Jump to content

Firmele nu mai au voie să blocheze noaptea locuri de parcare


dcp100168

Recommended Posts

Firmele nu mai pot bloca, noaptea si duminica, locurile de parcare

Primăria a decis ca toate firmele care au închiriat locuri de parcare de la Administraţia Domeniului Public şi şi-au montat dispozitive de blocare a accesului vor fi obligate să le desfiinţeze, în caz contrar riscând rezilierea contractului. Contractele vor expira în vara aceasta, iar celor care vor dori prelungirea acestora li se va interzice montarea dispozitivelor de blocare a accesului. Până atunci însă...riscul rezilierii contractului nu poate fi pus în discuţie.

În municipiul Galaţi 69 de societăţi comerciale au contracte de închiriere a locurilor publice de parcare. Suprafeţele acestora variază de la 16,5 mp, pentru majoritatea dintre ele şi 132 mp pentru societăţi precum ACJ Globe Tour, Administraţia Pieţelor Agroalimentare sau OTP Bank. O parte dintre aceste firme, care au închiriat locuri de parcare de la Administraţia Domeniului Public, au montat dispozitive de blocare a accesului. După cum informează viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, acestea sunt: Net Invest 16,5 mp, Piataf – 16,5 mp, Magnus Dunărea – 99 mp, Superconsult – 16,5 mp, Derec Co – 16,5 mp, Convert Trading – 16,5 mp, Crisnet – 33 mp, Vodafone – 99 mp, Valmi Construct 16,5 mp, Spes – 82,5 mp, CBS Group – 49,5 mp, Administraţia Pieţelor Agroalimentare – 132 mp, Fibrex – 33 mp şi Cabinet individual avocat Ghezea Cristina - 16,5 mp. În total este vorba de aproximativ 12-14 % din totalul locurilor de parcare publică unde trebuie permis şi accesul riveranilor în intervalul 20.00 – 8.00. Astfel, Primăria hotărăşte ca "toate firmele care au închiriat locuri de parcare de la Administraţia Domeniului Public şi şi-au montat dispozitive de blocare a accesului vor fi obligate să le desfiinţeze. Aceeaşi soartă o vor avea şi barierele amplasate ilegal pe spaţiul public. În plus, societăţile vor trebui ca, în intervalul orar 20.00 – 8.00, de luni până sâmbătă şi duminică în intervalul orar 0.00 – 24.00, să permită riveranilor să parcheze pe locurile pe care le-au închiriat de la ADP, în caz contrar riscând rezilierea contractului".

Mulţi au pus problema că, dacă lasă liber locul de parcare, vine o persoană care locuieşte în zonă, parcheză maşina şi nu o mai mută de acolo două zile. Eduard Grosu recunoaşte că "şi această problemă va trebui cumva rezolvată, dar nu ştiu cum pentru că e o problemă a Galaţiului lipsa locurilor de parcare. În această privinţă va trebui să apelăm la bunul nostru simţ şi la calitatea noastră de oameni deosebiţi.... Pentru că au şi ei dreptate: plătesc locul de parcare, dar e posibil ca un riveran să vină şi să ocupe locul pe timp îndelungat. În cel mai scurt timp, probabil, se vor elimina şi aceste închirieri de parcări cu plată , dar în momentul în care reuşesc să implementez sistemul de parcometre în oraş".

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=13

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Acces neîngrădit în parcările publice din Galaţi

Dispozitivele de blocare a accesului în parcările aflate în ograda Serviciului de Administrare a Domeniului Public (SADP) sau barierele amplasate ilegal pe spaţiul public au devenit o amintire, ceea ce înseamnă că şoferii vor avea posibilitatea să îşi parcheze maşinile în locurile libere, lucru pe care nu îl puteau face până acum. Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că şoferii găseau cu greutate un loc unde să îşi tragă pe dreapta autoturismele, mai ales în anumite zone din oraş, cum este cea a blocurilor A de pe strada Brăilei, unde parcarea maşinii reprezenta o performanţă. Viceprimarul Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco, ne-a declarat că timp de două zile, respectiv pe parcursul zilelor de miercuri şi joi, angajaţii SADP au scos toate dispozitivele care restricţionau accesul în parcările aflate pe domeniul public. Practic, acest lucru înseamnă că firmele nu mai pot pune monopol pe spaţiile de parcare, apelând la diferite metode pentru a bloca accesul în parcări. "Toate parcările publice pot fi folosite de gălăţenii care doresc să îşi parcheze maşinile. Aşa cum am mai spus, toate firmele care au închiriat locuri de parcare de la Administraţia Domeniului Public şi şi-au montat dispozitive de blocare a accesului au fost obligate să le desfiinţeze. Aceeaşi soartă au avut-o şi barierele amplasate ilegal pe spaţiul public. Nu este normal ca o firmă să aibă rezervate mai mult de 2-3 locuri, iar celelalte pe care le-au rezervat şi care erau libere să nu poată fi folosite de cei care doreau să îşi parcheze maşinile", ne-a mai precizat viceprimarul Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco.

Potrivit deciziei luate acum câteva săptămâni de reprezentanţii municipalităţii, societăţile trebuie ca, în intervalul orar 20-8, de luni până sâmbătă şi duminică, în intervalul orar, 0-24, să permită riveranilor să parcheze pe locurile pe care le-au închiriat de la SADP, în caz contrar riscând rezilierea contractului. Potrivit situaţiei întocmite de Primărie, în total este vorba de aproximativ 12-14% din totalul locurilor de parcare publică unde trebuie permis şi accesul riveranilor în intervalul 20.00 - 8.00.

"În acest moment nu mai avem parcări cu plată care să nu fie cu acces pentru toţi gălăţeni. Şi asta pentru că zilele acestea am ridicat circa 30 de sisteme de blocare din mai multe zone din oraş, respectiv Ţiglina blocurile A1-A8, Micro 19 - Hotel Magnus, Arcada" a declarat Eduard Grosu, directorul Administraţiei Domeniului Public Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.