Jump to content

Datorii reparatii acoperis la vanzarea apartamentului

Recommended Posts

Posted

Buna ziua!

Am urmatoarea problema:

S-a hotarat repararea acoperisului si s-a stabilit ca fiecare locatar sa plateasca lunar cate 20 ron pana la suma de 250 ron, necesara repararii acoperisului. Lucrarile vor incepe in momentul in care toti locatarii vor achita intreaga suma, ceea ce inseamna ca nu se stie cand va incepe reparatia. Unii locatari au dat cate 20 ron iar altii cate 100 ron.

Problema este ca luna aceasta eu vreau sa vand apartamentul si as vrea sa stiu cine este obligat sa achite suma de 250 ron: eu sau viitorul proprietar? Intreb asta intrucat am nevoie de o adeverinta pt notariat, din care sa rezulte ca nu am datorii.

Multumesc pentru raspuns.

Posted

Suma apare în lista de plată? Dacă da, atunci trebuie să o achitați dv., reprezintă fondul de reparații.

Asemenea sume se strâng, de regulă, în baza acordului dat de proprietari. Dacă vecinii dv. au hotărât că trebuie să se strângă acești bani, n-aveți ce face, e datoria dv.

Dacă administratorul și președintele nu sunt din cei ce dorm în bocanci, atunci pe baza reparației efectuate și achitate integral până la sfârșitul anului în curs, se pot face demersurile, pentru anul viitor, pentru scutirea de impozit pe clădiri. Vorbiți cu noul proprietar, puneți-l în temă și cădeți la pace cu el ;)

Dar să știți că mai sunt și administratori sau președinți de asociație care în fața valului de indiferență manifestat de proprietari („e treaba asociației, nu a mea”), își permit unele inițiative, în interesul stării tehnice.

Posted

Suma nu apare in lista de plata.

S-a facut un tabel, dar de un an se chinuie sa stranga aceasta suma si poate sa mai dureze 2-3 ani .... cu criza asta.

Lumea nu are bani pentru cheltuieli suplimentare.

(Culmea e ca si cei de la ultimul etaj au datorii de peste 40 mil., dar vor ca altii sa dea bani pentru reparatia acoperisului.)

Numai presedintele "se straduieste" sa convinga oamenii sa dea bani. Oare de ce?

Asa ca, pana la urma cine trebuie sa plateasca: eu sau viitorul proprietar?

Cum pot afla cine are obligatia legala sa plateasca?

Se poate prevedea o data limita de plata a acestei sume in hotararea asociatiei cu privire la reparatia acoperisului?

Posted

Din moment ce până acum nu s-a făcut nimic, doar niște nume pe un tabel, n-aveți nici o obligație. A, dacă era semnat un contract și era lucrarea în curs de desfășurare, era altceva.

Chiar dacă s-au încasat bani de la oameni, cu titlu de fond de reparații ( să presupunem că printre ei vă aflați și dv.), din moment ce acești bani nu au fost folosiți, asociația are obligația să vi-i restituie atunci când nu veți mai face parte din asociație.

Posted

N-aaaaai nici o treaba

vinde apartamentul fara griji. Datorii, in sensul celor cerute la notariat, inseamna datorii fata de asociatia de proprietari nu fata de vecini (care este mai mult o datorie...morala)

lasa-i sa se certe cu viitorul lor vecin :twisted:

Posted

Asa cred si eu.

Numai ca presedintele, refuza sa-mi dea adeverinta, pe motiv ca nu am achitat suma pentru repararea acoperisului.

Problema este ... cum pot demonstra legal ca nu e datoria mea?

Posted

Amenință-l că faci o reclamație la Serviciul pentru Relațiile cu Asociațiile de Proprietari. Legea 230/2007 spune că fondurile de reparații se pot constitui, dar cu o durată limitată ;)

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.