Jump to content

Albinele au luat în stăpânire Grădina Publică


dcp100168

Recommended Posts

Albinele au luat în stăpânire Grădina Publică

Plimbarea prin Grădina Publică, unul dintre puţinele locuri de promenadă ale gălăţenilor dornici de relaxare şi de o gură de aer curat, a devenit riscantă, mai ales pentru persoanele alergice la veninul albinelor. Motivul ? Câţiva apicultori şi-au amplasat rulotele tixite cu stupi pe terenul fostei piste de karting (de lânga Gara CFR). Vegetaţia bogată din grădină a atras roiurile de albine care îi incomodează pe plimbăreţi.

Stuparii care fac bani de pe urma harnicelor insecte susţin că albinele nu sunt agresive, ba mai mult, că acestea ar fi sub influenţa „calmantă” a parfumului florilor de tei.

Nu de aceeaşi părere sunt bunicii, bonele şi părinţii care vin în Grădină cu copii. „Stau cu frică, de unde să ştiu eu dacă asta mică nu ajunge la spital în caz că o ciupeşte o albină ? Şi sunt foarte multe albine ! Nu mi se pare normal să aducă stupii în mijlocul oraşului. În mod normal se amplasează în afara localităţilor, lângă păduri sau culturi agricole” ne-a declarat scandalizat Vasile Ghelase, un bunic prudent care după scurta noastră discuţie a preferat să iasă din Grădina Publică şi să-şi plimbe nepoţica în altă parte.

Ei, ia să fi fost rulotele respective autoturisme parcate în faţa băncilor, ce ar mai fi avut de furcă proprietarii cu Poliţia Comunitară

http://www.viata-libera.ro/articol-Albi ... ca__2.html

Link to comment
Share on other sites

M-am crescut cu albinele.Umblam dezbracat printre stupi mai ales vara.Cind au treaba ,albinele nu sunt ca omul ,fac treaba !Nici nu observa ca e cineva prin zona!Ele nu nu gindesc ,,sa-i faca punga mare apicultorului,,ci se gindesc la ziua de miine!Transmitetile celor suparati ca albinele ,cind nu le deranjezi, isi vad de treaba lor!Cei curiosi sa vada unde tine mierea albina suporta consecintele.Totusi sa tina cont ca este singurul tratament pentru care nu se plateste ,vindeca orce,la ora actuala.

Link to comment
Share on other sites

Stuparii care fac bani de pe urma harnicelor insecte susţin că albinele nu sunt agresive, ba mai mult, că acestea ar fi sub influenţa „calmantă” a parfumului florilor de tei.

Eu am fost muscat de albine de la stupii din zona Valea Fagilor, si fara sa le provoc in vreun fel.

Nu stim noi ce anume interpreteaza ele ca agresivitate si le face sa reactioneze, si in nici un caz nu este normala situatia cu albinele din Gradina Publica. Si nici nu mi se pare mie normal sa am un anume comportament ca sa nu fiu atacat de albine, in mijlocul orasului intr-o zona de agrement.

Nici gindacii nu musca. Si ce, ne place sa ne impiedicam de ei peste tot?

Link to comment
Share on other sites

Albina nu suporta;-parfumul,transpiratia,alcoolul,tigara,Faptul ca albina te inteapa,viespea musca,in trafic nu poate fi o crima.Trebuie sa cunoastem un lucru o albina recolteaza nectaru si polenul de pe o raza de circa 3 km .Este de inteles dece te-a intepat, draga katman.Dupa citeva zeci de curse,fara foaie de parcurs, :) se asterne un pic de oboseala si mai pierde din inaltime fara sa tina cont de cel ce-i sta in cale incearca sa treaca prin el,Orcum nu se compara cu cazul TEO Turnurile gemene.Recomandarea mea, orcine poate incerca o terapie cu intepaturi de albina.Se gasesc pe internet diferite cazuri rez. :shock:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.