Jump to content

Trăieşte, deşi un ţăruş i-a perforat inima!


dcp100168

Recommended Posts

Trăieşte, deşi un ţăruş i-a perforat inima!

Când s-a urcat în cireş, nu ştia că există un risc destul de mare ca acesta să fie ultimul lucru pe care-l va mai face vreodată! Este povestea terifiantă a unui bărbat de 63 de ani din Măcin, Tulcea, care şi-a pierdut echilibrul, printre crengi şi a căzut ca un buştean. La impact, un par i s-a înfipt în piept şi i-a perforat inima. Scenele trebuie să se fi succedat cu o viteză ameţitoare. Deşi pare uimitor, bărbatul trăieşte!

„A venit un domn - o victimă a poftei de cireşe. Corpolent, nu foarte tânăr, s-a urcat în cireş de unde a aterizat direct cu pieptul – deci cumva cu zona din dreptul inimii – într-un ţăruş. Practic în cadrul tradiţiei româneşti a lui Vlad Ţepeş, a fost tras în arac. Omul s-a sculat în fund, iar aracul s-a rupt. Când a văzut că are înfipt în piept o aşchie de arac, a avut tăria, poate şi imprudenţa să-şi smulgă acest pumnal de lemn. De fapt, pumnalul de lemn improvizat pătrunsese prin pleură, plămân, a sfâşiat cam patru centimetri din punga fibroasă care înveleşte inima - numită pericard şi a traumatizat şi o parte subţire a inimii, uşor de perforat – atriul drept. Şi a venit în stare gravă, având sânge în pleură şi sânge în punga care înconjoară inima – pericard. De obicei, ai toate şansele să mori. A venit suficient de repede, a fost o echipă chirurgicală suficient de profesionistă, Dumnezeu a fost suficient de îngăduitor, aşa că acum stă cu tot felul de tuburi de dren, operat şi se gândeşte că cireşele sunt un produs de lux”, a declarat directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

http://www.viata-libera.ro/articol-Trai ... ima_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.