei 100.000 de euro ca să nu ajungă totul în mass-media. Am întrebat pentru ce erau banii şi mi s-a spus că ar reprezenta contravaloarea pricinuită de operaţia de la Iaşi şi suferinţă. Nu am dat curs acestei oferte pentru că nu era legal, nu venea din partea familiei direct şi nu aveam acea sumă. Sunt asigurat pentru malpraxis, dar suma depăşeşte asigurarea", preciza la acea vreme medicul Jean Ciobotaru.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5
andramarin Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 E simplu sa acuzi, sa arunci cu pietre in om, dar s-a gindit cineva ce inseamna viata unui medic, cadru medical?La cit stres, ignoranta, oprelisti, este expus? Cine in lumea asta mai lucreaza 48 ore continuuuuu? Sa raspunda prompt urgentelor, sa intre in sala de operatii orbeste nestiind despre ce este vorba? Citi dintre lucratorii acestei tari se scolarizeaza continuu, si citi mai invata pina mor? NIMENIE adevarat ca au o camera de garda unde mai fura un pui de somn, dar sunt suficiente 3-4 ore de somn intre 2-3 interventii de urgenta de 2-3 ore. Este un lucru stiut ca se dau bani la medic, dar oare cine i-a invatat? Nu tot noi????? Cind un medic nu primeste plicul cati nu se simt jigniti? sau mai rau nu mai au incredere in reusita?Oricum ar fi este regretabila neatentia dar nu trebuie sa fie distrusa o cariera unui om care promite sau sa generalizam. Cati copii au fost asistati de d-l doctor>? Doar 2 copii? Atentie nu trebuie sa generalizam, si ar trebui ca ministerul muncii sa gaseasca o alta modalitate de acoperire a garzilor cu un program normal de munca 7 ore!!!!!!!!!!!!!!!
Mikka Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 @andramarinDesigur, parintii copilului sunt vinovati. Ma mir chiar ca sunt in parnaie deja, iar doctorul nu a fost promovat. Eventual sa fie numit si profesor la facultatea de medicina din Galati...Ce tot o mai dam dupa cires: e clar ca a gresit, nu a facut-o intentionat e clar, a recunoscut, deci intr-un fel sau altul trebuie sa suporte consecintele. Tu crezi ca, de exemplu, cel care conduce o masina si omoara intr-un accident de circulatie un om, o face intentionat? Eu sunt convins ca nu si totusi, ajunge prin tribunale.
roryta Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 E simplu sa acuzi, sa arunci cu pietre in om, dar s-a gindit cineva ce inseamna viata unui medic, cadru medical?La cit stres, ignoranta, oprelisti, este expus? Cine in lumea asta mai lucreaza 48 ore continuuuuu? Sa raspunda prompt urgentelor, sa intre in sala de operatii orbeste nestiind despre ce este vorba? Citi dintre lucratorii acestei tari se scolarizeaza continuu, si citi mai invata pina mor? NIMENIE adevarat ca au o camera de garda unde mai fura un pui de somn, dar sunt suficiente 3-4 ore de somn intre 2-3 interventii de urgenta de 2-3 ore. Este un lucru stiut ca se dau bani la medic, dar oare cine i-a invatat? Nu tot noi????? Cind un medic nu primeste plicul cati nu se simt jigniti? sau mai rau nu mai au incredere in reusita?Oricum ar fi este regretabila neatentia dar nu trebuie sa fie distrusa o cariera unui om care promite sau sa generalizam. Cati copii au fost asistati de d-l doctor>? Doar 2 copii? Atentie nu trebuie sa generalizam, si ar trebui ca ministerul muncii sa gaseasca o alta modalitate de acoperire a garzilor cu un program normal de munca 7 ore!!!!!!!!!!!!!!!In primul rand: faptul ca intra in sala de operatii "orbeste, nestiind despre ce e vorba" nu e vina pacientilor. Asta e clar. Ci tot a lor. Ca nu se documenteaza, ca nu se intereseaza de cazurile in speta, nu-i intereseaza.In al doilea rand: sa fim seriosi! Medicii nu muncesc 48 ore "continuuuuuu". Din cele asa-zisele 48 ore, cate ore dorm? In al treilea rand (dar nu ultimul): daca medicii s-ar "scolariza continuu", dupa cum afirmi, nu ar mai "uita" pansamente in burtile oamenilor "pe fondul oboselii", nu ar gresi diagnostice si nu ar opera dupa cum ii taie urechea, "orbeste". Cati din cei ce se duc la doctori si le umplu buzunarele acestora, li s-a pus si un diagnostic CORECT? 10%? poate 20, 30%, insa in cele mai multe cazuri, diagnosticele sunt total eronate.@andramarin, se pare ca scrii in necunostinta da cauza, sau esti un doctor, asemeni celui de mai sus. Atunci e si explicabil faptul ca ii iei apararea cu atata inversunare. E adevarat ca nu trebuie generalizat, insa ar fi putut fi fatal. Si...stii cum e! Ori iti faci treaba ca lumea, ori in etape. Iar daca o faci in etape, mai bine te lasi de meserie. Medicina nu este o meserie in care poti spune "am gresit", cu mortul pe masa. Despre acest doctor Ciobotaru pot sa spun doar ca sunt zgarcita tare cu laudele, fiindca nu am motive sa fiu altfel. Te rog sa intrebi macar una din pacientele sale care vin la cabinetul sau, daca vreodata au beneficiat de vreo reducere, pentru simplul fapt ca se trateaza de luni de zile la el, la acelasi doctor. Si la un magazin unde te duci mai mereu si faci cumparaturi frecvent, iti acorda o bonificatie, un discount, o reducere, fie ea cat de mica, in semn de recunostinta ca esti client fidel. Acest individ nu are cunostinta de aceasta notiune, in vocabularul sau neexistand notiunea de "reducere fata de pacientii fideli". Ca sa nu mai spun ca in fata pacientelor, atunci cand face o ecografie intravaginala si...i se pare ca e ceva in neregula (asta dupa ce ii facuse persoanei respective un chiuretaj in spital inainte), se exprima de genul "oare o-i fi uitat ceva?".Ca si cum as fi uitat eu cheile in cantact dupa ce inchid masina. Crezi ca suporta comparatie?Si...exemplele ar putea continua.Nu ma provoca, te rog, sa spun tot ce stiu despre "renumitul" medic ce face obiectul discutiei noastre.
Recommended Posts